Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Viszont 6 napra ez - fõleg málhával terhelve - meglehetõsen húzós.

Be is vagyok tojva rendesen. De marathonfutókkal megyek... Napi 2500m mászás, málhával, rekuval, az nem tréfadolog. Én úgy számolok, hogy stabil tempóval óránként 500 métert tudok emelkedni. Így kijön, hogy napi átlag öt óra mászás néz ki. Lobbizok hogy vagy az idõt növeljük, vagy a szintet csökkentsük.

Csak hosszútávfutókkal ne barátkozzon az ember!
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Szép kis kört találtál ki. Reméljük az idén nem olyan biciklitúragyilkos csapadékos nyár lesz mint tavaly, mert a kardomba dõlök. :)

Reku Papa szép kör! A Gavia délrõl egyszerûen gyilkos. A múlt nyáron terveztük de viharos szél, +3 fok, friss hó a hegyoldalban, (az aszfalton nem maradt meg, a szélben fel is száradt), szóval puhányok voltunk, kihagytuk. A Stelvio délrõl viszont könnyû, északról a kihívás. Viszont 6 napra ez - fõleg málhával terhelve - meglehetõsen húzós.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

A linkelt kép közepén látható fehér színû út Lillafüredrõl vezet Jávorkútra - lehet,hogy ismered, a helyi bicajversenyzõket szokták errefelé erõsíteni.

Köszi, azt ismerem, tényleg jók a kanyarok, csak messze van nagyon. Jó lenne valamit mondjuk 70km-es rádiuszon belül találni. (Börzsöny, Pilis, Cserhát. A Mátra már határeset.)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

A Stelvio nem különösebben nehéz.....

Biztosan igazad van Te már jártál arra többször is, a beszámolóidat már olvastam. Rekuval azért más, úgygondolom. De ez nem von le a túráitok értékébõl:D, gratula a sok hegyi élményhez.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Sajnos Gödöllõn nincs olyan kanyar, ahol a szûk, meredek fordulót próbálgatni tudnám.

A linkelt kép közepén látható fehér színû út Lillafüredrõl vezet Jávorkútra - lehet,hogy ismered, a helyi bicajversenyzõket szokták errefelé erõsíteni...

https://picasaweb.go...feat=directlink

Erdészeti út, szabadon használható, aszfaltozott, másfél sáv széles, korlát többnyire nincs, nem túl hosszú, de meredek és durva hajtûkanyarok vannak benne. Autóval jól megközelíthetõ. Egy próbát megérhet.

A környéken a Hollóstetõ - Lillafüred úton is vannak természetesen hajtûkanyarok, de azok nem ilyen szûkek.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Insbruck-Stelvio - A bike ride in Bormio, Lombardia 23032, IT
Innsbruckból indulva ez a kör a terv. Önellátó, sátorcipelõs. 6 nap bringázással.

Szép kis kört találtál ki. Reméljük az idén nem olyan biciklitúragyilkos csapadékos nyár lesz mint tavaly, mert a kardomba dõlök. :)

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok !

Azért írtam elméletnek, pl. hogy(a csõ) zajosabb arra nem is gondoltam. Igaza volt aki azt írta nagy a különbség elmélet és a gyakorlat között.Ezt remélem én is megtapasztalom. Maradok csöndben mazsolázom az infókat. Ez a fránya idõ tavaszodhatna már.

Üdv mindenkinek!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ez csak egy elméleti építõ gondolata.

Ez a lényeg. A reku próbája az, amikor tekerik. Én például lánccsõ-allergiás vagyok. Megõrülök tõle, ahogy surrog, ahogy fékez.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Egyébként hova készülsz?

Insbruck-Stelvio - A bike ride in Bormio, Lombardia 23032, IT
Innsbruckból indulva ez a kör a terv. Önellátó, sátorcipelõs. 6 nap bringázással.

Ha egyszer végre kitavaszodik, kezdem a teszteket. Sajnos Gödöllõn nincs olyan kanyar, ahol a szûk, meredek fordulót próbálgatni tudnám.

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...Szerintem a csúszkának nagyobb az ellenállása......

Ahogy tapasztaltam azokon a darabokon amit használok, egyáltalán nem vehetõ észre ilyesmi, ráadásul csökkent a zaj a görgõhöz képest.
;)

...a bergmancsõ is jó szolgálatot tesz..

ellentmondásba keveredsz, mert az is egyfajta csúszó megvezetés, ami nagyobb felület mint egy darabka csuszka danamidból.
:) :)

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok !

Görgõ hozzászólás!

