Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A járõrök akkor és ott örültek neki, hogy ilyen jól látható már nagy távolságból is a bringa, ezért ha jövõre ugyanezzel a kerékpárral esetleg megbüntetnek, akkor nagyon kilóg a lóláb és egyértelmûen díjbeszedõkkel van dolgunk az államkassza részére.

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Eddig is és ezután is igyekszem láthatóvá tenni magam, -néha talán extrém mértékben is- de ennek ellenére gyakran igyekeznek elütni, fellökni, leszorítani, elgázolni. A szabályoknak és azok betartásának és betartatásának van létjogosultsága.

A fentartásaimat ez a vicc jobban átadja:

Farkas találkozik Nyuszikával. Nyuszika! Miért nincs rajtad sapka? - Majd jól elveri.
Másnap találkoznak. Nyuszika sapkában.
Farkas megszólítja - Adj egy cigit!
Nem dohányzom, mondja a Nyuszika. Farkas jól elveri.
Következõ nap ismét összefutnak.
Farkas: Adj egy cigit! Nyuszika megkínálja. Farkas - füstszûrõs nincs? Majd jól elveri.
Másnap ismét: Adj egy cigit! Nyuszika megkínálja - füstszûrõst vagy mezitlábast?
Farkas: Nyuszika! Miért nincs rajtad sapka?

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Nekem személy szerint mindegy, ... hogy a hátsó sárvédõn piros háromszög alakú, vagy éppen trapéz

Ez csak azért van, mert a háromszög alakú a pótkocsik jelzése. A trapéz lehet.

nem volt rajta küllõ prizma, viszont az elsõ telón oldalt fehér fényvisszaverõ matrica. Ugyanilyen matrica volt megtalálható a vázon is, és hát ez minden, csak nem szabványos. Elöl-hátul egy-egy ledes lámpa, agydinamóról hajtva, + Hozé-lámpa a sisakon. Láthatósági mellény nuku, mert hátulról úgy sem látszik, ellenben a csomagtartón lévõ táska sárga és virít rajta egy terebélyes fényvisszaverõ csík, de ez is fehér, ami ugye oldalról nézve nem sárga, hátulról nézve meg nem piros.
A járõrök akkor és ott örültek neki, hogy ilyen jól látható már nagy távolságból is a bringa, ezért ha jövõre ugyanezzel a kerékpárral esetleg megbüntetnek, akkor nagyon kilóg a lóláb és egyértelmûen díjbeszedõkkel van dolgunk az államkassza részére.

De hát a szabályos felszerelést attól meg kellene követelniük most is, hogy azon felül extrák is vannak. Most elfogadták így, de a megköveteltnek meg kell lennie, az nem (lehet) mentség, hogy más azér' van...
Ha nincs bal helyzetjelzõ fényem, akkor nem mehetek a forgalomba, hiába mûködik minden más, hiába van fényvisszaverõ csíkom, stb, az alapszabályt akkor is be kell tartani.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

...én vitatkoznék veled abban, hogy mi a prizma. Tudom, hogy ez téged nem hat meg, mert nem veled kell vitatkozni, hanem a rend õrével, de úgy gondolom, hogy elég erõs lábakon áll ez a fajta küllõprizma is, hiszen - véleményem szerint - a küllõprizma (vagy valamilyen kerékpáros prizma) az, ami a fényt valamilyen formában megtöri fényvisszaverés, láthatóság céljából, . (fizikaórán tanult prizmák /Tanár Úr biztosan jobban vágja ezt/ picit másról szólnak).
Mivel nincs - én nem találtam - utalás arra vonatkozóan, hogy mekkorának és milyennek kell lennie a küllõprizmának, ezért az azt jelenti, hogy bármilyen formájú méretû lehet. Egyedül a színe van meghatározva, de a formája mérete nem. Így a rend õre vitatkozhat, de nincs erõs érve.

Úgy van! Prizma az bizony, attól fényvisszaverõs. Csak piciny prizmákok, sokan. ha a küllõn van, mint ezek a pálcikák, akkor máris küllõprizma. Namostakkor, már csak borostyánsárga (vagy legalábbis közeli) színt kell választani, és jó is.
Nekem tetszik is, maga a jó ötlet is.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Németországban - is - elfogadott a gumiabroncsok oldalán futó fényvisszaverõ szegély, nálunk nem....
Azon gondolkoztam ma hazafelé, hogy mi a jobb, ha betartatnak minden szabályt, mert akkor alig lesz kerékpár, ami megfelel a KRESZ elõírásainak, vagy az hogy láthatóvá tesszük a kerékpárokat és magunkat.
Nekem személy szerint mindegy, hogy egy kerékpár oldalán sárga prizma van, vagy fehér, sõt, az is, hogy a hátsó sárvédõn piros háromszög alakú, vagy éppen trapéz. A lényeg, hogy jelezze valami az autós számára, hogy az úton közlekedik valaki, valami. Erre a legjobb, a minõségi - ez nem egyenértékû a drágával - világítás elöl, hátul! Minden más csak extra, de hasznos.

Idén nyáron este, úgy 10 óra tájékán Tassnál átkeltem az 51-es úton rekuval, és elindultam a Duna mentén futó kerékpár útra. Utánam jött egy rendõrjárõr, megállítottak. Az ok egyszerû volt, kíváncsiak voltak rá, milyen jármû ment át az úton, mert - ahogy mondták - úgy ki volt világítva, mint egy UFO.
Nos, nem volt rajta küllõ prizma, viszont az elsõ telón oldalt fehér fényvisszaverõ matrica. Ugyanilyen matrica volt megtalálható a vázon is, és hát ez minden, csak nem szabványos. Elöl-hátul egy-egy ledes lámpa, agydinamóról hajtva, + Hozé-lámpa a sisakon. Láthatósági mellény nuku, mert hátulról úgy sem látszik, ellenben a csomagtartón lévõ táska sárga és virít rajta egy terebélyes fényvisszaverõ csík, de ez is fehér, ami ugye oldalról nézve nem sárga, hátulról nézve meg nem piros.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Ejnye! Nem tudjátok, hogy rendõrrel és nõvel nem vitatkozunk?

Mindenesetre holnap megnézek mikroszkóppal egy öntapadós fényvisszaverõt, hátha az is prizma, csak mikroszerkezetû.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Nem az a lényeg, hogy nekünk megfelel-e? A posztnak feleljen meg! Borostyán sárga és prizma. Ez meg ugye ezüst-szürke vagy fehér és valamilyen csõ vagy rúd, de semmiképpen sem hasonlít egy prizmához. BUKTA!
Occsóért lehet venni sárga fényvisszaverõ öntapit. Sok babra munkával fel is lehet ragasztani a küllõkre, aztán lehet majd vitatkozni a rend õrével hogy ez most jogharmónikus avagy sem? Minden attól függ, hogy mirõl szól ez az egész. Szerintem pénzrõl... Kiegészítésnek jók, mint az én felirataim a Chilin. Jutt eszembe az Elephantra is megterveztem:
Feltöltött kép

...én vitatkoznék veled abban, hogy mi a prizma. Tudom, hogy ez téged nem hat meg, mert nem veled kell vitatkozni, hanem a rend õrével, de úgy gondolom, hogy elég erõs lábakon áll ez a fajta küllõprizma is, hiszen - véleményem szerint - a küllõprizma (vagy valamilyen kerékpáros prizma) az, ami a fényt valamilyen formában megtöri fényvisszaverés, láthatóság céljából, . (fizikaórán tanult prizmák /Tanár Úr biztosan jobban vágja ezt/ picit másról szólnak).
Mivel nincs - én nem találtam - utalás arra vonatkozóan, hogy mekkorának és milyennek kell lennie a küllõprizmának, ezért az azt jelenti, hogy bármilyen formájú méretû lehet. Egyedül a színe van meghatározva, de a formája mérete nem. Így a rend õre vitatkozhat, de nincs erõs érve.

Én a hagyományos prizmákat utálom, mert gusztustalanok ezért szeretem inkább a gumiba integrált reflex csíkokat. De ha már küllõprizma, akkor ez a pálcikaprizma ami lényegesen szimpatikusabb.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nem az a lényeg, hogy nekünk megfelel-e? A posztnak feleljen meg! Borostyán sárga és prizma. Ez meg ugye ezüst-szürke vagy fehér és valamilyen csõ vagy rúd, de semmiképpen sem hasonlít egy prizmához. BUKTA!
Occsóért lehet venni sárga fényvisszaverõ öntapit. Sok babra munkával fel is lehet ragasztani a küllõkre, aztán lehet majd vitatkozni a rend õrével hogy ez most jogharmónikus avagy sem? Minden attól függ, hogy mirõl szól ez az egész. Szerintem pénzrõl... Kiegészítésnek jók, mint az én felirataim a Chilin. Jutt eszembe az Elephantra is megterveztem:
Feltöltött kép

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Remélem ez megfelel nekik prizma helyett:
Wowow Spoke Reflectors - fényvisszaverõ küllõre | Egyéb termékek | Wowow fényvisszaverõ termékek | Bike Planet
Raktunk fel több rekura is, és ha már minden 3. küllõn van, az 25-nél olyan, mint a fényes telikerék.

...én is gondoltam erre, de szerintem ez nem jó, mert nem borostyánsárga !!! Viszont méretileg jó lehet, mert olyan törvény passzust nem olvastam, amiben a méret meg lenne határozva. Így - ha lenne borostyánsárga - akár 1 darab is jó lenne, hiszen küllõprizma és én is így tervezném megoldani a problémát.
...

lowracer

lowracer

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Remélem ez megfelel nekik prizma helyett:
Wowow Spoke Reflectors - fényvisszaverõ küllõre | Egyéb termékek | Wowow fényvisszaverõ termékek | Bike Planet
Raktunk fel több rekura is, és ha már minden 3. küllõn van, az 25-nél olyan, mint a fényes telikerék.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

