Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ha azt mondom hogy nincs érdeklõdés, akkor is megmutatod. :D
Kéresd magad még egy kicsit, mint az urimenyecskék! :D

:) látom ismersz! :) Várnom kell a YouTubera, hogy feltöltse a szerkesztéshez. Addig nincs vágás és addig zenét sem keresek neki, de meg lehet nézni. Nem volt a legszebb idõ, de az egyik fertõzött szomszédommal kivittük a gépeket és ezt dokumentáltam. A film telefonnal készült, sokat ne várjatok tõle.

Isu! Szánd még rá az aprót egy kormányvégbe szerelhetõ tükörre. Így kicsit döcög... Kipróbált, jó gépet vettél! :) Nyílván van rá garancia is! :) Sok kellemes kilométert hozzá.

Tanár Úr többször is mondta, hogy én vagyok a vírusgazda. Már én is így érzem. :) Minden a Pythonnal kezdõdött és Lompival folytatódott... Terjed a elefancius-bacilus :)
Azon gondolkodtam, hogy talán hasznos lenne összeszedni az instrukciókat az újdonsült elefántszelídítõknek vagy majd rájönnek maguktól? (nem, nem Isu! Nem rád gondoltam, Te már nem vagy kezdõ! :))

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

aki még nem tudná, új gazdája van a Lompi Bike-nak, további képek láthatók a képtárban

Sok szép kilométert! Az a váz nem esik szét alattad, az tutti!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Feltöltött kép
aki még nem tudná, új gazdája van a Lompi Bike-nak, további képek láthatók a képtárban
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Egyébként ma megsétáltattam a két -most már végleges (?)- kialakítású rekumat. Készült film és fotó. Ha van érdeklõdés, késõbb megosztom veletek.

Ha azt mondom hogy nincs érdeklõdés, akkor is megmutatod. :D
Kéresd magad még egy kicsit, mint az urimenyecskék! :D
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Egyenlõre ennyi, a többit majd este.
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

akkor hadlásuk

A videót még össze kell vágni, fotót letölteni. Éppen csak annyi idõm volt, hogy benyeljem az influenza elleni whyskim! :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nagyjából összeállt , ki is "próbáltam" , ezzel meg kell tanulni biciklizni.Csináltam egy faülést, a hossztartókat 12mm-es OSB-bõl próbaképpen, 1 OSB tartó ( ülésformájú) 2 végére élére állítva a 90 kg -omat elbírta.
Feltöltött kép

Elsõ munka? Le a kalappal!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Elgondolkodtató... Lehet, javítani kellene a PR-omon! :)

Egyébként ma megsétáltattam a két -most már végleges (?)- kialakítású rekumat. Készült film és fotó. Ha van érdeklõdés, késõbb megosztom veletek.

akkor hadlásuk
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Érdekel persze!
Volt ma összeröffenés?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Köszi szépen, bár tõled nem számítottam erre ;)

Elgondolkodtató... Lehet, javítani kellene a PR-omon! :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

motyoo blogjáról le lehet tölteni egy .pdf fájlt amit szegély nélkül ki kell nyomtatni, összeilleszteni és kész a sablon az üléshez!

Többek között a tiplifás ülésetekre gondoltam, amikor azt írtam, h van jobb...

Van egy átmeneti idõszak: a váz kész, cucc felrakva, de az ülésre még nem volt idõ. No ekkor látom létjogosultságát a rajzomon szereplõ megoldásnak. 3-4 egyenes vágás, egy egyszerû támasz és kész. Kényelmesebb, mint az egy szál deszka.

Nagy kalappal az építõknek!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

iops

iops

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Nagyjából összeállt , ki is "próbáltam" , ezzel meg kell tanulni biciklizni.Csináltam egy faülést, a hossztartókat 12mm-es OSB-bõl próbaképpen, 1 OSB tartó ( ülésformájú) 2 végére élére állítva a 90 kg -omat elbírta.
Feltöltött kép

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Lehethogy tényleg egyszerû, de a tiplifából készült ülésnek elvileg jobb a szellõzése, ami nyáron azért nem hátrány, a formája pedig mint egy gyári kompozit ülésé.

motyoo blogjáról le lehet tölteni egy .pdf fájlt amit szegély nélkül ki kell nyomtatni, összeilleszteni és kész a sablon az üléshez!

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts

A legegyszerûbb háttámla egy darab deszka.

Következõ lépés lehet egy ilyen:

Feltöltött kép

Woodson-Conover: Ember - gép - üzem munkahelytervezés c. könyvébõl a távolsági autóbuszok és repülõgépek ülésére vonatkozó ajánlás.

Sok jobb, felettebb van korábbi hozzászólásokban, ez egyszerûsége mellett kényelmes.

Lehethogy tényleg egyszerû, de a tiplifából készült ülésnek elvileg jobb a szellõzése, ami nyáron azért nem hátrány, a formája pedig mint egy gyári kompozit ülésé.

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Nekem, nagyon bejön! :)

Köszi szépen, bár tõled nem számítottam erre ;)

Azzal nem lehet megvádolni, hogy szép ...

Ezért Chokito a neve(emlékeztek még a reklámra?...Chokito ronda éééééés finom :D)

Most pedig jöhet a második lépcsõ...

Szegény Lompi agyát hónapok óta húzom, hogy minden jövõhéten megyek a bicikliért(2x26os hátsókerekes), de a pénzemet még mindig nem sikerült kézhez kapnom...pedig már alsó kormányosra is átszerkesztette nekem! Remélem hogy a napokban már tudok érte menni!Alkatrészek, minden megvan hozzá csak az a fránya pénz hiányzik.

Az össz költségvetése 4000 ft!(ennyi volt a kormány), minden más a padlásról került beépítésre :)
Próbáltam ráaplikálni a Sedlo ülést, de annyira magasan volt, hogy nem ért le a lábam, ezért csinátam rá ezt az ülést. Tartós nem lesz mert bútorlapból csináltam, de a célra tökéletesen megfelel.

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Na délelõtt hegesztettünk apummal, a hátsó villa meg a váz fõ gerince készvan, többi majd a héten valamikor, ha leszmég ideje.

Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Feltöltött kép

A hegesztések nem tökéltes minõségûek, de vannak merevitések bõven a vázon, szóval nemhiszem hogy gond lenne velük, de majd a menetpróbán kiderül ha készlesz :)

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
A legegyszerûbb háttámla egy darab deszka.

Következõ lépés lehet egy ilyen:

Feltöltött kép

Woodson-Conover: Ember - gép - üzem munkahelytervezés c. könyvébõl a távolsági autóbuszok és repülõgépek ülésére vonatkozó ajánlás.

Sok jobb, felettebb van korábbi hozzászólásokban, ez egyszerûsége mellett kényelmes.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
kattincs rá a képre. A minõsége szar, de a méret nõni fog.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Íme a Chokito(ronda és finom :) ), zsák helyett mostmár rendesebb üléssel!
Feltöltött kép

Vazze, ne haragudj, Pcsongor, de nem látom a bringát. Tedd fel egy nagyobb képen légyszi ! A direkt linket illeszt be, ne a fórumosat.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

köszönjük neked:)
Feltöltött kép

Barátom vagy, mit iszol? :)

Überfrankó! Avatárt belõle! Akarom! Na, légyszi, légsziiii....