Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

b zsolt

b zsolt

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Köszönöm én is az ügyintézést. Beard ülése valóban szép lett. Nekem lesz vele egy kis bibi, mert rövid a szövet. 90 cm-es az ülõlapom, nem tudom eldolgozni az anyag végeit. Átlósan kiadja, vastagsága is elég, csak attól félek nem fog-e úgy eltorzulni a kész szivacs a használattól. Alszom rá egyet.

ha valami gondod van a szövettel én szívesen átveszem!!!!!!!!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
dybiii nemtudtalak hivni mert nem mentetem el a szánod.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hog menyi bajotok van ha kevés az anyag lelel vágni az ülésböl 90cm ha nem elég akkor a métersem :D
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Szia Steve!

Nem tesz semmit. Gratulálok az ülésedhez, szuper lett.
Jó az összehúzás is, és külön örülök, hogy emiatt találkoztunk, nem csak veled, sokótokkal.
H

Köszönöm én is az ügyintézést. Beard ülése valóban szép lett. Nekem lesz vele egy kis bibi, mert rövid a szövet. 90 cm-es az ülõlapom, nem tudom eldolgozni az anyag végeit. Átlósan kiadja, vastagsága is elég, csak attól félek nem fog-e úgy eltorzulni a kész szivacs a használattól. Alszom rá egyet.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Mi iden tervezzuk asszonypajtassal a Passau-Pozsony szakaszt. Ha van vkinek tapasztalata vagy tudja hol talalni jo infokat, keressen meg legyszi!

Privit sasold meg:)
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Javíthatattlan optimista vagyok! Ez lesz az egyik jövõ évi túránk?

Én már annak is örülnék, ha a Pünkösdfürdõ-Szentendre szakaszt megcsinálnák. Azt amit még mernek EuroVelo 6-os útnak nevezni. Te is ismered.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

Mi iden tervezzuk asszonypajtassal a Passau-Pozsony szakaszt. Ha van vkinek tapasztalata vagy tudja hol talalni jo infokat, keressen meg legyszi!

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Szia Steve!

Nem tesz semmit. Gratulálok az ülésedhez, szuper lett.
Jó az összehúzás is, és külön örülök, hogy emiatt találkoztunk, nem csak veled, sokótokkal.

H

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Beard

Beard

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Sziasztok!
Elkészültem én is az üléssel. A következõ, okulva a hibákból, már biztosan jobb lesz, de nem vagyok elégedetlen az eredménnyel. Az esõ miatt hosszabb távon nem tudtam kipróbálni, de nagyon kényelmes. Az anyagot teljesen felhasználtam, hulladék csak a kerekítésnél keletkezett, valamint a belsõ anyag hosszából 2 centimétert kellett levágnom, hogy a külsõ befedje. Ez így éppen elég volt, elég határeset a hosszúság. Csak a végét kerekítettem le, mert elképzelhetõ, hogy nem ez az ülésalap marad. Hosszában alig nyúlik, széltében viszont szépen kiterül, ha ráül az ember.

Ezúton is nagyon köszönöm Hasszánnak, hogy megszervezte az ACS10 beszerzését!

Feltöltött kép.Feltöltött kép.Feltöltött kép.Feltöltött kép.Feltöltött kép.Feltöltött kép
Feltöltött kép
Steve

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Némettel elég jól lehet boldogulni arrafelé.

Az tök jó, mert én annyit tudok mindössze németül, hogy "já", és ezt is még oroszból tanultam. :)
Marad az angollal kevert aktiviti. :)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Lezárulni látszanak az ACS-10-es kalamajkák, úgyhogy írok egy rövid összefoglalót.
A gyártócég a Wunderlich:
wunderlich24.info
De õk nem adtak anyagot, így egy kis nyaggatás után megérkeztünk a magyar képviselethez, az
Exact-Deco Kft-hez:
Bejelentkezés
Õk tényleg kedvesek, rendesek voltak, lehet tõlük ACS-10-et rendelni nyugodtan, megjön kb 4 hét alatt.
S most arról, hogyan oldottam meg 80x80-as anyagból az ülésemet.
Az üléshossz 80 cm, szélesség 25, s ezért jobb, ha van egy 94x60-as darab, mert akkor a 25 cm-t levágva a maradék anyag minden irányból lefedi az elsõt. Erre azért van szükség, mert egy ülésen, amit dinamikusan veszel igénybe nem jó a toldás, ott biztosan szúrni fog, vagy egy idõ után elvásik az anyag.
Az ACS10 egyik irányba nyúlós, a másikba sokkal kevésbé. Én inkább hosszirányba gondoltam, hogy tartásigénye lesz az anyagnak, ennek megfelelõen így vágtam ki az ülés formáját.
Feltöltött kép
Erre mindenképpen szükség volt így vagy úgy, ezen nem is gondolkodtam sokat, megvolt. Ezt követõen azonban érdekes kérdés volt, hogyan alakítom rá a másik darabból a fedõfelületet.
Ehhez türelmesen álltam hozzá, fogtam egy krétát, és rajzolgatni kezdtem a lehetõségeket a megmaradt anyagra. Sajnos a kinyújtós oldalával nem tudtam összeküzdeni a lefedettséget, és toldani nem akartam. Egy fél órás sakkozás után egyszer csak belecsomagoltam a meglévõ kivágott darabot a nagyobb darabba.
Feltöltött kép
Ez lesz az, gondoltam magamban, mert ha nem vágok, és bonthatóan építkezek, még mindig kezdhetem elölrõl, addig azt is kigondolhatom hogyan kellene vágni.
Úgyhogy ezt tettem, és bõrvarró cérnával dolgoztam tovább.
Elõször is összeférceltem a nagyobb darabot a kisebb köré, majd
Feltöltött kép
elkezdtem elvarrni a végeket, ehhez pelenkaöltést használtam, jó sûrûn, akár ugyanabba a hurokba többször is vissza-visszaöltve, amíg a cérna megtartotta az ACS10-et.
Feltöltött kép
Ezt mindkét oldallal végigcsináltam, majd gyorskötözõvel rögzítettem az eredményt a favázra.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Amint ezzel végeztem, jöhetett a próbaút, és a következtetések:
1. Az eredeti vágást lehetett volna fordított szálirányban is csinálni, hosszirányban nagyon tart az anyag, de széltében mindkét réteg tud szûkülni, ezért egy idõ után a lapockámnál kilóg egy farúd, ami nem nagyon kényelmetlen, de nem olyan jó mint eddig.
2. Az jó ötlet volt, hogy nem daraboltam tovább, az ülõfelület egységes, elégedett is vagyok vele,. de a végét be lehetne borítani valamilyen fekete ragasztószalaggal vagy zsugorfóliával, vagy valamivel, hogy esztétikailag is megfelelõ legyen.
3. Amúgy kényelmes, szellõzik, jó lesz, ha bõrvarró cérna elég tartós.