33 juró, napi árfolyamon kicsivel több mint 9 rugó... Már ma felmondok és nekiállok hasonló "mûvészi" cuccokat gyártani. Már csak egy holland kapcsolat kellene! Nem dolgozik valamelyikõtök ismerõse "pincérnõként" Amszterdamban? Tegnap tudtam meg azt a tényt, hogy a Nyíregyháza utcán minden harmadik lány a kirakatban magyar... :(
http://img.blogs.yah...12_2?1254476270

Inkább esztétikai megtekintés céljából tettem fel a linket. Megvenni én sem terveztem, de ha lesz valamikor lyukas idõm (szerintem nem lesz) lehet, hogy legyártom.Véleményem szerint nem tûnik komplikált dolognak 1000 forintos anyagárból megvan.Tetszik a gyártó ötletessége és stílusa igazi retro hangulata van ezeknek a cuccoknak.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
A kis piszok nem letiltotta a képet... ?!
Pedig az elõnézetben megjelent. Nem baj, itt a képek elérhetõsége is.
Most megjelent ismét. Ki érti ezt? :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Kis finomságok (a csengõ különösen megmozgatta a fantáziámat ez olyan feltehetõ fajta :))

33 juró, napi árfolyamon kicsivel több mint 9 rugó... Már ma felmondok és nekiállok hasonló "mûvészi" cuccokat gyártani. Már csak egy holland kapcsolat kellene! Nem dolgozik valamelyikõtök ismerõse "pincérnõként" Amszterdamban? Tegnap tudtam meg azt a tényt, hogy a Nyíregyháza utcán minden harmadik lány a kirakatban magyar... :(

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Levi: kíváncsi leszek a táskára ha elkészül a végleges változat.

Csak a felfogatáson meg kiegészítõkön (hálós zseb, heveder oldalra)kell változtatni, és pénteken már hozhatom is el. 10...15 körül lesz a "sorozatgyártott" darab. Valahogy biztos meg tudjuk oldani, hogy megnézzétek, csak én ebben a zergeb@szó hidegben nem ülök bringára.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás
Kis finomságok (a csengõ különösen megmozgatta a fantáziámat ez olyan feltehetõ fajta :)) :

Accessories : Sogreni Bikes

...és szépen is szól :)

ccccinnnnngggg
...

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

Na ja, de milyen típusú küllõ? :D

Ezek speciális, erre a célra gyártott küllõk, csak zeneboltban lehet venni! :D

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Bicikliküllõ...:)

Na ja, de milyen típusú küllõ? :D

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Pl. Örs vezér tértõl végig mész a kerékpárúton Kerepesig? Én többnyire az úttesten megyek. Te sosem mész a 3-as úton? ...

Én már kaptam 10000-es csekket a Kerepesi úti bringagyász mellõzéséért hajnali 3-kor (amikor egy teremtett lélek nem járt sehol az úton, a rosszul kivilágított girbegurba oszlopokkal hemzsegõ bringagyász meg egyenesen életveszélyes). Fellebbezést adtam be, sajnos eredménytelenül. Mondjuk be nem fizettem csak akkor mikor átkerült a helyi önkormányzathoz. Ott mikor behívtak meghallgatásra megkérdeztem hogy a befizetett pénz a rendõrségi felsõvezetõk villáiba fog beépülni vagy helyben marad az önkormányzatnál. Mivel helyben maradt így befizettem (bár beválthattam volna 2 nap közmunkára vagy 5 nap elzárásra is :D). Azóta mondjuk elkerülöm a kerepesit és teljesen átszoktam a Margit utcára. pár száz méterrel hosszabb, de mivel haladósabb így még hamarabb is teszem meg az utat. Remélem ott nem terveznek bringagyászt építeni.

Levi: kíváncsi leszek a táskára ha elkészül a végleges változat.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

"tüzet oltani a moslékos vödör is jó"

Én meg azt hallottam, hogy
" amikor egy fa kidõl, zeng tõle az egész erdõ! Ha az egész erdõ nõ, azt nem hallja senki! "

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Rászállnak a biciklisekre a rendõrök jövõre

Alaposan felkavartam az állóvizet! :) No de, nyugtával a napot! Mindenesetre a magam részérõl megpróbálom a legkisebb támadási felületet adni, ezért világítás (nem villogó) csengõ és küllöprizma ne legyen akadálya a szervek boldogságának. A sebesség határokkal és azzal az egy sörrel viszont lehet, hogy lesznek gondok. Reménykedjünk, hogy a jobbító szándék vezeti az utasítás megszülõjét és nem az üres kassza!

Pisti! A Chilin nincs küllõprizma, ha Imrénél akadna valami filigrán hozzá illõ darab, akkor pótoljátok! Pár oldallal és hónappal ezelõtt valaki érdeklõdött az BM Ixon IQ felöl. No most tesztelhetõ a viharsarokban. Minden csak egyeztetés kérdése.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Itt van egy szebb kivitelû, talán nincs benne hiba

Ez a Szélvész honlapon is fent van. (mint osztályfõnök :))..és ez több, mint KRESZ. Benne van a józan ész is.

Illetve ajánlom még magvas nick nevû barátunk fordításában http://www.szelvesz.hu/dl/nothit.pdf