Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Úgy néz ki, hogy én szombaton haverokkal letekerek a sukorói evezõspályához (evezõs verseny lesz), ott iszok pár sört, aztán jövök haza. Akinek van kedve, csatlakozhat!

Motyoo! Nem annyira kevés az a 306%. Nekem 39-26 a legkisebb, és 52-13 a legnagyobb áttételem 35-622-es keréken. Ha meg a 39-26-nál is lejjebb kéne váltani, akkor az az emelkedõ úgyse esne jól, tehát az ilyet elkerülöm :)
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Halló, kedves Python, nagy örömömre szolgált, hogy találkozhattam Veled a híd alatt. Az a pár perc is hasznos volt amikor együtt voltunk és külön köszönet a próbáért. Nagyon meggyõzõ volt a lengõ orrú mikor semmi pillanat alatt elhajtottál vele . Tényleg, mire felocsudtam már szinte alig látszottál. Nekem is kell egy ilyen? Amúgy meg 160km lett a vége a seggbosszantóval.

Próbának azt túlzás lenne nevezni :), de mint ajánlottam összehozhatjuk! A számom pár hozzászólással lejjebb...
A 160-hoz gratula!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Hm, a DD majd'hogy nem drágább mint a Shimi? Itt Shimano’s New 11-Speed Alfine Hub: A Rohloff Challenger? | TravellingTwo: Bicycle Touring Around The World azt írják, h a 11-es 419 USD-rõl fog indulni....
Jövõ hétvégén kiderítem, hogy elfér-e az elsõ váltó 2 lánctányérral. Ez ügydöntõ, mert ha igen, akkor mehet egy Nexus vagy Alfi a dupla tányérral. Sõt, akár maradhat a normál hátsó sor is... Az elsõ kis tányért pedig úgy-ahogy kiválthatnám egy olyan fogaskoszorúval, amin nagy lánckerék van a tetején, ilyesmire gondolok Shimano CS-HG40-I 11-34 8s. (Hajt

Van egy ilyen lehetõség is, de ez sem olcsó...
schlumpf innovations
A DD-nek nagyobbak a lehetõsségei. Változtatható az elsõ tányér, a hátsó sor, tehetsz rá akár karbon kanalat is. Ettõl persze "csak" egy háromfokozatú agyváltó, de abból az egyik legjobb! Mind ez, nem indokolja a magas árat. Azon kívül, hogy megcsinálták rá a tárcsafék felfogatást, jóformán változatlan 2003 óta. Gyõztes csapaton ne változtass, meg igazán konkurenciája sincs. Tudom a shimi..., viszon azt még csak a neten láttam. Nem erõltetik túlzottan.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
A tizedik kör után beszállnék eléd szélfogónak! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Szombaton Velencei tókerülõ teljesítménytúra!
Velence Tókerülés

Ez a legalkalmasabb TT a fekvõbringa elõnyeinek (kényelem, kis légellenállás) propagálására. Én - hacsak nem esik - minden évben ott vagyok, rengeteg bringással lehet beszélgetni a fekvõkrõl. Az idén a lengõorrúval megyek, soha nem mentem még vele 300 km-t egyben.

A TT-n mindenki annyi kört megy ahányat akar, én 11-et szoktam.
Jön valaki?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Sram Dual Drive 290-310 dollar között mozog, ez csak az agy. Ehhez kell még a vezérlõ klick box, az átdobó és a váltókombó meg a sor. Egy spec hajtómû se ártana, amin csak egy tányér van... Nem olcsó!
SRAM DUAL DRIVE HUB 06 at JensonUSA.com
Nagyobb esélyed van egy Sachs DD-re. Az 3x7 és a Sram elõdje. 20 alatt kínálják, de ritka, pláne a komplett.

Hm, a DD majd'hogy nem drágább mint a Shimi? Itt Shimano’s New 11-Speed Alfine Hub: A Rohloff Challenger? | TravellingTwo: Bicycle Touring Around The World azt írják, h a 11-es 419 USD-rõl fog indulni....
Jövõ hétvégén kiderítem, hogy elfér-e az elsõ váltó 2 lánctányérral. Ez ügydöntõ, mert ha igen, akkor mehet egy Nexus vagy Alfi a dupla tányérral. Sõt, akár maradhat a normál hátsó sor is... Az elsõ kis tányért pedig úgy-ahogy kiválthatnám egy olyan fogaskoszorúval, amin nagy lánckerék van a tetején, ilyesmire gondolok Shimano CS-HG40-I 11-34 8s. (Hajt

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Halló, kedves Python, nagy örömömre szolgált, hogy találkozhattam Veled a híd alatt. Az a pár perc is hasznos volt amikor együtt voltunk és külön köszönet a próbáért. Nagyon meggyõzõ volt a lengõ orrú mikor semmi pillanat alatt elhajtottál vele . Tényleg, mire felocsudtam már szinte alig látszottál. Nekem is kell egy ilyen? Amúgy meg 160km lett a vége a seggbosszantóval.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Köszi vettem a lapot kókányolás ügyileg biztosan rám gondoltál,ez engem nem bánt,valakinek ijennek is lenni kell,annál azért több vagyok aki semmit nem csinál.Hameg nem rám gondoltál akkor piszkálj meg egy bottal.Megköszönném.Kerti k

Ne haragudjatok, nem akartam megbántani senkit, rosszul fogalmaztam. Stoki valószínû értette amire gondolok, a hozzászólása alapján.
Mindenkinek kûlönbözõek az anyagi lehetõségei, szerszámozottsága, még egyszer mondom nem erre értettem. Két szál csõbõl is lehet csodát csinálni,
de több millából giccseset is. Én például fel nem raknék a bringámra küllõtisztító gyöngyöt, vagy rózsaszínû kormányrojtot, vagy az autómba világító váltógombot, vagy százhuszas krómozott duplacsöves kipufogóvéget, de hát valakinek az tetszik.
Valószínû (100%) , hogy az én munkám sem tetszik mindenkinek. Elvárásaim pedig csak saját magammal szemben vannak, azok is csak a lehetõségeimhez mérten.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
bizti nem igy van nézdmeg jol mindenholkülön van
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
azt csak a kivételezettek nem kapják a készlethez :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ja meg a 2db anya meg a kapcsolorud
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Sram Dual Drive 290-310 dollar között mozog, ez csak az agy. Ehhez kell még a vezérlõ klick box, az átdobó és a váltókombó meg a sor. Egy spec hajtómû se ártana, amin csak egy tányér van... Nem olcsó!
SRAM DUAL DRIVE HUB 06 at JensonUSA.com
Nagyobb esélyed van egy Sachs DD-re. Az 3x7 és a Sram elõdje. 20 alatt kínálják, de ritka, pláne a komplett.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
egy dd aszem brutál áron van mostanság egy nexus vagy afline 8 as dupla lánctányéral 38/48 vagy 34/44 esel szerintem böven megfelelne nekedis turázásra versenyezni szerintem tesem fogsz vele.
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
"Az Alfine 306%-a nekem kevésnek tûnik" érdekes nekem simi 7es 244% és nem kevés.max kézzel váltod az elsö váltót :D
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ja, és még fontos: az elsõ váltó alig vagy semennyire sem fog sajnos elférni. Ez nem meglepetés, számoltam vele, de most már beigazolódott. Amúgy is szemezgettem az agyváltós megoldásokkal... Aki tud jó áron (új vagy használt) DualDrive-ot, az tegye meg, h szól!

Na meg szemezgetek az új Shimi 11 fokozatú agyváltóval is... Az Alfine 306%-a nekem kevésnek tûnik, viszont a 11 sebis 409%-a már meggyõzõ. Ezt csak év vége felé kezdik el árulni, tudtok róla valamit?

Az Alfi 11-esét 90-110 körül kezdik nyomni. A 110 már közel van egy használt Rohloffhoz... Egy éve az Alfi 8-as 80-ról indult, most az apróban 40 körül találsz kettõt is. A Nexus 8 jelenlegi árát nem tudom, de 30-ra tippelem. A Nexus 7, tíz körül kapható és egy treking hajtómûvel már 540-560% körül jársz. Az már bármire elég! A DD inkább outi stílusban van otthon, míg a nexus kombó a túra jelleget erõsíti, (szerintem :)) én ez utóbbit javaslom.
...ja, hogy az elsõ váltó nem fér el...
A Biker forgalmazta, de kilistázták. Helyette van ez:
http://www.biker.hu/...9-disc-agyvalto
Az utolsó Lompihoz került...
Esetleg kérdezz rá Attilára, Õk is be tudják szerezni...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Ja, és még fontos: az elsõ váltó alig vagy semennyire sem fog sajnos elférni. Ez nem meglepetés, számoltam vele, de most már beigazolódott. Amúgy is szemezgettem az agyváltós megoldásokkal... Aki tud jó áron (új vagy használt) DualDrive-ot, az tegye meg, h szól!

Na meg szemezgetek az új Shimi 11 fokozatú agyváltóval is... Az Alfine 306%-a nekem kevésnek tûnik, viszont a 11 sebis 409%-a már meggyõzõ. Ezt csak év vége felé kezdik el árulni, tudtok róla valamit?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Az könnyen korrigálható, én az 50'-os homlokcsõre vagyok kíváncsi! Egyébként sallangmentes letisztult jószág. Mekkora változás ez az Alfahoz képest! Látszik rajta, hogy negyedik generációs! Jó ötlet a bilincses ülés állítás remélem nem fog elfordulni. :)

Bakker....... írtam nektek szép hosszan a tapaszatlatokról, de az az új fórumengine már megint nem hagyott posztolni..... és most nincs türelmem újra beírni. Majd a blogon a jövõ héten.. addig is a képek
Keptar - Negyedik fekvőm (2010)
És gyorsan annyi: mûködõképes a konstrukció, mentem vele kb 1.5km-t alapvetõen gond nélkül.

A bilincsrõl pedig (mert ezt priviben már Tom2 is megjegyezte): már az Alfánál is használtam, ez az átmeneti megoldásom az ülés rögzítésére. A végén majd kap egy átmenõ csavart, ezzel alacsonyabbra is kerül majd pár centivel az ülés. Ugyanaz a forgatókönyv, mint az Alfánál:
kezdésnek, próbálgatásnak: Keptar - Harmadik fekvőm (2009)
aztán a végleges: Keptar - Harmadik fekvőm (2009)
A különbség csak annyi, hogy itt a görgõk kaptak átmenõ csavart, a reCUGbensnél az ülés lesz ilyennel.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
paci62 nyugodtan pakold fel a terveket jol megvitatjuk mimiért jó vagy nem és akkormár nemkell potyára megcsinálni :)
képek

paci62

paci62

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Köszönöm nektek!Mostmár kicsit érzem hogy ide is tartozom egy picit.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
minden a természet kopintása nem tudtátok ;) És szakadáknak még csapkodhatok is vele :) :D
képek