Hasszan

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Nem jártam még a környéken sem ezelõtt, ezért most különösen várom a túrát.

Némettel elég jól lehet boldogulni arrafelé.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Zéta

Zéta

vendég

• fórumtag
  • 140 hozzászólás

Nekünk is hasonló a B-tervünk, ha az Alpokban esne. Mi Szarajevóból nyomnánk egy kört, benne a Tara kanyon, Piva kanyon, Mostar...
Ezekben a kanyonokban jártál már?

Nem jártam még a környéken sem ezelõtt, ezért most különösen várom a túrát.
Remélem az idõ is jobb lesz addigra. Már csak azért is, mert a jelek szerint sok rekus lesz túrán augusztusban.:)
"Az élet szép. Viszonylag." /Vavyan Fable/

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Szia NagyEmber!

Budapesten a Bartók Béla úton lakom a Xi. kerületben.
Ha Te jársz erre, akkor már meg is oldódott a dolog.
Ha nem, javasolj megoldást.
Sajnos én nem sûrûn járok Pilisborosjenõn.

Hasszan

Akkor én megyek.
Mikor járjak arra?
Inkább a hét második fele, vége a jó nekem...
NE

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Szia NagyEmber!

Budapesten a Bartók Béla úton lakom a Xi. kerületben.
Ha Te jársz erre, akkor már meg is oldódott a dolog.
Ha nem, javasolj megoldást.
Sajnos én nem sûrûn járok Pilisborosjenõn.

Hasszan

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Halihó!

Anyagok szétosztása folyamatban.
Debrecenbe tegnap elvitte a posta a 2 ülésanyagot, a költségét borravalóval megkaptam, köszi :-)
Én ma már az új ülésemen jöttem, igyekszem mihamarabb beszámolni róla, de szerintem nem ma. Teljesen más a megoldásom, de jónak tûnik.
A szobában egy normál méret és Tom2-é árválkodik már csak, Tom2 intézkedik, NagyEmber még nem jelentkezett.

Hasszan

Sziasztok!
Zarándok úton voltam... 8 nap sár, esõ, szél és az anyaföld gazdagon, de ismét vagyok. Hassan, hogyan legyen a tranzakció? Személyesben a részletek?
Elõre is mindent köszi.
NE

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Az anyag debrecenbe sikeresen megérkezett, épségben, Peter-nek majd továbbitom.
Amúgy igy kézbefogva rájöttem, hogy nekem bõven elég ebbõl hacsak simán duplán van az anyag, 3 réteg az már felesleges ebbõl nekem.
Valakinek ötlet az elkészitésre? :) Lehet másnak is hasznos lenne pár tanács :)

hasszan

hasszan

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Halihó!

Anyagok szétosztása folyamatban.
Debrecenbe tegnap elvitte a posta a 2 ülésanyagot, a költségét borravalóval megkaptam, köszi :-)
Én ma már az új ülésemen jöttem, igyekszem mihamarabb beszámolni róla, de szerintem nem ma. Teljesen más a megoldásom, de jónak tûnik.
A szobában egy normál méret és Tom2-é árválkodik már csak, Tom2 intézkedik, NagyEmber még nem jelentkezett.

Hasszan

peter1001

peter1001

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás

Nem tudom, hogy áll ez a ülés anyag, de sajna Debrecen továbbra sem szerepel a tervek között. Miskolcig ismét eljutok csütörtökön, de nem tovább. Varagyuri ígérte, hogy jön pestre. Az meg kiszámíthatattlan... Ha nem sürgõs, leszervezem.

Ha nem muszáj ne csináljunk különprogramot Gyurinak, meg amúgyis lógok neki (is) egy sörrel a kormány fuvarjáért. Én, kérem, megbízható adós vagyok, mindíg messzirõl kerülöm azt akinek tartozok, így óvva az illetõt a meggondolatlan, hirtelen felindulásból történõ tartozásbehajtás vádjától. Megoldódni látszik a szövet idejutása, de köszönöm szépen a segítõkészségeteket. Küldfénypost!
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó !