Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Reku Papa !
Úgy néz ki nem lesz szügségem a racsnira, köszönöm szépen. Egyenlõre összeraktam a gépet a meglévõ alkatrészeimmel, elsõre elfogadhatónak tûnik.
A hajtómûvel és az elsõ váltással viszont még lesz egy csatám, mert az 52-es országúti hajtómû láncvonala a leghosszabb monoblokkal sem igazán tuti.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Ahoj!
Megtettem az elsõ körömet a tûzmadárral! Kb 500m volt, és másnap sem izomláz, sem végtagfájdalmak ! Ezt teszi a jó fizikum.
Holnap megyek Gyomaendrõdre pár napra, igaz bringa nélkül, ha valamelyikõtök arrafelé járna, egy sörözés beleférne.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Mégiscsak fertõzõ lenne ez a dolog? :)

Határozottan. A feleségem eldicsekedett a tantestületben hogy rekun fél nap alatt megkerülte a Balatont. Már két kolléganõ kérdezte, hogy mi mennyi. A gyári árakat megtudva lehervadtak, de tutifix, hogy egy olcsó, házilagos, hálós ülésû 26/20-as SWB-bõl el lehetne adni évente 10-et a Vaterán.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Sátor

Én egy ilyet vettem: Salewa Homepage 2-Persons DENALI II a Vaterán 19-ért.
Elõtte a sao által belinkelt, decathlonos sátram volt, amit én is ajánlani tudok, ha csak nyári kempingezgetésre használod és óvatosan bánsz vele. Az enyémmel a pici fiam elment egyszer a haverokkal, azonnal széttépték benne a cipzárat. Ezért vettem most egy komolyabbat.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Én tekertem és nyaraltam! Megvolt a bicikli igazi próbaútja, és az én próbautam is. Mert nekem is kell próbaút ám, eddig csak anyámhoz tekertem be a pirossal, ami oda-vissza 18 km, meg néha egy sört meginni, de a Pótkerék még közelebb van.
Most azonban elmentünk Jb.-Parádsasvár-Sirok-Parádsasvár(szunya)-Ilona vízesés-Markaz-Ludas-Jb. körre, ami természetesen nekem két napos túra volt, elsõ nap 130, második nap 90 km, persze a hazatekeréssel együtt. Jó volt ez a fajta bicikli választása, mert ugyan a combom érzi az utat, de sem a hasam nem szorongatódott (pedig nincs is hasam, mégis szokott a másikon) sem más kellemetlenség, azt leszámítva, hogy nem vettem ki a kavicsot idõben a szandálból, és kikezdte a talpam.
A combom viszont tényleg tiltakozott még, szombaton is volt 4-5 km biciklitolás felfelé, meg vasárnap is ugyanannyi. :) Ette is az idõt a tolás, de hát no...Hát ezt csak több biciklizéssel lehet legyõzni, ugye, de rajta vagyok! :)

A bicikli bírta, a láncfeszítésre kell valami más megoldást kitalálnom, mert idõnként azért kellett a kontra segítsége akkor is, amikor le volt váltva az elsõ "tányér" és a lánc arra a hirtelen "feltalált" ( :) ) görgõmre akasztva - két-három óvatos kontrázás után bizony kellett "újrabeállítani". Ez egy sikertelen találmányom volt. :(
Az ülés elején kétoldalt lévõ csavar feje is bizserészte néha a combom, nem komoly, de azért ki kell cserélnem gömbölyûbb fejûre, vagy süllyesztettre, hátha egyszer rövidnadrágot is felveszek (bár gyerekkorom óta nem tettem ilyet).
A patkófék perszehogy nem remekelt, de a V-fékhez való betéttel, miután az megkopott, nem is volt igazán rossz. Ki lesz azért cserélve V-fékre, és igenis, létezik csavarral felfogatható fordított U alakú izémizé, ami a V-féket felfogja. Kap olyat.
Ahogy tanácsoltátok páran, egy teljes háttámlás ülés még komfortosabbá tenné a gépet, mert a deréktámasz ugyan teszi a dolgát, ha nekifeszülök, jól tudom nyomni a pedált, de ha guruláskor a teljes hátamat hozzátámaszthatnám, akkor még kényelmesebb lenne. És lehet, hogy akkor jobban is tudnék nyomni?
Gondolkodóban vagyok, kéne egy olyat csinálgatnom mégis. De akkor már rugózottat, ha már merev a bringa.

