Teljesítménytúrázók között általános alapelv, hogy semmi gond, ha egy szervezett túra útvonalán és napján, azzal szemben közlekedik egy bringás. Az már egy kicsit ciki, ha a szervezett túra útvonalán, azzal egy idõben, egy irányban bringázgat valaki. Az pedig gáz, ha a fizetõ túrázókkal együtt teker. Ez erõs konfliktushelyzet, szerintem feltétlenül kerülendõ.
Sok minden történhet egy legény búcsún és a temetésnek is meg van a maga koreográfiája, DE MINDKETTÕ RENDEZVÉNY!

Egy Arad-Békéscsaba marathonon a résztvevõk 70%-a (minimum) nem hivatalosan indul. Ez egy nagy BULI. Mindenki úgy és azzal megy amivel akar. Bringával, gyalog, futva, váltva, görkorival vagy tolószékben. Hagyományosan tandemmel és egy látó vezetõvel a csökkent látók és vakok kerékpáros különítménye (ez nem poén!) Sokan jelmezben. A hagyomány megköveteli a kistérségek gazdasági fellendítését is (kocsma látogatás). A profi bringások a befutó után azonnal vissza mennek Békéscsabára és a reggeli startra vissza tekernek Aradra! A mezõny vége még ki sem ért a megyeszékhelyrõl, amikor ezek már visszaindulnak! A befutón, az aradi fõtéren meg nagy csinnadratta a beérkezõknek. (és nem a rajtszámnak)
Természetesen a start is ennek megfelelõen van szervezve. Elõször a rajtszámmal regisztrált és díjért (megmérettetésért) indulók. Majd mikor ezek elfogytak, bárki bármivel... Az egész táv során ugyan úgy részesülsz a frissítõkben és az "ünneplésben". A falvak népét nem érdekli a rajtszám...Sokan menet közben csatlakoznak. Nekem ez szimpatikus!
A tavalyin sajnos nem voltam, remélem nem sok minden változott!
Variátor majd referál. 
Tisza Tó vagy Balaton kerülés versenyszerûen nem érdekel (és semmilyen verseny). Rosszak a tapasztalataim. az egyes helyeken gyorsabb és vehemensebb, túlfûtött "versenyzõk" a felmenõid emlegetésével fogalmazott mondatokkal igyekeznek leterelni az útról. Lejtõn viszont nem enged el. A tiszatavi kerékpárút szélessége nem tesz lehetõvé egy tisztességes gurulást. Folyamatos a konfliktus helyzet. Egyébként ezért még fizessek is? Kiragasztottam mind két rajtszámot - mint relikviát- az ajtómra, valószínûleg nem lesz több!
.. de mint írtam, a legénybúcsú és a temetés is rendezvény. A Pelsó és az Arad marathon is az. Ha valaki ott lesz, azzal együtt tekerek. Ha nem , akkor nem. Szervezéssel nem foglalkozom, ha valaki igényli annak segítek.
;1154632']Gyere mindenféleképp, bár a rekum nem állítható, így vagy jó lesz vagy nem, de gondolom fognak még páran csatlakozni egy városligeti, esetleg hõsök terei össznépi reku-próbálgatáshoz. Igaz Python?
Semmi rosznak nem vagyok az elrontója!