Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás

Meg ám! De aztán jött helyette a lengõorrú..

Ahogy elnézem a jobb oldali képet, ismerve eddigi munkásságodat, szerintem + tudnád csinálni. Csak persze az elöl ülõnek kellene kormányoznia, és ott elférne a hársó hajtómû.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

;1078816']http://www.google.hu...8x6to3Q&cad=rja

Találtam egy dokumentumot, ami segíthet eligazodni a világítástechnikában elõforduló mértékegységek útvesztõjében.

Értem már! :)
Ha egy lámpára rá van írva hogy erõs a fénye, pedig csak szétszórja, nem úgy mint aminek gyenge a fénye, mert annak már nincs mit szétszórni, akkor az erõsebb a gyenge. Ezek szerint ami sokat világít , az sokat szór, tehát keveset világít, ami pedig alig világít, az alig terít, tehát jól világít. Most már világos. Mennyivel könnyebb lesz így lámpát választanom... Köszi srácok!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

;1078811']A hátsó lámpát úgy csinálnám, hogy betáp után raknék egy graetz hidat, utána párhuzamosan egy 3V-os zenert és egy pufferkondit (ami az állófényt is táplálhatja), és innen kapná az áramot a lámpa, bár kérdés, hogy mire kapcsolna be. Ha állófényt akarsz, akkor célszerû 1F-os kondit tenni puffernek, annak darabja 1600 körül van. Nemrég vettem 890-ért sárhányóra szerelhetõ állófényes LEDes hátsó lámpát, szerintem ennyit megér.

A hátsó lámpa nekem sima elemes maradt, olyan ritkán kell cserélni benne az elemet hogy szerintem nem éri meg foglalkozni vele. A 3v-os zenert a graetz után kötve a bemeneti feszültséget is megfogja kb 4V-nál -> az elsõ lámpa nem fog normálisan világítani. 1F-os kondi a lomexnél neten rendelve (lehet személyes átvétellel is) 370Ft + 40Ft + áfa. Én is ott vettem. Az elsõ lámpámhoz meg is csináltam a kb.1 hónapja belinkelt kapcsolást, mûködik (az állófény is).
Letöltöttem a fénytanos pdf-et amit belinkeltél, hasznos dolog, ajánlom mindenkinek aki lámpával akar foglalkozni. Köszi.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 hozzászólás

Sziasztok !
Segítsetek néhány szóban megmagyarázni mi a különbség a merev és a szövetes ülés között. Elõnyök hátrányok.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv Zé

Merev :
+ könnyebb
+ könnyebb beépíteni
+ szerintem jobban néz ki
+ jobban követi a testformát

- törik
- oda kell figyelni a szivacsra, mert jobban beleizzad az ember

Szövet :
+ szellõsebb
+ könnyebben korrigálható, ha megsérül az ülõfelület
+ nem kell alá plusz szellõzõ okosságot kitalálni

- kell hozzá keretváz
- kevésbé lehet testre formálni
- kb. 2x nehezebb
- beépítése macerásabb

A szövetnek a szellõzése egy nagy erõssége, de manapság már megoldható a merev is jól szellõzõre.
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Szerintem a 150'000 nem egy reális összeg figyelembe véve a potenciális vevõk számát és a keró évjáratát, de egy százason már elgondolkodnék, ha ilyet szeretnék. De nem szeretnék... :)
Ellenben egyre több helyen bukkannak fel régebbi évjáratú használt rekuk, ami mindenképpen örömteli a fekve tekerõk társadalmának.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Biztosan sokatok fantáziáját megmozgatja: Hase Pino

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !
Segítsetek néhány szóban megmagyarázni mi a különbség a merev és a szövetes ülés között. Elõnyök hátrányok.
Elõre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv Zé

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
http://www.google.hu...8x6to3Q&cad=rja

Találtam egy dokumentumot, ami segíthet eligazodni a világítástechnikában elõforduló mértékegységek útvesztõjében.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Te valamit elírtál! Nem a dimangó, hanem a lámpa volt a kedvezményes! :)

Isuka hozzászólására reagáltam :)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Na megjött a decathlonos táska....tényleg tök jó lesz majd a trike-ra!:)
Kösz Levi ;)

Nekem meg megjött a lé, azt meg én köszi :)!

