Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Hogy Ti miken agyaltok!:) Inkább bringázzatok sokat. ;)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Az hogy van véleménye nyílvánvaló! (igyekeztem megdöbbeni, de nem ment) Az hogy nem hallatja a hangját minden szinten, a téma prioritását jelzi. Vagy lusta vagy intelligens!
Miért annyira fontos itt és most bizonyítani a rekuk gyorsaságát? Mi függ tõle? Ha valaki utána jár a dolognak, akkor hiteles tények adatok bizonyítják ezt. Lehet róla beszélni, de vitázni nehezen. Az ötödik hely egy hetes felkészüléssel kiváló eredmény. Valószínûleg egy outival még jobb helyre jött volna. Egy hét alatt nem alakulnak ki a rekus izmok!
Tehát továbbra sem értem azt, hogy örülhetnél az ötödik helynek, ezzel szemben vitázol, vádaskodsz, gyanúsítasz. Jó eséllyel tovább mélyítve az érezhetõ ellentétet az outi és a reku között. Mikor döbbentek rá, hogy mindannyian akik a pedált tapossuk, egy oldalon állunk!?

És ismét visszaköszön a megosztó, de azóta pozitív elõjelû "iparihulladék" sztorid. A másik oldalon a Rémhöri által generált téma. Nem lehetne a szûklátókörûségtõl megszabadulni és végre nagyban nézni a dolgokat?

Az egyik dolog az, hogy teljesen igazad van. A másik, hogy sajnos engem nem olyan fából faragtak, aki a nagy tömeggel együtt bólogat. Ha nem tetszik valami, akkor kimondom. Ha másoknak ez nem tetszik, na és. Sokan útálnak. Na és? Ellenben sokan kedvelnek. Pont azért mert ilyen vagyok. Sarkosan látom a dolgokat, és így is gondolkodom. Ha csak erre az esetre gondolunk, akkor én megadtam a lehetõséget, a fennhangon emlegetett bizonyíték megnézésére, és természetesen el is ismertem volna a nyertes nagyságát, ha megtette volna. Mivel nem tette, bár mások is kérték megtartom a jogot a kételkedésre. Én már ezeken a szokásaimon nem hinném, hogy változtatnék. Inkább belemondom mindenki szemébe, amit gondolok. Ha ostoba vádaskodás volt, akkor elnézést kérek (ezen a téren már javultam), ha meg nem, akkor nekem volt igazam.
És legyen Stokinak igaza.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Ami viszont rendkívül szimpatikus, hogy Ottó véleményét nem olvasom sehol... Ötödik lett! Szép eredmény, gratulálok, minden elismerésem! Számomra Õ a SPORTEMBER, így nagybetûvel!

Ottó csak tekerjen mi majd veszekszünk helyette...;)...Szerintem meglesz az eredménye ennek a csapatos ténykedésnek, csak még bele kell rázódnia...

Lesz még ilyen jelenet az idén..;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

És már ezt is meglobbyztuk:) Mondok egy megdöbbentõt: Van aki életében egyetlen fórumra sem regisztrált, és mégis van véleménye!
Az egész storyhoz csak annyit fûzök hozzá, hogy ami kiemelkedõ: Laci másfél hét edzéssel lett abszolult 5.! Elõtte idén egyáltalán nem bringázott. Ez szerintem már tisztán bizonyítja, hogy a reku mennyivel gyorsabb.

Az hogy van véleménye nyílvánvaló! (igyekeztem megdöbbeni, de nem ment) Az hogy nem hallatja a hangját minden szinten, a téma prioritását jelzi. Vagy lusta vagy intelligens!
Miért annyira fontos itt és most bizonyítani a rekuk gyorsaságát? Mi függ tõle? Ha valaki utána jár a dolognak, akkor hiteles tények adatok bizonyítják ezt. Lehet róla beszélni, de vitázni nehezen. Az ötödik hely egy hetes felkészüléssel kiváló eredmény. Valószínûleg egy outival még jobb helyre jött volna. Egy hét alatt nem alakulnak ki a rekus izmok!
Tehát továbbra sem értem azt, hogy örülhetnél az ötödik helynek, ezzel szemben vitázol, vádaskodsz, gyanúsítasz. Jó eséllyel tovább mélyítve az érezhetõ ellentétet az outi és a reku között. Mikor döbbentek rá, hogy mindannyian akik a pedált tapossuk, egy oldalon állunk!?

És ismét visszaköszön a megosztó, de azóta pozitív elõjelû "iparihulladék" sztorid. A másik oldalon a Rémhöri által generált téma. Nem lehetne a szûklátókörûségtõl megszabadulni és végre nagyban nézni a dolgokat?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Tom2 a reku az valami más aba nem bringa alkatrészek vannak :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Ezért írtam, hogy ha rendesen betartanák a szabályokat. Az amatõr kupa versenyein ugyanis elvieleg az amatõr kupa versenyszabályai érvényesek, ennek pedig a 12. pontja a következõ: "A fenti szabályokon kívül a futamokra a helyi illetve az UCI hivatalos versenyszabályzata érvényes." Az UCI meg ugye még csak nem is sorolja a kerékpárok közé a rekumbenseket, tehát el sem indulhatnának a versenyen.

végül is nem is kerékpár hanem hajó ugye
:):)
fõleg ha trájk. akkor meg pláne
:):):)

ismét egy örökzöld téma UCI kontra recumbent oldalak örök ellentéte.
nagy és összetett, sok-sok buktatóval értelmetlen és végenincs vitákkal
Nem szerencsés emlegetni.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Igen, pontosan, ahogy mondod. Ezért is lobbyzunk mindenhol, hogy legyenek külön díjazva a rekuk, mert nem egy kategória. A Tisza tavi körön is lesz külön, meg a Stop cuki idõfutamon is. Azonban mi is a "nagyokkal" együtt szeretünk indulni, nem a túrasorral.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Ha ugyanarra a pelsóra gondolunk akkor tévedsz mert :

XV. Balaton Maraton versenyki

10. Egyéb:

- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- Fekvõbiciklivel idulók a rajtszámon szereplõ depójelöléstõl függetlenül kizárólag az utolsó depóból indulhatnak!

Akkor hol nem indulhatnak fekvõvel?
Vagy rosszul értelmezem??
;)

Ezért írtam, hogy ha rendesen betartanák a szabályokat. Az amatõr kupa versenyein ugyanis elvieleg az amatõr kupa versenyszabályai érvényesek, ennek pedig a 12. pontja a következõ: "A fenti szabályokon kívül a futamokra a helyi illetve az UCI hivatalos versenyszabályzata érvényes." Az UCI meg ugye még csak nem is sorolja a kerékpárok közé a rekumbenseket, tehát el sem indulhatnának a versenyen.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
És már ezt is meglobbyztuk:) Nem kell a végérõl indulnunk.
Python: Mondok egy megdöbbentõt: Van aki életében egyetlen fórumra sem regisztrált, és mégis van véleménye!
Az egész storyhoz csak annyit fûzök hozzá, hogy ami kiemelkedõ: Laci másfél hét edzéssel lett abszolult 5.! Elõtte idén egyáltalán nem bringázott. Ez szerintem már tisztán bizonyítja, hogy a reku mennyivel gyorsabb.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Azt azért ne felejtsd el, hogy ha a Pelson rendesen betartanák a szabályokat, akkor rekumbensek el sem indulhatnának.

Ha ugyanarra a pelsóra gondolunk akkor tévedsz mert :

XV. Balaton Maraton versenyki

10. Egyéb:

- ...
- ...
- ...
- ...
- ...
- Fekvõbiciklivel idulók a rajtszámon szereplõ depójelöléstõl függetlenül kizárólag az utolsó depóból indulhatnak!

Akkor hol nem indulhatnak fekvõvel?
Vagy rosszul értelmezem??
;)

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,821 posts

Hát azért nagyon nem mindegy, hogy ki nyer. De majd a Pelson kiderül :) Óvni meg minek Magyarországon?

Azt azért ne felejtsd el, hogy ha a Pelson rendesen betartanák a szabályokat, akkor rekumbensek el sem indulhatnának.

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Hát azért nagyon nem mindegy, hogy ki nyer. De majd a Pelson kiderül :) Óvni meg minek Magyarországon?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Olvastam a cikket, valóban érzõdik benne némi elfogultság vagy kárörvendés!?
Ennek ellenére nem értem, hogy mirõl szól ez a téma. A reku kényelmesebb ezt tudjuk. A normál kerónál gyorsabb, ez is tény. Hosszútávú túrára csak ezzel mennék. Te tudod, én tudom, Mi tudjuk!
Most ezek után kinemszarjale hogy a tahi versenyen nem lett elsõ? A másik felet sem értem, mert a versenysportban a reku még hosszú évekeig nem jelent konkurenciát. (talán, ha egyszer olimpiai ág lesz!) Szóval milyen mundér, milyen becsületét védik?
Ja! és ugye arról még nem is eset szó, hogy technikai sportágakban van az a bizonyos technikai dopping. Na most nehéz lenne összehasonlítani kinek volt jobb a gépe?

"A szervezõk szerint meg nem volt stéherezés, meg óvás sem érkezett. Legközelebb Tomi ha lát valamit, akkor óvjon. Ha meg nem óv, akkor inkább maradjon csendben."

Azt gondolom, hogy neki is igaza van! Ha úgy láttad, akkor tedd meg a lépéseket. Ha nem tetted, utólag már hiába a szájtépés, magadat járatod le!

Ami viszont rendkívül szimpatikus, hogy Ottó véleményét nem olvasom sehol... Ötödik lett! Szép eredmény, gratulálok, minden elismerésem! Számomra Õ a SPORTEMBER, így nagybetûvel!

