Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Amikor a biztonsági övet bevezették duzzogtak, amikor a segédmotoron kötelezõvé tették a sisakot, duzzogtak, amikor a mellény viselésére kötelezték az embereket duzzogtak.
Majd elfogadták, tudomásul vették.

Hát, nem jól emlékszel...
A biztonsági övet bevezették, és egész egyszerûen pofára ment, mert mindenki tudta, (rendõrék is, kérdezz meg idõsebbet), hogy átlagember az átlagautó átlagövét NEM tudja úgy beállítani, hogy az biztonságos legyen. Egy olyan szabályt vezettek be, amit nem tartottak, és nem tartattak be. Nem a duzzogás, a lehetetlensége miatt. Csak végsõ bírságolási indoknak volt jó, ha már kellett valamit bírságolni. Ez volt a pofára menés.
A motorosok bukósisakviselését bevezették, majd visszavonták, mert betarthatatlan volt. Majd amikor elkezdett csökkenni a motorosok száma, akkor vezették be újra.
A segédmotorosoknál elõször évekig csak lakott területen kívül kellett, majd aztán mindenhol. Mégsem tartatják be, egy hülye pöcst sem bántanak, aki munkavédelmi sisakban motorozgat, robogózik (amin még csat sincs).
Ezeket akkor vezették be, amikor mindent bevezettek, senkit nem kérdezve. Ejrópában és Ámérikában elõször a gyártókat kötelezték JÓ biztonsági öv, légzsák beszerelésére, azután kezdték az embereket rászoktatni.

A mellényt viszont már nem akkor vezették be, amikor ezeket, hanem mostanában, amikor már (többé-kevésbé) figyelnek arra, betartható-e a szabály, nem is vezették be. Nem kell állandóan hordani, csak lakott területen kívül, csak sötétben, mert ennyire lehetett nagynehezen rábeszélni az embereket. (Nem csak biciklistáknak, gyalog is kell ott, ha az úton mennek.) Pedig arról volt szó: mindig, mindenhol...
(Talán azért baj van a hozzáállással is, mert ha a sisakot propagáljátok, a hasznosabb mellényt nem kéne leszólni, olyan indokkal: nem látszik. Nem látszik hátulról a támla miatt, de látszik oldalról-elölrõl.)

Persze, ahogy ennek az ejrópai birodalomnak a szalmája áll, hát halad szépen a központilag irányított parancsuralom felé, nem lehetetlen azért, hogy hoznak még több olyan központi szabályt, amit mindenki elfogad -papíron, aztán senki nem tartja be -mint pár évtizede. Kispistát ha nem bírják mással izélgetni, majd megbírságolják, egyébként pedig senki nem foglalkozik vele.

De azért, mert talán kissé agresszívnak tûnhet néhány szavam, ne haragudjatok, csak megértetni akarok, nem bántani. :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
sao ezt nem igy kel azért felfogni egészen a jo bringa lámpa az jól világit és nem a másik szemébe de ki hogy álitja be egy bizti a bb lámpát ha jol van be álitva és szürkül és valaki nem látja meg szem böl az kiszurathatja a szemét.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

...hát nem tudom mostanában vidéken milyen lámpaforrás a divat, de nálunk a nagyvárosban aki ad erre annak olyan fényforrása van, hogy a retina kiég, ha a szembejõvõ vagy a követõ belenéz. Ezt az 2-3 ezer forintos cateye-ok már tudják normális elemtöltöttség mellett - véleményem szerint - a mellény elbújhat ezek fénye mellett. Ha valakinek kevés a 3 led, vehet 5 sõt 10 ledest is (igaz az utóbbi már drágább). Az elsõ lámpáknál se sokkal rosszabb a helyzet, villogókból is egészen komoly a kínálat, de fényszórókból sem sokkal rosszabb a helyzet. Van egy két szemgyilkos épített darab is, amihez megfelelõ fórumokat látogatva el lehet jutni a készítõkhõz, akik rendelésre készítenek ilyesmiket.

