Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2012. February 20. - 08:43

Posted 2012. February 20. - 08:34

Ötleteket kérek!...
Ha vársz még egy kicsit, itt a tavasz, és menõzhetsz lábtyûben, mint ChrisLuxembourg (THE WHEELED EVOLUTION - YouTube 2:20-tól).
Szerezz egy akkora munkavédelmi bakancsot, amibe az utcai cipõd belefér, vágd le, vagy nyitsd fel a sarkát hátul, csináld meg hátulról bebújósra, szereld rá egy pedálra.
Posted 2012. February 19. - 23:16

Szia!
Késõ õsszel vettem, így még csak kb. 60 km-t tekertem bele, így sok tapasztalatom nincs. Ez az elsõ rekum, ezért összehasonlítani se tudom más fekvõkkel, de úgy érzem ennyiért / 50.000,-Ft / mindenképp megérte megvenni, mûszakilag valóban jó állapotban van.
A kevés letekert kilométer után úgy érzem, hogy városon kívül valóban sokkal kényelmesebb még teleszkóp nélkül is mint a trekkingem, de városi forgalomban még nem szívesen használom aminek több oka is van / elindulási nehézségek, biztonságos egyenes futás kis sebességnél is, bámészkodók-kíváncsiskodók /.
Ami viszont feltûnt, hogy érzésre lassúbb vagyok vele mint a trekkinggel. Remélem, hogy ez csak a sokat emlegetett rekus combizmok hiányának tudható be, nem pedig a kerekek kis méretének.
Ez fura, én már elsõ pár alkalommal gyorsabban mentem a rekuval mint a hagyományos gépemmel, persze miután megszoktam.

Posted 2012. February 19. - 23:11

Azt a lengõorrúra szántam, az meg elment. A plexi a garázsban pihenget, el kellene adni.
És milyen jó kis gép az!

Posted 2012. February 19. - 21:22

Németországi haver, rokon valakinek?
Ebay-en vettem egy objektívet, nem vettem észre hogy az eladó nem postázza Magyarországra.
Kéne egy német ismerõs, akinek elküldhetné az eladó, az ismerõs pedig elpostázná nekem. Természetesen az én költségemre.
Jemanden?
nem ígérem,de megpróbálom
Posted 2012. February 19. - 21:08

Ebay-en vettem egy objektívet, nem vettem észre hogy az eladó nem postázza Magyarországra.

Kéne egy német ismerõs, akinek elküldhetné az eladó, az ismerõs pedig elpostázná nekem. Természetesen az én költségemre.
Jemanden?
Posted 2012. February 19. - 21:05

Késõ õsszel vettem, így még csak kb. 60 km-t tekertem bele, Ami viszont feltûnt, hogy érzésre lassúbb vagyok vele mint a trekkinggel. Remélem, hogy ez csak a sokat emlegetett rekus combizmok hiányának tudható be, nem pedig a kerekek kis méretének.
Az egy kényelmes kis bringa, nem is leszel sokkal gyorsabb vele. Stabilitásban, kezelhetõségben a rekuk nem érik el a hagyományos bringákat. Városban én pl. hagyományos bringát használok.
Ne várj csodát, élvezd a kényelmét!
Posted 2012. February 19. - 19:00

A 3-ból 2 tényezõ /elindulási nehézségek, bámészkodók-kíváncsiskodók /bizony még gyakran nálam is fennáll. Az pedig hogy lassabb vagy, nem is biztos, a rekun nem tûnik fel úgy a sebesség.Szia!
Késõ õsszel vettem, így még csak kb. 60 km-t tekertem bele, így sok tapasztalatom nincs. Ez az elsõ rekum, ezért összehasonlítani se tudom más fekvõkkel, de úgy érzem ennyiért / 50.000,-Ft / mindenképp megérte megvenni, mûszakilag valóban jó állapotban van.
A kevés letekert kilométer után úgy érzem, hogy városon kívül valóban sokkal kényelmesebb még teleszkóp nélkül is mint a trekkingem, de városi forgalomban még nem szívesen használom aminek több oka is van / elindulási nehézségek, biztonságos egyenes futás kis sebességnél is, bámészkodók-kíváncsiskodók /.
Ami viszont feltûnt, hogy érzésre lassúbb vagyok vele mint a trekkinggel. Remélem, hogy ez csak a sokat emlegetett rekus combizmok hiányának tudható be, nem pedig a kerekek kis méretének.
Posted 2012. February 19. - 18:02

Posted 2012. February 19. - 17:25

Mueller Human Power Recumbent Fairings and Bicycle Windscreens
Posted 2012. February 19. - 16:18

Posted 2012. February 19. - 14:27

papa és holvan a pleszi projekt?
Azt a lengõorrúra szántam, az meg elment. A plexi a garázsban pihenget, el kellene adni.
Posted 2012. February 19. - 12:58

Posted 2012. February 19. - 12:24

Felesleges ezt aluból gyártani, sõt! Azt gondolom, hogy valami jóféle hungarocellbõl kifaragott és kábelkötözõvel rögzített darab megérdemelne egy próbát.
Ha jól tudom, Pupunak van ezzel kapcsolatosan valamilyen megvalósított ötlete és tapasztalatai. Ez utóbbi a lényeges, hiszen róla tudjuk, hogy nincs az az idõjárás, ami számára a "nem megfelelõ a kerékpározásra" típus.

Valamelyik blogján vagy bejegyzésén biztosan megtalálod.
Posted 2012. February 19. - 12:06

BiciBands | Mollettadesign[55]/2/
Posted 2012. February 19. - 12:06

Rosszul vágta meg a filmet. Épp a végén engedi el a tappancs. Ha nekem is két havi keresetem lenne az autó, én is leszarnám, hogy behorpad, megkarcolódik a teteje.Csinált a fickó egy tesztvideót:
Posted 2012. February 19. - 08:10

Posted 2012. February 19. - 08:00

Télen, hidegben én lecserélem az spd pedáljaimat taposósra, és vastag talpú, meleg csizmában nyomom. Arra gondoltam, hogy szerelek a pedálokra olyan pántokat mint az alábbi képen látható, ámerikai "Power grip", hogy húzni is tudjak. A megvalósítást illetõ ötleteket várok.
http://bicycling.abo...er_grips_sm.JPG
Posted 2012. February 19. - 07:29

Más autóján tetszik!
Csinált a fickó egy tesztvideót:
http://www.youtube.com/watch?v=XxgmQuOoUgU
Posted 2012. February 18. - 18:32