Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. március 08. - 23:14

A szombati AM bringás tekerésre jön valaki innen?
Én szeretnék menni, bérelnék egy rekut.
Írta 2011. március 08. - 21:13

A Pelson nem nagyon kedvelik a rekusokat -Murla írt a tavalyiról-, a tókerülésen meg nem férsz el... X ezren a kerékpárúton, ha lemész a közre, akkor meg duzzognak. Felveszed a ritmust, nem duzzogsz és komótosan lenyomod a felét, onnan már kicsit széthúzódik a mezõny és lehet haladni. Ez egyébbként minden évben van legalább háromszor.
Lompival - most már hagyományosan - legalább egyszer megkerüljük a Tavat. A laza verzió a következõ képpen alakulna:
- Péntek délután indulás Budapestrõl.
- Kora este találkozás Lompival.
- Éjfélig, vagy ameddig tekerés a kihalt úton, a kellemesen langymeleg nyári éjszakában. Mondjuk Siófokig.
- Másnap a Balaton maradék része (akár a Velencei Tóig), néha egy-egy csobbanás, egy-egy pohárka komlólé meg hekk...
- Vasárnap kora délután érkezés Budapestre.

Írta 2011. március 08. - 20:11

Elolvastam az oldalt, nagy nehezen felfogtam mi a különbség a Pelso kupa és a Balaton marathon között (a lényeg az hogy a Pelso-ra csak az országútikat engednek indulni).Urak, én eddig kibekkeltem, de most már tényleg szívesen mennék XVII. Balaton Maraton versenykiírás amolyan túra-verseny szellemben. Ki tervezi?
A marathonosdi nekem is szinpatikus, bár kicsit sokallom még a 6500Ft-os elõnevezést is. Ti hogy gondolnátok a programot? Reggel oda - este haza? Esetleg lehetne 10-20km-el odébb valami olcsóbb szállást keríteni és akkor pénteken odabringázni vasárnap meg hazabringázni.
Írta 2011. március 08. - 20:09

Írta 2011. március 08. - 19:47

Írta 2011. március 08. - 19:17

Ha Turette szindrómád van akkor nem fogyatékos vagy, hanem többletes. Olyan dolgod is van amivel nem sokan rendelkeznek.Értelmi fogyatékos is lehet? Igazolásom van! (meg Turette szindrómám...)
De kérdezd meg tõlük ez jó-e. Amit megspórolsz vele azt meg majd elsörözzük

Írta 2011. március 08. - 18:44

Írta 2011. március 08. - 18:39

3250Ft csak akkor lenne ha be tudnád adni hogy mozgáskorlátozott vagy (végülis sokan mondják rokkantbringának a fekvõtMennék én is de soknak tartom a helyszíni nevezésért a 11 ropit. Sõt az elõnevezési díj se semmi(3250forint).

Írta 2011. március 08. - 18:09

Az újabb infók szerint mégis lesz Arad Marathon! Minimum 20 Km.-ként kötelezõ kocsmai megálló!Ennél 1000 szer jobb az Aba napok! Úgy gondolom, hogy az idén is lesz ilyen rendezvény. Ott a helyem.

Amikor Utoljára láttam (kb. három órája) akkor a Chilivel barátkozott. Kíváncsi vagyok, hogyan jönnek ki majd egymással?Ha, házi verseny akkor nem lehetnének ott az országútisok,(egész más mûfaj) legyen rekus házi verseny, nevezési díj nélkül. Be lehetne vonni Murlát is a dologba. Talán olvassa ezt a szösszenetet.
Írta 2011. március 08. - 17:17

Motyoo, ha maradna a jelenlegi csõ idom akkor arra gondolnék, hogy lehetne mûanyagból/üvegszálból készíteni két oldalra sárvédõ lemezeket. Egyéni privát véleményem, hogy ezt a csövet lehetett volna a kerék átmérõjének megfelelõ méretûre ívelni. Vagyis a kerék és a csõ közötti távolság nagyjából mindenhol egyforma lehetne. Esztétikusabb is lenne.Majd lesz erre is megoldás. Egyelõre nem tiszta, hogy a kerék köré hajlított csõ
-így marad
-marad és kap vmi merevítést
-repül...
Ha normális sárvédõ nem fér be, az nem is baj, mert úgyis hülyén nézne ki. Vszeg vmi "integrált" megoldás lesz belõle, 1-es lemezbõl vagy mûanyagból/üvegszálból.
Mennék én is de soknak tartom a helyszíni nevezésért a 11 ropit. Sõt az elõnevezési díj se semmi(3250forint). Vagy máskép szoktátok megoldani a dolgot? Egyszerûen hozzá csapódtok a mezõnyhöz a rajtnál? Ha bringázni akarok akkor csak kitolom a gépet a garázsból és már megyek is. Életemben egyszer fizettem azért, hogy kerékpározzak,(bocs , kétszer) ez pedig a gödöllõi Margita egyesületnek a pénztárában landolt pár száz forint egy teljesítmény túráért. Akkor még trekkingel. Másodszor rekubérlés volt Murláéknál. Ennél 1000 szer jobb az Aba napok! Úgy gondolom, hogy az idén is lesz ilyen rendezvény. Ott a helyem.Urak, én eddig kibekkeltem, de most már tényleg szívesen mennék XVII. Balaton Maraton versenykiírás amolyan túra-verseny szellemben. Ki tervezi?
Van otthon pár ilyesmi kategóriájú noname sárvédõm, meglátjuk mire megyek vele...
Ha, házi verseny akkor nem lehetnének ott az országútisok,(egész más mûfaj) legyen rekus házi verseny, nevezési díj nélkül. Be lehetne vonni Murlát is a dologba. Talán olvassa ezt a szösszenetet?Csináljunk egy háziversenyt! Én benne vagyok. Rendesen, nevezve, szabályokat betartva. Valószínûleg úgyis túrázóba csúsznék, mert a mezõny igen gyors a Pelson.
Sör-virsli-pizza, ki-ki vérmérséklete szerint fogyaszthatna.Sör-virsli?
Egy kis olvasni-nézni való Itthon: Videó: kipróbáltuk a biciklit, amivel ki lehet menni a világból - HVG.hu
Írta 2011. március 08. - 12:33

Sör-virsli?
Utána.

Én már be is neveztem. Elõnevezésnél ajándékba adnak egy saját névvel feliratozott Tour de Pelso mezt! Én Reku Papa nevet kértem rá.
Írta 2011. március 08. - 12:27

Írta 2011. március 08. - 12:13

Urak, én eddig kibekkeltem, de most már tényleg szívesen mennék XVII. Balaton Maraton versenykiírás amolyan túra-verseny szellemben. Ki tervezi?
Csináljunk egy háziversenyt! Én benne vagyok. Rendesen, nevezve, szabályokat betartva. Valószínûleg úgyis túrázóba csúsznék, mert a mezõny igen gyors a Pelson.
Írta 2011. március 08. - 11:56

Van otthon pár ilyesmi kategóriájú noname sárvédõm, meglátjuk mire megyek vele...Mielõtt nagy sárvédõ gyártásba fognál nézd meg a Miskolcon gyártott Marikoo sárvédõket. Olcsó, egyszerû fekete mûanyag, nem túldizájnolt "vagány vagyok" izé-mizé, hanem követi a kerék formáját. Sacc-per-kb beférne a gumi és a merevítõ csõ közé. Gyengéje - mint a legtöbb sárvédõnek -, hogy lehetne hosszabb is. Kettõt összekapcsolva, a felesleget levágva (másfél sárvédõ kb kiad egy rendes nagy ívet) megfelelõ lehet. Jól megmunkálható, ha a kék villa szûkületénél szükséges, akkor egyszerûen kivághatod.
Írta 2011. március 08. - 11:37

Köszönöm. Az oldalatokat már korábban is nézegettem - jó!Átlagosan mindössze 6-8 óra között van amit a bicaj km órája mér. Ennyit gurul az elsõ kerék. (ebben a lejtõn való száguldás is benne van)
Ha normális sárvédõ nem fér be, az nem is baj, mert úgyis hülyén nézne ki. Vszeg vmi "integrált" megoldás lesz belõle, 1-es lemezbõl vagy mûanyagból/üvegszálból.
Mielõtt nagy sárvédõ gyártásba fognál nézd meg a Miskolcon gyártott Marikoo sárvédõket. Olcsó, egyszerû fekete mûanyag, nem túldizájnolt "vagány vagyok" izé-mizé, hanem követi a kerék formáját. Sacc-per-kb beférne a gumi és a merevítõ csõ közé. Gyengéje - mint a legtöbb sárvédõnek -, hogy lehetne hosszabb is. Kettõt összekapcsolva, a felesleget levágva (másfél sárvédõ kb kiad egy rendes nagy ívet) megfelelõ lehet. Jól megmunkálható, ha a kék villa szûkületénél szükséges, akkor egyszerûen kivághatod.
Írta 2011. március 08. - 10:59

Majd lesz erre is megoldás. Egyelõre nem tiszta, hogy a kerék köré hajlított csõÍgy azután nem maradt, hely a sárvédõnek. Vagy másképp oldod meg?
-így marad
-marad és kap vmi merevítést
-repül...
Írta 2011. március 08. - 10:21

Írta 2011. március 08. - 07:01

Köszönöm a túrázók válaszait.
Még egy kérdés: hány órát tekertek naponta ehhez a komoly teljesítményhez?
(Úgy gondolom, hogy a megtett távolság és emelkedés mellett ez is egy korlát lehet a túra tervezésben, és nem feltétlenül adódik egyszerû osztással.)
Átlagosan mindössze 6-8 óra között van amit a bicaj km órája mér. Ennyit gurul az elsõ kerék. (ebben a lejtõn való száguldás is benne van)

Írta 2011. március 07. - 23:06

Írta 2011. március 07. - 21:28

Még egy kérdés: hány órát tekertek naponta ehhez a komoly teljesítményhez?
(Úgy gondolom, hogy a megtett távolság és emelkedés mellett ez is egy korlát lehet a túra tervezésben, és nem feltétlenül adódik egyszerû osztással.)