Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Egy sima ötledes hátsó lámpám van , abba szeretnék állófényt buherálni. Valami eccerûbb megoldás esetleg ( amit mondjuk én is megértek) ? Az elemek helyére végülis befér 1-2 kütyü.

A legegyszerûbb,ha teszel bele két elemet.
:)
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Na végre! Örvendek hogy megtérítettelek, majd az adód 1%-át légy szíves a Szent Rekumbens a Mennyek Kapujához Vezetõ Út Egyháznak felajánlani!
:D

Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház.
Beletrafáltál, vagyis nem tévedtél sokat mert már idehaza is van egyháza a bringásoknak. Már hirdetik az igét. Tiszta amerika.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok !

A rekettye utcáról annyit ha a felénél továbbmész, azt kiáltod: Houston baj van! Közelebb van a függõlegeshez mint a vízszinteshez. Reku Papa nagyon tetszett a beszámoló, és igazad volt este már azon agyaltam hol lehetne könnyíteni a szerkezeten. Ez tényleg egy kemény drog, máris a 2.0 jár a fejembe.
Ahogy Apám szokta mondani, már megint szovjet dokumentációból dolgoztál Fiam.

Üdv Mindenkinek !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Láttam ottan valami bográcsozót is. Egy laza gödöllõi kör megfelelõ befejezéseként?

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
Lehet kellene egy találkozót tartani a Rekettye utcában....(Teljesítménytúrát, hegyi felfutót v hasonlót)

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

Javaslom tanulmányozásra ezt az oldalt: Skori: bringavilágítás házilag
Én a következõ kapcsolást csináltam meg, a szobában mûködik, ha a lámpa mechanikus felrakását megcsinálom mehet a próbaút.
Feltöltött kép
Zener helyett olyan LED van, ami reményeim szerint elbírja azt az áramot amit a generátor képes leadni. Ha a LED megszakad akkor valószínûleg a kondiknak is lõttek. Az állófényt az 1F-os kondi biztosítja.

Beni !
Ez a kapcsolás bevált neked a gyakorlatban is ? . Egy sima ötledes hátsó lámpám van , abba szeretnék állófényt buherálni. Valami eccerûbb megoldás esetleg ( amit mondjuk én is megértek) ? Az elemek helyére végülis befér 1-2 kütyü.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
Éljen a Rekettyizmus! ÁMEN :)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Meg kell hajoljak bölcsességed elõtt (nem elõször)! Te az a személyiség vagy, aki kiragyog közülünk. El tudlak fogadni spirituális VEZETÕmnek! Mutasd az utat, küld a számlaszámot! Hallelúja! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Azt hiszem kezdem értemi! Ez valami belsõ én vagy más egyébb (és számomra misztikus) vallási hit és mondavilág része! A miért is vagyunk a világon kérdés sor egyik megválaszolatlan eleme! A megvilásgosodás, a szellemi erõ és tér eggyüttes és metafórikus és allegórikus manifesztációja! :)

Na végre! Örvendek hogy megtérítettelek, majd az adód 1%-át légy szíves a Szent Rekumbens a Mennyek Kapujához Vezetõ Út Egyháznak felajánlani!
:D

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Én pl. Motyoo gépével nem hogy a Rekettyére nem tudnék felmenni, de sík úton se tudtam vele menni tíz métert. Nekem az a bringa nem való. Ez nem jelenti hogy vacak, lám, Motyoo felment vele. Neki pont jó. A Rekettye utcára felküldeni valakit saját gépünkkel kicsit hasolnatos ahhoz, mint amikor megkérünk valakit, hogy próbálja már fel helyettünk a boltban azt a pár cipõt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Azt hiszem kezdem értemi! Ez valami belsõ én vagy más egyébb (és számomra misztikus) vallási hit és mondavilág része! A miért is vagyunk a világon kérdés sor egyik megválaszolatlan eleme! A megvilásgosodás, a szellemi erõ és tér eggyüttes és metafórikus és allegórikus manifesztációja! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
A méltán világhírû Rekettye utcai teszt

Mi, képzett taoisták, jól tudjuk hogy a Jint meg a Jangot egységként kell tekintenünk, csakúgy mint a rekut és lovasát. Az tehát, ha Lance Armstrong felmegy a Rekettye utcán valaki rekujával, nem azt jelenti hogy az a reku kiváló mászó. De ha Lance Armstrong se megy fel vele, az biz' azt jelenti, hogy az a reku nem jó mászó.

