Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Remélem nem haragszol ha beleszólok az elmélkedésbe.
A heggeszteseknél ha folyamatosan van a vas hegesztve a hõtágulások miatt feszültségek keletkeznek a lehûlés után.
A hegesztõk ilyen kor a hegesztendõ anyag másik oldalát felszokták melegíteni és igy a feszültségek ki mennek az anyagból.
A videón mintha az egyik oldalra jobban csavarodna, tehát nem feszültség van az anyagban?

Egyáltalán nem haragszom.:)
Egyébként üdv a klubban! :D
Attól tartok h tökéletesen igazad van. A hegesztésekkel komoly gondok vannak. Elmélkedéseim egyik fõ tárgya a hol, mennyit kell vágni eldöntése. A CO-val "agyonhegesztett" anyag helyenként kiszámíthatatlanul lágy, máshol meg rideg és össze-vissza tele van feszültséggel mint most én is.
:confused:
Az elsõ ülés alatt pontosan ez a helyzet. Illetve én még lejjebb vagyok. :(

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
A hosszú tengelytávú gépnél erre a márkára gondoltál?
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series
Ha csináltatni szeretnél : Lompinak egy ilyen kb egy délelõtt. ;) és akkor ráérõsen fog hozzá. A rutin meg az évek.

Van egy bmx-em az elejét abból, 20" kerék hátulra 26 vagy 28" kerék

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
[quote name='Python']A hátsókerék kormányzás, olyan mint kõmûvesnek a derékszög, meg a párhuzamos. Virtuális, nem létezik!

Azért gondoltam erre, mert látszólag egyszerû kivitelezni egy nõi bicajból.
A hosszú tengelytávút egyszerûbb vezetni.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Sziasztok.
Bemutatkoznék, Benkõ István vagyok Salgótarjánban lakom.
Már egy ideje olvasom az írásaitokat, nagyon tetszik a fekvõ bicikli és szeretnék egyet én is csinálni, ill csináltatni.
Most mentem nyugdíjba, igaz 4 órában még dolgozom nyugdíj mellett. (hogy meddig?)
180cm magas vagyok 80Kg nekem talán a "tatás" hosszú tengelytávú bicók tetszenek,
ezzel könnyebb átállni a mostani City Bike ról, amit naponta használok jó idõben.http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388016455370610
http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388015498932610
Mi a véleményetek a hátsó kerék kormányzásról?

Üdv Isván!
Egy széria gyártású hátsókerék kormányzású trájkot biztos tudok:
Sidewinder Cycle
Nem próbáltam, nincs tapasztalatom, de mivel nem igazán terjedt el rekus körökben, nem hinném hogy több elõnye lenne mint hátránya.

A hosszú tengelytávú gépnél erre a márkára gondoltál?
Easy Racers Recumbent Bicycles | Bicycles | Easy Racers Series
Ha csináltatni szeretnél : Lompinak egy ilyen kb egy délelõtt. ;) és akkor ráérõsen fog hozzá. A rutin meg az évek.
:):)
Csak ajánlani tudom.
T2

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

A hátsókerék kormányzás, olyan mint kõmûvesnek a derékszög, meg a párhuzamos. Virtuális, nem létezik!

Voltak kísérletek, elsõ sorban a merevebb elsõ traktus elérésének érdekében, de napjainkban legfeljebb a cirkuszban használják. Bele kéne merülnöm a pzitív és negatív utánfutás témakörébe, de ezt már párszor megtettem. Lapozz vissza!

Összkerék kormányzásról beszélhetünk - esetleg. Itt nem villán fordul a kerék, hanem a váz "törik". Központi kormányzás...
Az általad linkelt képen az amerikai Dennis Renner látható. Van saját blogja is, de valahol még a keró méretei is megvannak a gépemen.
Itt egy fim is róla. Jól látszik, hogy bár a kormány a hátsó vázon van, de ehhez képest tolja el az elsõt. Gyakorlatilag a váz "törik". Ne tévesszen meg a film, sokkal bonyolultabb vezetni annál mint amilyennek látszik. a világhálón még sok hasonló próbálkopzással találkozhatsz.

Szerintem, olyan mint a Python Lowracer. Fanatikusoknak való a hétköznapokban csak kompromisszumokkal használható.

Ui.: Lompi megvan a lávalámpás egered! :)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Szolgálati közlemény!

Csináltam egy mappát a képtáramban Homebuilt Hungarian Recumbents címmel. Utólagos engedelmetekkel már bele tettem néhány gépeteket. Legyetek szívesek linkeket küldeni további gépeitekrõl, ...

Megragadom a felkínált lehetõséget:
elsõ
második
harmadik
negyedik
ötödik
hatodik
hetedik

Köszi :)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
akkor dobjak egy elismerö smilét ;) cak ojat nem leltem itt :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

papa eröl már lekéstél de nem reklámoztam hogy csak én találtamki holot lehet hogy igy volt:) :D

Követelem a részem az elismerésbõl! :) A MÚZSA én voltam! - csak te befenekelted!
(jó helyen járok? Ez a homoerotikus blog?)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Lompi!

