Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Python befolyásolás megtette a hatását? Csak így tovább!

Bizony-bizony pofás kis gép lett, de ebbe nem folytam bele, bár beszéltünk róla. Nem is értettünk eggyet! :) Amikor átküldte az elsõ fotót, én ezt küldtem vissza:
Feltöltött kép
Ezután elõrevetítettem a téli idõszakra egy "dobozolt vázat", valami ilyen formában, de több ívvel.
Feltöltött kép
Az eleje hagyományosan csõ, az ülõlap Lompiféle háló lenne. Szóval az én agyam is beindult Lompi új LowRacer-étõl! :)

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

énmeg alkotam a hétvégén

bicikli lett a vázdarabból, amit a múltkor láttam?! de még milyen!!! nekem is nagyon tetszik, sok-sok gratula hozzá!

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Ahoj, recumbentny biciklysty!

Príma túrát nyomtunk Isuval és Benivel Szlovákiában, és csak 100 km-t jöttünk esõben. A sör még mindig kitûnõ, az aszfalt még mindig sima, a forgalom még mindig alacsony, az autósok még mindig rendesek. Arról, hogy a lengõorrúakról nézve milyen volt az Alacsony-Tátra, majd az érintettek beszámolnak hamarosan. Én, a Bacchettán nagyon élveztem, remek túra volt, köszi fiúk! Video pár napon belül...

Hát én is csak jókat tudok mondani a túráról. Csak a szépre emlékezem. Elsõ napi jobb térd fájás felejtõs. Az Alacsony-Tátrának mindegy, hogy most lengõ orrúról vagy merev vázasról nézzük. Úgy gondolom, hogy hátsó kerék hajtású géppel azért könnyebben lehet felfelé haladni. Szerintem nem véletlen, hogy a Bacchettával jöttél, de ezt mondtad is. Jó volt és köszönöm a társaságod és a videót.

énmeg alkotam a hétvégén

Ha nekem ilyet dobtál volna össze akkor most nem a jelenlegi géppel furikáznék az biztos. Bár ez sem rossz, de ezt te is tudod. Egyre jobb dolgok kerülnek ki a kezed alól. És ami nem elhanyagolható, hogy esztétikailag is vonzóak. Python befolyásolás megtette a hatását? Csak így tovább!

Nekem is nagyon tetszett az túra, reméljük lesz még az idén Szlovákiai látogatásunk. Azt újból megállapítottuk, hogy odaát minden szempontból sokkal jobban lehet biciklitúrázni (jobb utak, kisebb forgalom, sehol nem láttunk bringatilos táblát, korrekt szállás és étterem árak).
Az emelkedõkön nekem a szûk keresztmetszet nem is az elsõkerék kipörgése volt, hanem inkább a legkisebb haladási sebesség. 8km/h alatt már eléggé koncetrálnom kell hogy ne kacsázzak 1 méternél nagyobbakat. Reggel frissen az esõs macskakövön is fel tudtam menni Selmecbánya nem túl vízszintes útjain. A csomagjaim az ülés alatt voltak, így az elsõ kerékre nagyobb súly jutott. Az viszont tény hogy a nagyobb emelkedõkre a 2x26-os hátsókerekes sokkal alkalmasabb, fõleg hogy a magas üléspozíció miatt 5km/h felett már nagyjából egyenesen is lehet menni vele, meg nem kell küzdeni a lábad ellen a kormányzásnál.

Lesz még Szlovákia, meg még más is. 8km/h alatt nekem nem volt semmi gondom és koncentrálnom se kellett, mivel nyíl egyenesen tudtam tolni felfelé a bringát:)

Ez biztos király volt! :) Én nem tudtam volna pénteken csatlakozni hozzátok, de a leírásodból azt gondolom nem is nagy baj. Kilométereken keresztül lépésben menni egy emelkedõn... Brrrrrrr! Na az nem az én világom! Inkább viszem a sátram, meg a hálózsákom, felmálházom a gépet és nem érdekel a plusz tíz kiló.
Ha legközelebb sörözni mentek Szlovákiába, akkor feltétlenül szóljatok! (ha hegyet másztok idõre, akkor nem szükséges)

