Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Az ülések kiválasztását több tényezõ is befolyásolja, egyik az ár. Hasznos lehet egy összehasonlítás ebben is.
Vélhetõen több más hasznos tulajdonsága mellett, az ár az egyik benefitt a fa mellett. talán 2000-bõl meg van. (?)
A fém ülés a merevségével, teherviselõ elemként is alkalmazható megoldásával hódíthat. Az enyém alu, de Lompi 10 körül dob össze egyet.
Az üvegszál esetében a kialakítás (esztétika ?) és az ebbõl adódó komfort lehet az egyik pozitívum, Tomi 12 pénz körül kínálta tavaly.
Alu hálós. Könnyû és szellõzik (gondolom), de mennyi az ár? nincs türelmem visszakeresni.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Kívánok sok kellemes kilométert a 2011-es szezonban! Gyanítom, hogy már õsszel elõállsz a következõ tervvel. Így megy ez.
:)

Köszönöm.
Ez a fertõzés veszélyesebb, gyorsabb lefolyású! Már dolgozom rajta...
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nekem a járgány élményfaktora miatt mindenképp érdemes volt megépíteni. Ez nem száguldásra termett, hanem nagyon :)vidám:) dolog tekerni rajta.

Kívánok sok kellemes kilométert a 2011-es szezonban! Gyanítom, hogy már õsszel elõállsz a következõ tervvel. Így megy ez.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Újból felhívnám az Urak figyelmét az alu kerti székre.
Bútor áruházakban is maradt belõle, tavasszal tele lesznek a boltok, az OBI 15%-os tavaszi akcója is kivárható, ha valaki most épít.

Ovális, belül is bordákkal erõsített profil (a borda elvitte fúrót a francba:mad:). Eloxálva. A háló gyárilag ráfeszítve, további betét, szivacs stb nem kell rá. A nagy háttámla rész csak 1229gramm!

Hátrányai:
Nagyjából sík, nem olyan szépen görbített, mint a fa és a Lompi hálósa.
Széles - ez trájkon elõny, mert a felkarral valamennyire pozícionálhatja magát a hajtó, ha az ülés ki akarja dobni...
Nincs tapasztalat a háló tartósságáról rekun.
Ülõlap kell még hozzá.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Ez már csak fél kilóval több a faülés 1063 grammjánál. Hamarabb rozsdásodik de késõbb vetemedik és törik. Jut eszembe, kellene raknom valami vízálló réteget a faülésre, gondolom lakkot. Plusz súly, sebaj :)

Az a "hamarabb rozsdásodik de késõbb vetemedik és törik" kijelentés nem teljesen világos. A fán sokkal késõbb jelenik meg az oxid réteg :), de miért vetemedik és törik hamarab a fém?

Nem tisztem megvédeni a Lompi által készített hálós ülést, annál is inkább, mert a "sedlo" vírusgazdája is én voltam. (Ki csinálta meg az elsõt? Te vagy a Tanár Úr?)
Azt gondolom, hogy akkor lenne hiteles az összehasonlítás, ha figyelembe vennénk a méreteket. Személyesen volt alkalmam látni ezt a fotelt és a Te fa ülésedet is. Jócskán van méret különbség! Valszeg a fejed búbjáig érne. A fém ülés ennek ellenére azonos méret mellett is (gyanítom) nehezebb. A Lompi ülés "önhordó", a fához kell valamilyen kiegészítõ támaszték (a fémhez akkor, ha állíthatót akarsz). További eltérés, hogy a Lompi ülése képes megtartani a csomagtartót is a csomagokkal együtt. A fa ülést használók -ha jól tévedek- a vázhoz rögzítik a csomitartót. A Recúgbensen is így van, tehát további merevítõ, támasztó, tartó rudak kellenek.

Tisztában vagyok a súly elõnyeivel és hátrányaival, de nem mernék ítéletet hozni abban, hogy melyik a jobb.
Egy hátsó telós túragépnél mindenképpen a fémet választanám. Merevvázas csomagtartó nélküli gépnél és elsõ sorban a kedvezõ súly miatt, már szóba jöhet a fa.

A fa vitatthatattlan elõnye, hogy kevés ráfordítással és szaktudással is elkészíthetõ.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Megmértem egyenként a trájk alkatrészeit, és alkatrészcsoportonként is összegeztem a súlyokat.
Tanulságként, ill. akár elrettentésként megmutatom a táblázatot:).
Nem találtam számottevõ tartalékot, csak az acél Csepel sárvédõket tudom mûanyagra cserélni a súlycsökkentéshez.
Ahogyan utaltatok rá, a további tartalékok elsõsorban az anyagválasztásban vannak.
Nekem a járgány élményfaktora miatt mindenképp érdemes volt megépíteni. Ez nem száguldásra termett, hanem nagyon :)vidám:) dolog tekerni rajta.

A fõ tételek kg-ban:
Váz összesen 15,8 (a rugóstag is benne van)
Hajtás 3
Kerekek 6 (a hátsón a racsni is rajta)
Ülés 1,5

Feltöltött kép

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

A szóróflakonos keréktárcsa lakk kemény felületet ad, és jól is néz ki.

Rácsot spray-vel lakkozni elég pazarló dolog. Vízbázisú, selyemfényû parkettalakk, olcsó ecset az én javaslatom. Az ecset vízben ki is mosható.
Ma már nagyon jók a festékek, lakkok. Ecsettel is nagyon szép felületet lehet festeni. Nagy, egybefüggõ felületen persze a fújt festés szebb.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

;1056452']Én se voltam dinamópárti, de miután mindig az éjszaka kellõs közepén halványodott el a lámpám, beruháztam egy agydinamóra. Ha 30 kg a trájkod, akkor azt a plusz fél kilót szerintem meg se érzed. 5000 környékén lehet agydinamót kapni, 5...6000-ért elsõ LED-es lámpát, ezresért hátsót állófénnyel. Szerintem jobb ez így, nem kell szórakozni az akksikkal.

