Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Normogo

Normogo

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Ez a Balatonkör nagyon jól hangzik, bárcsak már nyár lenne!
A szombati AM bringás tekerésre jön valaki innen?
Én szeretnék menni, bérelnék egy rekut.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
A Pelso közúton megy, a Balaton kerülés meg a kerékpár úton. - már ahol van -
A Pelson nem nagyon kedvelik a rekusokat -Murla írt a tavalyiról-, a tókerülésen meg nem férsz el... X ezren a kerékpárúton, ha lemész a közre, akkor meg duzzognak. Felveszed a ritmust, nem duzzogsz és komótosan lenyomod a felét, onnan már kicsit széthúzódik a mezõny és lehet haladni. Ez egyébbként minden évben van legalább háromszor.

Lompival - most már hagyományosan - legalább egyszer megkerüljük a Tavat. A laza verzió a következõ képpen alakulna:
- Péntek délután indulás Budapestrõl.
- Kora este találkozás Lompival.
- Éjfélig, vagy ameddig tekerés a kihalt úton, a kellemesen langymeleg nyári éjszakában. Mondjuk Siófokig.
- Másnap a Balaton maradék része (akár a Velencei Tóig), néha egy-egy csobbanás, egy-egy pohárka komlólé meg hekk...
- Vasárnap kora délután érkezés Budapestre.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Urak, én eddig kibekkeltem, de most már tényleg szívesen mennék XVII. Balaton Maraton versenykiírás amolyan túra-verseny szellemben. Ki tervezi?

Elolvastam az oldalt, nagy nehezen felfogtam mi a különbség a Pelso kupa és a Balaton marathon között (a lényeg az hogy a Pelso-ra csak az országútikat engednek indulni).
A marathonosdi nekem is szinpatikus, bár kicsit sokallom még a 6500Ft-os elõnevezést is. Ti hogy gondolnátok a programot? Reggel oda - este haza? Esetleg lehetne 10-20km-el odébb valami olcsóbb szállást keríteni és akkor pénteken odabringázni vasárnap meg hazabringázni.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
ki is törtrajtad aTurette ? :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Picsaaaaaaba! OK! Bzddmg!

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Értelmi fogyatékos is lehet? Igazolásom van! (meg Turette szindrómám...) :)

Ha Turette szindrómád van akkor nem fogyatékos vagy, hanem többletes. Olyan dolgod is van amivel nem sokan rendelkeznek.
De kérdezd meg tõlük ez jó-e. Amit megspórolsz vele azt meg majd elsörözzük :D

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Értelmi fogyatékos is lehet? Igazolásom van! (meg Turette szindrómám...) :)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 posts

Mennék én is de soknak tartom a helyszíni nevezésért a 11 ropit. Sõt az elõnevezési díj se semmi(3250forint).

3250Ft csak akkor lenne ha be tudnád adni hogy mozgáskorlátozott vagy (végülis sokan mondják rokkantbringának a fekvõt :D), egyébként 6500Ft. Ezért kapsz ugyan egy mezt + meleg kaját + útközben némi frissítõt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Ennél 1000 szer jobb az Aba napok! Úgy gondolom, hogy az idén is lesz ilyen rendezvény. Ott a helyem.

Az újabb infók szerint mégis lesz Arad Marathon! Minimum 20 Km.-ként kötelezõ kocsmai megálló! :) 100 oda, 100 vissza. Kb. 5ropi a szállás. Vagy ez, vagy a korábban már felvázolt Körösök völgye körút. Választhattok!

Ha, házi verseny akkor nem lehetnének ott az országútisok,(egész más mûfaj) legyen rekus házi verseny, nevezési díj nélkül. Be lehetne vonni Murlát is a dologba. Talán olvassa ezt a szösszenetet.

Amikor Utoljára láttam (kb. három órája) akkor a Chilivel barátkozott. Kíváncsi vagyok, hogyan jönnek ki majd egymással?

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Majd lesz erre is megoldás. Egyelõre nem tiszta, hogy a kerék köré hajlított csõ
-így marad
-marad és kap vmi merevítést
-repül...
Ha normális sárvédõ nem fér be, az nem is baj, mert úgyis hülyén nézne ki. Vszeg vmi "integrált" megoldás lesz belõle, 1-es lemezbõl vagy mûanyagból/üvegszálból.

Motyoo, ha maradna a jelenlegi csõ idom akkor arra gondolnék, hogy lehetne mûanyagból/üvegszálból készíteni két oldalra sárvédõ lemezeket. Egyéni privát véleményem, hogy ezt a csövet lehetett volna a kerék átmérõjének megfelelõ méretûre ívelni. Vagyis a kerék és a csõ közötti távolság nagyjából mindenhol egyforma lehetne. Esztétikusabb is lenne.

Urak, én eddig kibekkeltem, de most már tényleg szívesen mennék XVII. Balaton Maraton versenykiírás amolyan túra-verseny szellemben. Ki tervezi?
Van otthon pár ilyesmi kategóriájú noname sárvédõm, meglátjuk mire megyek vele...

Mennék én is de soknak tartom a helyszíni nevezésért a 11 ropit. Sõt az elõnevezési díj se semmi(3250forint). Vagy máskép szoktátok megoldani a dolgot? Egyszerûen hozzá csapódtok a mezõnyhöz a rajtnál? Ha bringázni akarok akkor csak kitolom a gépet a garázsból és már megyek is. Életemben egyszer fizettem azért, hogy kerékpározzak,(bocs , kétszer) ez pedig a gödöllõi Margita egyesületnek a pénztárában landolt pár száz forint egy teljesítmény túráért. Akkor még trekkingel. Másodszor rekubérlés volt Murláéknál. Ennél 1000 szer jobb az Aba napok! Úgy gondolom, hogy az idén is lesz ilyen rendezvény. Ott a helyem.

Csináljunk egy háziversenyt! Én benne vagyok. Rendesen, nevezve, szabályokat betartva. Valószínûleg úgyis túrázóba csúsznék, mert a mezõny igen gyors a Pelson.

Ha, házi verseny akkor nem lehetnének ott az országútisok,(egész más mûfaj) legyen rekus házi verseny, nevezési díj nélkül. Be lehetne vonni Murlát is a dologba. Talán olvassa ezt a szösszenetet?

Sör-virsli?

Sör-virsli-pizza, ki-ki vérmérséklete szerint fogyaszthatna.

Egy kis olvasni-nézni való Itthon: Videó: kipróbáltuk a biciklit, amivel ki lehet menni a világból - HVG.hu
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Sör-virsli?

Utána. :)

Én már be is neveztem. Elõnevezésnél ajándékba adnak egy saját névvel feliratozott Tour de Pelso mezt! Én Reku Papa nevet kértem rá.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Csináljunk egy háziversenyt!

Sör-virsli?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Csináljunk egy háziversenyt! Én benne vagyok. Rendesen, nevezve, szabályokat betartva. Valószínûleg úgyis túrázóba csúsznék, mert a mezõny igen gyors a Pelson.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Mielõtt nagy sárvédõ gyártásba fognál nézd meg a Miskolcon gyártott Marikoo sárvédõket. Olcsó, egyszerû fekete mûanyag, nem túldizájnolt "vagány vagyok" izé-mizé, hanem követi a kerék formáját. Sacc-per-kb beférne a gumi és a merevítõ csõ közé. Gyengéje - mint a legtöbb sárvédõnek -, hogy lehetne hosszabb is. Kettõt összekapcsolva, a felesleget levágva (másfél sárvédõ kb kiad egy rendes nagy ívet) megfelelõ lehet. Jól megmunkálható, ha a kék villa szûkületénél szükséges, akkor egyszerûen kivághatod.

Van otthon pár ilyesmi kategóriájú noname sárvédõm, meglátjuk mire megyek vele...

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Átlagosan mindössze 6-8 óra között van amit a bicaj km órája mér. Ennyit gurul az elsõ kerék. (ebben a lejtõn való száguldás is benne van)
:)

Köszönöm. Az oldalatokat már korábban is nézegettem - jó!

Ha normális sárvédõ nem fér be, az nem is baj, mert úgyis hülyén nézne ki. Vszeg vmi "integrált" megoldás lesz belõle, 1-es lemezbõl vagy mûanyagból/üvegszálból.

Mielõtt nagy sárvédõ gyártásba fognál nézd meg a Miskolcon gyártott Marikoo sárvédõket. Olcsó, egyszerû fekete mûanyag, nem túldizájnolt "vagány vagyok" izé-mizé, hanem követi a kerék formáját. Sacc-per-kb beférne a gumi és a merevítõ csõ közé. Gyengéje - mint a legtöbb sárvédõnek -, hogy lehetne hosszabb is. Kettõt összekapcsolva, a felesleget levágva (másfél sárvédõ kb kiad egy rendes nagy ívet) megfelelõ lehet. Jól megmunkálható, ha a kék villa szûkületénél szükséges, akkor egyszerûen kivághatod.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

Így azután nem maradt, hely a sárvédõnek. Vagy másképp oldod meg?

Majd lesz erre is megoldás. Egyelõre nem tiszta, hogy a kerék köré hajlított csõ
-így marad
-marad és kap vmi merevítést
-repül...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts
Python!
hétvégén merre fele?

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Köszönöm a túrázók válaszait.

Még egy kérdés: hány órát tekertek naponta ehhez a komoly teljesítményhez?

(Úgy gondolom, hogy a megtett távolság és emelkedés mellett ez is egy korlát lehet a túra tervezésben, és nem feltétlenül adódik egyszerû osztással.)

Átlagosan mindössze 6-8 óra között van amit a bicaj km órája mér. Ennyit gurul az elsõ kerék. (ebben a lejtõn való száguldás is benne van)
:)

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts
Ebbõl még bármi lehet! Nem én árulom.Feltöltött képEgy szép trike hátsó?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Köszönöm a túrázók válaszait.

Még egy kérdés: hány órát tekertek naponta ehhez a komoly teljesítményhez?

(Úgy gondolom, hogy a megtett távolság és emelkedés mellett ez is egy korlát lehet a túra tervezésben, és nem feltétlenül adódik egyszerû osztással.)
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll