Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
[IMG]http://[img]http://kephost.hu/image-E65A_4C62B4D5.jpg[/img][/IMG]

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Illetve megoldás lehet még a merev váz alkalmazása.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Én a lengõ háromszög csövének közepéhez és az üléstámlacsõhöz kötném ki a rugós tagot.

már csak a vita kedvéért sem értek egyett veled! :)

Elsõ tétel: amelyik cápa a tenyeredbõl eszik, az a lábadból is fog! Ha indulásnál pogózik, akkor hegymenetben és erõsebb gyorsításnál is fog. Valószínûleg teszi most is, csak a használati értéket ez nem befolyásolja, számodra zavaró mértékben.

A rugóstag bekötésének változtatása valóban "feszesebbé teheti az összképet, de változtat a geometrián, (nagyobb lesz a nyitás a hátsó villa és a vázgerinc között) hiszen a rugóstag hossza e közben nem változik. (tudom változik berugózásnál is, de most nem merülnék bele a negatív rugózás és elõfeszítés, csillapítás témakörébe)
Egyszerûbb megoldás a rugóelõfeszítés növelése vagy egy feszesebb rugó cseréje, így a csillapítás is végezheti a dolgát.
Bonyolultabb, ha himbarendszerrel szûrödd ki a szükségtelen erõket. Ebben az esetben a rugóstag elhelyezkedése a láncvonalhoz, minél jobban közelítsen a 90 fokhoz.
Konklúzió: amennyiben jelenleg nem zavaróak ezek a mozgások, akkor hagyd a fenébe és ne nyúlj hozzá!
Második tétel: egy homemade-reku soha nincs készen! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

keményíteni kellene valahogy

Én a lengõ háromszög csövének közepéhez és az üléstámlacsõhöz kötném ki a rugós tagot.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ha hátul montis sor van (32 vagy 34 fogú a legnagyobb) akkor nekem nem gond a Kékestetõ 42-es kistányérral se.

Felpakolva már más az állás...
Hosszú, kemény mászásokhoz én a 24-es kistányért szeretem. Inkább motollázok pár órát, mintsem elsavasodjon a combom.

Bizony hátul montis sor van, akkor valószínûleg hármas tányért kellene vennem

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Nem pogózik? Vagy még nincs kellõ tesztkilóméter a hajtási reakciókkal kapcsolatban?
Amennyiben hintapalintázik, akkor vedd fontolóra a kettõs láncvonalat vagy a vezetõ görgõ beillesztését. (megoldható egy intelligens "brain" rugóstag alkalmazásával is, az többe kerül, mint a két keró)

A lényeg, hogy a felsõ, azaz terhelt lánc a lengõvilla forgáspontjában, vagy ahhoz közel fusson, így csökkentve az erõkart.
Ezt elérheted egy vezetõ görgövel vagy csúszópapuccsal
A kettõs, dupla láncvonal esetén a lengõvilla forgáspontján kialakítasz egy lánckerék tengelyt, amire kettõ db. lánckerék kerül. Az egyik láncvonal a hajtómûtõl az egyik lánckerékig fut, a másik az elõzõtõl különálló , fügettlen lánc a hátsó koszorú és a másik lánckerék között van.
Ez utóbbi a bonyolultabb, de sok egyébb lehetõséget ad pl.: áttétel változtatásokra és a berugózásból adódó lánc lazulást-feszülést is megszünteti.

szia, az a történet, hogy mikor elindulok akkor pogózik, nyilvánvalóan mivel az ember induláskor beletapos rendesen, hogy legyen sebesség és ennek folyamán tudjál egyensúlyozni, utána már nem pogózik és ennek nagyon örülök, amit észrevettem az az, hogy a teló nagyon lágy, menet közben szinte elringat, keményíteni kellene valahogy,
csõ!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Ha hátul montis sor van (32 vagy 34 fogú a legnagyobb) akkor nekem nem gond a Kékestetõ 42-es kistányérral se.

Felpakolva már más az állás...
Hosszú, kemény mászásokhoz én a 24-es kistányért szeretem. Inkább motollázok pár órát, mintsem elsavasodjon a combom.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Isuka,

gratula a bringákhoz! Rugózott hátsó esetén nyugodtan tegyél rá 1"-os gumit, 8 bar-ra fújva! A hajtómûvet cseréld országútira, 53-as nagytányérral! Úgy fog menni, mint a villám!

köszi, jól esik az elismerés, szerinted meghozná-e a várt eredményt egy 52/42-es hajtómû, de akkor mi lesz a hegyekkel, le fogom tudni küzdeni õket? az ülés mint láthatod dupla polifoam de tervezem a ventisites változatot,
üdv

