Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Papa!

Merre van a Sony parkoló? Mondjuk vonattal m1ek, mert nekem 50%, a bringa + ingyen. Téged + úgy is +talállak.

Köszi

Ugyan nem tõlem kérdezted de itt lészen a Sony parkolója: Route: Sony parkoló | Bikemap.net
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Szeretnék menni, még én se bringáztam a versenypályán. De családi program is van, ezért a közgyûlés elé kell vinnem a kérdést.
:)

Papa!

Merre van a Sony parkoló? Mondjuk vonattal m1ek, mert nekem 50%, a bringa + ingyen. Téged + úgy is +talállak.

Köszi

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ez így van! Na ez az amit meg kell szokni.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

A legrosszabb a dologban a fókusz. A szem alig mozdul, csak a végtelenrõl kell gyorsan áttérned 15 cm.-re.

Szerintem tükörben nézve egy tárgyat nem a tükörre kell fókuszálni, hanem a nézett tárgyra, ami jelen esetben nem 15 centire fókuszálást jelent, hanem gyakorlatilag végtelenre. Ha a tükrön pózoló bogarat szeretnénk jobban szemügyre venni, akkor persze más a helyzet, akkor tényleg 15cm-re kell fókuszálnunk, ilyenkor a mögöttünk levõ dolgokat látjuk homályosan benne.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ja melegen rgyenesitetem ki és nem hütötem le. görgö tengeje 10 es mivel a dolomiton már megvolt sajna majd a következö csapágyas lesz . A villa papucs azért ekkora hogy ha lánc válto lenne benne akoris elférjen a lánc :)
a villa nem hulámos csak a képen az árnyék miatt lácik ugy:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Nem a kerékpárjeggyel van a probléma, hanem egyáltalán az összes jegyárral. Én nem tudom, milyen idióták döntik el, hogy mennyi a tarifa, de hogy sz..rrávágják a tömegközlekedést, az biztos. Emelik az árat, mert kevesen utaznak, errre még kevesebben fognak, úgyhogy megint emelni kell. Nem jön rá a büdös parasztja, hogy így valami nem kóser? Ha mondjuk innen Debrecenbõl másodmagammal fel szeretnék jutni Pestre olcsóbban jövök ki, ha kocsival megyek, plusz nem kell igazodnom sem menetrendhez, sem pályaudvarokhoz, és a helyi tömegközlekedést még nem is számolom. Mindíg is szerettem vonatozni, de pl. egy fizetésbõl élõ négytagú családnak kész anyagi csõd, úgyhogy 1000x meggondolom. Akinek meg "fussa" az meg beül a verdába és szintén lesz...arja a MÁVot.
Vazze, nem hiszitek el! Nálunk azért k. drága a helyi bérlet, mert egyre kevesebben mennek busszal. Ha olcsóbb lenne én is felülnék idõnként, de a 2 km-re levõ fõucáig 1200 ! ft-ért visz be minket a busz, a taxi szó szerint nem kerül annyiba. Csináltak (felfestettek) egy pár kerékpárutat, meg bringázz a munkába, meg autómentes nap, meg kerékpáros felvonulás,most meg nem tudják mi legyen, mert sokan átültek a buszról keróra. Igen ám de így a város elesett a tömegközlekedésbõl származó bevételtõl, úgyhogy most az latolgatják, csak nem kéne annyira erõltetni ezt a biciklis dolgot. Normálisak?

Sajnos teljes mértékben igazad van. Viszont nem tudom mit szólna a MÁV ahhoz, ha felmutatnám a forgalmimat a jeles napon (akkor ingyen utazhatok) és a bringám is ott lenne. Erre nem tértek ki de mint általában a kedvezmények nem vonhatók össze. Szerintem én járnék rosszul. Valakinek esetleg tapasztalat?
képtár

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Az Európai Mobilitási Hét alkalmából ingyen lehet bringát szállítani a vonatokon. 2010. szeptember 16-22. között díjmentes a kerékpárszállítás minden olyan járaton, melyen megengedett a kerékpárok szállítása. A kedvezmény díjmentes kerékpárjegy váltásával vehetõ igénybe.
Belfldi ajnlat :: MV-START Vasti Szemlyszllt Zrt.
A CM pedig 22.-én van, ha jól sejtem.
Mit szóltok egy szóltok egy rekus különítményhez?

Nem a kerékpárjeggyel van a probléma, hanem egyáltalán az összes jegyárral. Én nem tudom, milyen idióták döntik el, hogy mennyi a tarifa, de hogy sz..rrávágják a tömegközlekedést, az biztos. Emelik az árat, mert kevesen utaznak, errre még kevesebben fognak, úgyhogy megint emelni kell. Nem jön rá a büdös parasztja, hogy így valami nem kóser? Ha mondjuk innen Debrecenbõl másodmagammal fel szeretnék jutni Pestre olcsóbban jövök ki, ha kocsival megyek, plusz nem kell igazodnom sem menetrendhez, sem pályaudvarokhoz, és a helyi tömegközlekedést még nem is számolom. Mindíg is szerettem vonatozni, de pl. egy fizetésbõl élõ négytagú családnak kész anyagi csõd, úgyhogy 1000x meggondolom. Akinek meg "fussa" az meg beül a verdába és szintén lesz...arja a MÁVot.
Vazze, nem hiszitek el! Nálunk azért k. drága a helyi bérlet, mert egyre kevesebben mennek busszal. Ha olcsóbb lenne én is felülnék idõnként, de a 2 km-re levõ fõucáig 1200 ! ft-ért visz be minket a busz, a taxi szó szerint nem kerül annyiba. Csináltak (felfestettek) egy pár kerékpárutat, meg bringázz a munkába, meg autómentes nap, meg kerékpáros felvonulás,most meg nem tudják mi legyen, mert sokan átültek a buszról keróra. Igen ám de így a város elesett a tömegközlekedésbõl származó bevételtõl, úgyhogy most az latolgatják, csak nem kéne annyira erõltetni ezt a biciklis dolgot. Normálisak?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

kis hátso villa rekonstrukcio kép

Jó ötlet a kiegyenesített villa! Tetszik. A papucs pedig kifejezetten tetszik. Egy kicsit lehetne rövidebb, a láncot közelebb engedhetnéd a villához, hogy minél alacsonyabb legyen az ülés. Egy kicsit még hullámos a villa, de a következõ már biztos jobb lesz. Gondolom melegen egyenesítetted. Hagytad kihûlni levegõn, vagy lehûtötted?

Még egy kérdés: A fotón úgy tûnik, a terelõgörgõ tengelye valami igen izmos dolog. Az én bringámon ez egy 6-os imbusz csavar. Nincs nagy hajlító nyomaték rajta, mert az aktív láncág van belül.

Száz szónak is egy a vége: Inkább mennék ilyennel Rómába, mint egy Nazca Gaucho-val.
;)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

jól hangzik ez a program is Tekertél már a Hungaroringen?

Szeretnék menni, még én se bringáztam a versenypályán. De családi program is van, ezért a közgyûlés elé kell vinnem a kérdést.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Az Európai Mobilitási Hét alkalmából ingyen lehet bringát szállítani a vonatokon. 2010. szeptember 16-22. között díjmentes a kerékpárszállítás minden olyan járaton, melyen megengedett a kerékpárok szállítása. A kedvezmény díjmentes kerékpárjegy váltásával vehetõ igénybe.
Belfldi ajnlat :: MV-START Vasti Szemlyszllt Zrt.
A CM pedig 22.-én van, ha jól sejtem.
Mit szóltok egy szóltok egy rekus különítményhez?
képtár

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Köszi a tippeket és linkeket! Tavaly láttam szemüvegre szerelhetõt, aztán el is felejtõd5t. Az az igazi.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
De ki...ott szép a gépe(reku).
Kaka-pisi rendben van?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

MESTER...:)

Ez szép lett!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Amikor kerestem a tükröt az alsókormányosra, bennem is felmerült a sisaktükör, de mégsem döntöttem mellette. Igazából a fõ szempont az idõállóság volt

No, azzal nincs baj! Egy vékony hajlított acél drót és egy tépõzárral rögzített, gumikeretes tükör kombója. Nem tudom hogyan és mekkorát kellene bukni ahhoz hogy ez tönkre menjen?
Egyébként nem rosz találmány, csak megszokást igényel. A legrosszabb a dologban a fókusz. A szem alig mozdul, csak a végtelenrõl kell gyorsan áttérned 15 cm.-re. Jól belátható a jobb oldali holttér is, ha balra mozdítod a fejed. :) Szokni kell! Mint mondtam, nekem van egy és nem használom. Ha gondolod átadom tesztelésre, illetve továbbra is várom a liciteket. Kikiáltási ár 15 sör (Lompinak) :) Take a look!

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Én sajnos nem érek rá most szombaton, de jól hangzik ez a program is Tekertél már a Hungaroringen? | Hungaroring, bringatúra, kerékpár | mozgasvilag.hu
Lehet tekerni a hungaroringen! Papának nem kell messzire mennie...

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Motyoo biztosan vitatkozni fog velem, de szerintem csak az alsókormányosnál praktikus, mert ott mindig forgatod a felyed, hogy láss valamit a tükörben.

Amikor kerestem a tükröt az alsókormányosra, bennem is felmerült a sisaktükör, de mégsem döntöttem mellette. Igazából a fõ szempont az idõállóság volt: úgy gondoltam, hogy a kormánytükör késõbb fog letörni, mint a sisaktükör. Na meg olcsóbb is volt!

SPD: ízlések és pofonok, de én sem lennék már meg nélküle. Hagyományos fekvõn mondjuk egy szöges pedál jól megtarthajta a cipõdet még zötykölõdés közben is, de az SPD-vel az ember rászokik a pedálhúzásra, ahogy Piko is mondta. Lengõorrúnál a kormányzás miatt is van néha húzás, legalábbis elengedett kormánynál ez fel szokott tûnni. Lompi meg nyilván már gondolattal is tudja irányítani az elefántjait, akkor meg minek a patentpedál? :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Volt amikor egy melepetés döccenõnél lecsúszott a lábam, és hasból is tartani kell a pedálon végig. Mi lesz így a szép kerek sörhasammal? Pedig mennyi kemény munka áll mögötte!

Ez komoly kockázat, de ha kitartó vagy és keményen küzdesz érte, megõrizheted. Nekem sikerült!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Volt amikor egy melepetés döccenõnél lecsúszott a lábam, és hasból is tartani kell a pedálon végig. Mi lesz így a szép kerek sörhasammal? Pedig mennyi kemény munka áll mögötte!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Take a Look, de nem AM-tõl, hanem netrõl, feleannyiért... de nekem annyira nem jön be... vagy még nem szoktam meg.

Ugyan ilyen van nekem is és egyet értek! Motyoo biztosan vitatkozni fog velem, de szerintem csak az alsókormányosnál praktikus, mert ott mindig forgatod a felyed, hogy láss valamit a tükörben. Ezzel meg erre nincs szükség.
A felsõ kormányosnál a normál tükröt használom, így már jó ideje pihen a szekrényben a szemüvegre csiptethetõ.
Egy vitathatattlan elõnye van a sisak vagy szemüveg tükörnek, amennyiben megtanulod használni. Nagyobb a belátható tér, hiszen tudod mozgatni!