Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Posted 2010. May 16. - 21:12

Gyere ki hozzánk, és próbáld ki:)
Nincsen semmi gond a bolyban versenyzéssel,lowracerrel sem, ha kommunikálsz. Az élboly sokkal megértõbb, és korrektebb a döglött sornál. Ez a tisza tavon is kiderült.
Posted 2010. May 16. - 21:07

Sziasztok!
Python! Te is probáltál már egy párat. Lengõ vagy fixorrú? (közvéleményt kutatok)
Sokat segítene a pontos válaszban, ha tudnánk mire akarod használni.
Bolyban versenyezni high racer. (ha hagyják)
Ha rekusokkal tekersz és fontos a sebesség, akkor lowracer. Ha egyedül mész forgalomban, akkor viszont ezzel nem látnak.
Nagy emelkedõkre nem ideális az elsõkerék hajtás.
A lengõorrúnak van egy stabil iránytartása. 26" vagy nagyobb kerékkel városi vagy túra célra alkalmas. Nagy csúcsokra van jobb megoldás. Az erõt a rövid láncvonal miatt gyorsan közvetlenül adja. Gyors kormánymozdulatok nem lehetségesek, cserébe nem szrod össze magad, ha esetleg hozzá ér a kormányod a melletted tekerõéhez. Lábbal is kormányozható. A lengõorrú egyik elõnye, hogy nagy méretû kerék mellett is alacsonyan tartható az ülésmagasság.
Tehát elsõ lépés eldönteni, hogy mire fogod elsõ sorban használni!?
Posted 2010. May 16. - 20:44

Ha nagyon megdöntöd az ülést, akkor bizony elfárad a nyak.
Picasa Web Albums - Reku Papa - Techno
Ez pl. két óra után már bajos.
A fejtámlával az a gond, hogy kátyúnál üti a fejet. Ha meredekebb a háttámla, nem kell fejtámla.
..ezért (is) kell hátsó rugóstag...

Posted 2010. May 16. - 20:39

Posted 2010. May 16. - 20:35

Engedjétek meg, hogy egy kérdést feltegyek; régóta vagyok látogatója a topiknak readonly módban, nagyon tetszenek ezek a bringák. Viszont nagyon kevésen láttam eddig fejtámaszt, pedig minél közelebb van a pozíció a fekvõhöz, annál kevésbé tudom elképzelni, hogy nem fárad el a nyakatok, ahogy tartjátok a fejeteket. Vagy tévedek?
Ha eleget tekersz fekvõn idõvel megerõsödik a nyakad. A fejtámla ezeken az utakon csak a tarkódat ütögetné folyton.

Posted 2010. May 16. - 20:34

Picasa Web Albums - Reku Papa - Techno
Ez pl. két óra után már bajos.
A fejtámlával az a gond, hogy kátyúnál üti a fejet. Ha meredekebb a háttámla, nem kell fejtámla.
Posted 2010. May 16. - 20:32

Engedjétek meg, hogy egy kérdést feltegyek; régóta vagyok látogatója a topiknak readonly módban, nagyon tetszenek ezek a bringák. Viszont nagyon kevésen láttam eddig fejtámaszt, pedig minél közelebb van a pozíció a fekvõhöz, annál kevésbé tudom elképzelni, hogy nem fárad el a nyakatok, ahogy tartjátok a fejeteket. Vagy tévedek?
Nem tévedsz. Az M5-ös rekukhoz hasonló (kb. 20-25 fokos) ülésszögnél szinte kötelezõ a fejtámla. MEg lehet nélküle lenni, de ez kb. olyan kérdés, mint a hátsó rugóstag kontra fix hátsórész kérdése.
Posted 2010. May 16. - 20:30

Posted 2010. May 16. - 19:57

Posted 2010. May 16. - 19:01

(Egyébként a valóban hagyományos - offtopik

Posted 2010. May 16. - 17:27

Posted 2010. May 16. - 17:09

Ha a visszereim engednék, én is még mindig trekkinggel túráznék. Jó ez a reku, élvezem is, de ha felülök egy cimborának a nyolckilós outijára, nagy sóhajtozás nélkül nem tudok leszállni.A lengõorrú nekem mint szórakozás jó, de túrára csak a "hagyományos" megoldás!

Posted 2010. May 16. - 17:07

Posted 2010. May 16. - 15:47

A lengõorrú nekem mint szórakozás jó, de túrára csak a "hagyományos" megoldás!
mert rösteledmár elövenni a lengöorudat

Posted 2010. May 16. - 15:23

Posted 2010. May 16. - 14:49

ooooobi, a teherbírással nemlesz gondod. Én magam is száz fölött vagyok!
Papa! Nem volt egyértelmû a felvetés, de egyébként egyetértek veled. A versenyzést nem szószerint vettem. Outisok szerint arra egyetlen reku sem alkalmas. Nem is szívesen engednek maguk közé.
A kormányzásban is egyetértünk, más világ! Van akinek ez elõny, van akinek hátrány. Tovább kell nézned az orrodnál...
Sziasztok!
Python! Te is probáltál már egy párat. Lengõ vagy fixorrú? (közvéleményt kutatok)
Posted 2010. May 16. - 07:37

"Papa! hol maradt a lelkesedésed a Cruse Sylvio-val? "
Kezdem kiismerni ezt is, azt is. A lengõorrúnak is vannak számomra elõnyei és a Bacchettámnak is. Meggyõzõdésem, hogy outisokkal való versenyezgetésre legalkalmasabb egy karbon highracer.
Ne vedd sértésnek, de amit te dinamizmuson értesz, az nem ugyanaz, amit mondjuk egy versenyzõ, aki 30-cal megy Gyöngyöstõl Mátraházáig. A lengõorrú nem képes azokra a gyors, apró kormánymozdulatokra, hirtelen tempóváltásokra, amikre egy versenyzõ bolyban szükség van. A hátsókerekes reku inkább.
Ettõl még a lengõorrú egy kiváló túrázgató és fitness reku.
ooooobi, a teherbírással nemlesz gondod. Én magam is száz fölött vagyok!
Papa! Nem volt egyértelmû a felvetés, de egyébként egyetértek veled. A versenyzést nem szószerint vettem. Outisok szerint arra egyetlen reku sem alkalmas. Nem is szívesen engednek maguk közé.
A kormányzásban is egyetértünk, más világ! Van akinek ez elõny, van akinek hátrány. Tovább kell nézned az orrodnál...
Posted 2010. May 16. - 06:28

Miért nincsenek felénk ilyen utak!?
Ha a hegy nem megy Mohamedhez...
Posted 2010. May 16. - 06:18

Kezdem kiismerni ezt is, azt is. A lengõorrúnak is vannak számomra elõnyei és a Bacchettámnak is. Meggyõzõdésem, hogy outisokkal való versenyezgetésre legalkalmasabb egy karbon highracer.
Ne vedd sértésnek, de amit te dinamizmuson értesz, az nem ugyanaz, amit mondjuk egy versenyzõ, aki 30-cal megy Gyöngyöstõl Mátraházáig. A lengõorrú nem képes azokra a gyors, apró kormánymozdulatokra, hirtelen tempóváltásokra, amikre egy versenyzõ bolyban szükség van. A hátsókerekes reku inkább.
Ettõl még a lengõorrú egy kiváló túrázgató és fitness reku.
Posted 2010. May 15. - 22:31

Ami remélhetõleg nemsokára az enyém lessz:)Ja, és a debreceni Varagyurié a videón látható gép... (de most nálam van)
Amúgy tippre mennyi kilót bírhat ki ez a váz amivel még nem kell attól félni h meghajlik, vagy ez nagyon hülye kérdés volt? Eléggé laikus vagyok ebben témában. Valszeg ha magamtól építenék simán túlméreteznék mindent rajta, a végére meg lenne vagy 25kilo csak a váz:D