Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

sziasztok! látom mindenki 26"--os kerekeket használ építésre. országúti kerékméret 27"-os. érdeklõdnék csinált már valaki ilyen mérettel fekvõt?? most épp a száguldozás foglalkoztat.

Elméletileg lehetne száguldozni 24-es elsõ és 27-es hátsó kerekûvel is, de a magyar útviszonyok miatt én a kis kereket nem szeretem. A két 27-es kerékkel szerelt bringa az én javaslatom is.
- Ha high racer, akkor magas az ülés.
- Ha lengõorrú, akkor a nagy pedálfordulat problémás.
- Ha LWB, akkor az elsõ keréken kevés a súly.
Valamelyik ujjadat meg kell harapnod...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

sziasztok! látom mindenki 26"--os kerekeket használ építésre. országúti kerékméret 27"-os. érdeklõdnék csinált már valaki ilyen mérettel fekvõt??
most épp a száguldozás foglalkoztat.

Hali!
Láttam a géped! Sirály!!!
:)
Lengõsben Lompi a tuti, hátsó hajtásban meg az alábbiakhoz hasonlóak:
Bacchetta Bikes Performance - Strada
Slyway - Prodotti
szerintem.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
valaki olyan nevû még nem regisztrál ide be :)
ha jól tudom:D
de az alá írásomnál pirossal képek biztos találsz két zöldet meg egy nap sárgát
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás
sziasztok! látom mindenki 26"--os kerekeket használ építésre. országúti kerékméret 27"-os. érdeklõdnék csinált már valaki ilyen mérettel fekvõt??
most épp a száguldozás foglalkoztat.

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

S ha már itt tartunk.
Ti hogyan cuccoltok?
Mire, mekkora csomagot, csomagtartót, zsákot, táskát, szütyõt használtok?
Mennyire befolyásolja ez a vezethetõséget, a fékhatást?

Feltöltött kép
Halló NagyEmber. Én így oldottam meg a csomagolást és mondhatom semmi problémám nem volt a 833km-es túra során. Nehéz csomagok, nagy lendület lefelé. Nem mértem súlyt de volt málha rendesen. Vezethetõségben nem vettem észre semmi extrém változást. Hát a féket jobban kell húzni, ha a nagy lendület végén meg is akarsz állni. Azért vittem magammal a négyszemélyes sátram mert hárman laktunk benne, de a képen látható rögzítés tökéletes volt. Nem beszélve arról, hogy a súlypont alulra került. Legalább is egy része.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Bringantinál készül:
https://picasaweb.go...525028888423506

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 hozzászólás
Sziasztok !

Most láttam: Trabantbringa a királyi párnak - Hírek

Üdv Ok

PapKA

PapKA

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás

Az ACS10 anyagát megtaláltam a forrásbolgon: Szellõzõ üléspárnák - Rekumbens - CsináldMagam
mást itt nem találtam. Elég buta a kersõ modul - pontosabban nem felhasználóbarát.
Ezzel az árral számoljunk?
G

#10356. hozzászólástól olvasgass ülés-ár ügyileg itt a fórumon!

Üdv: Papka

dybiii

dybiii

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás

…Jut eszembe! Szervizben van az Alfi! OLAJCSERE! :) Kicsit túlcsorgott az ezresen, de ez talán a garanciát nem befolyásolja.
Továbbra is:
- könnyen gördül
- csendes
- (most már) szépen is vált
A nyomogatós kart megszoktam, csak gyors megállások után kell 3-4 szer rápumpálnom a hüvelykemmel, hogy el tudjak indulni (de ezen most ne nyissunk vitát).
Induláshoz elég a kettes, amit vagy megtalálok sacra, vagy nem. Nem oly nagy gond.
Az elsõ hat gang elég sûrûn van, ami mászáshoz vagy indulás utáni pörgetésekhez kiváló! (már meg volt vele párszor a Balaton kör és a Budapest - Velencei tó táv is több irányból)
A felsõ régiókban nyúlik a fokozatok közötti áttétel különbség. Ez is jól ki van számolva!
Az utolsó (10-11) fokozatok még makrancosak. Amennyiben cruesolok, no problem! Ha viszont 35 Km/h körül szeretném váltani, gondolkodik! A gondom pusztán annyi, hogy ritkán kapcsolom a tizeneggyest, 16 Km/h-nál… Hiába veszem el a hajtást nem segít. Tekerek tovább, majd egyszer csak bekattan!? Elõfordul, hogy akár 400-500 métert is tekerek vagy csak gurulok, mire reagál.

Annyi minden rendezõdött már rajta remélem, az olajcsere után már ez sem okoz problémát!

Nem úgy volt ez, amit a legtöbbet használtál az kezdett legelõször jól mûködni?
(Szerintem ha több lesz a 10-11-es fokozatokban is, akkor az is rendezõdik.)

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Vagy megy a privi, vagy nem! A pontos árra nem emlékszem, majd segítenek a többiek. Az összeget adhatod személyesen, viheted Lompihoz vagy utalhatod. Elõbb vagy utóbb összefutunk!

Az anyag még nincs nálam, azt Hasszánnal kell lebeszélned.

Az a két cuki hurka meg egy M5-ös szett. Sajnos nem jönne ki két hátizsák árából…

Jut eszembe! Szervizben van az Alfi! OLAJCSERE! :) Kicsit túlcsorgott az ezresen, de ez talán a garanciát nem befolyásolja.
Továbbra is:
- könnyen gördül
- csendes
A nyomogatós kart megszoktam, csak gyors megállások után kell 3-4 szer rápumpálnom a hüvelykemmel, hogy el tudjak indulni (de ezen most ne nyissunk vitát).
Induláshoz elég a kettes, amit vagy megtalálok sacra, vagy nem. Nem oly nagy gond.
Az elsõ hat gang elég sûrûn van, ami mászáshoz vagy indulás utáni pörgetésekhez kiváló! (már meg volt vele párszor a Balaton kör és a Budapest - Velencei tó táv is több irányból)
A felsõ régiókban nyúlik a fokozatok közötti áttétel különbség. Ez is jól ki van számolva!
Az utolsó (10-11) fokozatok még makrancosak. Amennyiben cruesolok, no problem! Ha viszont 35 Km/h körül szeretném váltani, gondolkodik! A gondom pusztán annyi, hogy ritkán kapcsolom a tizeneggyest, 16 Km/h-nál… Hiába veszem el a hajtást nem segít. Tekerek tovább, majd egyszer csak bekattan!? Elõfordul, hogy akár 400-500 métert is tekerek vagy csak gurulok, mire reagál.

Annyi minden rendezõdött már rajta remélem, az olajcsere után már ez sem okoz problémát!

Az ACS10 anyagát megtaláltam a forrásbolgon: Szellõzõ üléspárnák - Rekumbens - CsináldMagam
mást itt nem találtam. Elég buta a kersõ modul - pontosabban nem felhasználóbarát.
Ezzel az árral számoljunk?
G

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

A ma esti rózsafüzér a tiéd!
Privátban megnézem, megírom.... Megírod?
Köszi
NE

Vagy megy a privi, vagy nem! A pontos árra nem emlékszem, majd segítenek a többiek. Az összeget adhatod személyesen, viheted Lompihoz vagy utalhatod. Elõbb vagy utóbb összefutunk!

Az anyag még nincs nálam, azt Hasszánnal kell lebeszélned.

Az a két cuki hurka meg egy M5-ös szett. Sajnos nem jönne ki két hátizsák árából…

Jut eszembe! Szervizben van az Alfi! OLAJCSERE! :) Kicsit túlcsorgott az ezresen, de ez talán a garanciát nem befolyásolja.
Továbbra is:
- könnyen gördül
- csendes

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Én tartaléknak (illetve, hogy kilegyen a létszám) vettem, de csak télen tervezem a következõ gép építését. Ha gondolod, átadom. Az árat keresd vissza a fórumon...

A ma esti rózsafüzér a tiéd!
Privátban megnézem, megírom.... Megírod?
Köszi
NE

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Mikor jöhet a kövi? Hogyan látod, 1-1,5 hónap? Vagy csak pár hét?
Köszi elõre is.
NE

Én tartaléknak (illetve, hogy kilegyen a létszám) vettem, de csak télen tervezem a következõ gép építését. Ha gondolod, átadom. Az árat keresd vissza a fórumon...

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Valamiért Moha cimborám nem tud véglegesen regisztrálni, mert még nem kapta meg a megerõsítõt, amivel meg tud erõsíteni, így kérésére átmenetileg képmutató leszek:

Jóvágású bringa, sok-sok kellemes kilométert Moha úrnak! Talán az elsõ villán lehetne még elõre görbíteni, hogy kisebb legyen az utánfutás, de nyilván így is megteszi.

Betettem a képtáramba, ha nem gond.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

amugy a hátizsák sem kizárt nézdmeg ezt 2db hátizsák
Feltöltött kép

Na ja, na ja, a Mester. A két cuki "hurka" a szomszéd gépén sem rossz, csak az egy fekvõsebb pozi. El jön majd ennek a döntésnek is az ideje, csak jönne már.... :-)
NE

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Szia NagyEmber!

Most nincs sajnos, mert már hetekkel ezelõtt leadtuk a rendelést.
De az jó hír, hogy a beszerzési csatorna kiépült, ha beválik, átadom a tudást, akár itt a fórumon is.

Hasszan

Mikor jöhet a kövi? Hogyan látod, 1-1,5 hónap? Vagy csak pár hét?
Köszi elõre is.
NE

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
A fenébe ez már valóság, nem álom.
Igaz nekem a napi 200-300 km is álom , de holnap megpróbálok szûk 50 letekerni.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

én speciel sugárhajtomüre gondoltam hamár lud legyen kövér és még a rendörse köthetbele mert nem robbano motor:) :D

No igen - de milyen jogosítvány kell hozzá?

http://www.youtube.com/watch?v=PAeyoSI81bo&feature=related
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás

Miért ne ? Hosszú távon a kis segítség is többet jelent. Az am-nél egyik tipushoz ajánlanak ilyet, ha jól emlékszem 60 liter körüli, az már túrához sem rossz.
Sõt egy kis sci-fi: ha erõs hátszélnél szét lehetne nyitni vitorlaként mûködhetne.
Merjünk nagyot álmodni, ha csak a fele jön be az már jó.

én speciel sugárhajtomüre gondoltam hamár lud legyen kövér és még a rendörse köthetbele mert nem robbano motor:) :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás
Valamiért Moha cimborám nem tud véglegesen regisztrálni, mert még nem kapta meg a megerõsítõt, amivel meg tud erõsíteni, így kérésére átmenetileg képmutató leszek:

[IMG][img]http://kepfeltoltes.hu/110710/IMG_00341_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/IMG]

http://www.youtube.com/watch?v=PnJDBz5lbGE