Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
Hebrák határozottan nem rossz :) és milyen az élmény a versen kero után?
http://img.mypicture...2i%3z/item.JPG3
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
http://img.mypicture.../item.JPG?rot=1

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok Tisztelt Fórumozók!

Én is meguntam az versenybringa kényelmetlenségét , így vettem egy montit és össze barkácsoltam egy fekvõt. Majd megpróbálok képet is felteni

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts
Nekem Budaörsön van egy lengõorrúm és egy hátsókerekesem (ülése állítható), azokat kipróbálhatod, ha valamikor kijössz. A lengõorrú nem állítható, a háttámla tövétõl a középcsapágyházig 100cm a távolság.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Kedves Fórumozók!

Üdvözlet mindenkinek.

Még soha nem feküdtem biciklin. (kivéve ha elestem) Egy ideje foglalkoztat a gondolat, ez biztos nekem. való lenne. Ki kellene próbálni.
No, de milyet? Elsõ kerék hajtásút? Hátsó kerék hajtásút? Kormány alul, vagy felül? Kerék méret, váltó és még, ezer kérdés rohangál a fejemben.
Mind ezt úgy, hogy nem akarok egy talicska pánzt kiadni.

Köszönöm

Üdv dybi

beszélj le találkozót a többiekkel, tuti segíteni fognak az alapoktól(elindulás, megállás, sõt ki is bogoznak a gépbõl ha elesel :) )
A lényeg hogy minél több fajtát próbálj ki, és ha már megvan hogy milyen kell neked, akkor Lompi elkészíti! Ez a legköltséghatékonyabb ,megoldás.
Sok sikert!

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

;1107912']Ha saját építésûben gondolkodsz, akkor érdemes a lehetõ legegyszerûbb konstrukciót választani (ami szerintem a lengõorrú) teló nélkül, úgyis lesz következõ :).

Így igaz! Egy idõ múlva a fertõzött elkezd flexben és trafóban gondolkodni, és a prosztatagyilkos bringákra már csak egyre inkább lehetséges donorként tekinteni.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 posts

Szia!

Bár még nem ismerlek, de a képen látható korsósörök alapján könnyen be fogsz illeszkedni... :)

Városi közlekedés esetén számolnod kell néhány megoldandó és felmerülõ problémával. Magasabb padka, láthatóság. Tehát egy nagyobb kerekû, esetleg telóval is felszerelt, legalább az autóvezetõk szemmagasságában lévõ és nem túlfektetett üléspozíció. Ez a gyakori megállások és elindulások miatt nem lenne praktikus egy kezdõnek.

Üdv a klubban dybiii, a beilleszkedéssel szerintem se lesz probléma :).

Ezt a "kezdõknek nem praktikus" szöveget fenntartással fogadnám :). Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kereskedelemben kapható utcai használatra is alkalmas gépeket és a lengõorrút is meg lehet szokni kb. 500km alatt. Ezt a tanuló távot bringautakon és kis forgalmú utcákon össze lehet hozni, ennek elkerülésére szerintem fölösleges a könnyen tanulhatóságot szem elõtt tartani. Én is a belvárosban kezdtem rekuzni.

Ha nem akarsz egy valag pénzt rákölteni akkor vagy használt, vagy Lompi-bike, vagy saját építésû reku a megoldás, kalandvágytól függõen. Ha saját építésûben gondolkodsz, akkor érdemes a lehetõ legegyszerûbb konstrukciót választani (ami szerintem a lengõorrú) teló nélkül, úgyis lesz következõ :).
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Szia!

Bár még nem ismerlek, de a képen látható korsósörök alapján könnyen be fogsz illeszkedni... :)
„ ki kellene próbálni…” Ez a legfontosabb! Amíg nem tekersz, addig nem alakul ki a stílusod. Ülj fel minél többre, minél több félére és lehetõség szerint ne csak egy utcakerülésre!
Mire szeretnéd használni? Már a válaszod is tudom: mindenre!

Mondanék pár példát:

Ha a sebességre mész rá, akkor kicsi front felület, lapos építés és könnyû gép kell. Ez viszont és valószínûleg a túrára vagy városi közlekedésre nem ideális.

Városi közlekedés esetén számolnod kell néhány megoldandó és felmerülõ problémával. Magasabb padka, láthatóság. Tehát egy nagyobb kerekû, esetleg telóval is felszerelt, legalább az autóvezetõk szemmagasságában lévõ és nem túlfektetett üléspozíció. Ez a gyakori megállások és elindulások miatt nem lenne praktikus egy kezdõnek.

A túrázgatós stílusnál kényelmes lehet egy agyváltó, agydinamó, csomagtartó stb. Ez mind súly, de akkor nyílván nem is akarsz sebességi rekordot dönteni.

Hegymászáshoz ismét könnyû gép kell, de a lejtõzéshez meg teló, hogy az úton tartsa a gépet nagy sebességnél is… (+súly) vagy gyorsan mászol, vagy gyorsan ereszkedsz.

Szállításnál, tárolásnál nem ideális és praktikus a hosszú építés pl.: tour-easy, ami egyébként egy kiváló mindenes lehetne.

Még nem beszéltem árról, kormány elhelyezésrõl és meghajtásról sem.