Háát, a retina kiégetés annyira hasznos, célravezetõ dolog, mint a ködlámpával a mögöttünk jövõt vakítani, hülyemotorosként távolságival vakítani a szembejövõt. Szerintem a biciklisnek az lehetne a hasznos, ha láthatóvá tenné magát, azzal, hogy szembeszúr valakit nem ezt segíti elõ. Tudom, nehéz, de azt a szúró lámpát be lehet állítani arra amire kitalálták: az utat világítsa.
Nem harcolni kell az autóssal, nem arra igyekezni, hogy vakíthatjuk el, én azon szoktam gondolkodni, hogyan lehet közlekedni, ezért nem is kell harcolnom. Negyvenegy évet csak megéltem valahogy, nem mondom, hogy soha nem volt konfliktusom senkivel, de nem célom provokálni, fölöslegesen kényelmetlenséget, veszélyhelyzetet okozni másnak.
Vezess autót, (én szoktam, ebbõl élek), rájössz, a jó fényvisszaverõs mellényt messzebbrõl látni, mint a lámpáját a biciklisnek. A direkt a szemedre irányított fényvetõs lámpától félre kell nézni, mert elérte a célját, vakít, ezért onnantól nem látod, csak sejted a szembejövõ binyóst.
Olyan fórumokat pedig nem készülök látogatni, ahol szemgyilkolászással kérkednek, és azt tanácsolnám, mindenki a MAGÁÉT sütögesse. Csak ne süllyedjünk már román szintre...

Az, hogy aki ad magára, az kellemetlenkedik a közlekedés más résztvevõivel ("a retina kiég") érdekes elgondolás. Na, holnaptól én is adok magamra, távolsági fénnyel és állandó kürttel megyek a "nagyvároson" át. :P Nem bunkó teherautósofõr leszek, hanem csak adok arra, hogy látható, észrevehetõ legyek. ;)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

... ez igaz! egy pillanat alatt összeomlott a szimpatikus Stoki képe! Esküszöm, önzetlen volt a szimpátiám! :( de már vége...

...jaaaaaaaaaj, ne izélj már...!

Amit küldtél az használható, bár az airbrush mûvészt arra kérni, hogy egyszínû neonzöldre fesse a sisakomat már nekem is túlzott pofátlanság!

...a te elképzelésed határtalan még egy kicsit hozzáteszel és máris mehetsz airbrush-olni, mert az asszonyság tényleg tud ez látszik a munkáin...:)

A Vaude.de-n tegnap szörföltem, de ez a kiegészítõ elkerülte a figyelmem.
Az hogy szél és vízálló egy ilyen takaró-védõ az alapkövetelmény, igaz nem ez volt a motiváció amikor elkezdtem foglalkozni a témával. Rosz látási viszony a zápor és esõ is! A 6-7 ezer forintos ár már határeset! Mire itthon boltba kerül, már 10 lesz. :( Figyelembe véve egy láthatósági mellény akár 1000 forint alatti árát.
Majd figyelemmel kísérem a helmet cover hazai sorsát, egyenlõre nem mondtam le róla. Köszönöm a linkeket!

...nem tudom lesz-e folytatása...:/

...

---

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

:) , pedig sokat nem változtam...

... ez igaz! egy pillanat alatt összeomlott a szimpatikus Stoki képe! Esküszöm, önzetlen volt a szimpátiám! :( de már vége...

Amit küldtél az használható, bár az airbrush mûvészt arra kérni, hogy egyszínû neonzöldre fesse a sisakomat már nekem is túlzott pofátlanság!
A Vaude.de-n tegnap szörföltem, de ez a kiegészítõ elkerülte a figyelmem.
Az hogy szél és vízálló egy ilyen takaró-védõ az alapkövetelmény, igaz nem ez volt a motiváció amikor elkezdtem foglalkozni a témával. Rosz látási viszony a zápor és esõ is! A 6-7 ezer forintos ár már határeset! Mire itthon boltba kerül, már 10 lesz. :( Figyelembe véve egy láthatósági mellény akár 1000 forint alatti árát.
Majd figyelemmel kísérem a helmet cover hazai sorsát, egyenlõre nem mondtam le róla. Köszönöm a linkeket!

