Meg ám! De aztán jött helyette a lengõorrú..
Ahogy elnézem a jobb oldali képet, ismerve eddigi munkásságodat, szerintem + tudnád csinálni. Csak persze az elöl ülõnek kellene kormányoznia, és ott elférne a hársó hajtómû.
Értem már!;1078816']http://www.google.hu...8x6to3Q&cad=rja
Találtam egy dokumentumot, ami segíthet eligazodni a világítástechnikában elõforduló mértékegységek útvesztõjében.
A hátsó lámpa nekem sima elemes maradt, olyan ritkán kell cserélni benne az elemet hogy szerintem nem éri meg foglalkozni vele. A 3v-os zenert a graetz után kötve a bemeneti feszültséget is megfogja kb 4V-nál -> az elsõ lámpa nem fog normálisan világítani. 1F-os kondi a lomexnél neten rendelve (lehet személyes átvétellel is) 370Ft + 40Ft + áfa. Én is ott vettem. Az elsõ lámpámhoz meg is csináltam a kb.1 hónapja belinkelt kapcsolást, mûködik (az állófény is).;1078811']A hátsó lámpát úgy csinálnám, hogy betáp után raknék egy graetz hidat, utána párhuzamosan egy 3V-os zenert és egy pufferkondit (ami az állófényt is táplálhatja), és innen kapná az áramot a lámpa, bár kérdés, hogy mire kapcsolna be. Ha állófényt akarsz, akkor célszerû 1F-os kondit tenni puffernek, annak darabja 1600 körül van. Nemrég vettem 890-ért sárhányóra szerelhetõ állófényes LEDes hátsó lámpát, szerintem ennyit megér.
Sziasztok !
Segítsetek néhány szóban megmagyarázni mi a különbség a merev és a szövetes ülés között. Elõnyök hátrányok.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv Zé
Szerintem a 150'000 nem egy reális összeg figyelembe véve a potenciális vevõk számát és a keró évjáratát, de egy százason már elgondolkodnék, ha ilyet szeretnék. De nem szeretnék...Meg ám! De aztán jött helyette a lengõorrú..
Te valamit elírtál! Nem a dimangó, hanem a lámpa volt a kedvezményes!
Na megjött a decathlonos táska....tényleg tök jó lesz majd a trike-ra!
Kösz Levi
Amit a múltkor belinkeltem, az elfogyott. Van másfajta, arról várom a leírást, ma küldi a srác, ha jó majd megmutatom. A Te lámpád jól néz ki, de a 6000+pk árat sokallom a 10 luxos fényerõért. Viszont azon gondolkodhatnál, hogy a meglévõ 2x 2AA-s ledes hátsólámpámat hogyan tudnám agydinamó kompatibilissá tenni. Az állófény már csak hab lenne a tortán.
;1078449']Én õsszel 5000-ért vettem kerékbe fûzve 3W-os agydinamót. Na az volt az alkalmi vétel.
Peter1001: Nekem ilyenem van: Fehérvárkerékpár :: Termék adatlap - 150100000020 Lámpa dinamós elsõ Basta Sprint LED 10lux kapcsolható
Ezt 6000-ért adják, viszont nem kell benne izzót cserélni.
Amit a múltkor belinkeltem, az elfogyott. Van másfajta, arról várom a leírást, ma küldi a srác, ha jó majd megmutatom. A Te lámpád jól néz ki, de a 6000+pk árat sokallom a 10 luxos fényerõért. Viszont azon gondolkodhatnál, hogy a meglévõ 2x 2AA-s ledes hátsólámpámat hogyan tudnám agydinamó kompatibilissá tenni. Az állófény már csak hab lenne a tortán.;1078449']Én õsszel 5000-ért vettem kerékbe fûzve 3W-os agydinamót. Na az volt az alkalmi vétel.
Peter1001: Nekem ilyenem van: Fehérvárkerékpár :: Termék adatlap - 150100000020 Lámpa dinamós elsõ Basta Sprint LED 10lux kapcsolható
Ezt 6000-ért adják, viszont nem kell benne izzót cserélni.
Annyira nem alkalmi. A vaterán régóta fenn van.Aki esetleg agydinamó vásárlásán agyal az ne halogassa. Itt az alkalom.
+ 2x kb. 180 fok láncfelfekvés jelentõs többletsúrlódás + súly is. Azon gondolkodtunk h egy szabadon forgó kis-közepes 11-19 fog közötti lánckeréken kb. 120 fokban feküdne fel a húzó oldal. Ugye ha nagyobb a fogaskerék akkor kisebb a súrlódás (talán 1/r-rel arányos, a felfekvési szöggel meg közelítõen egyenesen)Ezt õk is tudják, ráadásul csak a terheletlen oldalon van. A felsõ egyenes! Az alsón meg van valami rugós feszítés.
Nem nagyon emlékszem már a Tandem Trike láncvezetésére, de gondolkodtatok-e már azon, hogy két lánckört alkalmazzatok ott ahol, nagy a lánc törése?