Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ez a "vén" jóleset... 22-én töltöttem be a 46-ot.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Ez nagyon szép! Le a kalappal a készítõje elõtt!
Python, jól értem ezt a "család kirepült a fészekbõl" dolgot ?
Ilyen vén lennél?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
...és ha FÁBÓL készülne? :)
Feltöltött kép

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Valóban félreértés, nem fogalmaztam pontosan, én is a rácsos szerkezetre gondoltam, csak térhálósat írtam helyette. Hiába, hadilábon állok a szinonimákkal.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Mindig mondom, már valaki feltalálta....
Feltöltött kép
És továbbra is csak a példa kedvéért a rácsszerkezetre a hátsó villa:
Feltöltött kép
... és mostmár belököm a filmet is, ha már felizgattalak benneteket:http://www.youtube.com/watch?v=2obF46-29Xw&feature=player_embedded#!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Félreértés vagyon! Az elõbbit csak az érdekesség miatt linkeltem be. A trike vázzal kapcsolatban inkább a hagyományos rácsszerkezet (truss) adaptálását voltam bátor felvetni. Csak a jelleg miatt mutatom az alábbi képeket, természetesen sokkal kisebb átmérõ, falvastagság stb alkalmazásával. Nem feltétlenül három gerinccel, Nem feltétlenül szimmetrikusan. Az úgy is adja és mutatja magát. Az biztos, hogy több munka mint az egy csöves gerinc, de azonos súlyt alapul véve merevebb.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
A Python vázak között találtam hasonló elv alapján készülteket:
http://www.sergeprinz.be/python.html
http://dirkb.dnsalia...pythonmike.html
De, akár ezt is mutatthattam volna... :)
Feltöltött kép
...és most, az egészet gyúrd össze!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Látom, tetszik a térhálós váz, de ebben az esetben értelme nulla. Lehet, hogy 1,2kg a váz, de vajon mennyi lehet egy hosszabb saras terepezés után? Az integrált hálósüléses lengõurrúhoz viszont jó lenne a térháló.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Az egyik régi vágyam és kedvencem a Mazda MX-5. A család kirepült a fészekbõl, ennél nagyobb autó egy egyedül álló "ifjúnak" meg nem kell! :)
Mi köze ennek a rekumbensekhez? Az elmúlt napok ötletelése a vázról és vázanyagokról aktuálissá tett egy régi hírt, ami egy autós blogban jelent meg.
Errõl a technológiáról én eddig valamilyen ötvözetként tudtam vagy aakor félreértettem valamit az angol szövegben?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Miért? Mi lesz szombaton?

Ha Lompi ráér, akkor összeszereljük a bringát, ha meg már össze van szerelve, akkor meg miért ne próbálnánk ki. Jössz?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Visszatettem az ülésemet a Giro26-ra, most egy ideig ezzel fogok járni. Amikor elindultam vele, azt hittem, mindjárt elperecelek. Nem bírtam rávenni az agyamat, hogy ne rángassam a kormányt amikor tekerek. Kb. fél órát gyakoroltam a környékbeli utcákban mire kisimult a kormányzás. Utána már nagyon élveztem. Igaz hogy alig ér le róla a lábam, hogy a lánc azonnal összekente a vádlimat, hogy a terelõgörgõn surrog a lánc, de a lejtõn 70-nel tudok pörgetni, az emelkedõn nem kapar ki és 1,5-ös gumikon is jobban gurul mint a lengõorrú 1,25-ösökön.

Úgy leszek én a rekukkal mint a mormon a feleségeivel: Mindegyiket másért szereti, de idõnként váltogatni kell közöttük.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

- a fordulókör nem kormányzott kerekek szögkitérésének fügvénye?

Nem csak. A tengelytávtól is függ. Amikor elkormányzod valamerre az elsõ kereket, ott, ahol az elsõ keréktengely képzeletbeli meghosszabbítása és a hátsó keréktengely képzeletbeli meghosszabbítása metszi egymást, az a fordulókör középpontja.
Ha nagyobbra cseréled az elsõ kereked, akkor esetleg kevésbé tudod ugyanazon a vázon elfordítani, és ha még a vázat meg is hosszabbítod (távolabb kerül a hátsó), akkor még távolabb kerül tõled a középpont.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Ez érdekes!!!
http://www.youtube.com/watch?v=JQpC0V1sw5M&feature=related

Attól eltekintve h így már nagyon széles és nem tudom h nagy tempónál mennyire stabil, rendkívül szimpatikus.
Hátsókerékmeghajtás, egyszerû könnyen megvalósítható hajtás, függetlenül is tudnak tekerni (NAGY ELÕNY!), jól lehet beszélgetni...

Ugye, hogy mégis izgatja a fantáziád az, hogy egymás mellett ülve jobb kirándulni!
Én is erre gondolva, és a stabilitást is nézve tanácsoltam neked a négykerekût. Az nagyobb tempónál is stabil, és kész is vagy.
Nem oly túl széles az, 1,20 - 1,30-ból megúszod, és túrára kell, nem kocsik közt cikázni városban, ha jól tudom.
Négykerekût neked, egymás melletti üléssel! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

;1014225']Állat! Nem biztos, hogy fogok tudni aludni szombatig :)

Miért? Mi lesz szombaton?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

szerintem még a végén belefogtok zõldülni az agyalásba. LEVI 20cm megalkotva az ülésfelet a hajtomünél tudom én mit szeretnél :)

Állat! Nem biztos, hogy fogok tudni aludni szombatig :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
új-hullám reku
:)
AtomicZombie Builder's Gallery - Long Wheelbase Recumbent 1

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
akkor vegyetek merlot :D az zöld is meg összkerekes is :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

szerintem még a végén belefogtok zõldülni az agyalásba. ..

majd ha összkerék-kormányzás lesz
;) :) :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
szerintem még a végén belefogtok zõldülni az agyalásba. LEVI 20cm megalkotva az ülésfelet a hajtomünél tudom én mit szeretnél :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...
- a fordulókör nem kormányzott kerekek szögkitérésének fügvénye?
...
- a homlokcsõ hosszával növelhetõ a merevség?! (amennyiben itt is ez a neve)
...
- a kerekek merevségének javítására az egyik megoldás a rövidebb küllõ vagy a nagyobb küllõszám alkalmazása. Adott kerékméret esetén ez a magasperemû felni és nagyobb kerületû agyak alkalmazásával érhetõ ez el. A küllõszám meg evidens.

1.
már megválaszolták, nagy kerék kis hely kicsi szögelfordulás nagy körív
2.
igen de nem ott kell merev legyen hanem ahogy a
3. -ban szerintem nagyon helyesen írod, inkább a kerék legyen oldal irányban merevebb 26-os esetén.
:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
van hátsó kerék kormányzású trájk de ott az elsõ fix és hajtott, a hátsó meg nem.
Sidewinder Cycle
ha összkerék kormányzást terveztek hogyan hajtjátok meg? kivitelezésben mennyire bonyolítaná a dolgot? mennyi lenne a + kiló?
Rear Wheel Steered Trike page