Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

..
Lehet még jobban összecsukni? Használatban azért stabilnak kell maradnia.
Csinált valaki hasonlót?

Amit favorizálok, az az optima baron1 optima baron2
:)
hogy csinált volna-e valaki házilag, arról nem tudok.
:(

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Ilyen képeket tudtam (pontosabban a nagyfiam) készíteni, a szobában nem tudtam meszebbre menni.
Néztem a Python vidit, Õ vsz. jobban kilát a kormánytól, bár a chili szerintem picit ülõsebb. Nekem most eléggé zavarja a kilátást.Fõleg az alsó képen látszik, akkor majdnem szemmagasságban tartotta a legény a gépet.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Mirr Murr!

A rövid bordó bicajodnak szép a festése.
Mivel, hogyan történt?

Elõre is köszi.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Következõ projektként valmi ilyen fazonú kétkerekûn jár az agyam. Fontos az összecsukhatóság, és a könnyû szállíthatóság, akár tömegközlekedésben háton, vonaton kézipoggyászként is...
http://www.youtube.com/v/MD21I6NCx98
A mostani háromkerekûm hátsó lengõkarja kb 1:1-ben alkamas, az is így elõre hajtható, nem is túl nehéz (üresen 2 kg). A többit ki kell játszani hozzá.
Lehet még jobban összecsukni? Használatban azért stabilnak kell maradnia.
Csinált valaki hasonlót?
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
egyszerü a zsirréteg eltávolitása nuku reggeli és ebéd vacsirais keveset:)
reggeli ebéd nálam nem gond de vacsira beszoktam potolni mindketöt igaz nem fedi a hasizmomat töbcenti császár szalonna:)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Tibor-s-trike szerintem ez ojan lenne mint a telefon sex sokbakerül de nem ér semmit. :)

A telefon sex-re még nem költöttem, gumi nõvel, meg átoperálttal sem próbáltam még így nem tudhatom.
Viszont szobabicaj nálunk is van itthon - elmúlt az újdonsága, aztán parkoló pályára került.

Az is valószínû, hogy ilyen havas, sós latyakos idõben a szabadba én ki nem megyek semmiképp.

A bájglik meg csak lerakódnak, szépen védik egyre több cm vastag zsírréteggel a kockás hasizmomat. Szóval az ilyen bepunnyadt alakoknak, mint én is jó lehet az még...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Barkács ötlet

[Mi lenne, ha... Szerintem lehetséges simán reku trénerként használni a normál szobabiciklik legtöbbjét, még csak át sem kell alakítani azokat annyira.

Nekem ezzel az a bajom, hogy szomjan halok mire az elsõ kocsmáig érek. Én ezt egy guminõnek titulálom. Akkora, úgyis néz ki, rá is lehet mászni, de mégsem az!

A KomaPress jelenti: Pénteken Budaörsön lengõorrút láttak közlekedni. Tud valaki rólla?

Esélyes, hogy Levi.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Tibor-s-trike szerintem ez ojan lenne mint a telefon sex sokbakerül de nem ér semmit. :)
képek

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Barkács ötlet

Feltöltött kép
Lenyúlom a belinkelt képet...

A hagyományos mágnesfékes szobakerékpárok ára normál esetben 30-40ezer forint. A rekumbens trénereké 2x 3-szor annyi. Viszonylagos újdonság, hát megy a pofátlan lehúzás...

Mi lenne, ha... Szerintem lehetséges simán reku trénerként használni a normál szobabiciklik legtöbbjét, még csak át sem kell alakítani azokat annyira.

A lényeg: egy kiegészítõ vázzal fel kell emelni a hagyományos szobabicajt annyira, hogy a pedálok tengelye legalább 40cm magasan legyen. Ekkor mögé ülve, hátulról hajtható, mint a reku tréner. Hagyományosként is használható marad, mert csak a talpait kell eltávolítani, ami többnyire csavarozott. Legfeljebb a diótörõ üzemmódot választók egy sámliról szállnak fel rá.

Az ülés formája szerencsés esetben megegyezik a járgányon alkalmazottal, és célszerû az ülésmagasságot úgy beálítani, h az ülés és a hajtómû magassági viszonyai megegyezzenek a kinti rekuéval. Ekkor az inak, izmok a szabadtérinek megfelelõen erõsödnek.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
A KomaPress jelenti: Pénteken Budaörsön lengõorrút láttak közlekedni. Tud valaki rólla?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

még nem lett belöle semmi de ezt nálam nem lehet tudni.
zockra is meglesz még az idén nyugi :) már a tervek a fejemben ulölap is megvan hála tom2 nek. :)

... meg egy "sárvédõ"... :)
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Feltöltött kép
[URL="http://www.bike-shop.hu/kiegeszito/tukor/cateye/tukor_bm300"]

Félretéve a hitvitákat

Ne tegyük félre! Errõl szól a fórum. Szerencsére TE azok közé tartozol, akik partnerek ebben. A normál rekuknál is megvan az a vita, hogy alsó vagy felsõ - ösztelós vagy merev - lánc vagy agy - stb.

Az alsó kormány elõnye pont az, hogy nincs felül! :) A te esetedben abban áll a kompromisszum, hogy nincs az orrod elõtt semmi, de cserében viszont nincs az orrod elõtt semmi. :)

Ez mind kompromisszumok összessége. Te azt mondod nem zavar a 45'-os kitrérés, én azt gondolom, hogy engem zavarna. Pedig lehet, nagyon ritkán van szükség ennél többre.
Szeretek azzal kérkedni, hogy kisebb helyen fordulok meg mint egy normál kerós, de forgalmi helyzetben erre szükség van?
Te azt mondod, nem zavar, hogy a tükörrel együtt látod az aszfaltot (valszeg ezért kérdõjelezed meg a tükör szükségességét is) meg az elsõ kerekedet, hiszen így nincs elõtted semmi, "repülsz a levegõben". Én szeretem ezt a szemem sarkából nézni. No de különbözõek vagyunk.

Én azt mondom, hogy vannak elõnyei és hátrányai mind a kettõnek, egyenlõre - azt gondolom- a mérleg nyelve a lengõorrú esetén a felsõ felé billen. Ehez viszont meg kellett csinálni a Recugbenst.
Ezen okból nem volt hiába való költség és fáradság a Python sem. Anélkül, még nem tartanánk itt.

Az eszmecsere meg a TÚRA (ott a helyem) meg sör az kell!
Meglátjuk , hogy a recúgbens koncepció merre halad. Lehet, hogy van még benne tartalék, csak én nem látom... :(

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
még nem lett belöle semmi de ezt nálam nem lehet tudni.
zockra is meglesz még az idén nyugi :) már a tervek a fejemben ulölap is megvan hála tom2 nek. :)
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

desok bajotok van motyoo vázát csak szétkéne vágni ugy hogy egy nagyob Y legen a villának és már nemis 45 fok lenne csak az elfordulás :P

Lompi zsigerbõl vágja a témát. Érdemes rá hallgatni! Mit csináltál a vasakból amit ott hagytam nálad? Na vajon mit? És mi lett a nekem szánt vázból? Na vajon mi?

Zockra?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
desok bajotok van motyoo vázát csak szétkéne vágni ugy hogy egy nagyob Y legen a villának és már nemis 45 fok lenne csak az elfordulás :P
habár ha jobban belegondolok hüleséget beszéltem.
képek

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Feltöltött kép
Mudguards are on!
képtár

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Ezt már többször megbeszéltük.

Erre a csalira (alsókormány téma) mindig ráharapsz :) Ha még sokszor bedobom, lassacskán elkopik a billentyûzeted aztán majd én vehetem az újat ;)

De amennyiben sikerülne úgy megtervezned egy alsókormányos lengõorrút, hogy azzal ugyan azokat a szûk íveket és ív sebességeket lehessen kivitelezni, mint egy felsõ-kormányossal akkor IGEN! Akkor az királyság lenne!

Félretéve a hitvitákat, valamikor kikiáltottuk, hogy az én alsókormányosommal (aminek valóban "csak" 45 fok körül van egyik illetve másik oldalra a kormány elforgathatósága) nem lehet bevenni azokat az íveket, mint a lompibike stílusú lengõorrúkkal. Emiatt a felütközés miatt az én bringámat valóban nem lehet a csinos lengõorrú letámasztós pózban pihentetni, de vajon tényleg okoz-e ez bármi különbséget menet közben? Úgy értem, hogy én nem vagyok meggyõzve arról, hogy Te (ez most nem személyeskedés) nagyobb kormányelfordulást használsz menet közben, mint én. Na majd próbáljuk ki élõben! Idõpontra javaslat egy kétnapos (éjszakázós) túra március 12-13-án. Kinek van kedve?