Meg-til-tom! Hogy ilyen villákat csinálj. Ezek alkalmasak egyes emberek lelki nyugalmának a megzavarására.
:D

papa eröl már lekéstél de nem reklámoztam hogy csak én találtamki holot lehet hogy igy volt:) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Remélem nem haragszol ha beleszólok az elmélkedésbe.
A heggeszteseknél ha folyamatosan van a vas hegesztve a hõtágulások miatt feszültségek keletkeznek a lehûlés után.
A hegesztõk ilyen kor a hegesztendõ anyag másik oldalát felszokták melegíteni és igy a feszültségek ki mennek az anyagból.
A videón mintha az egyik oldalra jobban csavarodna, tehát nem feszültség van az anyagban?

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Felesleges. Ha megnézed Motyoo blogján
a gépemet akkor láthatod, hogy én gagyi mûanyag villanyszerelési csövet használtam. Azóta megszabadultam tõle mert van görgõm. Van súrlódása a csõnek, ezért inkább hasznosítsd a befektetett energiádat jobb haladásra.
Összekoszolni sem szoktam magam nélküle.

A Magnumnál és is átestem ezen. Jött a csörgõlóvé elv! :)

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Függõónnal (a mellsõ tengely közepénél rögzítve), szögmérõvel, miközben egyenes állásból elcsavarod végállásig a kormányt?

A dinamikus kanyarban a gumik, egy picit a küllõk is, az elsõ híd is deformálódik, ezektõl kellene szétválasztani a vázcsavarodás mértékét. Ha csak álló helyzetben nézzük, nem látszik csavarodás.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

A csavarodást lemérheted, ha a hajtómû tányérját jó erõssen befogod satuba, és a hátsó kereket alul-felül megfogva, reccsenésig tekered. Ekkor már nem kell attól tartani, hogy visszaugrik alaphelyzetbe, és így pontos adatot tudsz mérni. A mûveletet meg kell ismételni másik oldalról is !
:)
Várom a mérési adatokat... :D

A tányér biztosan sokkal elõbb feladja, ráadásul csak a szélét lehet befogni. . . .
no és ugye elsõsorban nem a hátulja deformálódik
de poénnak jó
igazából az elsõ hidat kellene rögzíteni és úgy csavarni a hátulját törésig, akkor meglátnánk h hol volt a leggyengébb pont

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Határeset, elfogadom!

Attól függ h mi fõl benne :D

bist7

bist7

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok.
Bemutatkoznék, Benkõ István vagyok Salgótarjánban lakom.
Már egy ideje olvasom az írásaitokat, nagyon tetszik a fekvõ bicikli és szeretnék egyet én is csinálni, ill csináltatni.
Most mentem nyugdíjba, igaz 4 órában még dolgozom nyugdíj mellett. (hogy meddig?)
180cm magas vagyok 80Kg nekem talán a "tatás" hosszú tengelytávú bicók tetszenek,
ezzel könnyebb átállni a mostani City Bike ról, amit naponta használok jó idõben.http://picasaweb.google.com/benko.istvan9/Kepek#5542388016455370610
http://picasaweb.goo...388015498932610

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Statika és szilárdságtan. Brrrrrrrrr. Török Tanár Úr sokat kínlódott azért, hogy az évvégén felelhessek az egyesért. :) Most milyen jól jönne, ha csak a képletek felére emlékeznék! :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Amint lesz rá idõm, megpróbálom végig gondolni h 1,6-1,7m hosszon mekkora torzió engedhetõ meg. Ja, és h a torzióból mennyi az elsõ futómû Sao által említett billenése miatti látszólagos torzió. (ez még nem tudom h hogyan mérem meg, mert a függõleges vázhoz rögzített lézermutatóval csak az eredõ torziót tudom mérni :confused:)

A vasakkal egész jó viszonyban vagyok kölökkorom óta ( bár a flexszel összevesztem kicsit, mert belemart a gazdája kezébe, de tegnap azért már dorombolt). A köldökzsinór egyik végén én voltam, a másikon a Hetra. Elméletben eszemben sincs vitatkozni Veled, a vas-szén állapotábrát pedig már szakközépben is úúúúúútáltam. (igaz, pont azt húztam tételnek). Gyakorlatban van némi rutinom, abból próbálok TIPP(!)eket adni, hátha köztük van a megoldás. A csavarodást lemérheted, ha a hajtómû tányérját jó erõssen befogod satuba, és a hátsó kereket alul-felül megfogva, reccsenésig tekered. Ekkor már nem kell attól tartani, hogy visszaugrik alaphelyzetbe, és így pontos adatot tudsz mérni. A mûveletet meg kell ismételni másik oldalról is !
Várom a mérési adatokat... :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Megkaptam és gyógyíthatatlan vagyok. Milyen jövõt vázolnál nekem ? Milyen színû lesz a tüsszentés ?
Újabb kanyarra számítok! Köszi:)

- A jövõd látom! Szép hosszú életet látok! (még ötezerért) Gazdagságot látok! (még tíz ruppóért) Fiatal szeretõt látok! (tizenötért) Lányt! :)
- 700-as kerekeket látok vékony profilú köpenyekkel, monti agyakkal és váltóval, 52-es tányért látok, hátsó ruggódzást is látok! Mélyre sûlyesztett íves vázat látok! (+10-ért elsõ lengéscsillapítást is látok).
- Ha szép lesz a homokolás, akkor csak lakkot kapnak az alu részek, a többi meg valamilyen közép vagy antracit szürkét. A kormány és stucni matt fekete.
Amennyiben a felület nem lesz kellõen homogén, akkor egy sötétebb kék, mondjuk a már használt Semperit kék.
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Határeset, elfogadom!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
A rácsos tartó az olyasmi, mint a bográcstartó?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám