Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
köszönöm megnyugtató szavaitokat,jobban esett mint kritika!!!!!!!! azért jó tudni ki hogy is kezdte. sajna nekem is elég nagy a fajlagos talajnyomásom,
remélem a lejtõk majd kárpótolnak. én a száguldozást úgy értettem, hogy a megszokott 16km/órától többel tekernék. a 110kg-hoz hozzájön a pakk:
sátor, hálózsák, meg a többi. szóval nem bankkártyával nyaralunk.

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

"Ne várj többet annál, mint amire képes." ...de annyit mindenképpen.
Jelenleg telefonon írok, nem áttekinthetõ. Biztosan lesznek benne hibák. Van akinek a helyesírása gyengébb. Ezt semmiképpen se keverjük a tudatos, és sajnos divatos rövidítésekkel.
Az elsõvel még a nyolcvanas években találkoztam, egy KTM reklámban.
4 takt 4U
Akkor, harminc éve ez még ötletes volt.

És miért nézel le valakit ennyire ? Miért ne lenne többre képes ? Minden eszköz megvan hozzá és ráadásul igen tanulékony. (az összes bíráló segge alatt az õ szüleményei ketyegnek egyfajta evolúció figyelhetõ meg a zártszelvényes csodáktól a kiforrottabb konstrukciókig tehát nem hülye gyerek.)
Ha a magyar nyelv zászlaja alatt háborút indítotok minden betolakodónak, akkor az tegyétek következetesen és ne keress megmagyarázó kiskaput!
...

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Azért a Chili sem marad szeretet nélkül hidd el, mert én még mindig imádom. Szerintem is egy "leg", több kategóriában is. :)
Tegnap este 1 óra hét perc alatt tettem meg a 38 km-es edzõ körömet, amiben van két 10%-os emelkedõ is. Találd ki, ehhez hogy kellett menni az egyenes szakaszokon Az Action bents-el régebben ez másfél óra körül szokott lenni, és az is egy jó bringa ám. :)

Az még átlagnak is durva! Végül is erre készült. Annyit gyûrte Papa az agyunkba, az outis stílust meg a grammokat, hogy gondoltam, megmutatom -Lompi segítségével- hogyan képzelem én. Szerénytelen nem szeretnék lenni, volt viszhangja! Amióta meg nálad van, sorra döntitek a csúcsokat! Gratulálok!

sao

sao

vendég

• fórumtag
  • 189 posts

Lejtõn meg nem mindenkit segít oly nagyvonalúan a gravitáció.
:)

Azér' Python kolléga védelmében figyelembe ajánlom, hogy Newton kolléga szerint mindegy, hogy õ vagy én gyorsulunk szabadon ugyanazon lejtõn, ugyanazon biciklivel, -ugyanakkora lesz a gyorsulásunk, és a végsebességünk... :)
(sõt, a némileg nagyobb testfelülete miatt /légellenállás/ lehet, még én gyorsulom meg végül...) ;)

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

+ volt a próba!!!!!! minden elismerésem a mesternek!!!!!!! de nekem + gyûlt a bajom ezzel a kerék billegéssel.
azt mondják + lehet szokni. hát nem adom fel!!!!!!! készítek 1 prototípust és gyakorlok. ha menni fog,megkérem lompimestert építsen nekem 1 profi gépet.

Ismétlés a dugás anyja. :)
Eddig még mindenkinél elmúlt a billegés idõvel. Azt mondják az öregek, minden csak a megtett kilométereken múlik. Én például, még 2000 km után sem tudom elengedni a kormányt, de majd ez is eljön gondolom. Nem vagyunk egyformák.
Unalmas is lenne. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

Hebrák

Hebrák

vendég

• fórumtag
  • 35 posts

ígérem hogy ha ilyet láttok az írásomba ezután az nem lesz szándékos !!! (pedig lenne még pár a tarsolyomba)
de amire vártam meg erõsítést arra nem válaszolt senki. gondolom mindenki volt kezdõ. szívesen vettem volna pár tapasztalatot, pár megnyugtató szót

Én 120 km-nél tartok és már elenyészõ a orr lengés csak nagyon lassú tempónál kacsázok, már néha egy kézzel is próbálkozom . Eddig a max 46 km/ó volt a sebesség, akkor sem volt semmi gond.

Oldalkocsis

Oldalkocsis

vendég

• fórumtag
  • 73 posts
Sziasztok !