Búcsúzoul (csak neked) egy kis off topic. Gyerekkoromban sokat hallottam Édesapámtól ahogyan egy BMW R69/S vagy egy Cadillac eldorado mellett (általában a balaton parton) "tudnak ezek az oroszok" viccesnek szánt kiszólásával adott hangot ámulatának, elismerésének, talán irigységének is, de volt ebben egy kis frivol politikai él is.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Hááát, bedurrant az agyam rendesen. Pedig ha tudná, hogy Tibi haveromból a Green Spice hátán a Hortobágyon, fényes nappal még semmit nem láttunk, de a csattogó sárga zászló már kilóméterrõl virított. Árnyékos foltokban pedig 100x rikítóbb a narancsnál is.

Ha már itt tartunk...
Én egy AM-bringás zászlót használtam a törpén, ami azóta is a szekrényben pihen.
Feltöltött kép
Úgy illendõ, hogy ezt elõször is Tibinek ajánljam fel, de amennyiben neki már nem kell, úgy bárkire rátestálhatja... :)
(bocs, valahogy errõl a kiegészítõrõl megfeletkeztem, de ha késõn is talán most hazatalál)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Köszönöm! Erre vártam! Kishazánkban forgalmazza valaki?

(Minden érdek nélkül állítom, ez a Stoki gyerek egyre szimpatikusabb... Ha eladósorba kerüll az Oris értesíts!)

:) , pedig sokat nem változtam...

/Az oris ügyben viszont el kell, hogy keserítselek, mert hosszú évekig vadásztam erre a darabra és végre sikerült. A jó Isten is úgy akarta, hogy belebotlottam egy nagyon segítõkész németbe, aki nagyon el akarta nekem adni az egyébként kifogástalan a gyûjteményébõl kiugrott óráját. Ha egy kis szerencsém lett volna (kb. 2 nappal maradtam le ) most lenne még egy ebbõl a sorozatból egy Carlos Coste Edition...:/

Visszatérve a témára...:) Szerintem honunkban ilyet nem fogsz kapni én még nem találkoztam ilyesmivel. Esõ elleni sisak védelemmel mintha, de amit te szeretnél az más.

De. Ahol találkoztunk túrán elég sokat dumcsiztam a fehér optima-s sporitárssal és valahogy szóba került a beszerzési forrásai. Õ viszonylag gyakran rendel külföldrõl és említett pár oldalt. Ilyen a bike24.com. Megfigyelve a kínálatot van nekik ilyesmi :

Bike24 - Sugoi Zap Helmet Cover

Jókat mondott róla, gyorsak, korrektek és elfogadható árúak. Lehet, hogy egyszer én is kipróbálom az ottani vásárlást.:)

A másik megoldás, de szerintem te nem ezt keresed, mert ez viszont vizálló és kevésbé szellõzik (ezt lehet, hogy magyarban be lehet szerezni pl. Bergusson-nál, mert van magyar nagykereskedõje).

Helm Regenüberzug - VAUDE - The Spirit of Mountain Sports

A harmadik megoldás a sisakfestés és akkor világít is és szellõzik is. A hölgy arca szimpi márcsak ezért is érdemes meglátogatni ;)

www.g-design.hu

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Sziasztok!
Ez a sisak dolog is olyan, ha kötelezõvé teszik, hát hordani kell. Lehet majd lázadni, de mikor másodjára kell fizetni az államkasszába, csak felteszi Gazsi bá is Mucsajröcsögén. A kismotorral is ez volt anno a helyzet, muszáj volt megszokni a bukót, pedig a Bóbitán vagy a Komáron a légellenállása azért tépi a fejet hátra, de rendesen. Láthatóságról pedig annyit, beszólt a tapló parasztja a zászlóm miatt: "né má az idiótát milyen zászlója van, biztos feltünési viszketegsége van." Hááát, bedurrant az agyam rendesen. Pedig ha tudná, hogy Tibi haveromból a Green Spice hátán a Hortobágyon, fényes nappal még semmit nem láttunk, de a csattogó sárga zászló már kilóméterrõl virított. Árnyékos foltokban pedig 100x rikítóbb a narancsnál is.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Tudják, mi az amit betarthatóan elõ lehet írni, és mi az, amit nem. Ami láthatóan betartathatatlan, az nem lesz szabály

Ez már nem is annyira a sisak sapkáról...

Én szívesen áldozok a jó dolgokra. Mind az elsõ mind a hátsó világításom BM, egy leddel. Többen látták már a csodát :) és ez még nem is a csúcs! (de az épített "retinagyilkos" homemade világításban Zsizsi a szakavatott) Sajnos az ára miatt még nem terjedt el nagy tömegben... :(

A szabály az meg szabály. Példával én is szolgálhatok. Egyenlõre csak terv a kerékpáros sisak viseletének szabályozása és az sem eldöntött, hogy bizonyos kor alatt lesz kötelezõ, (mint a gyerek ülés) vagy az út jellegétõl teszik függõvé mint a láthatósági mellényt...
Az Unión belül erre jelenleg is van szabályozás, bár még nem egységes. De az lesz és ugye a jog harmonizáció...

Amikor a biztonsági övet bevezették duzzogtak, amikor a segédmotoron kötelezõvé tették a sisakot, duzzogtak, amikor a mellény viselésére kötelezték az embereket duzzogtak.
Majd elfogadták, tudomásul vették.
Sõt!
Tavaly õsszel Magyarbánhegyesen jártam (ez egy kis falu Békésben közel a román határhoz) fû, fa, virág láthatósági mellényben flangált a faluban, (nem csak kívül) fügetlenül attól, hogy gyalogosan, kerékpáron, segédmotoron vagy lovaskocsin közlekedett. Azt hittem ez a helyi népviselet! Mindez egy elég gyatra közvilágítás mellett. Valószínûleg belátták ennek hasznosságát és a egy kritikus használói létszám fölött meg gyõzõtt a csorda szellem.
Sajnos ehhez foghatót azóta sem tapasztaltam. Élmény volt este 7 körül látni a bolyongó, dülöngélõ vagy sörözõ (mert valóban van olyan szabály amit nehéz betartattni) "ember nagyságú darazsakat".

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ah, éértem. Sztem a sisakra ne tegyél, húzzál ilyen huzatot, mert amúgy is gyatrán szellõzik.

Te egy nagyon bosszantó ember vagy! (nem úgy mint a Stoki, említettem már az Oris-t?) Már megint igazad van! Pedig úgy örültem annak, hogy feltaláltam bike helmet cover-t! :(
A teljes kerékpározással töltött idõm elenyészõ része az, amikor hasznos egy nem szellõzõ és vízálló láthatósági bike helmet cover, de kell nekem! Az esõruhámat három év alatt kétszer használtam...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Akad azért ilyesmi :
Sugoi Zap Reflective Bike Helmet Cover with 360 visibility

Úgy írd be a google-ba, hogy "bike helmet cover"

Köszönöm! Erre vártam! Kishazánkban forgalmazza valaki?
(Minden érdek nélkül állítom, ez a Stoki gyerek egyre szimpatikusabb... Ha eladósorba kerüll az Oris értesíts!)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Aztán meg nem a rend õrei lesznek boldogok a te láthatóságodtól (mint írod), nem foglalkoznának õk ezzel, csak tapasztalatból tudják õk is, mint én, meg aki kerékpáros városokban-falvakban autózik, hogy a mégoly kivilágított biciklista is vékony és gyenge fényforrás, a mellény viszont olyan szélesen virít, mint egy kocsi fényszórója, abból is a szélesebb. (Csak nem nyitott mellényt kell hordani, elöl össze kell zárni.)
A fényvisszaverõ sisak (hacsak nem körbecsíkos) ezt sem tudná. Mellesleg önmagában olyan megtévesztõ volna, mint a fejpántos lámpa önmagában.