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nem pogózik? Vagy még nincs kellõ tesztkilóméter a hajtási reakciókkal kapcsolatban?
Amennyiben hintapalintázik, akkor vedd fontolóra a kettõs láncvonalat vagy a vezetõ görgõ beillesztését. (megoldható egy intelligens "brain" rugóstag alkalmazásával is, az többe kerül, mint a két keró)

A lényeg, hogy a felsõ, azaz terhelt lánc a lengõvilla forgáspontjában, vagy ahhoz közel fusson, így csökkentve az erõkart.
Ezt elérheted egy vezetõ görgövel vagy csúszópapuccsal
A kettõs, dupla láncvonal esetén a lengõvilla forgáspontján kialakítasz egy lánckerék tengelyt, amire kettõ db. lánckerék kerül. Az egyik láncvonal a hajtómûtõl az egyik lánckerékig fut, a másik az elõzõtõl különálló , fügettlen lánc a hátsó koszorú és a másik lánckerék között van.
Ez utóbbi a bonyolultabb, de sok egyébb lehetõséget ad pl.: áttétel változtatásokra és a berugózásból adódó lánc lazulást-feszülést is megszünteti.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Isuka,

gratula a bringákhoz! Rugózott hátsó esetén nyugodtan tegyél rá 1"-os gumit, 8 bar-ra fújva! A hajtómûvet cseréld országútira, 53-as nagytányérral! Úgy fog menni, mint a villám!

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Igazából Tom2-tõl szerettem volna venni ülést, vagy érdeklõdni,
hogy van-e neki, (mert mintha olvastam volna itt a fórumban, hogy õ tud utángyártottat)
de nem válaszolt még az e-mailre. :(

A féket, pedig én 3 patkófékkel szeretném megoldani, mert a v-fék bonyolult, bár lehet, hogy a végén az lesz...

Válaszoltam ;) :)

A patkóféket meg biztos átalakítanád késõbb V-re, inkább kezd egybõl az utóbbival és megspórolsz egy lépést ;)
Szerintem

Trike tengelynek sima 12-es tapasztalatom szerint gyenge volt, egyedi esztergált edzett bírta de drága elõállítani, jelenleg a fejlõdés a 20-as csõtengelynél tart ami atombiztos és könnyen elõállítható bár a tárcsás agyak hozzá kb 7 ropi/db

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Feladom.

De ne add fel, szeretném én is látni a képeket. :)
Ha a KpHost.hu - - Kpfeltlts, ingyenes kpfeltltõ. gyors megbzhat trhely -ra feltöltötted a képet, akkor alatta megjelenik 6 lehetõség. A negyediket (Fórumba való beillesztéshez [eredeti képmérettel]: ) választva "másolás" a linket, majd (új sorba) "beillesztés". Így:
Feltöltött kép
és megint új sor. És látszik. Nem kell sem IMG-t, sem mást beírnod, megcsinálódik magától az.
Így biztos menni fog.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
halló, közlöm veletek, hogy két "ipari hulladék"-kal bõvült a rekuk tábora, mindennemû kritikát szívesen fogadok, legyen az negatív illetve pozitív, megjegyzem, hogy az általam használt piros színû már közel 100 kilométert futott hibátlanul, amit változtatni kívánok az az elsõ lánctányérok cseréje lenne, nagyobb lánckerekeket tennék fel mivel sík úton a legkeményebb áttételen a lábam pörög mint a motolla és nem tudok jobban gyorsítani, szeretnék nagyobb sebességet elérni mint amekkorát jelenleg ki tudok hozni belõle, festés majd késõbb, remélem a képeket megtudjátok nézni
Picasa Webalbumok - István - rekus dolgok

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
majd csinálok de nem bonyolult egy u alak és azon van a v fék konzol

Lompi!

Errõl a fék megoldásról tudnál esetleg feltenni közelebbi képet?

Ha reku akkor lompi bike:)
képek

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts

Feladom.

ha kepfeltoltesre raksz képet akkor a feltöltés után alul ír ki linkeket, na ott a "Direkt link a képhez:" alatti linket használd és tedd be egy közé. Illetve mikor kommentelsz akkor van egy olyan h bejegyzés elõnézete, ott kipróbálhatod h jól csináltad e.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Na, nem is így irtam be, de az oldal jobb alsó sarkában, "Bõvebben: pannonrider" Ott a mezei trike fotója. A másik a Pannonrider2.1 volt, az álom +valósitása

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Feladom. Szóval szombaton Kemencén láttam 2, napelemes trike-ot. Az 1ik teljesen be volt építve, áramvonalas kaszni, a tetõ napelemekbõl. Ezt akartam feltölteni. A zászlóján Pannonsolar Kft. - Napenergia hasznosítás

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
:) :)

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
http://kephost.hu/sh...E6E8_4C618.html