Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Kala:
Gyere ki hozzánk, és próbáld ki:)

Nincsen semmi gond a bolyban versenyzéssel,lowracerrel sem, ha kommunikálsz. Az élboly sokkal megértõbb, és korrektebb a döglött sornál. Ez a tisza tavon is kiderült.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Sziasztok!
Python! Te is probáltál már egy párat. Lengõ vagy fixorrú? (közvéleményt kutatok)

Sokat segítene a pontos válaszban, ha tudnánk mire akarod használni.

Bolyban versenyezni high racer. (ha hagyják)
Ha rekusokkal tekersz és fontos a sebesség, akkor lowracer. Ha egyedül mész forgalomban, akkor viszont ezzel nem látnak.
Nagy emelkedõkre nem ideális az elsõkerék hajtás.
A lengõorrúnak van egy stabil iránytartása. 26" vagy nagyobb kerékkel városi vagy túra célra alkalmas. Nagy csúcsokra van jobb megoldás. Az erõt a rövid láncvonal miatt gyorsan közvetlenül adja. Gyors kormánymozdulatok nem lehetségesek, cserébe nem szrod össze magad, ha esetleg hozzá ér a kormányod a melletted tekerõéhez. Lábbal is kormányozható. A lengõorrú egyik elõnye, hogy nagy méretû kerék mellett is alacsonyan tartható az ülésmagasság.

Tehát elsõ lépés eldönteni, hogy mire fogod elsõ sorban használni!?

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Ha nagyon megdöntöd az ülést, akkor bizony elfárad a nyak.
Picasa Web Albums - Reku Papa - Techno
Ez pl. két óra után már bajos.

A fejtámlával az a gond, hogy kátyúnál üti a fejet. Ha meredekebb a háttámla, nem kell fejtámla.

..ezért (is) kell hátsó rugóstag...;)...Egyébként az optima fejtámlája pont ezért szimpatikus nekem, mert ruganyos nem ad taslit...;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Kala, próbáld ki egyszer! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Engedjétek meg, hogy egy kérdést feltegyek; régóta vagyok látogatója a topiknak readonly módban, nagyon tetszenek ezek a bringák. Viszont nagyon kevésen láttam eddig fejtámaszt, pedig minél közelebb van a pozíció a fekvõhöz, annál kevésbé tudom elképzelni, hogy nem fárad el a nyakatok, ahogy tartjátok a fejeteket. Vagy tévedek?

Ha eleget tekersz fekvõn idõvel megerõsödik a nyakad. A fejtámla ezeken az utakon csak a tarkódat ütögetné folyton.
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Ha nagyon megdöntöd az ülést, akkor bizony elfárad a nyak.
Picasa Web Albums - Reku Papa - Techno
Ez pl. két óra után már bajos.

A fejtámlával az a gond, hogy kátyúnál üti a fejet. Ha meredekebb a háttámla, nem kell fejtámla.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Engedjétek meg, hogy egy kérdést feltegyek; régóta vagyok látogatója a topiknak readonly módban, nagyon tetszenek ezek a bringák. Viszont nagyon kevésen láttam eddig fejtámaszt, pedig minél közelebb van a pozíció a fekvõhöz, annál kevésbé tudom elképzelni, hogy nem fárad el a nyakatok, ahogy tartjátok a fejeteket. Vagy tévedek?

Nem tévedsz. Az M5-ös rekukhoz hasonló (kb. 20-25 fokos) ülésszögnél szinte kötelezõ a fejtámla. MEg lehet nélküle lenni, de ez kb. olyan kérdés, mint a hátsó rugóstag kontra fix hátsórész kérdése.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nos, csak a magam nevében tudok nyilatkozni. Nekem eddig nem kellett fejtámasz - napi távok általában 200-300 km között vannak - de már én is gondolkodtam rajta, hogy kipróbálok egyet. Puszta kíváncsiságból.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Félreérthetõ voltam. Én a "hagyományos" alatt, a hagyományos, hátsókerék hajtású rekukat értettem.
(Egyébként a valóban hagyományos - offtopik :) - bringák között a saját Yasec gépemet ki kell emeljem, mert rendkívül kényelmes, ámbátor méretre és igény szerint készült.)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ha nemlenne ojan nagyon kényelmetlen az a prosztata kinzó nyereg a hagyományos bringán szivesen tekerném énis de azal max egy söre megyek 400m re:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

A lengõorrú nekem mint szórakozás jó, de túrára csak a "hagyományos" megoldás!