De, baj, hogy nem voltál ott, ketten vidámabban toligáltuk volna a gépeket. Kilométereken keresztül nem kellett tolni. Talán, ha összesen toltam kettõt akkor sokat mondok. Rövid 100-200 méteres szakaszokon toltam, azután vissza ültem. Nem szégyen ez, Zéta is tol, ha úgy alakul. Mindenki azt gondol amit akar. Hegyet sem másztunk idõre. Elsõ napunkat elbarkácsoltuk mivel úgy szerveztem, hogy Nova Bana-nál alszunk egyet ami 120 km-nél van. Ez nem sok és addig emelkedõ is alig volt. Korán érkeztünk, úgy négy óra körül és úgy döntöttünk, hogy megyünk tovább, majd kerül valami szállás féle. A fekete leves ezután jött mivel felfelé kellett menni és nem volt sehol panzió. A napot 210 km-el zártuk este 8 óra körül. Szálloda check in, étterem vacsora+sör, alvás. Reggel hatkor kipihenten ébredtünk. A nyolc óra már a bringán talált bennünket.

Ne lihegd túl a dolgot! Elég, ha kellõ sör és türelem van. Az kell az alkotáshoz!

Igen, sör nélkül nem fog menni a dolog, vagy legalább is nem úgy.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ez biztos király volt! :) Én nem tudtam volna pénteken csatlakozni hozzátok, de a leírásodból azt gondolom nem is nagy baj. Kilométereken keresztül lépésben menni egy emelkedõn... Brrrrrrr! Na az nem az én világom! Inkább viszem a sátram, meg a hálózsákom, felmálházom a gépet és nem érdekel a plusz tíz kiló.
Ha legközelebb sörözni mentek Szlovákiába, akkor feltétlenül szóljatok! (ha hegyet másztok idõre, akkor nem szükséges)

benjami

benjami

vendég

• fórumtag
  • 133 hozzászólás

Ahoj, recumbentny biciklysty!
Príma túrát nyomtunk Isuval és Benivel Szlovákiában, és csak 100 km-t jöttünk esõben. A sör még mindig kitûnõ, az aszfalt még mindig sima, a forgalom még mindig alacsony, az autósok még mindig rendesek. Arról, hogy a lengõorrúakról nézve milyen volt az Alacsony-Tátra, majd az érintettek beszámolnak hamarosan. Én, a Bacchettán nagyon élveztem, remek túra volt, köszi fiúk! Video pár napon belül...

Nekem is nagyon tetszett az túra, reméljük lesz még az idén Szlovákiai látogatásunk. Azt újból megállapítottuk, hogy odaát minden szempontból sokkal jobban lehet biciklitúrázni (jobb utak, kisebb forgalom, sehol nem láttunk bringatilos táblát, korrekt szállás és étterem árak).
Az emelkedõkön nekem a szûk keresztmetszet nem is az elsõkerék kipörgése volt, hanem inkább a legkisebb haladási sebesség. 8km/h alatt már eléggé koncetrálnom kell hogy ne kacsázzak 1 méternél nagyobbakat. Reggel frissen az esõs macskakövön is fel tudtam menni Selmecbánya nem túl vízszintes útjain. A csomagjaim az ülés alatt voltak, így az elsõ kerékre nagyobb súly jutott. Az viszont tény hogy a nagyobb emelkedõkre a 2x26-os hátsókerekes sokkal alkalmasabb, fõleg hogy a magas üléspozíció miatt 5km/h felett már nagyjából egyenesen is lehet menni vele, meg nem kell küzdeni a lábad ellen a kormányzásnál.
Sínbiciklisnek esõs idõre ajánlanám a következõ Selmecbányai képet :D
Feltöltött kép

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Eldöntetett.Elsõ kerekes, lesz mivel nem feltétel a hegymászó képesség, rugózatlan váz, így remélhetõleg egy sokkal gyorsabb bringám születik, mint amilyen eddig bármelyik volt.Az új lompi bringa nagyon kedvemre való,valami hasonlót képzelek el magamnak, nagyon megfogott az egyszerû vázvonala, és az hogy valóban alacsonyra sikerült, még álló helyzetben is gyorsnak látszik.A hét végén személyesen találkozom a mesterrel, és az igények egyeztetését követõen megkezdõdik az alkotás, és a mûhelyt ideiglenesen mûveleti területté nyilvánítom, a feladat fontosságára és és a nagyfokú precizitás megzavaró külsõ tényezõk kizárása végett.Továbbá intézkedem még a légtér lezárására, teljes hírzárlat, belépõkártyák harmadfokú nemzetbiztonsági átvilágítás után a fórum tagjai a belügyminisztériumnál igényelhetnek.:)

Ne lihegd túl a dolgot! Elég, ha kellõ sör és türelem van. Az kell az alkotáshoz!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Jössz a Velence 10x-re?

