Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

OK. Köszi. Akkor pár napig kukulok, rendet csinálok magam körül, és majd jelentkezem.
Sok régebbi hozzászólásotok kép melléklete eltûnt, pl azért, mert az ingyenesnek meghirdetett szolgáltatás egyszer csak sunyin kereskedelmire változott...
Szervusztok.

Általában a regisztrációt sem igénylõ helyekre feltöltött képek szoktak elõször eltûnni (ez ha meggondolod logikus is).
Én is most csináltam a google-nél képtárat (picasa). Ha van gmail-es címed akkor ezt könnyen megteheted. Nekem a gondot az okozta hogy képként illesszem be. Aztán rájöttem hogy nem azt a linket kell használni amit a feltöltõ oldalon a link beillesztése részen ad, hanem a feltöltött képre jobb egérrel kattintva, ott a kép címének másolása menüpont. Ekkor ilyesmit ad: "http://lh5.ggpht.com/_79rxbNqZWlY/TSSkyK3E_iI/AAAAAAAAAB0/oRnxadKLPQI/s800/IMG_3231.JPG". Ha megvagy, nézd meg az üzenet elõnézetével. Ott már látszódnia kell.
Mivel ez kapcsolódik a gmail-es címemhez, szerintem csak akkor tûnik el ha én törlöm ki onnan.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
... és lenne még itt pár érdekes fotó...

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Új év, új lehetõségek! Sikerült 1 beszólásra (majdnem) úgy válaszolnom, ahogy akartam.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

A kiegészítés rendkívül drága alkatrészt igényelt (mûanyag flakont :)), a felerõsítés pedig öntapadós tépõzárral van megoldva. Az a baj hogy a só nem csak a láncot kezdte meg hanem a pedált és a hajtómû fogaskerekeit is. A letakarítás után kapott egy kis olajat, remélem így túl fogja élni. A pedál szabályosan kifehéredett, igaz az alumíniumból van. A rászáradt só szárazon talán nem olyan vészes, ha jó idõ lesz akkor majd jön a nedves letakarítás.
Nem is tudtam hogy tudok földutat létesíteni: "és elõnyben létesítettem a megmaradt erdõ melletti földutakat". Hogy ez hogy jött a részesíteni helyett? :D
Kipróbálom a fotókat sikerül-e az oldalra beilleszteni úgy is hogy ne csak link legyen, mert az elõbb ez nem sikerült (megnéztem mások hogyan csinálták).

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Úgy látom sikerült :)

Kádad nincs? Én a montit bele állítottam és lezuhanyoztam.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Az én esetemben ez azért is lehet, mert idõközönként tisztítom, a képtáramat. Sok olyan fotó beillesztés van, ami ezért csak pár hétig vagy napig marad fent. Arra eddig nem gondoltam, hogy ezek másoknak is - hónapok vagy évek múlva- fontos lehet.

Pedig de...

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

OK. Köszi. Akkor pár napig kukulok, rendet csinálok magam körül, és majd jelentkezem.
Sok régebbi hozzászólásotok kép melléklete eltûnt, pl azért, mert az ingyenesnek meghirdetett szolgáltatás egyszer csak sunyin kereskedelmire változott...

Szervusztok.

Na, ez engem is mérgesít. Régebben azért, mert szerettem volna látni az egyéni megoldásokat, aztán már nem láthattam, most meg azért, mert amiket én tettem fel képeket, azok elérhetetlenek. Nem világmegváltó képek voltak, de aki szeretné megnézni, biztos nem örül. És hiába írtam a Kephost-nak, válaszra sem méltattak.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Az én esetemben ez azért is lehet, mert idõközönként tisztítom, a képtáramat. Sok olyan fotó beillesztés van, ami ezért csak pár hétig vagy napig marad fent. Arra eddig nem gondoltam, hogy ezek másoknak is - hónapok vagy évek múlva- fontos lehet.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Szervusztok.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Csak elérhetõ, megosztható linket, képet fogad el. Erre több lehetõséged is van.
beilleszted a linket: http://lh3.ggpht.com...Normandie04.jpg
Beilleszted egy szóhoz az elérhetõséget.
Beilleszted a képet:
Feltöltött kép

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Nem nyert. csak internetes képtárakban elhelyezett kép illeszthetõ be?

Ha logikusan átgondolod szerinted hogy találná meg a te C: meghajtódon levõ fotót? (feltéve hogy nem futtatsz rajta webszervert valamiféle domain név regisztrációval)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Nem nyert. csak internetes képtárakban elhelyezett kép illeszthetõ be?

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Szervusztok!

Ez egy kép beillesztési próba - ha nincs kép, akkor segítsetek, hogyan kell.

C:\Users\Tibi\Pictures\HPV\Trike\DSC01365.jpg

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
sajnos a só nyomokat fog hagyni az aluminiumon is. Ha hidegen van a gép késõbb kezdi ki, ha jó melegen gyorsabban dolgozik.Ezért szoktak téli (levetett alkatrészekkel) és nyári bringát tartani a keménymag tagjai.:)
...

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Szinte mindegy az, hogy sós-é avagy sótlannak tûnõ hosszanti jégbordákon bicikliztem. Nekem is rozsdul a lánc, mondjuk, a különbség az, hogy én nem bánom, úgyis cserére szánom a láncot. De a binyó nekem is a konyhán lakik már, amikor éppen nem hajtom, kapok is érte nap mint nap :) . De ha hazaérek, azért mindig segít a Zsuzsi bevinni.
A sárvédõkiegészítés nagyon tetszik, legszívesebben én is az egész felsõ felét beplexizném, elsõhajtásúnál pedig, ahol méginkább a lábadat szórja, szinte kötelezõ ez a kiegészítõ. És még jól is néz ki a képen, élõben is biztosan.