Azért jó ha a gazdája próbálja ki a rekut a Rekettye utcán, mert ez segít kiismerni a gépét is és önmagát is.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Mindig élvezettel olvasom a leírásaid! :) ...meg Zétáét, meg Péterét!
Oly sokszor olvastam már a híres Rekettye utcáról. Áruld el légyszszives, mit jelent ez egy kívül álló számára! Elmondom mi izgat ebben a kérdésben. Azt érzem, hogy ez egy fokmérõje számodra a kerónak (vagy a kerékpárosnak). Milyen következtetésekre kellene jutnom az információ birtokában?

Tehát a mostani esetben az, hogy csak az emelkedõ feléig jutott el OK, az a konstrukció vagy a lovas hiánya?

Sarkítottan: Ha én álló helyzetben is tudok sebességet váltani, az azért van, mert kqrva jó vagyok vagy csak agyváltóm van?
A Recúgbenssel Motyoo felkapaszkodott. Ennyire jó a konstrukció vagy Motyoo ennyire edzett? Ha OK a TE gépeddel jutt el az emelkedõ feléig, akkor átgondolod azt, hol rontottad el a lengõorrút?

Kezdem magam kirekesztettnek érezni, mert meg sem próbáltam feljutni a Rekettye utca tetejére... :(

Más:

Beteltek a hétvégi napok. Szombaton vidéken leszek. Vasárnap Lompinál. a Hétfõm még szabad, ha locsolkodás helyett valaki még is túrázna!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Oldalkocsis rekujának tesztje

Tegnap délután OK (Oldalkocsis) bemutatta élete elsõ rekuját! Nos, pont olyan, amilyennek egy vasipari szakember elsõ rekujának lenni kell. Vastagfalú zártszelvény váz, itt-ott egy kis 30-as laposvas merevítés, hogy össze ne rogyjon. Hát nem rogy. Nézegetés közben megállt mellettünk egy Döbrögi-alkatú robogós, hogy kipróbálhatná-e. OK is megörült a spontán statikai próbának. Ráült a fickó, figyeltem az ülés alját, nem ment az lejjebb egy millimétert se. (A fickó saját bevallása szerint 127 kiló.) Az ülésnél se cicózott OK, 2-es falú szerkezeti acélcsõbõl hajtotta, a biztonság kedvéért akkora ráhagyással, hogy egy 250 centis szumózó is kényelmesen helyet foglalhasson rajta. Széles üléshez széles kormány dukál, így a markolattávolságot kb. 80 centire vette a konstruktõr. Megfigyeltem, hogy vasipari emberek perverz élvezetüket lelik a láncvonal minél furfangosabb kialakításában, OK se adta alább négy görgõnél. Ha ehhez még hozzá vesszük a (szerintem golyóálló) alulemezbõl készült teljes láncburkolatot, akkor lelki szemeink elõtt máris megjelenik a GÉP, amit javaslok valamelyik híres rombolóról, csatahajóról elnevezni.

OK is nekifutott a Rekettye utcának, de féltávnál visszafordult, állítólag a frontátvonulás miatt idõlegesen elfogyott az oxigén azon a magasságon. OK becsületére legyen mondva, nem kente rá a dolgot a bringa 20 kilót meghaladó súlyára, hanem gavallérosan magára vállalta.

Száz szónak is egy a vége: Nem adok két hetet a bringának, és újra elõkerül a flex meg a hegesztõ. Így is van ez rendjén. A legtöbben így kezdtük, és bátorítónak OK számára beteszek egy linket az én elsõ rekumról, aminek 50x30x2,5-ös zártszelvénybõl volt a gerince, az ülõlap és a háttámla között pedig két akkora vaskapu zsanér terpeszkedett, aminek 10-es a csapja...
https://picasaweb.go...159526035492690

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Az elégedett vevõ, a jó vevõ! :) Pedig nem is eladásra készítettem. No de most már új gazdája van, én meg csiszolom az ötleteimet, Lompi meg a flexet és az idegeit a téli barkácsolásra.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Én megyek Lompihoz.

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
Na, EZ már majdnem az a kategoria, akit már azért tisztelek, mert 1általán biciklire ül. Ha beszáll6ok, vasárnap hánykor, honnan, hova?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

... és megint milyen finoman, árnyaltan DAGATTozott le! :)

Na, EZ a fickó dagadt: 2011.01.16 Gombai kör/P1010538
És mégis elég huzamosan bír síkon 50-nel menni a gazember. De lehet hogy a Kékesre is elõttem érne fel. Olyan combjai vannak, mintha lovaglónadrág lenne rajta.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Rám férne egy laza, dumálgatós bringázás.

... és megint milyen finoman, árnyaltan DAGATTozott le! :)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Kéne valami aktivitás a hétvégére. Számomra a vasárnap és a hétfõ lenne a megfelelõ.

Legyen a vasárnap! Hétfõn gyalogtúra lesz ifjú hitvesemmel. Rám férne egy laza, dumálgatós bringázás.