Ez most lesz? Jó programnak tûnik. Engem is érdekel, de csak akkor, ha minden kanyarnál legalább kétszer meg lehet állni egy sörre! :) 10x tó kör sör nélkül csak carbon seggû fanatikusoknak való!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Jó lett :) Tehetnél fel még pár képet pl a hajtómûnél mi az a két gyors zár, monoblokk szorító?? az elsõ kerék kontrás agyváltós?
8)

Belinkeltem egy fotót pár kanyarral ez elõtt, egy hasonlórõl. Ez ugyan az csak gyors zárral... A hajtómû távolságának állításánál változik az alsó, támvillákkal bezárt szög, így kell egy forgáspont. A Chilin és az Elephanton ez a monoblokk alatt van.
http://docs.google.c...j6_31ctf2scdw_b

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Továbbá, amit az elsõ lendületbõl kimaradt, köszönöm mindenkinek a hathatós segítséget, nagyon sokat nyomott a latba a döntés meghozatalában, egy ilyen csapattal a világot meg lehet váltani:)Köszi-Köszi.

chevy777

chevy777

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Eldöntetett.Elsõ kerekes, lesz mivel nem feltétel a hegymászó képesség, rugózatlan váz, így remélhetõleg egy sokkal gyorsabb bringám születik, mint amilyen eddig bármelyik volt.Az új lompi bringa nagyon kedvemre való,valami hasonlót képzelek el magamnak, nagyon megfogott az egyszerû vázvonala, és az hogy valóban alacsonyra sikerült, még álló helyzetben is gyorsnak látszik.A hét végén személyesen találkozom a mesterrel, és az igények egyeztetését követõen megkezdõdik az alkotás, és a mûhelyt ideiglenesen mûveleti területté nyilvánítom, a feladat fontosságára és és a nagyfokú precizitás megzavaró külsõ tényezõk kizárása végett.Továbbá intézkedem még a légtér lezárására, teljes hírzárlat, belépõkártyák harmadfokú nemzetbiztonsági átvilágítás után a fórum tagjai a belügyminisztériumnál igényelhetnek.:)

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
fejtámla alu csõbõl
:)

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
papa vékonygumi van rajta 7 báros v10 re kinézek de nem megyek anyit biztos-.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
tom2 kétgyorsszár a hajtomünél a hajtomütávolság álitásához van forgáspontnak mivel változik a szög is a hosz álitásával papa látamár élöben is mijen. amugykontrás 7 es agyválto
képek

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

énmeg alkotam a hétvégén

Jó lett :) Tehetnél fel még pár képet pl a hajtómûnél mi az a két gyors zár, monoblokk szorító?? az elsõ kerék kontrás agyváltós?
8)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

nem nötem és amint látod 26" kerekekel is lehet lorészert csinálni ami szupin gurul, ja és egyenlöre a sajátom lesz.

Tetszik a jószág, gondolom megy mint a villám... Ezzel aztán lehetne országútisokat alázni ott a tó környékén! Jössz a Velence 10x-re?
1"-os gummancsokat rá, aztán huss!
:)

Ha majd le lesz festve, tegyél képet légyszi, tenném a gyûjteménybe!
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
nemvolt kedvem leröviditeni az also láncvillát a tengejtáv 110cm
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1093957']És hogyhogy feljebb van a monoblokk, mint az üléslap?

Leérne a sarka a földre! :)

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Még mi itt vitatkozunk és agyalunk, a Mester alkotott. Gyönyörû a gép Lompi Mester!!!!

Üdv Ok

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Ez kibaszott jó, gratula!!! És hogyhogy feljebb van a monoblokk, mint az üléslap? Mennyi a tengelytáv?
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 hozzászólás

énmeg alkotam a hétvégén Feltöltött képFeltöltött kép

Lompi! nem szoktál ebédelni? :D

Amúgy rohadt jó lett, Gratula!