Keresd a
Wariatort (Kurucz Viktor +36 (70) 4265805) Békéscsabán. Neki egy home made 2x20" -as össztelósa van, de úgy tudom kettõ gépet is épít jelenleg. Keresesheted a gyulai
Schlett Gyõzõt is, de Õ inkább a trike-okban van otthon. Orosházán is van egy Trike-os, de vele sajnos nincs kapcsolatom. Hozzád Õk vannak a legközelebb.
Gondold végig mire szeretnéd használni és ezeket a követelményeket figyelembe véve tervezz!
Az általad belinkelt gép kiváló alföldi kilóméterfaló. A hosszú tengelytávnak köszönhetõen kényelmes csillapítás nélkül is, viszont problémás a szállítása. (autó, vasút, lift stb.) Vázszettek is kaphatóak hozzá, de én mégsem ajánlom... (szubjektív vélemény)
Az SWB-k jó kezdõ gépek, de elsõ nekifutásra nagy feladat egy ilyen elkészítése, hacsak nem vagy szakember (otthoni esztergával és TIG-el

)
Jó hír, hogy ezek is beszerezhetõek gyári vázszetként. (
AM Bringa)
A végére hagytam a lengõorrúakat. Elfogult vagyok ezzel a konstrukcióval szemben, ezért ennek megfelelõen olvasd!

Nem kezdõnek való, de könnyen tanulható. Külön kaszt a fekvõbringák között, speciális elõnyökkel és hátrányokkal.
Hátrány az elsõkerékhajtás
. Meredek emelkedõnél hamarabb veszíti el a hajtott kerék a tapadást mint egy hátsókerék hajtású.
Elõnye az elsõkerék hajtás!
. nagy kereket használhatsz relatív alacsony üléspozíció mellett. Rövid a lánc vonal. Két azonos (nagy) méretû kereket használhatsz. Lábbal is kormányozható. Rendkívül merev és stabil. Könnyû megépíteni.
... és még lapokon keresztül tudnám sorolni...
Egy jó és igényes váz elkészítéséhez jópár rosszat kell elõzõleg összedobni. (vannak kivételek Isuka/Benjámin, de Õk is komoly adatgyûjtéssel és tervezéssel kezdtek bele nem beszélve a mûhely adta lehetõségekrõl) mire összeáll egy jó váz, annak a bekerülési költsége nagyjából azonos egy gyári vázszett árával. (a gyári vázszettel viszont nem szerzed meg az építés során össztegyûjtött tudást!

)
- Ha van rá keret vegyél gyárit.
- Ha kicsivel kevesebb van, vegyél gyári vázszettet.
- Ha ennél is kevesebb van, akkor vegyél egy már elkészült és kipróbált gépet. Lompinál mindig van a garázsban egy-egy. Ha jól tudom, most is van egy 2x26" hátsókerekes highracer meg egy elsõkerék hajtású 2x26"-os lengõorrú. Megeggyezés szerint kompletten vagy csak vázszetként. (Méretedre szabja mint egy drága öltönyt!)
- ha erre sem elég a keret, akkor keress valakit, akinek van már az építéssel kapcsolatban tapasztalata és kérdezz sokat, akár itt a fórumon is.
Bármerre is indulsz sok sikert hozzá!