Szerintem a csúszkának nagyobb az ellenállása, motorba ez annyira nem számít, és ott kenése is kompenzál.Ha nem az erõkifejtõ (ahol húz a lánc, gépekbe is így szerelik) oldalra rakod, szerintem "múkodik". Amint a fotókon láttam, ott a bergmancsõ is jó szolgálatot tesz, ezeken a helyeken. Ez csak egy elméleti építõ gondolata.
Üdv Zé

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Van egy Motyoo-nk, aki igen jól összeszedni az információkat, íme egy szösszenet : görgõ - Rekumbens - CsináldMagam a témáról.

...

megelõztél.:)
pont Õt ajánlottam a válaszban amikor láttam a bejegyzésed.
Görgõ kérdésben magyarul ott a pont.

A csuszka már egy másik történet.
Autóiparban pl vezérmûlánc vezetõ, feszítõ sín is hasonló, és ott azért van tervezõi háttér gondolom.
:)

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts
Van egy Motyoo-nk, aki igen jól összeszedni az információkat, íme egy szösszenet : görgõ - Rekumbens - CsináldMagam a témáról.

És van egy Tom2-nk, aki azt vallja, hogy nem is kell görgõ, hanem a csúszka az igazi.

...és van egy bolt, aki az elborult elmékkel foglalkozik : http://ambringa.hu/ és ilyesmi dolgokat is árul.
...

peti710

peti710

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
Szia!
Már építettem egyet. A másodikon munkálkodok.
A chellenge tríket-ot másolom le.
Az ülés alatt található láncvezetõre szeretnék szert tenni. A külföldi oldalak lustálkodó,vagy semmittevõ keréknek fordítják.
Tudtok olyan helyet ahol lehet ilyet kapni?
Köszi.
Péter

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

A kép õszies de az aszfalt és az emelkedõ nem változik. Nyáron is ugyan ilyen lesz. Ezt bemelegítésnek javaslom Papának úgy is azt mondta, hogy a Stelviót céllozza meg. Ha oda felkapaszkodik akkor egy életre letudta az emelkedõket. Vagy nem ?:D
Ma nyomtam egy laza 40 kilcsit ebéd után a legmagasabb pont ahol jártam az 259fm a tenger szintje fölött. Hol van ez a Stelviótól? Az 2757fm, huhh.

A Stelvio nem különösebben nehéz (ha éppen nem havazik...) Eddig 2x másztam meg. Amikor harmadszorra jártam ott akkor 10-15cm friss hó hullott 2005 augusztusában. Akkor kimaradt de még szándékomban áll visszamenni. Az egyik kedvencem. Amit tudok ajánlani a Col d'Iseran, Európa legmagasabb hágója. Az északról Séez felõl elég húzós.
Csilla és Szélvész
Nagyon nem tudom h mivel menjek a táblázatom bõvítéséhez, reku? de milyen? Trike a hosszú lassú emelkedõkhöz?

Lehet csemegézni.
A beszámolóban Csajok a csúcson

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

...láncgörgõre gondolt...

poéngyilkos :P

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

Hali.
Még egy trájkos 8-) :) :)
Milyen lesz a gép?
Keréknél sokat segítene az, hogy milyen méret kell, elsõ-hátsó, stb.
;)

...láncgörgõre gondolt...

Üdv a bolondok házában Peti. ;)
...

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Sziasztok!
Új vagyok a fórumon.
Rekumbens tringát építek,ehez keresek pár dolgot.
Tudnátok segíteni lustálkodó,semmittevõ kerék beszerzésében?

Üdv.Péter

Hali.
Még egy trájkos 8-) :) :)
Milyen lesz a gép?
Keréknél sokat segítene az, hogy milyen méret kell, elsõ-hátsó, stb.
;)

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok !

Köszönöm a hozzászólásokat segítségeteket. Sikerült új tudásra szert tennem. Igazatok van, elõbb a próba aztán épít.
Nehéz lesz megállni ha jön a jó-idõ, azért csak szétvágom a triciklit.

Üdv Zé

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
A kép õszies de az aszfalt és az emelkedõ nem változik. Nyáron is ugyan ilyen lesz. Ezt bemelegítésnek javaslom PapánakFeltöltött kép úgy is azt mondta, hogy a Stelviót céllozza Feltöltött képmeg. Ha oda felkapaszkodik akkor egy életre letudta az emelkedõket. Vagy nem ?:D
Ma nyomtam egy laza 40 kilcsit ebéd után a legmagasabb pont ahol jártam az 259fm a tenger szintje fölött. Hol van ez a Stelviótól? Az 2757fm, huhh.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár