Ahoj, recumbentny biciklysty!
Príma túrát nyomtunk Isuval és Benivel Szlovákiában, és csak 100 km-t jöttünk esõben. A sör még mindig kitûnõ, az aszfalt még mindig sima, a forgalom még mindig alacsony, az autósok még mindig rendesek. Arról, hogy a lengõorrúakról nézve milyen volt az Alacsony-Tátra, majd az érintettek beszámolnak hamarosan. Én, a Bacchettán nagyon élveztem, remek túra volt, köszi fiúk! Video pár napon belül...
Hát én is csak jókat tudok mondani a túráról. Csak a szépre emlékezem. Elsõ napi jobb térd fájás felejtõs. Az Alacsony-Tátrának mindegy, hogy most lengõ orrúról vagy merev vázasról nézzük. Úgy gondolom, hogy hátsó kerék hajtású géppel azért könnyebben lehet felfelé haladni. Szerintem nem véletlen, hogy a Bacchettával jöttél, de ezt mondtad is. Jó volt és köszönöm a társaságod és a videót.
énmeg alkotam a hétvégén
Ha nekem ilyet dobtál volna össze akkor most nem a jelenlegi géppel furikáznék az biztos. Bár ez sem rossz, de ezt te is tudod. Egyre jobb dolgok kerülnek ki a kezed alól. És ami nem elhanyagolható, hogy esztétikailag is vonzóak. Python befolyásolás megtette a hatását? Csak így tovább!
Nekem is nagyon tetszett az túra, reméljük lesz még az idén Szlovákiai látogatásunk. Azt újból megállapítottuk, hogy odaát minden szempontból sokkal jobban lehet biciklitúrázni (jobb utak, kisebb forgalom, sehol nem láttunk bringatilos táblát, korrekt szállás és étterem árak).
Az emelkedõkön nekem a szûk keresztmetszet nem is az elsõkerék kipörgése volt, hanem inkább a legkisebb haladási sebesség. 8km/h alatt már eléggé koncetrálnom kell hogy ne kacsázzak 1 méternél nagyobbakat. Reggel frissen az esõs macskakövön is fel tudtam menni Selmecbánya nem túl vízszintes útjain. A csomagjaim az ülés alatt voltak, így az elsõ kerékre nagyobb súly jutott. Az viszont tény hogy a nagyobb emelkedõkre a 2x26-os hátsókerekes sokkal alkalmasabb, fõleg hogy a magas üléspozíció miatt 5km/h felett már nagyjából egyenesen is lehet menni vele, meg nem kell küzdeni a lábad ellen a kormányzásnál.
Lesz még Szlovákia, meg még más is. 8km/h alatt nekem nem volt semmi gondom és koncentrálnom se kellett, mivel nyíl egyenesen tudtam tolni felfelé a bringát:)
Ez biztos király volt!
Én nem tudtam volna pénteken csatlakozni hozzátok, de a leírásodból azt gondolom nem is nagy baj. Kilométereken keresztül lépésben menni egy emelkedõn... Brrrrrrr! Na az nem az én világom! Inkább viszem a sátram, meg a hálózsákom, felmálházom a gépet és nem érdekel a plusz tíz kiló.
Ha legközelebb sörözni mentek Szlovákiába, akkor feltétlenül szóljatok! (ha hegyet másztok idõre, akkor nem szükséges)
De, baj, hogy nem voltál ott, ketten vidámabban toligáltuk volna a gépeket. Kilométereken keresztül nem kellett tolni. Talán, ha összesen toltam kettõt akkor sokat mondok. Rövid 100-200 méteres szakaszokon toltam, azután vissza ültem. Nem szégyen ez, Zéta is tol, ha úgy alakul. Mindenki azt gondol amit akar. Hegyet sem másztunk idõre. Elsõ napunkat elbarkácsoltuk mivel úgy szerveztem, hogy Nova Bana-nál alszunk egyet ami 120 km-nél van. Ez nem sok és addig emelkedõ is alig volt. Korán érkeztünk, úgy négy óra körül és úgy döntöttünk, hogy megyünk tovább, majd kerül valami szállás féle. A fekete leves ezután jött mivel felfelé kellett menni és nem volt sehol panzió. A napot 210 km-el zártuk este 8 óra körül. Szálloda check in, étterem vacsora+sör, alvás. Reggel hatkor kipihenten ébredtünk. A nyolc óra már a bringán talált bennünket.
Ne lihegd túl a dolgot! Elég, ha kellõ sör és türelem van. Az kell az alkotáshoz!
Igen, sör nélkül nem fog menni a dolog, vagy legalább is nem úgy.