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Nálam a fejlõdés az alsó kormány... ez is egy út!

Ezt már többször megbeszéltük. (A dualfine-t elfogadtam és belátom az elõnyeit.)

Mindenkinek megvan a maga aberációja, neked most az alsókormány. Nekem is volt, elsõkerék hajtással is... Szerintem a lengõorrú-koncepció fejlõdése nem ez lesz. (a kormányszög kitérés miatt sem) Mind-e mellett tiszteletre méltó a kísérletezõ szándékod és kitartásod. Azt viszont be kell lásd, hogy akkor ennek a specifikációnak megfelelõ vázkialakítást kellett volna eszközölni, akárcsak nálad. Ott már papíron alsókormánnyal indult a terv, ehhez idomult a váz.
Egy felsõkormányosra tervezett váz esetében átalakítani alsóra badarság lenne. Ez több problémát generálna, mint amennyit megoldana.
Az alsó kormány és lengõorr biztosan megérne egy misét, de ez sem mentes a kompromisszumoktól. E mellett több elõnye is van. A python esetében azért nem okozott ez kormányzási szisztéma korlátokat, mert nem a villát, hanem az egész elsõ traktust mozgattad, mások voltak az arányok, ja és a hátulja is fordult.

A kormányzási szög korlátja a térd a felsõkormányosnál, a csípõ az alsónál. Nyílván valóan -ezt tapasztaladból is tudod- ez utóbbi a nagyobb.

De amennyiben sikerülne úgy megtervezned egy alsókormányos lengõorrút, hogy azzal ugyan azokat a szûk íveket és ív sebességeket lehessen kivitelezni, mint egy felsõ-kormányossal akkor IGEN! Akkor az királyság lenne!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Isuka001!
Elsõ Országos Rekus Találkozó - konkrétum, mint helyszín és idõpont volt már?

Nem volt még semmi konkrétum csak tavaly felmerült, hogy jó lenne összeröffenni valahol az országban, fórumozók és nem fórumozók, hogy az aki még nem ismeri a többieket személyesen, megismerhesse õket. Valami hírverést fogok csinálni a dolognak lévén, hogy újságíró rokonom is van, nem beszélve Pupuról (Karlovitz Kristóf) aki autós szakíró és rekuzó, ( nem Õ a rokonom). Talán az Õ segítségét is igénybe lehetne venni. Vajon olvassa ezt a fórumot? Nem beszélve Attiláról aki az AMbringa tulajdonosa, talán közremûködhetne a szervezésben. "Szakmai" tapasztalatcsere némi sör mellett vagy anélkül, ki , hogy szeretné, sátrazósan, önköltségesen egy hosszú hétvégén abszolválva valami vízparton, hogy jobb legyen a hangulatunk. Továbbá, ezen a fórumon tapasztalataim szerint általában olyan személyek nyilvánítják ki a véleményüket akik saját maguk építik a bringát. Jó lenne , ha olyan sporik is eljönnének akik gyári bringával nyomatják. Közeledjünk egymáshoz. Erõsödjön a hazai rekus társadalom.
Javaslatokat a helyszínt és az idõpontot illetõen itt megtudjuk beszélni. A helyesírási hibák észrevételezését kérem mellõzni:).
képtár

Mirr Murr

Mirr Murr

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Python.

A keret 20X1-es varrat nélküli acélcsõ. Mint késõbb kiderült TÖKÉLETES bukókeret egy esésnél minimális karcolásom volt csak.
A heveder nem biztonsági öv de hasonló, 4 cm széles mint látszik is rácsosan varrva.
A tapasztalatok szerény véleményem szerint nekem nagyon bevált kényelmes ,rugalmas,erõs,mint az idö igazolja tartós,a szellõzése teljesen elfogadható/30 fok felett azért ebbe is bele lehet izzadni/