Köszi, akkor még meggondolom.
A trájk kerekeit nem építem már át (remélem), a dilemma a hordozható kétkerekû, tervezés alatt álló rekunál merül fel.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

... kellene raknom valami vízálló réteget a faülésre, gondolom lakkot. Plusz súly, sebaj :)

A lakk alá javasolnék neked egy félolajos beeresztést. A félolaj 50%-ban hígított lenolajkence, ilyen néven is forgalmazzák békebeli háztartási, festék boltokban. Jobban, mélyebbre bejut a fába mint a sûrû lenolaj, a hígító elpárolog. Tömíti a fa pórusait. Felkenés után pár nappal ismételheted a beeresztést, vagy lakkozhatod.

A szóróflakonos keréktárcsa lakk kemény felületet ad, és jól is néz ki.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

December óta nem láttam nyitva õket. Ma sem. Már biciklik sincsenek kinn. Pedig én is szerettem volna benézni újra.

Na, más is ismeri õket nem csak én? 31.-én és elsején voltam arra. Akkor kinn voltak az udvaron a szingós kerekek állványba állítva és volt két rakás a hó alatt, ezek a vázak voltak, úgy gondolom. Valószínûleg majd csak tavasszal nyitnak.

Siklóson is van egy hasonló vállalkozás csak több bringájuk van. Ez elég messze van Mendétõl.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Szerintem Mendén találsz mindent ami szem-szájnak ingere, mégy a 31.-esen a fõúton és egyszer csak ott lesz baloldalon, ha Jászberény felé haladsz Pest irányából. Nem tudod eltéveszteni mert látni is a vállalkozást, meg a helyiek ismerik is. Ez konkrétan egy bringa bontó. Lehet turkálni. tavaly mi is ott vettük a szükséges dolgokat a hátsókerékhajtásúhoz. Megigértük nekik, ha készen lesz a bringa akkor elmegyünk megmutatni. Azóta sem voltunk ott. Talán majd az idén. A neten nincsenek rajta ne is keresd.

December óta nem láttam nyitva õket. Ma sem. Már biciklik sincsenek kinn. Pedig én is szerettem volna benézni újra.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

jut eszembe papa lemértem ma a hálos ülésemet 1.65kg :) ülés

Ez már csak fél kilóval több a faülés 1063 grammjánál. Hamarabb rozsdásodik de késõbb vetemedik és törik. Jut eszembe, kellene raknom valami vízálló réteget a faülésre, gondolom lakkot. Plusz súly, sebaj :)

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

;1056457']Sajnos az ízületeimet az se melegíti át, pedig már próbáltam de csak annyit értem el vele, hogy berúgtam. Na ezt nem panaszkodásként írom :D

hol itt a hideg???:)
Feltöltött kép
toljad neki!!!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

jolvan majd a+20 ba megnézükazta fütés melék hatását :)

Olyankor már hûtõfolyadék kell, de az el szokta látni a feladatát :).
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
jolvan majd a+20 ba megnézükazta fütés melék hatását :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Sajnos az ízületeimet az se melegíti át, pedig már próbáltam de csak annyit értem el vele, hogy berúgtam. Na ezt nem panaszkodásként írom :D

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Mindenkinek köszönöm a segítséget az agydinamó témában.

Az agydinamók súlya és ára együttesen soknak tûnik a számomra. A kisebb tömegû cuccok ára azonnal kaparja a 30ezer forintot. Ezzel szemben a LED lámpák és az akku technika fejlõdése miatt, egy tartalék akku csomaggal kisebb tömeg és ár mellett bõven végig tudok bicajozni annyi idõt, amennyi maximum jól eshet egyszerre - azon túl meg engem már a "DARMOL SEM HAJT MEG"... (a bicajomat meg pláne nem...)

Az elektronikából sajnos kimaradtam, még az úttörõ szakkörök idején.

Világítás, elektro barkács témakörben eltettem egy címet arra az esetre, ha bicajos hozzáértõvel találkoznék:

IT Fórum - Terminal.Hu - Téma megtekintése - BringaVilágítás házilag ("LED lámpa")

Ha valakit hajt a kalandvágy és kipróbálja az ott leírtakat, legyen szíves mesélni az eredményrõl pár sorban.

Én se voltam dinamópárti, de miután mindig az éjszaka kellõs közepén halványodott el a lámpám, beruháztam egy agydinamóra. Ha 30 kg a trájkod, akkor azt a plusz fél kilót szerintem meg se érzed. 5000 környékén lehet agydinamót kapni, 5...6000-ért elsõ LED-es lámpát, ezresért hátsót állófénnyel. Szerintem jobb ez így, nem kell szórakozni az akksikkal.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
Á levi bekel venni a fagyálót azt gó
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Össze kéne már hozni azt az EBIHALAT! Egyébként is érdekel, mire jutottál Lompi és az én levetett lomjaimmal (azóta semmire)?

Majd tavasszal összehozzuk, mint lottóötös a rokonságot :), nekem is hiányzik már, csak qrva messze van, ilyen idõben meg nem tekerek.

Lompi Bastáját fölraktam a lengõorrúra, a hátsó lámpában megcsináltam az állófényt, de még pihen a fiókban arra várva, hogy legyen agydinamó a hátsókerekesemben. A semperites zseblámpa meg tesztre kész, csak hát ilyen idõben nem tekerek.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Feltöltött kép
Csak a jobb szellõzés miatt:)

Széééééép! Ez még a klasszikus vonalvezetés.