Szóval, jó volt a kirándulás, jó volt a biciklizés, ezzel a fajtával különösen, olyannyira, hogy a jóbarátom akivel mentünk, a kipróbálás után, és látva, hogy nekem a satnya combomon kívül semmi nem fáj, míg neki a válla, a nyaka, a térde (pedig õ aztán szokott biciklizni), úgy gondolja, épít õ is egyet. Mégiscsak fertõzõ lenne ez a dolog? :)

Python:
Én ezt a fajtát vettem tavalyelõtt, állítólag 3,5 kg, (én sosem mértem meg), kétrétegû, felállítani-lebontani percek kérdése, az éjszakai esõt átázás nélkül bírta (nem vihart, esõt, de az órákig esett), bár már drágább, mint akkor volt, de a magától felálló sátornál (a kétszemélyesnél) olcsóbb most is, nem is beszélve arról, hogy az igaz hogy magától feláll, de összecsukni (nekem legalábbis) sokára sikerül.
Tehát ez lenne az, amit én ajánlanék:

Decathlon - kemping-

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

vettem egy új sátrat

Én még elõtte vagyok! Kicsi és könnyû kéne , dupla falú, legalább kétszemélyes, hogy elférjen benne a csomag is. Mit vettél? Hol vetted?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa akkor ha hazaértél felpakolva és ugyanezt irod akor régi kerod tuti lapát:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Szereltem és tekertem.

Feltettem a sárvédõket és a csomagtartót. Hamarosan megyünk Lengyelországba. Összeállt a túracuccom, vettem egy új sátrat, és a teljes felszerelést felpakoltam a lengõorrúra. Mentem egy vácegresi próbakört. A bringa tökéletesen stabil volt felcuccolva, fék, kanyarodás, minden. Hurrá!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

mindenki teker vagy nyaral?

vagy szerel, mint én a jó hûvös mûhelyben némi sör társaságábanhttp://picasaweb.google.hu/schieber.istvan/RekusDolgok#5495275769820174626

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
mindenki teker vagy nyaral?
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Khm...én tudok ilyet mondani.
Mondjam? :P

Her Colonel! Még él? Milyen volt a sziklás hegység? :)

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Szombaton dolgozok, de
1.Útvonal, táv?
2. Bérelni mennyiért lehet, és máskor is?

Szerintem a Budakalász-Vác az esélyes.
A bérlésrõl itt találsz infót:
Rekumbens - Annyira M
Az Elegance,a Lynx,a Vrex,és a Kettwiesel már foglalt a hétvégére, de a többi még szabad.
És nem csak a túra idején lehet bérelni.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Szombaton dolgozok, de
1.Útvonal, táv?
2. Bérelni mennyiért lehet, és máskor is?

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás

Most szívatni tetszik?:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Hali!
Ha valaki nem követné a blogot(van ilyen??:))

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Normál 3/8-os csõbõl készültek, kicsit nehezek, a tandemhez 18x1-bõl akarom csinálni.

Én a Tomferrben nézegettem egy méteres darab 16x1-es, hidegen húzott csövet. Elég erõsnek tûnt az is.
Szövetanyagnak pedig bátran ajánlom a kutyaálló szúnyoghálót. Józsa árnyékolástechnika.

pista04

pista04

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Pista04,

az ülések vázát milyen csõbõl hajtottad? Tapasztalatok?

Normál 3/8-os csõbõl készültek, kicsit nehezek, a tandemhez 18x1-bõl akarom csinálni.

Ahogy említettem súlyosak, cserébe merevek. A hevederezés gumikötéllel van összekötve így murvás úton is kényelmes , a rezgéseket, kisebb ütéseket elnyeli. Szellõzés szempontjából, az ember háta "csak" csíkosan izzad meg. :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

sao kontra görgöit kidobod máris szabadon futos lesz +1 v fék és nem lesz gond a lánc feszitövelsem. :)
vagy csak egy vfék és megszokod hogy nem kontrázol.

Életemben nem szedtem szét agyváltós agyat, meg hát garanciális is lenne még. Ha a jótállás lejár róla, akkor esetleg.
Van valami külön technikája a szétszedésnek, vagy lényegében ugyanúgy, mint a sima kontrás agyat?

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Hali!
Ha valaki nem követné a blogot(van ilyen??:)),, akkor jelzem,hogy a hétvégén Ambringa túra!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
sao kontra görgöit kidobod máris szabadon futos lesz +1 v fék és nem lesz gond a lánc feszitövelsem. :)
vagy csak egy vfék és megszokod hogy nem kontrázol.
képek