Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Én nem tudok neki olyan durván odataposni mint egy hátsókerekesnek.
Ha versenyezni akarnék, nem lengõorrút választanék.

Nem értek egyet! A normál kerókkal valószínûleg jobban el lehet startolni hiszen segít a gravitáció. Rekuk esetén a hosszú láncvonal miatt a hátsókerekes van hátrányban egy elsõ kerekessel szemben, Én a tieddel is megyek elengedett kézzel :)! ... és valóban igényel némi megszokást, de ha már mindenki filmet tesz fel:
http://www.youtube.com/watch?v=zP86DZPWlpg&feature=player_embedded#!
A lengõorrúnak is megvannak a hiányosságai, de nem a dinamizmus. Az is igaz, hogy ha pythonnal tudsz menni, akkor már nem sok keró okozhat meglepetést! Papa! hol maradt a lelkesedésed a Cruse Sylvio-val? Azzal versenyezni is érdemes!

Ja, és a debreceni Varagyurié a videón látható gép... (de most nálam van)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Miért nincsenek felénk ilyen utak!? Jó éjt!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Tekerés közben nem lobog az orra jobbra-balra? Lehet vele olyan hirtelen gyorsitani mint a merevvel?

Én nem tudok neki olyan durván odataposni mint egy hátsókerekesnek.
Ha versenyezni akarnék, nem lengõorrút választanék.

YouTube - Recumbent ride to K
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nem bologat hamár megszoktad még elengedet kézelsem szerintem hirtelenebül gyorsul :) néz egykis videot
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Tekerés közben nem lobog az orra jobbra-balra? Lehet vele olyan hirtelen gyorsitani mint a merevvel?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Peter,
ha már elsõre bejött, akkor bátorítalak a lengõre. Nekem régóta piszkálta a csõrömet. Ráültem Python pythonjára, és azonnal tudtam hogy nem nekem való. Azért kipróbáltam Lompi 1.0 lengõorrúját is. Éreztem benne a potenciált, de egyébként vacak volt. Aztán Lompi is rákattant, Pythonnal bíztattuk, aztán tessék. Van három fekvõ a garázsban, és csak a lengõorrút használom.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa ez bizony igyvan . de épités szempontbol sokal keveseb a buktato a lengöorunál mint más rekuknál szerintem.

lassan már 10 ó alatis tudok csinálni egyet :D
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Lompi,

szerintem ez hozzáállás kérdése. Az a tíz outis akinek én odaadtam, eleve úgy ült rá, hogy ez egy baromság. Amikor kipróbálás elõtt megemeli hogy hány kiló, és csóválja a fejét, már akkor tudom hogy nem fog tudni elindulni se.
Az elménknek óriási hatalma van.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
ezel azért nem értek egyet papa a fiam 15p alat megtanult vele menni a haveris kb enyi idö alatt megmég jopáran és soha nem ültek még rekunse. http://lompitrike.try.hu ittis van párkép
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szia Reku Papa!
Python régi merevvázasával mentem egy kört, onnan a lelkesedés. Viszont (egyenlõre) csak egyet tudok csinálni, annak pedig nem szeretnék hirtelen nekiugrani. Megnéztem a te gépeidrõl készült képeket is, azóta jön nálam egyáltalán szóba a lengõ is. A narancs-fekete nagyon állat!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
A lengõorrúról nem lehet egy kipróbálás után véleményt alkotni, mert nagyon más mint egy hagyományos bringa. Én odaadtam kb. 10 nemfekvõs bringásnak, és mind a tíz azt mondta, hogy ez életveszélyes. Itt a topikban viszont van néhány ember, aki egybõl lengõorrúra ült.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ahoj!
Még nem döntöttem, hogy lengõorrú vagy merev rekut építsek. Nincs vmelyikõtöknek egy kipróbálható lengõorrúja Debrecen közelében? Csak hogy legyen összehasonlítási lehetõségem.

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás

Köszönöm szépen a biztató szavakat!
Reku Papa már meg is találta a kiindulási alapot. Igen ez alapján csináltam. A hajtásról teszek fel majd pár képet, igazából két láncfeszítõ között megy végbe a váltás és az erõátvitel. A megállást az elsõ keréken egy patkófék, az egyik hátsó tengelyen pedig egy tárcsfék segítségével sikerült megoldani. A másik tegely a hajtott.
Igen, óvatos voltam, egyenlõre ez is meghaladta már a mûszaki felkészültségem, sok probléma is felmerült emiatt. Fõleg anyagismereti tudás hiányzott. Pl. edzett hidraulika tengelyt nem lehet hegeszteni. Ezt megtanultam egy életre! :D
De már hál' Istennek mûködik.
Majd õsztõl a gépészmérnökin tervem szerint pótolom a hiányosságokat! :)
Szép estét!
Üdvözlet mindenkinek!

Ezt az úriembert ismered?Gyönyörû gépeket épít.Kanadai de biztosan magyar származású.Paul Arany’s Recumbent Trikes | Bicycle Technology and Patents

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
köszi

A fronthajtásról egy francia fórumon:

Tractions directes : vers un mod
Une traction directe bas

bár lehet hogy már láttátok
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

tedd fel a linkjét légyszi mert nem találom :)

Peregrine FWD-MBB design/build - 'BentRider Online Forums

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Köszi Wariator, kösz Tom2 !
Megkaptam.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Sajnos nem. A Bentrideronline.com Homebuilders fórumában van saját topikja Peregrine néven. A vázat CNC-vel kivágott purhab magra símogatta fel a fickó.

tedd fel a linkjét légyszi mert nem találom
:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
;) aha, jól tudja kolléga :):)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Üdv
Nem tudjátok véletlenül, hogy hol lehet utángyártott üvegszálas ülést találni emberbaráti áron?

Talán Tom2-nél, neki vannak ilyesmi cuccai...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

kerestem egy esztergályost görgõ ügyben

Nem a görgõ az egyetlen eleme a gépednek, ami meglehetõsen túlméretezett. Nem gond ez, elõször mindenki óvatos. Az én elsõ rekumnak 50x30-as zártszelvénybõl volt a gerince. Ma már jót nevetek az egy tonnára méretezett gerendán. Azon a bringán még a visszapillantó tükörnek is 8 mm-es acél szára volt, az ülés háttámlája két ajtózsanéron hajlott ... 23 kiló lett, 16-os, gyerekbicaj elsõ kerékkel. :D