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Amit a múltkor belinkeltem, az elfogyott. Van másfajta, arról várom a leírást, ma küldi a srác, ha jó majd megmutatom. A Te lámpád jól néz ki, de a 6000+pk árat sokallom a 10 luxos fényerõért. Viszont azon gondolkodhatnál, hogy a meglévõ 2x 2AA-s ledes hátsólámpámat hogyan tudnám agydinamó kompatibilissá tenni. Az állófény már csak hab lenne a tortán.
;)

Nem biztos, hogy olyan szar az a 10 lux. A lux egy fényáram/megvilágított terület dimenziójú mértékegység, az simán elõfordulhat, hogy egy erõs LED fényét szórja tiszteségesen a lámpa. A 20 luxot ezért lehetséges elérni a gyengébb fényhasznosítású halogénizzóval szerelt lámpával.

A hátsó lámpát úgy csinálnám, hogy betáp után raknék egy graetz hidat, utána párhuzamosan egy 3V-os zenert és egy pufferkondit (ami az állófényt is táplálhatja), és innen kapná az áramot a lámpa, bár kérdés, hogy mire kapcsolna be. Ha állófényt akarsz, akkor célszerû 1F-os kondit tenni puffernek, annak darabja 1600 körül van. Nemrég vettem 890-ért sárhányóra szerelhetõ állófényes LEDes hátsó lámpát, szerintem ennyit megér.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Biztosan sokatok fantáziáját megmozgatja: Hase Pino
Feltöltött kép

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
http://www.youtube.com/watch?v=63hxD5GzAHA

na és akkor hogyan is lehet ilyet itthon nekünk barkácsolni...:)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1078449']Én õsszel 5000-ért vettem kerékbe fûzve 3W-os agydinamót. Na az volt az alkalmi vétel.
Peter1001: Nekem ilyenem van: Fehérvárkerékpár :: Termék adatlap - 150100000020 Lámpa dinamós elsõ Basta Sprint LED 10lux kapcsolható
Ezt 6000-ért adják, viszont nem kell benne izzót cserélni.

Te valamit elírtál! Nem a dimangó, hanem a lámpa volt a kedvezményes! :)

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Na megjött a decathlonos táska....tényleg tök jó lesz majd a trike-ra!:)
Kösz Levi ;)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

;1078449']Én õsszel 5000-ért vettem kerékbe fûzve 3W-os agydinamót. Na az volt az alkalmi vétel.
Peter1001: Nekem ilyenem van: Fehérvárkerékpár :: Termék adatlap - 150100000020 Lámpa dinamós elsõ Basta Sprint LED 10lux kapcsolható

Amit a múltkor belinkeltem, az elfogyott. Van másfajta, arról várom a leírást, ma küldi a srác, ha jó majd megmutatom. A Te lámpád jól néz ki, de a 6000+pk árat sokallom a 10 luxos fényerõért. Viszont azon gondolkodhatnál, hogy a meglévõ 2x 2AA-s ledes hátsólámpámat hogyan tudnám agydinamó kompatibilissá tenni. Az állófény már csak hab lenne a tortán.
;)

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Én õsszel 5000-ért vettem kerékbe fûzve 3W-os agydinamót. Na az volt az alkalmi vétel.

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Aki esetleg agydinamó vásárlásán agyal az ne halogassa. Itt az alkalom.

Annyira nem alkalmi. A vaterán régóta fenn van.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Aki esetleg agydinamó vásárlásán agyal az ne halogassa. Itt az alkalom.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Ezt õk is tudják, ráadásul csak a terheletlen oldalon van. A felsõ egyenes! Az alsón meg van valami rugós feszítés.

Nem nagyon emlékszem már a Tandem Trike láncvezetésére, de gondolkodtatok-e már azon, hogy két lánckört alkalmazzatok ott ahol, nagy a lánc törése?

+ 2x kb. 180 fok láncfelfekvés jelentõs többletsúrlódás + súly is. Azon gondolkodtunk h egy szabadon forgó kis-közepes 11-19 fog közötti lánckeréken kb. 120 fokban feküdne fel a húzó oldal. Ugye ha nagyobb a fogaskerék akkor kisebb a súrlódás (talán 1/r-rel arányos, a felfekvési szöggel meg közelítõen egyenesen)