Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Íme a Chokito(ronda és finom :) ), zsák helyett mostmár rendesebb üléssel!
Feltöltött kép

Nekem, nagyon bejön! :) Célratörõ, egyszerû, olcsó! Motyoo blogján a helye! Aki ennél olcsóbb rekut mutat, annak fizetem a sörét. :) Rekut a plebs-nek!
Motyoonak volt egy hasonló kísérlete, de az hátsókerekes volt, ezért sem egyszerûbb, sem olcsóbb nem volt.

A Cruzbike gyárt egy átalakító szettet, ami kísértetiesen hasonlít ehhez a megoldáshoz, de az biztosan nincs szinkronban azzal a költségvetéssel, amibõl Csongor összedobta.

Feltöltött kép

Azzal nem lehet megvádolni, hogy szép vagy kifinomult, de gyanítom, nem is ez volt a cél! Gratulálok, sok kilométert és hátszelet kívánok! Most pedig jöhet a második lépcsõ...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Faülés mellé fabicikli:):):)
Feltöltött kép

komoly a fék rajta:cool2:

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

az általam tervezett és Lompi által gyártott "M" kormány
(ennyi dicsõség nekem is jár :))

köszönjük neked:)
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
az általam tervezett és Lompi által gyártott "M" kormány
(ennyi dicsõség nekem is jár :))

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Milyen kormány van rajta?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Feltöltött kép

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Ezt most küldte át Lompi. Az elsõ fecske reális áron, de engem inkább az izgat, hogy mennyi lesz ezek után a nyolcas?:):):):)

A világ boldogabbik felén jelentõsen estek az árak:

CNC-Bike Onlineshop
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

én vele próbálkoznék:
Sala

Tényleg, Sala, nem jutott eszembe. Köszi!!!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

mé baj az a sáros???:):):)
Feltöltött kép

Az a baj, ha sós...
Egyébként sem vagy normális, terepre rekuval? Ráadásul 2x20"!?

Még a GreenSpyce-ból megmaradt egy AM-es zászlóm, egy köszönömért elvihetõ...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...
Más, offtopic: békebeli RockShox Quadra 21R telómban az elasztomereket szeretném rugóra cserélni. Tudtok esetleg lelõhelyet?

én vele próbálkoznék:
Sala

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
mé baj az ha sáros???:):):)
Feltöltött kép

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Tényleg.....zászlót hol találok, amit rekura tehetnék? :D

Akartam fényképen mutani a megoldásomat, de leírva is egyszerû.

Akciós idõszakban vettem egy vékony anyagú láthatósági mellényt.

Az eleje rész aljának levágásával kaptam egy olyan anyagot, amin az egyik oldalon van 2 fényvisszaverõ sáv. Ez az éjszakai oldal.
A másik - nappali - oldalára a zászlórúd felõli széle tetejétõl lefelé átlósan egy 5-6cm széles fekete szalagot (gurtni anyag volt igazából) varrtam. Visszahajtás, szegés...

A rúdja nekem egy kb 1m hosszú alumínium csõ 10...12mm átmérõvel. Villanyszerelési cuccok között találsz hasonlót. A lámpa az iskoládban lehet, hogy ilyenen lógott be a térbe...

Komolyabb emberek csinálhatnak külön nappali és éjszakai zászlót is.

A zászlórúd tetejére egy ismerõsöm konstruktív kritikáját megfogadva egy 1 ledes tecso villogót tettem.

Ha az ember az autók motorház teteje alatt ül, akkor mindennél fontosabbá válik a túlélés...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts
Én is voltam ma kint a városban biciklivel közlekedni kicsit. Hagyományossal, de így is nagyon jó volt!

Nincs tudtommal haszálható átfogó rekus szakirodalom magyarul az építõk részére.

Én pont ebbõl a célból kezdtem el írni a blogot. Egyrészt, mert tudom magamról, hogy amit összelapátolok anyagot, utána úgyis elfelejtem, ha pedig nem a saját gépemen gyûjtöm hanem publikusan, más is találhat benne hasznosat.

Igen ám, de a SketchUp-ban tervezett reku 5a. verziója maradt meg, pedig a kivitelezés elõtt valahol az 5d-nél jártam, és az alverziók jelentõs módosításokat fedtek le. A kivitelezés során aztán gyakorlatilag áttértem a 6. verzióra.

Ha van google accountod, nincs más dolgot, mint megadni a sketchupnak és feltölteni a hálóra. Így kell: Uploading a SketchUp model to the Google 3D Warehouse - SketchUp Help

Más, offtopic: békebeli RockShox Quadra 21R telómban az elasztomereket szeretném rugóra cserélni. Tudtok esetleg lelõhelyet?

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

...úgy nézek ki mint egy sáros disznó. :(

Én is ma összekoszoltam magam rendesen, de annyira fasza idõ volt ma hogy kár lett volna kihagyni!
Leugrottunk a nyaralónkhoz meg vissza...az gátakon nem sózzák az aszfaltot hanem homokkal szórják, a nyaralónk fele meg beton út van, de annyit ér hogy nem akad el a kocsi,telistele kátyúval(inkább az egész út egy nagy kátyú :) ) mindenhol áll a víz.
Remélem holnap is ilyen lesz az idõ!

Sajna én nem fogok a találkozóra Pestre érni, aki el megy vagy máshova megy, annak jó tekerést!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
majd küldök képet, hogy a patyolattiszta lengõorrú hogy néz ki a kanyar után! :) Ilyen tiszta soha többet nem lesz... :)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Én holnapra keresek társakat (ha mára már nem jött össze) szégyen szemre mehetek egyedül az Ebihalba... :(

Én is gondoltam rá hogy egy kisebb kanyart teszek, de most jöttem haza egy kisebb sétáról, és rekuzásra alkalmatlannak kell nyilvánítsam az itteni utakat. Itt felénk k.nagy kátyúk, és sártenger van. 2 éve kezdték rendbetenni a környéken a csatornákat, aztán ilyen vállalkozós-alvállalkozós hercehurca, és mostanra sikerült gallyra vágni a környéken a járdákat, utakat, mindent, helyreállításnak nyoma sincs. A város majdhogynem közepén lakok és mire begurulok dógoznyi, úgy nézek ki mint egy sáros disznó. :(
Ha összejön Nektek egy kisebb karika, tekerjetek helyettem is! ;)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Január végén leszek Csabán, akkor adom és pontosítunk. Csere-berélj nyugodtan... :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Python
én is egyedül mentem egy Gyulát oda-vissza, a szembe jövõ sport társak szenvedõ arckifejezését sose fogom megérteni:)
másik
ha az a váz villa non útba van tok rá csere-bere vevõt.Ma elcseréltem a vázamat a telóra. Hagytam nála pluszban alkatrészt ,cserébe majd lomizik nekem 3 wattos agydinamót.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Én holnapra keresek társakat (ha mára már nem jött össze) szégyen szemre mehetek egyedül az Ebihalba... :(

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Remek tekerõs idõ volt máma ám, meg is sétáltattuk a két gépet Tibicikli haverral nemrég értem haza :)
És a meggyes sör még mindig jó, naponta ellenõrizzük a minõségét :D

A Batthyány téren is tekert valaki dél körül.