A kiegészítés rendkívül drága alkatrészt igényelt (mûanyag flakont :)), a felerõsítés pedig öntapadós tépõzárral van megoldva. Az a baj hogy a só nem csak a láncot kezdte meg hanem a pedált és a hajtómû fogaskerekeit is. A letakarítás után kapott egy kis olajat, remélem így túl fogja élni. A pedál szabályosan kifehéredett, igaz az alumíniumból van. A rászáradt só szárazon talán nem olyan vészes, ha jó idõ lesz akkor majd jön a nedves letakarítás.
Nem is tudtam hogy tudok földutat létesíteni: "és elõnyben létesítettem a megmaradt erdõ melletti földutakat". Hogy ez hogy jött a részesíteni helyett? :D
Kipróbálom a fotókat sikerül-e az oldalra beilleszteni úgy is hogy ne csak link legyen, mert az elõbb ez nem sikerült (megnéztem mások hogyan csinálták).

Feltöltött kép
Feltöltött kép

Úgy látom sikerült :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

enyém ijen és decatlonos tükör és 3100 pénz

De nekem olyan nem is kell! Három szögbe forgatható tükör, amikor egy szög sincs a bringán, hát akkor minek? :)

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Karácsony elõtt én is mentem egy kicsit a bringával, de amíg el nem tûnik ez a sós szutyok az utakról addig mellõzni fogom a bringázást. Pedig a szutykos utakon direkt lassan mentem (úgy látszik még mindig nem eléggé) és elõnyben létesítettem a megmaradt erdõ melletti földutakat (csak hát odáig is el kellett jutnom). Mikor hazaértem valamennyire letakarítottam a bringát, de pár nap múlva a láncot így is elkezdte felzabálni a rozsda. Több órás takarítás után ezt megoldottam, de ráférne így is egy kis mosás. Ezt kint nem tudom megoldani mert csak ráfagy a víz, a szobában meg mégsem álhatok neki vödörrel meg ronggyal/kefével. A jövõre való tekintettel viszont tettem fel egy kis kiegészítõt az elsõ sárvédõre. Remélem ez majd távol fogja a tartani valamennyire a szutykot a hajtómû szekciótól. A hátsó sárvédõt is fel kell még tennem hogy a csomagokat se dobálja teli mindennel a hátsó kerék.
És hogy mennyit mentem tavaly a bringával? A hátsókerekes rekuval kb. 2500-2600km, a lengõorrúval 739km, montival kb 6000km-t.
kiegészítés 1
kiegészítés 2

Szinte mindegy az, hogy sós-é avagy sótlannak tûnõ hosszanti jégbordákon bicikliztem. Nekem is rozsdul a lánc, mondjuk, a különbség az, hogy én nem bánom, úgyis cserére szánom a láncot. De a binyó nekem is a konyhán lakik már, amikor éppen nem hajtom, kapok is érte nap mint nap :) . De ha hazaérek, azért mindig segít a Zsuzsi bevinni.
A sárvédõkiegészítés nagyon tetszik, legszívesebben én is az egész felsõ felét beplexizném, elsõhajtásúnál pedig, ahol méginkább a lábadat szórja, szinte kötelezõ ez a kiegészítõ. És még jól is néz ki a képen, élõben is biztosan.

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Nem gyenge szerkezet!
www.velo.hu

Jó gép ez. Alig átalakítással meg is lehetne ugyanezt lábbal hajtósra csinálni (ott, ahol ezen a lábtartó van), és amikor a háromkerekû ormányosról írtam Stokinak, hasonlóra gondoltam -csak hosszabbra, hogy hátul két gyerek még elférjen.

Monnyuk az ára ennek eléggé mevvan: "közel 2,3 millió Forintot kell érte kifizetnünk" -írják...

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Én is ilyen tükörre csorgatom a nyálam. Lehet is kapni baráti áron itt

Á, ne vegyél olyant. Nekem is az a domború tükör van, mint amit linkeltél, borzasztó nagy örömmel vettem meg, szereltem fel, de ahányszor biciklizek, annyiszor készülök üvegeshez, sík tükröt vágatni bele. Mikorra meglátom benne a hátulról jövõ kocsit, akkorra már mindegy is, ha nem lassan jön.

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts
Karácsony elõtt én is mentem egy kicsit a bringával, de amíg el nem tûnik ez a sós szutyok az utakról addig mellõzni fogom a bringázást. Pedig a szutykos utakon direkt lassan mentem (úgy látszik még mindig nem eléggé) és elõnyben létesítettem a megmaradt erdõ melletti földutakat (csak hát odáig is el kellett jutnom). Mikor hazaértem valamennyire letakarítottam a bringát, de pár nap múlva a láncot így is elkezdte felzabálni a rozsda. Több órás takarítás után ezt megoldottam, de ráférne így is egy kis mosás. Ezt kint nem tudom megoldani mert csak ráfagy a víz, a szobában meg mégsem álhatok neki vödörrel meg ronggyal/kefével. A jövõre való tekintettel viszont tettem fel egy kis kiegészítõt az elsõ sárvédõre. Remélem ez majd távol fogja a tartani valamennyire a szutykot a hajtómû szekciótól. A hátsó sárvédõt is fel kell még tennem hogy a csomagokat se dobálja teli mindennel a hátsó kerék.
És hogy mennyit mentem tavaly a bringával? A hátsókerekes rekuval kb. 2500-2600km, a lengõorrúval 739km, montival kb 6000km-t.
kiegészítés 1
kiegészítés 2

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
enyém ijen és decatlonos tükör és 3100 pénz
Ha reku akkor lompi bike:)
képek