...hát nem tudom mostanában vidéken milyen lámpaforrás a divat, de nálunk a nagyvárosban aki ad erre annak olyan fényforrása van, hogy a retina kiég, ha a szembejõvõ vagy a követõ belenéz. Ezt az 2-3 ezer forintos cateye-ok már tudják normális elemtöltöttség mellett - véleményem szerint - a mellény elbújhat ezek fénye mellett. Ha valakinek kevés a 3 led, vehet 5 sõt 10 ledest is (igaz az utóbbi már drágább). Az elsõ lámpáknál se sokkal rosszabb a helyzet, villogókból is egészen komoly a kínálat, de fényszórókból sem sokkal rosszabb a helyzet. Van egy két szemgyilkos épített darab is, amihez megfelelõ fórumokat látogatva el lehet jutni a készítõkhõz, akik rendelésre készítenek ilyesmiket.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Félre vagyok értve! :)
Van jó táskám, rajta jó kis csíkkal. Van jó zsákom hátul még feltünõbb színekkel. A kerekekken és a váz különbözõ pontjain reflexiós csíkok. Van jó világításom elöl és hátul. Este én vagyok a kólás kamion...
Az agyam ott szállt el, hogy a kresz elõírásai szerint rossz látási viszonyok között (éjszaka - esõ - köd) lakott területen kívül kötelezõ a láthatósági ruházat viselete. A szabály nem deffiniálja azt, hogy ez mi legyen. A mellénynek rekun sok értelmét nem látom, a kabát egy fokkal jobb, de nyáron nem praktikus. A sapka jól bevált, de esésnél nem védi a fejet. Így jutottam a láthatósági sisak-sapkáig.
Biztosan gyártja valaki, valahol. Ha nem akkor meg kéne...
A kerékpáros sisak (ha jól tudom) rövidesen kötelezõ lesz. Akkor már csak a neon zöld "zuhanysapka" kellene rá, hogy a rend õrei is boldogok legyenek és a hátulról érkezõk is lássanak valamit a "rokkant bicajjal" közlekedõ láthatósági ruházatából.

Jó, jó, hátulról nem látszik a mellény, ezért nem látod értelmét. De elölrõl is van értelme, onnan pedig látszik. Ugyanúgy fényvisszaverni fog (látszólag fölöslegesen), mint hátulról a fényvisszaverõ táskád/csíkod. Csak látszólag fölöslegesen, mert igaz, hogy elöl jó világításod van, de hát hátulról is, mégis szükségesnek tartod oda a fényvisszaverõ csíkot. Legalább elöl is lesz, ha rajtad a mellény. A sisakra tényleg kár, ha már egyszer szellõzõsre alakították ki.
(kedvencem az itteni, jászsági gondolkodásmód: hátul villogó, elöl semmi, csak a csodálkozás, ha szembõl jön valaki, és elõz, mert nem látja -hogy látná- az elölrõl világítatlan feketeruhás feketebiciklist)

Aztán meg nem a rend õrei lesznek boldogok a te láthatóságodtól (mint írod), nem foglalkoznának õk ezzel, csak tapasztalatból tudják õk is, mint én, meg aki kerékpáros városokban-falvakban autózik, hogy a mégoly kivilágított biciklista is vékony és gyenge fényforrás, a mellény viszont olyan szélesen virít, mint egy kocsi fényszórója, abból is a szélesebb. (Csak nem nyitott mellényt kell hordani, elöl össze kell zárni.)
A fényvisszaverõ sisak (hacsak nem körbecsíkos) ezt sem tudná. Mellesleg önmagában olyan megtévesztõ volna, mint a fejpántos lámpa önmagában.