Ha a visszereim engednék, én is még mindig trekkinggel túráznék. Jó ez a reku, élvezem is, de ha felülök egy cimborának a nyolckilós outijára, nagy sóhajtozás nélkül nem tudok leszállni. :(

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Rossebet, de egy hosszú túrán, ahol változatos a terep - 10-13%-os emelkedõk is akadnak - és mondjuk nincs letakarítva az úttest, ott a fronthajtású gépek nem a legszerencsésebbek. Ha meg el kell hagyni az aszfaltot és még emelkedik is az út...

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

mert rösteledmár elövenni a lengöorudat :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

ooooobi, a teherbírással nemlesz gondod. Én magam is száz fölött vagyok!

Papa! Nem volt egyértelmû a felvetés, de egyébként egyetértek veled. A versenyzést nem szószerint vettem. Outisok szerint arra egyetlen reku sem alkalmas. Nem is szívesen engednek maguk közé.
A kormányzásban is egyetértünk, más világ! Van akinek ez elõny, van akinek hátrány. Tovább kell nézned az orrodnál...

Sziasztok!
Python! Te is probáltál már egy párat. Lengõ vagy fixorrú? (közvéleményt kutatok)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

"Papa! hol maradt a lelkesedésed a Cruse Sylvio-val? "

Kezdem kiismerni ezt is, azt is. A lengõorrúnak is vannak számomra elõnyei és a Bacchettámnak is. Meggyõzõdésem, hogy outisokkal való versenyezgetésre legalkalmasabb egy karbon highracer.

Ne vedd sértésnek, de amit te dinamizmuson értesz, az nem ugyanaz, amit mondjuk egy versenyzõ, aki 30-cal megy Gyöngyöstõl Mátraházáig. A lengõorrú nem képes azokra a gyors, apró kormánymozdulatokra, hirtelen tempóváltásokra, amikre egy versenyzõ bolyban szükség van. A hátsókerekes reku inkább.

Ettõl még a lengõorrú egy kiváló túrázgató és fitness reku.

ooooobi, a teherbírással nemlesz gondod. Én magam is száz fölött vagyok!

Papa! Nem volt egyértelmû a felvetés, de egyébként egyetértek veled. A versenyzést nem szószerint vettem. Outisok szerint arra egyetlen reku sem alkalmas. Nem is szívesen engednek maguk közé.
A kormányzásban is egyetértünk, más világ! Van akinek ez elõny, van akinek hátrány. Tovább kell nézned az orrodnál...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Miért nincsenek felénk ilyen utak!?

Ha a hegy nem megy Mohamedhez...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
"Papa! hol maradt a lelkesedésed a Cruse Sylvio-val? "

Kezdem kiismerni ezt is, azt is. A lengõorrúnak is vannak számomra elõnyei és a Bacchettámnak is. Meggyõzõdésem, hogy outisokkal való versenyezgetésre legalkalmasabb egy karbon highracer.

Ne vedd sértésnek, de amit te dinamizmuson értesz, az nem ugyanaz, amit mondjuk egy versenyzõ, aki 30-cal megy Gyöngyöstõl Mátraházáig. A lengõorrú nem képes azokra a gyors, apró kormánymozdulatokra, hirtelen tempóváltásokra, amikre egy versenyzõ bolyban szükség van. A hátsókerekes reku inkább.

Ettõl még a lengõorrú egy kiváló túrázgató és fitness reku.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Ja, és a debreceni Varagyurié a videón látható gép... (de most nálam van)

Ami remélhetõleg nemsokára az enyém lessz:)
Amúgy tippre mennyi kilót bírhat ki ez a váz amivel még nem kell attól félni h meghajlik, vagy ez nagyon hülye kérdés volt? Eléggé laikus vagyok ebben témában. Valszeg ha magamtól építenék simán túlméreteznék mindent rajta, a végére meg lenne vagy 25kilo csak a váz:D