Üdv az új srácoknak a klubban!
Nekem a vendettánál százszor ezerszer jobban teszik: Lompi mester utolsó elõtti gépe!!!! Szia mester, bár nem lehet követni a tempód, lehet azóta már alkottál. Tudod amelyiket kipróbáltam. Üdv OK! Gyönyörû a Beard gépe is!

Üdv mindenkinek Ok

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 posts

A Chilit -többek között- miattad raktam össze. Szerintem az is egy leg a maga nemében, de az Elephantot jobban szeretem!

Azért a Chili sem marad szeretet nélkül hidd el, mert én még mindig imádom. Szerintem is egy "leg", több kategóriában is. :)
Tegnap este 1 óra hét perc alatt tettem meg a 38 km-es edzõ körömet, amiben van két 10%-os emelkedõ is. Találd ki, ehhez hogy kellett menni az egyenes szakaszokon Az Action bents-el régebben ez másfél óra körül szokott lenni, és az is egy jó bringa ám. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
legjobb vagy sem de mindet én készitetem. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Na jó, de a száguldozás az síkon 60-nál kezdõdik...

...akkor a nyolcvan lejtõn rendben van...

...meg az összteló... :)

Te bankkártyával mész túrázni, én sátorral és hálózsákkal.
Te az outis haverokkal akarod tartani a tempót, én a túratársakkal.
Te a szállóban töltöd a telefonod, én menet közben.
Én látok éjszaka, te akkor már nem tekersz.

Különbözõek vagyunk. Én nem vagyok egy versenyzõ alkat és bár jó lenne egy a mostani gépem adottságaival rendelkezõ gép 10 kilóval, én meg hússzal könnyebben, de ennek ellenére elégedett vagyok! :)
Azt gondolom (sajnos, ezzel egyedül vagyok) , hogy az ország legjobb TÚRA GÉPE az enyém! :)

A Chilt -többek között- miattad raktam össze. Szerintem az is egy leg a maga nemében, de az Elephantot jobban szeretem!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

Sík úton negyven fölé tudom taposni az Elephantot. A gödöllõi lankákon lejtõztem vele nyolcvannál gyorsabban. Nekem ennél több nem kell! Pedál fordulatból sem...

Na jó, de a száguldozás az síkon 60-nál kezdõdik...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts

...de amire vártam meg erõsítést arra nem válaszolt senki. Szívesen vettem volna pár tapasztalatot, pár megnyugtató szót

Tapasztalat:
Az élet olyan, mint a nádszál: Ma még vidáman kacagsz, De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel.
Megnyugtató szavak:
Nincs semmi baj ! Minden rendben lesz ! Nem fog fájni ! Meg fog gyógyulni ! Savanyúcukor !
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Még senkivel nem találkoztam, aki lejtõn lefelé zúgva kb. 120-as pedálfordulatot be merne vállalni.

Sík úton negyven fölé tudom taposni az Elephantot. A gödöllõi lankákon lejtõztem vele nyolcvannál gyorsabban. Nekem ennél több nem kell! Pedál fordulatból sem...

Keress rá a videóimra, pedálfordulatból nem, de sebességbõl akad bõven! Én ugyanúgy hajtom lejtõn, kanyarban, síkon, emelkedõn.

Egy esetet tudok, amikor billeg: 6 Km/h alatt.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts
Ejnye Papa! Nem biztos, hogy mindenki érti a szarkazmusodat!

Az én aluvázamat is Debrecenben hegesztették. A kész vázat edzeni kellene. Na, ez a gond!
Inkább jó minõségû vázcsövet javasolnék: Tange, Oria, Colombus stb.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

Isten hozta az új fórumozókat!

(Uraim és vaskohászok!) A lengõorrú bringákhoz (sem) értek, de a hátadból kiálló, feltehetõen csomagtartó célú drótot (a kohászok 10mm alatt drótnak nevezik az anyagot - de én nem is vagyok kohász, csak kötekszem) célszerû volna lesüllyeszteni a hátsó kerék sárvédõje szintjére.

Megvilágítanám egy eltérõ szempontból:
Amennyiben "banán" táskát használsz, aminek a terhelése elsõsorban az ülésre terhelõdik, kell fönt egy akasztó pont. Erre elég egy tízes drót. A súly - a táska jellegébõl adódóan - az ülõlap irányába, alul koncentrálódik. Elõnye a csekély tömeg mellett, hogy magasra helyezhetõ a hátsólámpa. Önmagában, csomagtartóként korlátozottan használható. Lásd CHILI.

• A javasolt vékony horgászbot
  • 10x1 alu csõ, kidobásra ítélt többrudas törülközõtartó, v villanyszerelési anyag, ha simán nem beszerezhetõ a környékeden.
  • Decathlonban láttam sárkányeregetõk részére árusított üveg- szénszálas rudakat.
  • Sátor merevítõ rudak is szóba jöhetnek (leárazott olcsó strand szélvédõ)

Zászlót láthatósági mellény - narancs színût javaslok - egy darabjából készíthetsz, azon a fényvisszaverõ sávok már rajta vannak.

Kapható készen, felfogatással együtt, gyermek kerékpárokhoz. (pl.Auchan - 600 Ft.) Az AM-ben is kapható.

Zsolti
Azért annyira ne vedd a szívedre az intelmeket ! A magyar nyelv több helyen sérül ebben a topic-ban. Csak van aki megkapja a magáét és van aki nem. Engem pont ezért kevésbé zavar itt a fórumon ez a dolog ...

"Ne várj többet annál, mint amire képes." ...de annyit mindenképpen.
Jelenleg telefonon írok, nem áttekinthetõ. Biztosan lesznek benne hibák. Van akinek a helyesírása gyengébb. Ezt semmiképpen se keverjük a tudatos, és sajnos divatos rövidítésekkel.
Az elsõvel még a nyolcvanas években találkoztam, egy KTM reklámban.
4 takt 4U
Akkor, harminc éve ez még ötletes volt.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts

+ volt a próba!!!!!! minden elismerésem a mesternek!!!!!!! de nekem + gyûlt a bajom ezzel a kerék billegéssel.
azt mondják + lehet szokni. hát nem adom fel!!!!!!! készítek 1 prototípust és gyakorlok. ha menni fog,megkérem lompimestert építsen nekem 1 profi gépet.

Szerintem a lengõorrú kb. 500 km alatt +szok6ó. Emiatt 1általán ne aggódj! A nagy sebesség szempontjá- szerintem a korlát a magas pedálfordulat. Nagy sebességnél, magas pedálfordulatnál veszélyesen kacsázik. Még senkivel nem találkoztam, aki lejtõn lefelé zúgva kb. 120-as pedálfordulatot be merne vállalni. 1elõre 2ségeim vannak...
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

....szerintetek nagy fába vágom a fejszém?
Lehet mégiscsak nagy fa lesz ez :D

A kérdés után ott a válasz ;)

Ha minimális használatra, versenyekre szeretnéd használni a súly csökkentését célul kitûzve akkor még talán, de mindennapos használatra, túrázni már a normál méretes (nem súlycsökkentett) gyári alu vázak is néha a határon egyensúlyoznak.
https://picasaweb.go...538314098586898
De ez részemrõl csak találgatás, mert nem dolgoztam hegesztett aluval.

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts
szerintem elégé nagy lesz az a fa meg alu az érdekes anyag sajnos az ha törik akkor anak nemlesz sok elöjele .
hajol megnézed a képeket lácik minden jol mi hogyan van megoldva
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

stoki

stoki

törzsvendég

• fórumtag
  • 737 posts

ígérem hogy ha ilyet láttok az írásomba ezután az nem lesz szándékos !!! (pedig lenne még pár a tarsolyomba)
de amire vártam meg erõsítést arra nem válaszolt senki. gondolom mindenki volt kezdõ. szívesen vettem volna pár tapasztalatot, pár megnyugtató szót

Zsolti
Azért annyira ne vedd a szívedre az intelmeket ! A magyar nyelv több helyen sérül ebben a topic-ban. Csak van aki megkapja a magáét és van aki nem. Engem pont ezért kevésbé zavar itt a fórumon ez a dolog ...
...

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 posts
Üdv az újaknak! :)
Jó látni hogy egyre többen vagyunk :)
Egyébként nagyon gondolkodom egy Vendetta utánzat készitésén, persze aluminiumból, talán megtudnám oldani az aluminim hegesztését is, ismerõs által....szerintetek nagy fába vágom a fejszém?
Egyébként egyvalami nem világos teljesen a Vendettával kapcsolatban, mégpedig a villaszár csatlakozása a Vendetta felsõcsövéhet vagy "boom-jához". Ha valaki tud, segithet :) Még egyelõre elméleti szinten tartok, annyit tudok, hogy aluminiumból akarom, a hozzá összeválogatott alkatrészek 6.6 kilót nyomnak, az egészet 11 kilóban akarom maximalizálni. Lehet mégiscsak nagy fa lesz ez :D