Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

A mostani agyváltóknál az a probléma, hogy nem sok hely marad a lánckerék és az agyon lévõ váltószektor között, így nem könnyû megoldani a feladatot...

Sebaj, szorult helyzet csiszolja az elmét! Amúgy én az elõbb a Schlumpf-féle házibarkácsra gondoltam, de ez a 7-8-as agyváltó-3-as fogaskeréksor-hátsóváltó is szép megoldás lenne.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

;994311']Az baszn@ még be :D

Ez a házi megvalósítás amúgy engem is érdekelne. Csak kérdés, hogy hol lehet hozzá fogaskerekeket, meg az egyéb alkatrészeket legyártatni, arról nem is beszélve, hogy mennyiért...

...lánckerék gyártásra vannak cégek, de nem olcsóak. Kis lánckereket lehet kapni külön BBB márkaként, de azt sem olcsó. Agyváltóhoz elvileg lehet kapni (én épp most rendeltem be egy 3-hoz a gyáritól eltérõ méretût így ki fog derülni, hogy gyakorlatilag is mûködik-e a dolog) többféle fogszámú lánckereket 16-tól talán 21-ig így ezt sem kell legyártani. 20 éve én is gondolkodtam hasonló kialakítású agyváltón, akkor a 3 sebit egy 3-as lánckerékcsoporttal szerettem volna megtoldani, de letettem róla, mert nem voltam megfelelõen felszerszámozva.

A mostani agyváltóknál az a probléma, hogy nem sok hely marad a lánckerék és az agyon lévõ váltószektor között, így nem könnyû megoldani a feladatot...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Eddig már én is eljutottam, bár nem tudom, hogy bírná a nyomatékot. Tényleg,nincs valakinek egy fölös 3 gangos agyváltója?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Mindent lehet, csak akarni kell! :) Praktikusan egy agyváltóból kellene kiindulni és ezzel kifogytam az ötletekbõl... :(

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Az baszn@ még be :D

Ez a házi megvalósítás amúgy engem is érdekelne. Csak kérdés, hogy hol lehet hozzá fogaskerekeket, meg az egyéb alkatrészeket legyártatni, arról nem is beszélve, hogy mennyiért...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
sajátodon :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Esküvõn fogom aktivizálni a májamat.

Vajon miért nincs versenytárs? Nem egy bonyolult szerkezet, és komfortbringán egy 7-8 sebességes agyváltó mellet sok hátrány nem marad a láncváltóval szemben.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nincs versenytárs, annyiért adják amennyit még megadnak érte. (Motyoo!) Ennek a "házi" megvalósítására viszont már érdemes lenne energiát fektetni!
Levi! (vagy valaki...) Szombaton valami aktivitás? Esetleg csatlakozhatnánk az AM túra egy szakaszába is!?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Schlumpf Mountain-drive-ot vegyél Motyoo!
schlumpf innovations
Mennék kipróbálni.
:)

Nem értem, mi olyan baromi drága ezen a Schlumpfon. Szerkezetileg csak egy sima 3 gangos agyváltó, amibõl csak 2 sebességet használnak.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Python semmi sikerélmény fotó???

sajnos a csajok nem jöttek... :(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Motyoo!

Bringanti hozzád küldött tanácsért, bár én trike-t akarok épittetni. Nem tudok privát üzenetet küldeni, légyszi küld 1 mélt, ha tudsz segiteni: sinbiciklis@freemail.hu

Elõre is köszi!

Tom2 töt kérdezd ö trájk ban othonvan:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Motyoo!

Bringanti hozzád küldött tanácsért, bár én trike-t akarok épittetni. Nem tudok privát üzenetet küldeni, légyszi küld 1 mélt, ha tudsz segiteni: sinbiciklis@freemail.hu

Elõre is köszi!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Python semmi sikerélmény fotó???
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ejnye, rontod itt a mókát!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Más farkával vered a csalánt? :) Ha telne Schlumpfra, akkor a Rohloff sem okozna gondott! Valami költséghatékonyabb öttlet köllene!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Schlumpf Mountain-drive-ot vegyél Motyoo!
schlumpf innovations
Mennék kipróbálni.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Motyoo!
Ha veszel egy Alfit az min.40 péézz. váltókar + átalakítás és sor + átdobó és kísérletezés = sok péézz.
Miért akarod a jó kis agyváltót elrontani? Miért nem veszel készen egy DD-t? Probléma megoldva! :) Nagyjából ennyibõl kijön az is. A klickboxról csak a fanatikus síma-jó hívõk állítják, hogy letörik. Egyrészrt elõtte van a kanál, másrészt borulásnál is feljebb van mint a sérülési zóna.

Ha hátsókerekes lenne tehetnél közéjük még egy hajtómûvet...http://rekumbens.mat..._kicsi.jpg.html
nem a legszebb megoldás... és nem is hátsókerekes...

Rohloff még mindig száz körül. Akárhogy is töröm a bucim a DD (vagy más hasonló) a legjobb megoldás! A házi tákolmány sem olcsó, sem jó nem lesz. Végre sikerült egy letisztult egyszerû vázat, bringát csinálnod, ne most kezd el elrontani!

Amennyiben meg ragaszkodsz az Alfihoz, akkor elõször szereld be, próbáld ki. (gondolom, ebben elõrelátó voltál és hátrafelé csúszópapucsos a villád..., ellenkezõ esetben kell a láncfeszítõ is)
Ajánlom figyelmedbe Levi filozófiáját: "ahol nem tudok felmenni, arra nem megyek!"

A következõ bringát meg sok sebességesre tervezed, mint Lompi 3x8x3-as terepszínû gépe. De ugye az "katonai". :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Köszi, nézem! Egy 11-es Alfival, már lenne is értelme! :)

Hát igen! 11-es Alfi és szíjhajtás mellett én sem sírnék szorzóváltóért, se elöl, se hátul...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Gates carbon belt drive cimen keress rá, már kaphato!

Köszi, nézem! Egy 11-es Alfival, már lenne is értelme! :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Klassz!
Az eleje (homlokcsõ, villanyak és környéke) mibõl van, duplavállas teló? Vagy saját "tákolmány"?

Faülést pillanatok (kb. 3 óra) alatt össze tudsz dobni és már mehetsz is!

Annyira azért nem saját tákolmány, mert elsõre még nemannyiraám, egy régi BMX váz van meghosszítva, mondjuk a felsõ csöveket kellett odahegeszteni, de mást ott nem kívánt.
Az elsõ villa Babettáé (mint az ideiglenes kormány is), két vastagabb csõ van ráhúzva, a végén összenyomva-kalapálva.
Az üléstartó is Babettáról van, a csomagtartót vágtam le, arra lett most ráhegejtve a háttámla-tartó.
Az a nagy bánatom, hogy hegeszteni nem tanultam meg annakidején, mert akkor még nem érdekeltek a vasdarabok, így ha hegesztés, akkor mindig mennem kell Lacihoz.