Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Wariator...Valamikor át lehetne ugrani kipróbálni milyen is fekve tekerni?? :D

Benne vagyok,de Pythonnal egyeztess akkor már 3-at is próbálhatsz.Én rugalmas vagyok,szombat vasárnap szabad.

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
alapjában a reku sem való oda,de makacs vagyok és ha kell akkor tolom...
most is volt olyan emelkedõ amit simán megmászott volna bárki,de mivel az út oldalirányban jobbról balra lejtett bele a lejtõbe,szerinted merre akart menni a reku:D Ha ott lett volna a DH gépem ráfordultam volna:)
Haverokkal voltam.Õk Maros maratonon voltak,de jõvõre letúrázom én is:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

reku próbálás nem fontos
készíteni kell egy merevet,amúgy is sok a donor:)

A reku olyan mint a NÕK! lehetsz monogám, de nem érdemes! Kipróbálhatsz egyet, de akkor még nem tudsz róluk semmit! Ahány annyi féle és fajta, mind más, mind másban jó! Amíg megtalálod az igazit, addig is kellemes órákat tölthetsz az esélyesekkel!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ha lehetséges kipróbálnám az új szerzeményt.

Megoldjuk, megbeszéljük, kérdéseim, terveim vannak veletek!
Hegyi terepre meg nem igazán ideális az elsõkerék hajtás, de ezt tuttad. Min Wariáltál eddig, :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
reku próbálás nem fontos
készíteni kell egy merevet,amúgy is sok a donor:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

python a végleges az a gyula barátodé már tiz éve fejleszti :D

te sem vagy a barátom! Drága pénzen nyugottra iszom magam, te meg jössz ezzel... Kezdhetem elõlrõl...

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás
Wariator...Valamikor át lehetne ugrani kipróbálni milyen is fekve tekerni?? :D

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Jankaiban ütközhetünk.....

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Python!

Az építéssel sehogy se állok,mert hiányzott még egy romániai hegyi terep teszt,amire múlt hónapban került sor igen szûk idõkeretek között.Elsõ kerék hajtás vagy marad a hátsó,ezen wariáltam egész nyáron,amire Romániában kaptam választ meg a augusztusi Mályvád 55 teljesítmény túrán.A lényeg sajnos maradni kell a hátsó kerekesnél.Építeni kell egy mostanit nagyobb kerekekkel.Viszont beoltottál a lengõórrúval:).Nem vagyok egy aszfaltbetyár,de mivel van két 28-as kerekem én is gondolkodtam egy merev lengõórrún.Ha lehetséges kipróbálnám az új szerzeményt.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
python a végleges az a gyula barátodé már tiz éve fejleszti :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

tisztul a kép mi is kell "véglegesnek":)

Végleges?! Olyan soha nem lesz! :)
A hétvégén leugrom az alföldre. Összefuthatnánk, de most nem viszek gépet (vagy még is,). Legközelebb majd kettõt is, lehet próbálni... :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
üdv!

Privit olvastam,itt válaszolnék.Én is kollégámmal hegesztettek az õ szabad idejének rövidítésére.
Engem haverom :)fertözõtt meg a kórral és azóta is "fekve maradtam":)Harmadjára próbáltam ki a rekuját,amikor MEGVILÁGOSODOTT,hogy mennyire jó és akkora vákuum volt bennem,hogy nekem ilyen még nincs,hogy nem érdekelt a minõségi hegesztés -hétvégére kell egy ilyen!!!:) Ezt azért írtam le, mert biztos nem az elsõ és ucsó rekud lesz.Enyém CO-val készült és mondták már ilyen meg olyan a varrat.Zömében aszfaltot elhagyva tekerek szóval ha eddig egyben van,akkor elsõ rekunak tökéletes.Neked is ezt ajánlanám,keress helyben valakit lehetõleg bringást.
Ellenben,ha tutira ez a végleges geometria amit szeretnél és nem tudsz senkit ,akkor irány Lompi mester...
Én csak két éve rekuzok,de most tisztul a kép mi is kell "véglegesnek":)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
...elkezdtem spórolni... 2012-re meglesz! :)
...ja és ez 8 hónappal ezelõtti adat, lassan érnek ide ezek a dolgok... Nincs valakinek valami újabb infója. Az Eurobikeon több gép is volt már a Shimi 11-el szerelve.

Szeretném ismét feltenni a kérdést: mi a különbség a Nexus 8 és az Alfine között?
Eddig ilyeneket hallottam, hogy
- kisebb belsõ ellenállás
- nagyobb élettartam (a Nexusra sincs panasz)
- váltásban ugyan az
- áttételben ugyanaz

Én a tárcsafék felfogatás miatt gondolkodom a cserén. Érdemes? Feldobok az LX-re egy pár Richit oszt jónapot!
Mondjon mán valaki, valami okosat! :)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
...nekem is rémlik ilyesmi...
...

lazac

lazac

vendég

• fórumtag
  • 145 hozzászólás

[...] Ezért merült fel az agyváltó gondolata. [...]
:)

A gyártók - ha jól tudom - nem ajánlják tandemhez agyváltóikat. A dualdrive garanciáját is elveszti, ha tandembe szerelik. Kivétel a SRAM Cargo fantázianevû egyedei, és a Rohloff. Az más kérdés, hogy kibírják-e... :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
Én így csináltam: kiszámoltam a meglévõ bringám áttételeibõl a "gain ratio"-t ez Sheldon Brown's Bicycle Gear Calculator alapján. Utána pedig addig sakkoztam ezzel Sheldon Brown's Internal Gear Calculator , amíg kiadódtak a megfelelõ számok.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mi ugyan szerintem ketten vagyunk olyan erõsek mint python

... de legalább is soványabbak! :)

...pedig fizettél csak nem pénzben, hanem tettben. Ha az ember kér valamit illik adni is valamit. Ez lehet egy üveg bor, vagy valami ami neked hulladék, de neki még használható stb. Vidéken ez nagyon megy, nagy városban ez kevésbé mûködik, mert itt az emberek nem élnek annyira szoros kapcsolatban, idegenebbek egymáshoz.

Itt is megy, csak figyelj! :)

Ha elfogadod, a barátommá fogadlak! :D

Akkor húsz!
Na látjátok, itt is vannak érdek nélküli õszinte kapcsolatok! :)

... mint ha magunk alá csináltunk volna...
Mindenki látja rajtunk, de csak mi érezzük a melegét! Ez annyira romantikus!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

bedolgozik a Schwinnek

A Schwinn acélvázak argonos varratait ne hasonlítsd Lompi lánggal készített, ívesre csiszolt kötéseihez, mert nem azonos kategória! Még a Bacchettám varratai is sokkal prosztóbbak mint egy ívesre csiszolt, forrasztott kötés.

Azt viszont teljesen megértem, ha egy vállalkozó, számlával, háromszor annyiért dolgozik, mint egy ismerõs, haverságból. Az még nem is sok.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Kedves Tanárúr !

Ha még nem is álltál neki a dolgozat javításnak, hagyd a francba tépd össze ezeket a papírdarabokat, úgyis mind ötös lett.
És hidd el szeretni fognak a diákok és erõsen támogatni fogják rekumbensbeli építési törekvéseidet.;)
...

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
..én meg több mint 30 éve...;) Ki lehet alakítani kapcsolatokat Budapesten is, csak az nem egy falun átívelõ, hanem jó esetben pár utcán.:)

Csinos fickó vagy ;)
...