Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Országos trike és kerékpár túrán van. Majd elõ kerül.

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Igazából Tom2-tõl szerettem volna venni ülést, vagy érdeklõdni,
hogy van-e neki, (mert mintha olvastam volna itt a fórumban, hogy õ tud utángyártottat)
de nem válaszolt még az e-mailre. :(

A féket, pedig én 3 patkófékkel szeretném megoldani, mert a v-fék bonyolult, bár lehet, hogy a végén az lesz...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Én egy kidobásra ítélt rokkantkocsit szereztem be erre a célra, annak is masszív tengelye van, meg kész is a kerékagy, zárt csapágyakkal. Csak a trike-építés nem akar még elindulni...

Bár, most hogy szó van róla kimentem, megmértem: az is 12-es...

Féket hogy oldod meg?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
zárt csapágy csere és az jó lesz.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

20 as átütötengejes agyra füzes kereket azmajd nem hajlik de az nem olcso megoldás. Alternativa még a 14mm es tengejü bmx kerék

Én egy kidobásra ítélt rokkantkocsit szereztem be erre a célra, annak is masszív tengelye van, meg kész is a kerékagy, zárt csapágyakkal. Csak a trike-építés nem akar még elindulni...

Bár, most hogy szó van róla kimentem, megmértem: az is 12-es...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Most látom, hogy avatart váltottál! Álllllat a gép! Az elsõ és hiteles RATBIKE autentikus csomagrendszerrel!

Nem akartam neki nevet adni, de most, hogy így mondod, legyen RATBIKE.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
20 as átütötengejes agyra füzes kereket azmajd nem hajlik de az nem olcso megoldás. Alternativa még a 14mm es tengejü bmx kerék
képek

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Építõ kritikát , tanácsot szívesen fogadok.

Szerintem kissé alulméretezett a váz. Gondolom beüléskor, kátyúzáskor nyeklik akarom mondani rugózik is rendesen. A 12-es elsõ tengelyeket általában gyengének tartják egyoldalas megfogatáshoz a trájkosok.

1.0 verziónak mindenesetre jó a gép, ezen kitanulhatod a trájkot, és a következõ (mindig van következõ) már egy osztállyal jobb lehet. Javaslom, gondolkodj el egy szellõzõs ülésen. Nagyot dob az élményen.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
A tengely, csak 12-es, itt nálunk sajnos csak ezt kaptam,(így is két boltból szedtem össze :) ) de késõbb meg tudom rendelni.
Tegnap volt vele egy próbám két kisebb körre elvitt és egész jó.
A súly, csak egyenes úton oszlik el egyenletesen, padkán, döccenõn jobban terhelõdik, feszül az egyik kerék.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Alakul a trájkom, most így néz ki:
Feltöltött kép
A kormányt sikerült a lehetõ legjobban beállítanom, nem farag a gumi, még az agresszív kormányzást is jól bírja.
De.
Valamiért, komolyabb taposásnál bepogózik(meginog) a gép.

Elõször a keverõgépet láttam meg, azt hittem, rossz képet nézek. :D

Na, de azért amikor arrébb húztam a képet, megláttam a trike-ot is. Szerintem az üléstartó aljától-hátuljától a hátsó tengelyig kéne hosszanti merevítés. Merthát arra rántja elõre erõs hajtáskor a lánc.

Az elsõ kerekek tengelye milyen átmérõjû? Sima biciklitengely, vagy valami robosztusabb?
Azért kérdem ezt, mert egyszer én is szeretnék trike-ot, és egyik nap azt gondolom, hogy az egyoldali befogáshoz erõsebb, vastagabb kell, másik nap meg úgy gondolom, hogy hát két kerék közt oszlik meg az a súly, ami egyre szokott esni normál biciklinél, tehát elég a sima biciklitengely.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Megy valaki a Nagyvázsonyi kanyarra?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1008025']Én

Most látom, hogy avatart váltottál! Álllllat a gép! Az elsõ és hiteles RATBIKE autentikus csomagrendszerrel!

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Igazad van...
Na, akkor ezt holnap orvoslom is.
Egyébként ideiglenes láncfeszítõ van most rajta,( kemping hátsó agy) de már készül a danamid görgõ.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
A hátso villa kissé gyenge eben az álapotban aha jol látom be huza a lánc nagy erönél kikéne mereviteni talán.
képek

kiathon

kiathon

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Alakul a trájkom, most így néz ki:
Feltöltött kép
A kormányt sikerült a lehetõ legjobban beállítanom, nem farag a gumi, még az agresszív kormányzást is jól bírja.
De.
Valamiért, komolyabb taposásnál bepogózik(meginog) a gép.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

;1008025']Én azt tapasztaltam - mikor az angolmenetes monoblokk beesett az olaszmenetes csapágyházba - , hogy az olaszmenetesnek nagyobb az átmérõje. Megoldás lehet egy angolmenetes csapágyház fölhegesztése.

Flex és hegesztõtrafó mindenre megoldást jelent :) De ennél valami humánusabbra gondoltam...

Azon morfondírozom, hogy egyáltalán érdemes-e ezen az egészen görcsölni: érezném-e a különbséget egy
M761 (XT integrált, hollowtech 2), egy
M521 (Deore, octalink, hollowtech 1) és egy
M443 (Alivio, négyszögtengyely)
között?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Van nekem a biciklimben olaszmenetes csapágyházam. Találtam occsóér integrált tengelyes hajtómûvet, amihez ugyebár csak angol menet van (igen, tudom, hogy az outihoz létezik olaszmenetes csapágy, de az valszeg nem lesz jó)
Elültették a bogarat a fülembe: de miért nem vágatok angol menetet a vázamba az olasz helyére? Mert ezt állítóllag sokan csinálják.
Kérdés az Urakhoz: hallottatok-e már ilyenrõl? Ismertek-e valakit, aki vállal ilyen mûveletet?

Hm, vagy ez inkább fordítva lehetséges? Bottom bracket - Wikipedia, the free encyclopedia
Úgy nézem az angol menet a kisebb átmérõjû...
Akkor mindegy...

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Van nekem a biciklimben olaszmenetes csapágyházam. Találtam occsóér integrált tengelyes hajtómûvet, amihez ugyebár csak angol menet van (igen, tudom, hogy az outihoz létezik olaszmenetes csapágy, de az valszeg nem lesz jó)
Elültették a bogarat a fülembe: de miért nem vágatok angol menetet a vázamba az olasz helyére? Mert ezt állítóllag sokan csinálják.
Kérdés az Urakhoz: hallottatok-e már ilyenrõl? Ismertek-e valakit, aki vállal ilyen mûveletet?

Én azt tapasztaltam - mikor az angolmenetes monoblokk beesett az olaszmenetes csapágyházba - , hogy az olaszmenetesnek nagyobb az átmérõje. Megoldás lehet egy angolmenetes csapágyház fölhegesztése.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Hmmmm... De honnan szerezzek két bontott volvo sárvédõt? Az nincs a TSZCS-ben. :(