Javaslom, hogy olvasd el az elõzõ év hozzászólásait és ezt követõen invesztálj be egy gépbe (bármilyenbe, amibõl késõbb nagy veszteség nélkül kiszállhatsz) és taposs le vele pár ezret, szerezz tapasztalatot! Ha lényeges a költség akkor keress használtat, mindig van egy-két eladó. Ha van egy donor géped, Lompi méretre (mint az úriszabó) gyárt hozzá az igényeidnek megfelelõ vázat (ez kb. 70 pénzbõl meg lehet…)
Kezdõként a hátsókerekesek könnyebben meglovagolhatóak, de az elsõkerekeseket megtanulni sem nagy ördöngõsség. Az AM-bringánál van lehetõség rövidebb hosszabb tesztkörökre, de ha sikerül valamelyikünket elcsípned, akkor és ott is lehetséges a próba.
Lompi is rendszeresen gurul „Velence” köröket a potenciális megrendelõkkel.

Ui.: Ennyi szövegbe nem fér bele minden árnyalat, kérlek benneteket, ne nyissunk vitát itt és most és újra, a kormány elhelyezésrõl, a hajtásról, merevváz kontra teló stb. különbözõségeirõl. Kössssziii.

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Szia Reku Papa!

Budapest, belváros.

hátszelet ;)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Ki kellene próbálni.

Szevasz dybiii,

hol laksz?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Kedves Fórumozók!

Üdvözlet mindenkinek.

Még soha nem feküdtem biciklin. (kivéve ha elestem) Egy ideje foglalkoztat a gondolat, ez biztos nekem. való lenne. Ki kellene próbálni.
No, de milyet? Elsõ kerék hajtásút? Hátsó kerék hajtásút? Kormány alul, vagy felül? Kerék méret, váltó és még, ezer kérdés rohangál a fejemben.
Mind ezt úgy, hogy nem akarok egy talicska pánzt kiadni.

Köszönöm

Üdv dybi

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Újabb tájékoztatás:
Meglátjuk, nekem a szaküzlet tetszik, de majd az átvételi díj és a nyitvatartási idõk döntenek.
Balux-al összefutottam valamelyik nap, õ azt az álláspontot képviselte, hogy akár eltúrázhatunk oda, lehet, hogy jó program.

Bár szívesen benne vagyok bármilyen össznépi megmozdulásban, de ha megoldható, akkor sokkal egyszerûbb ha a Gogol utcában vesszük át, és túrázni meg válasszunk magunk célpontot! :)

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Újabb tájékoztatás:
Megkaptuk és kifizettük az elõlegszámlát.
Telefonszámot kértek, megadtam.
az átvételrõl ezt írták:

"Raktárunk: Kesztölc, Központi Major területén van. (térképe megtalálható honlapunkon)
10-es út Dorog felé, Kesztölc falu elõtt. (volt TSZ major)
A termék tekercsméretét pontosan nem tudjuk megadni, kb.: 12-15 cm x 80-85 cm lehet.
Amint megérkezett, értesítjük Önt, egyeztetjük az átvételi lehetõséget, mely történhet
- raktárunkban
- cégünk kiszállíttatja GLS-el az Ön címére
- átvételi lehetõséget biztosítunk Friedola szaküzletünkben:
(1133 Budapest, Gogol u. 36.)"

Meglátjuk, nekem a szaküzlet tetszik, de majd az átvételi díj és a nyitvatartási idõk döntenek.
Balux-al összefutottam valamelyik nap, õ azt az álláspontot képviselte, hogy akár eltúrázhatunk oda, lehet, hogy jó program.
Csak érdekességképpen: Az elõlegszámlán a termék "matracalátét".

Üdv:

Hasszan

Balux

Balux

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
tetszik a nyelvezet XD

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Újabb tájékoztatás:
Szóltam nekik, hogy kérem, küldjenek valamit, mert elõleget fizetnék.
Ez jött vissza:

"Sory,hogy még nem küldtük a számlát. Nincs gond, a terméket megrendeltük, visszaigazolásra konkrét dátumot nem kaptunk. Várhatóan 3-4 hét aszállitás.
A holnapi napon elõzõ e-mailje alapján is bõvebb infót adunk"

Üdv:

Hasszan

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
A srácok a videón a hálós ülést választották, talán nem véletlenül. Külsõre nem igazán tetszik, olyan mintha a nagyi kempingszékét tákolná föl az ember a cangára, de biztosan kényelmes és szellõs. Valamit valamiért. Az új bringára ilyet készítek.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 posts

Nekiindulás elõtt vajon látták õk ezt a videót?

http://www.youtube.com/watch?v=3qTeOcY1lug

Járjanak sikerrel!

Szerintem is. Aki ezt a videót felvette az hol van? A kisérõ kocsiban?
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 posts
Sziasztok!

Csak tájékoztatásképpen: Most arra várunk, hogy a cég elküldje a számlát, amire befizetem a foglalót. Õk azt írták:
"Rendelésünk visszaigazolását követõen küldjük a foglalóról a számlát, és a termékkel majd a végszámlát.
Addig is kérem, szíveskedjen megadni számlázási adatait."
Még nem küldték.
Szólok, ha itt van. Azt reméltem mára végképp megjön a számla, és akkor utalhatok.

Hasszan

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Zitát és Árpit kísértem Temesvárig.
Nagyon aranyosak, és borzasztó jó volt õket személyesen is megismerni...

Nekiindulás elõtt vajon látták õk ezt a videót?

http://www.youtube.com/watch?v=3qTeOcY1lug

Járjanak sikerrel!
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

Te jobban jártál mint én az elsõ napon. Az én átlagom lefelé alig érte el a 18-at. Visszafelé javítottam rajta.

Gondoltam, hogy Te voltál, mert Árpiék mondták, hogy volt egy Lompi bike-os elsõ nap velük, és a blogjukon olvastam a hozzászólásod, hogy készülsz velük menni egy szakaszon.
Szeged és Temesvár közt, már csak a négy reku maradt a menetben, és nem kellett senkire sem várni ezért a jobb átlag. A Chilivel én már délre Temesváron lettem volna. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/