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Az uccsó kettõt hol találtad?

Ugyanabban a cikkben és mivel aláírta a cikket én úgy veszem, hogy azonosul a leírtakkal még ha nem is az õ tollából származik a második, harmadik szekció :

Bikemag - Simon Bal

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts
Az uccsó kettõt hol találtad?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Ha így volt, akkor a sporik jobban cseszegetik! A többi Outisnak jobban fáj! Amennyiben meg sportszerû volt, akkor gratula!
Túl hosszú lére eresztve egy ilyen témát, a visszájára fordulhat!
- Miért olyan fontos annak a rokkantbicajjal indulónak az eredmény!? Miért veri magát ennyire?- A közvélemény érdekes reakciókra képes...
Negatív reklám! Tapasztaltam már hasonló hatásokat ezen az oldalon.
Tudom hogy közhely, de az igazság ki fog derülni (nélkülünk is)

Lehet, hogy negatív reklám lesz, de azért azt ne felejtsük el, hogy ez egy verseny volt és a versenynek úgy van értelme, ha egyenlõ feltételekkel versenyzünk (rekusok ezért is vannak külön kategóriába). Nyilván a rekus csapatnak nem csak egy verseny volt (a fényképek és a rákészültségi fok bizonyítja) ez az egész, hanem annál több, de én úgy gondolom, hogy ez bele kell hogy férjen, mert csak úgy lehet népszerûsíteni, ha sikerül a helyes utat tényekkel, számokkal is bizonyítani.

A csalás egy amatõr versenyen megbocsáthatatlan és lehúzza a verseny színvonalát és ezért érdemes egy keveset rugózni a témán.

"""A szervezõk idén külön kategóriát írtak ki a rekumbenssel indulók számára, ahol egy érdekes kísérletre vállalkozott az AM Bringa csapata. Azt ugye már hallhattuk mindenhonnan, hogy a kényelmes- és aerodinamikailag elõnyösebb testhelyzetbõl adódóan egy rekuval még egy kevésbé jó erõnlétû rider is odaverhet a hagyományos bringán görnyedõknek, csak a tavalyi idõfutamon elért eredmények ezt nem igazolták. De mi van akkor, ha egy tapasztalt, nem is akármilyen országúti versenyzõ pattan rekura? Idén tehát egy egykori klasszis, a 2009-es év végén visszavonult 2005-ös hosszútávú bajnok, Garamszegi László is rekumbenssel rajtolt. „Ottó” egy 24’55”-ös idõt futott, ami nem éppen rossz, de a hagyományos bringák között csak az „5.” helyet jelentette volna."""

"""Az elõnevezett versenyzõk közül többen nem érkeztek meg, azonban szabálytalanság miatt az idén senkit nem kellett kizárni vagy idõhátránnyal büntetni, köszönhetõen a verseny tisztaságára és biztonságára ügyelõ Magyar HONDA CBF Egyesület motorosainak."""

"""Az idei évben már másodszor megrendezett Rekumbens versenyen a 12 rajthoz állt versenyzõbõl a leggyorsabb Garamszegi László volt, 24 perc 55 perces idõvel, közel 1 perc 56 másodperccel lemaradva a Budapest Bajnoktól."""

...jó ez a cikk, sokat röhögtem rajta...:)...olyan igazi, pártatlan cikk...

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Ha így volt, akkor a sporik jobban cseszegetik! A többi Outisnak jobban fáj! Amennyiben meg sportszerû volt, akkor gratula!
- Miért olyan fontos annak a rokkantbicajjal indulónak az eredmény!? Miért veri magát ennyire?- A közvélemény érdekes reakciókra képes...

Jól látod:) Mi nem is pörgetjük tovább a dolgot. Két számunkra 100%-ig hiteles ember is látta a csalásokat, de több szót nem érdemel. Az úgyis magáért beszél, hogy azóta sincsen meg a videó:) Persze a cikkek rovatban Hbalage megint nagyot alakított:D De hát tõle sem vártunk mást.Országútis.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Bizony, az is rengeteget jelent, ha a legszelesebb szakaszon tíz másodpercre beáll a versenyzõ egy autó mögé.

De én nem tudom elképzelni magamat, hogy egy hobbista (nem pénzdíjas) versenyen csaljak, aztán jót röhögjek a becsapott cimborákon. Ez nagyon kisstílû dolog lenne.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 posts

Ja, biztosan van videó felvétele a futamáról, csak aztán eszébe jutott, hogy azon õ folyamatosan szembõl látható, amint "keményen küzd" a pofaszéllel! :D

Eddig csend, és hullaszag. Biztos kimentek felvenni a szakaszt. Érdekes módon ma volt bent Ottó két volt csapattársa, akik együtt versenyeztek a bajnokkal az idénynyitón. Ott még nem volt erõs. Lehet rápihent verseny közben a tét nélküli idõfutamra :D