És a sisakról: látod, a mellényt sem tették kötelezõvé lakott területen belül, a sisakot sem tudják ráerõszakolni a jellemzõen (és itt nem a hangos hobbybiciklistákra, critical mass-osokra gondolok, mert nem õk a többség, sõt! ;) ) bicajjal járókra, akik a városban/faluban bicikliznek munkába-bótba-józsihoz-kocsmába. Tudják, mi az amit betarthatóan elõ lehet írni, és mi az, amit nem. Ami láthatóan betartathatatlan, az nem lesz szabály.
példa: A teherautósofõrnek (egyébként helyesen) elõ lehet írni kötelezõ pihenõket, mert annyira sok nincs, hogy ne lehetne többé-kevésbé ellenõrizni. A személyautóval járóknak is fárasztó az egész napi vezetés, de olyan sokan járnak kocsival, hogy ellenõrizhetetlen lenne az, ha rájuk is vonatkozna hasonló szabály. Azért nincs, nem azért, mert értük nem kár, ha az árokban végzik...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Van jó táskám, rajta jó kis csíkkal. Van jó zsákom hátul még feltünõbb színekkel. A kerekekken és a váz különbözõ pontjain reflexiós csíkok. Van jó világításom elöl és hátul. Este én vagyok a kólás kamion...
Az agyam ott szállt el, hogy a kresz elõírásai szerint rossz látási viszonyok között (éjszaka - esõ - köd) lakott területen kívül kötelezõ a láthatósági ruházat viselete. A szabály nem deffiniálja azt, hogy ez mi legyen. A mellénynek rekun sok értelmét nem látom, a kabát egy fokkal jobb, de nyáron nem praktikus. A sapka jól bevált, de esésnél nem védi a fejet. Így jutottam a láthatósági sisak-sapkáig.
A kerékpáros sisak (ha jól tudom) rövidesen kötelezõ lesz. Akkor már csak a neon zöld "zuhanysapka" kellene rá, hogy a rend õrei is boldogok legyenek és a hátulról érkezõk is lássanak valamit a "rokkant bicajjal" közlekedõ láthatósági ruházatából.

Akad azért ilyesmi :
Sugoi Zap Reflective Bike Helmet Cover with 360 visibility

Úgy írd be a google-ba, hogy "bike helmet cover"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Ah, éértem. Sztem a sisakra ne tegyél, húzzál ilyen huzatot, mert amúgy is gyatrán szellõzik, hát még azzal. Láthatósági mellényt meg hordjon az, akin látszik is. A rendõr is felfogja, hogy semmi értelme ott viselni, ahol nem látszik. Amúgy a táskán és bringán lévõ reflex csíkok is megteszik.
ps.: késõ esti tekerés közben, lakott területen kívül megállított rendõr járõr, de nem a mellény hiánya miatt, hanem mert olyan voltam mint egy mozgó karácsonyfa. Aki meg vak, annak mindegy mi van a bringádon, vagy rajtad, úgy is elüt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Kár ennyit parázni. Táskát kapsz a csomagtartóra, ami jó láthatóságot biztosít. (Én is ezt használom.) Jó világításod van, a táskára még rábiggyeszthetõ egy hátsó villogó, aztán csókolom.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Aki ezekkel sem vesz észre, annak az a plusz csík a sisakon nem sokat jelent majd, bár én is tettem rá fényvisszaverõ matricákat. (Talán még egy jó kis sisakvilágítás...?)
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Régi gondom a láthatóság a rekun. (akárcsak Papának...) A mellény nagyrésze az ülés miatt nem látszik. Lehet tenni a dobozra,
Feltöltött kép
táskára láthatósági csíkot , de mi van akkor, ha nincs táska? A sapka is jól látszik (a fejtámlára kötve :)), de az meg nem add akkora védelmet mint a sisak. És akkor feltaláltam ismét a spanyolviaszt! Sõt el is készítettem (rondán)!
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Esõ ellen láttam már hasonlót (pl.: Pupun), de láthatósági kiadásban miért nem kapható? Rágugliztam, nem találtam. Ha valaki tudja hol kapható hasonló, szóljon!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Google képkeresési találat: http://www.gyorgyigabor.hu/kepek99/1999_dedinky.JPG

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Lompi mesterrel egy minimum három napos sör-hekk-sátor túrát tervezünk szerdai indulással. A túra Budapestrõl vagy Seregélyesrõl indul. Nincs cél... Egyenlõre elindulunk a Balaton felé annak megkerülésének céljával és ötletszerû kitérõket teszünk. Legkésõbb visszaérünk! :)
Van még hely az úton, ha érdekel valakit!