Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
[quote name='peter1001']Ha Reku Kölcsönzés akkor irány a
Python Elefántszelidítõ és Hanyattfekvésügyi Oktatási Központ
cím : Hõsök tere 1
Képzési díj: 1sör/óra
;)
Tanfolyam sikere esetén a Peter1001 reklámügynökség igényt tart az üzletkötési díjra (sör/feles)[/QUOT

Nem tudok képet feltenni, de a sör már ki is van töltve! Akkor szombaton a Hõsök terén lehet jelentkezni? mert utána jó darabig nem leszek bi/tri/stb. ciklizésre alkalmas.

ooooobi

ooooobi

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Érdekes h ebayen ugyan annyiért van ilyen SSC P7 900lumenes meg 1200 lumenes, lehet h az 1200as kamu? Youtubon is csak a 900asról találtam videót.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Mi most vettünk "occó" lámpákat az eddigi Hozé-pilácsok mellé, többek között egy ehhez hasonlót;
DealExtreme: $76.85 HA-III Cree SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Headlamp Set (4*18650 included)
egy bibi van vele, nagyon rövid a madzag, célszerû azonnal toldást is rendelni vele
DealExtreme: $12.03 Cree Q3-WC 2-Mode 130-Lumen White + Purple LED Head Light (3*AA)
ezt pedig kifejezetten fejlámpának, pl. barlangba

élesben kipróbálás sajnos legkorábban csak 2 hét múlva

épp ma néztem a dealextreme-en a lámpákat, kiváncsi vagyok neked hogy válik be!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Mi most vettünk "occó" lámpákat az eddigi Hozé-pilácsok mellé

Hú de kíváncsi vagyok! Henger Hozé-lámpáját próbáltam még régebben, az se volt piskóta. Gondolom azóta Hozé is nõtt néhány Lument...
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Aki lámpát keres, vehetne egy ilyet és beszámolhatna a tapasztalatokról.
SSC-P7 1200 Lum LED Bicycle bike Head Light Lamp Torch - eBay (item 190464751609 end time Nov-10-10 09:59:11 PST)

1200 Lument ígér, de ha csak 500-at tud, az is durva. (Azt Írja, P7 LED van benne, amibõl a leggyengébb 500 Lumen, a legjobb 1200 Lumen, 10W felvételnél.)
Láttam meztelen P7 LED-et mûködni... nagyon brutál. 3...10W között lehet meghajtani.

Nekem is piszkálja a csõrömet, de lámpából jól állok.

Mi most vettünk "occó" lámpákat az eddigi Hozé-pilácsok mellé, többek között egy ehhez hasonlót;
DealExtreme: $76.85 HA-III Cree SSC P7-C (SXO) 3-Mode 900-Lumen LED Headlamp Set (4*18650 included)
egy bibi van vele, nagyon rövid a madzag, célszerû azonnal toldást is rendelni vele
DealExtreme: $12.03 Cree Q3-WC 2-Mode 130-Lumen White + Purple LED Head Light (3*AA)
ezt pedig kifejezetten fejlámpának, pl. barlangba

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

A Python által felrakott videón az a fényerõ szerintem sok. Vagyis nem is az erõvel van gond , hanem a szembejövõ vakításával. Ebben a beállításban mindenképpen sportszerûtlennek tartom a többi közlekedõvel szemben. Nem ismerem ezeket a sokluxos lámpákat, nem lehet ezeken tompított és távolsági üzemmód között választani?

biztosan létezik olyan is, de ezt manuálisan, pici kezeddel elõre billentve állíthatod be. A közlekedõk számára nem zavaró beállítás is elég figyelemfelkeltõ. A belinkelt videó kissé hatásvadász, de nem áll messze a valóságtól.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Aki lámpát keres, vehetne egy ilyet és beszámolhatna a tapasztalatokról.
SSC-P7 1200 Lum LED Bicycle bike Head Light Lamp Torch - eBay (item 190464751609 end time Nov-10-10 09:59:11 PST)

1200 Lument ígér, de ha csak 500-at tud, az is durva. (Azt Írja, P7 LED van benne, amibõl a leggyengébb 500 Lumen, a legjobb 1200 Lumen, 10W felvételnél.)
Láttam meztelen P7 LED-et mûködni... nagyon brutál. 3...10W között lehet meghajtani.

Nekem is piszkálja a csõrömet, de lámpából jól állok.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
A Python által felrakott videón az a fényerõ szerintem sok. Vagyis nem is az erõvel van gond , hanem a szembejövõ vakításával. Ebben a beállításban mindenképpen sportszerûtlennek tartom a többi közlekedõvel szemben. Nem ismerem ezeket a sokluxos lámpákat, nem lehet ezeken tompított és távolsági üzemmód között választani? Ha velem szemben jön egy rosszul beállított fényszórós járgány, én személy szerint (amellet hogy szidom az illetõ felmenõit, igaz ha családdal vagyok akkor a csúnya szavakat kiváltom valamivel) kénytelen vagyok nagyon lelassítani, és az út jobb szélét figyelem nehogy elcsapjak valakit. Na, sok jószág ezt a gázelvételt nem teszi meg, pedig nem hiszem el hogy többet lát ilyenkor mint én. Magyarán azzal az idiótával aki a fényárban pompázó buszmegállót nem veszi észre, vagy csak nagyon fontos ember és annyira siet, hogy mások életét lesz...rja , vele nem lehet mit kezdeni. És ha egy ilyen taplót elvakít az ember akkor pont a magafajtát sodorja veszélybe, a többi gyalogost és kerékpárost.

dirobi

dirobi

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

Csatlakozom a "lámpateszten" fanyalgókhoz. Kereskedõként is az a véleményem, hogy nagy butaság ígérni valamit, azután csalódást okozni.
Ennél az is sokkal okosabb, ha semmit nem ígér az ember.

Én is nagyon vártam az eredményt. Most tervezek lámpát venni és jól jött volna a segítség a választáshoz.
Legalább azt lenne jó tudni, hogy konkrétan milyen típusokat teszteltek, hogy tudjam érdemes-e megvennem az újságot.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Csatlakozom a "lámpateszten" fanyalgókhoz. Kereskedõként is az a véleményem, hogy nagy butaság ígérni valamit, azután csalódást okozni.
Ennél az is sokkal okosabb, ha semmit nem ígér az ember.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Szélvész
...az autó és a motor kölcsönzést én máshogy tudom, de nem vagyok naprakész. Autónál és motornál nem kell egy nagy adag kauciót lerakni mielõtt az ember gépre/be pattan. Úgy emlékszem Murlaéknál nincs ilyesmi.

Sajnos a valót írtam:
Murláéknál napi kölcsönzés nem 24 óra, hanem csak nyitástól zárásig, (nem mehetsz oda munka után mondjuk du. 5-kor h másnap 5-re visszaviszed és nálad az az 1 nap), a hétvége náluk szombat 13h-tól hétfõ 13-ig. Egy hétvége az átlagembernél péntek délután, de legkésõbb szombat reggel kezdõdik.
No smile 1. :(

Kaució egy kb. 650eFt-os árú Ice-Trike esetén 400eFt
No smile 2. :(

Napi bérlése (tehát 10-tõl 18h-ig) 24.000Ft,
ugyanakkor középkategóriás, fórumokon dicsért motorkölcsönzõben
egy Honda CBF 500 ABS napi (24h) 15e, kaució 150eFt
hétvégére (PÉNTEK REGGELTÕL, hétfõ reggelig) 40eFt
(az általam kedvelt Suzuki DL650 2MFt árú 2005 és 2006-os Alpen Masters gyõztes is csak 17.500Ft/nap hétvége 45e, kaució 200e)
ezzel szemben a trike szombat 13h-tól hétfõ 13-ig 36eFt.
No smile 3. :(

bérlés árlista

Tudom, a gépjármûveken van casco, de ezeket az árak akkor is irreálisak. SZERINTEM. :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Némely nyomtató házilag is képes mûnyomóra vagy hasonló szintetikus alapanyagra nyomtatni. Aztán meg lakkot neki! Dekorossal kéne beszélned, biztosan van rá valamilyen költséghatékony megoldás.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Nem olyan egyszerû mint amilyennek tûnik! Lompinál még megvannak a méretarányos tervek rétegenként és színkóddal. Mit miután és hogyan... Amikor a kezembe adta a "lándzsa hegyet", na az volt olyan mint a kék sas, pedig papiron jól mutatott. Vinni kellett bele egy picurka asszimetriát és rendbe jött.

rajzaim már vannak de lekicsinyítve elveszik a lényeg, túl vékony vonalak nem vághatók matricából :(
bullseye1
bullface

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Nem olyan egyszerû mint amilyennek tûnik! Lompinál még megvannak a méretarányos tervek rétegenként és színkóddal. Mit miután és hogyan... Amikor a kezembe adta a "lándzsa hegyet", na az volt olyan mint a kék sas, pedig papiron jól mutatott. Vinni kellett bele egy picurka asszimetriát és rendbe jött.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

:P

Akkor ezen még finomítok! :) Én egyébként egy bálnát vélek felfedezni benne. Van egy három rétegû tervem is, de az ugyebár két dimenzióban nem adja vissza. Az ötlet nincs levédve, használd nyugodtan! Tom2 embléma a Trike-kokon?

csak feliratok.
egyszer próbálkoztam kék sas formával matricázva, idõvel meggyûrõdött, és nem is tudtam olyan jóra rajzolni ahogy elképzeltem. (fekete alapon kék sas akkor még jónak tûnt :P )

Ezért is irigykedem arra a frányabitangjópaprikára.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
:P

orrbavert menõmanó balprofilja?
:) :) :)
bocsi de hirtelen ez ugrott be.
;) :) :)
A paprika így még jobban tetszik. A megvilágítás játékai. Tetszik.

Akkor ezen még finomítok! :) Én egyébként egy bálnát vélek felfedezni benne. Van egy három rétegû tervem is, de az ugyebár két dimenzióban nem adja vissza. Az ötlet nincs levédve, használd nyugodtan! Tom2 embléma a Trike-kokon?

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
phyton ha lud legyen kövér Feltöltött kép
ha beszerzel pár dremmel marofejet hasonlo is megoldgato
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

... De a terv már meg van!

...

orrbavert menõmanó balprofilja?
:) :) :)
bocsi de hirtelen ez ugrott be.
;) :) :)
A paprika így még jobban tetszik. A megvilágítás játékai. Tetszik.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Csak most látom ezt a paprika emblémát , jól elkerülte a figyelmem, tényleg nagyon jó és ötletes lett. Én oldalról megfesteném vékonyan feketével és a csumáját átfesteném méregzöldre, vagy zöldre.

egyébként a csili-paprikát tényleg ki kéne emelni egy kis kontúrszínnel, mert naggggyaon jó lett!

Egy halvány észrevétel: a paprika nem emelkedik ki a környezetébõl így tehát nem látható egy kiemelõ kontúr megtenné a hatását.

Akkor itt egy másik kép, más megvilágításból...

Feltöltött kép

és ha már itt tartunk... Az össztelós Elephantot is festem a télen és azon sincs még jelzés. De a terv már meg van!

Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Megvolt a tesztje mikor végeztem Reku Papánál és jöttem hazafelé.

Tapasztalatok a Bacchettaról pár szóban?
(ez a kérdés még bennem volt, csak a sok téma között elveszett)