Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Bacchetta, támaszkerekes megoldás. Nagy hegyet mászni. Soha ne kelljen az ilyen elinduláshoz.

Ez elég veszélyes lehet. Ha hirtelen pont a bal lábát kell letenni, akkor bukta. Én ilyen esetben inkább a trájkot választanám.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Vicces. Olyan ez a vita, mint a Mac, PC, vagy Linux, MS, vége, hossza nincsen... Lehet vele foglalkozni, idõt tölteni rajta. Inkább tekerjünk!

Nem vita ez. Tapasztalatok átadása.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Valaki nem tudna esetleg segiteni, hogy 50x1-es húzott acélcsövet hol tudnék venni vagy szerezni vagy bármi?

Nekem van 1 db 120 centis. Ha jár ismerõsöd Gödöllõn, egy ezresért viheti. Vagy futárral elküldhetem, de az 2.000 ft+ÁFA. Postásokkal nem görcsölök.

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás

Bacchetta, támaszkerekes megoldás...

A támaszkerék elhelyezése jónak tûnik. A hegymászásra alkalmas megoldásnál inkább szélesebb támaszt és bolygókerekeket (mint a teszkós kocsinál) alkalmaznék, mert a kanyarodásban az nem gátolna, mint a fix állású kerekek.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Valaki nem tudna esetleg segiteni, hogy 50x1-es húzott acélcsövet hol tudnék venni vagy szerezni vagy bármi? :)
1 méteres darab kell csak, de ha 6 méteres szálban adják, akkor úgyis jólenne...Debrecen és környéke elõny :)
Esetleg akinek van otthon és nincs rá szüksége, akár postán is eljuttathatná hozzám:)
Neten nemnagyon találok sehol....:S

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 hozzászólás
Bacchetta, támaszkerekes megoldás. Nagy hegyet mászni. Soha ne kelljen az ilyen elinduláshoz.

Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Egyetértek. Én se szívesen ültem vissza. És szerintem Szélvész se. De hegyre, bolyba nem való a lengõorrú. Minden más alkalmazásra én is ezt javaslom.

Vicces. Olyan ez a vita, mint a Mac, PC, vagy Linux, MS, vége, hossza nincsen... Lehet vele foglalkozni, idõt tölteni rajta. Inkább tekerjünk!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

Azért azt félve jegyezném meg, hogy aki lengõorrút használ, már nem szivesen ül vissza hagyományosra… :)

Egyetértek. Én se szívesen ültem vissza. És szerintem Szélvész se. De hegyre, bolyba nem való a lengõorrú. Minden más alkalmazásra én is ezt javaslom.

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Nos, van abban valami, amit az AM-es bácsi mond… :)

Egyrészt, ha azt szokod meg –mondjuk egy OUTInál- hogy folyamatosan az orrod elé bámulsz, akkor mindig az utolsó pillanatban fogsz reagálni az eléd ugró kátyúkra. Azt meg mindenki tudja, hogy a kátyúk rendkívül gyors mozgásúak, váratlanul és hirtelen ugranak eléd. Amikor meg autót vezetsz, akkor meg nem hiányzik, hogy lásd a kerekeket. Ettõl eltekintve képes vagy kikerülni a gödröket.
A lengõorrú fordulási köre legalább akkora vagy még kisebb is mint némelyik hátsókerekesé. Errõl van pár videó is. A hátsókerekest a kormány és a lánc akadályozza a fordulásban meg a tekerésben.
Gyors mozgásokat valóban nem lehet a lengõorrú kormányával végezni, hiszen lábbal „tartod”. Cserében sem padka, sem kátyú vagy gödör, de még egy szembe jövõ gyalogos sem tudja kitépni a kezedbõl. Az esetek döntõ többségében talpon maradsz. Valamit – valamiért.
Ezeket az ellenvetéseket én is hallottam, de nekem nincs szükségem hirtelen kormánymozgásokra, mint ahogyan hosszú láncra vagy eltérõ méretû kerekekre sem.
Mind két konstrukciónak vannak elõnyei és hátrányai.
Azért azt félve jegyezném meg, hogy aki lengõorrút használ, már nem szivesen ül vissza hagyományosra… :)
Az elvitathatatlan elõnye a lengõorrúnak, hogy megjelenése (és Lompi megjelenése) óta, robbanásszerûen nõtt a rekuk, ezen belül a házi rekuk száma. Ez mindenképpen elismerésre méltó!
Ha ezek a gépek valamelyik forgalmazótól származnának….
Ha te csinálod, abból meg ugye nincs pénze a kereskedõnek.
Nagy Ember rátapintott a lényegre: az a jó, amit a kereskedõ árul!

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Azt mondta az AM-es bácsi, hogy próbáljam ki mindkettõt ésmajd megértem mit mond XD
Jó, ebben van valóságalap....de akkorse lesz pénzem egy 2-3-4 ezer eurós keróra....ezer euró alatt kijövök bõven....meg magyar utakra szerintem kicsi a 20-as kerék, a high racerhez meg nemvagyok elég magas...

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
terepen tekerem mert ezt szeretem:)
régi
Feltöltött kép
mostani
ezt szokjam a lengõórrút címmel készíttem Lompival
és nagyon bejött(halkan : nem bírtam ki ezt is megrángattam már terepen:p)
Feltöltött kép
és a függõben lévõ-már lefestve,tesztkör után lesz róla kép
lesz meglepi;)
Feltöltött kép
toljad neki!!!

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás
Milyen volt a régi és milyen a mostani?
NE

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás

Az eladójuk pedig le akart beszélni a lengõorrúról, merthogy a fronthajtásosokkal nehéz reagálni a hirtelen helyzetekre, mondjuk gyalogos lelép elém vagy hirtelen kátyú jön....
Mai tapasztalat ennyi :D

Próbáld ki jégbordás úton mind a kettõt.Nekem 2 pocsolya között is necces volt átmenni a régivel a mostani jobb:)
toljad neki!!!

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hát ojan ut még nem volt ahol lekelet volna szálni meg a margitszigetröl a feljáro is elég derékszög na mindegy aki ment lengö oruval nem igen mond ijeneket.
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Annyiban lehet igaza, hogy egy lengõorrúnak nem lehet annyira elforditani a kormányát mert útban van a láb....de szerintem ennyire azért nem drasztikus a helyzet....fõleghogy van fék is a bicikliken :D

A kérdés sokkal inkább az, hogy mit árulsz. Ha nincs lengõorrúd a polcon, akkor nyilván nem futtatod azt... ráadásul a hazai, "némi" árkülönbözetet mutat az behozott cuccokkal szemben. Arról meg már ne is beszéljünk, hogy az utóbbi egy gyárban készül, még ha manufaktúra, akkor is. Messzire vezet....
NE

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás

hehe érdekes megközelizés de nem ütötem még el gyalogost nem vertem szétt kereket kátyuba elörekel nézni és nem ér ijen baj ja és nembeszélve a beépitett kormány sabilizátora :)
hozáteszem mentem már jopár tiz lengöoruval pár ezer km ert :)
és senki nem mondtamég hogy nemlehet kikerülni a kátyukat

Annyiban lehet igaza, hogy egy lengõorrúnak nem lehet annyira elforditani a kormányát mert útban van a láb....de szerintem ennyire azért nem drasztikus a helyzet....fõleghogy van fék is a bicikliken :D

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
hehe érdekes megközelizés de nem ütötem még el gyalogost nem vertem szétt kereket kátyuba elörekel nézni és nem ér ijen baj ja és nembeszélve a beépitett kormány sabilizátora :)
hozáteszem mentem már jopár tiz lengöoruval pár ezer km ert :)
és senki nem mondtamég hogy nemlehet kikerülni a kátyukat
képek

dartsos

dartsos

törzsvendég

• fórumtag
  • 258 hozzászólás
Na megvolt a virágos felvonulás, szépen kidekoráltam a trike-om :P
De a hülye tourinformosok hátraküldtek a pórnép közéXD Pedig elöl ment egy tandem trike, elöl fekvõ hátul kormányzó és prosztataüléses, meg volt egy idsebb úr is trike-kal, õk bezzeg mehettek elölXD
Na nembaj, cserébe a legeslegutolsó bicikli voltam végig, beis mondták a tribünöknél, hogy a lustábbak igy közlekednek :D
A békás tónál meg kintvannak az AMBringások egész szép palettával...hoztak trike-ot, GoCycle-t, meg Fujin-t, Challenge-et, bár ahogy láttam azok csak bemutatásra voltak, a trikeokkal meg egy delta trike-kal lehetett menni.
Az eladójuk pedig le akart beszélni a lengõorrúról, merthogy a fronthajtásosokkal nehéz reagálni a hirtelen helyzetekre, mondjuk gyalogos lelép elém vagy hirtelen kátyú jön....
Mai tapasztalat ennyi :D

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás
Tegnap feltöltéskor még meg volt, vissza is néztem.
Feltöltött kép
Feltöltött kép
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
motyoo;50x1-es húzott acélcsõ bõven elég

csak ne hetra trafoval akarja meghegeszteni :) :D

zsolti gépe 700 as shimano outi kerekek svarble lugano gumik ja és 110es tengejtáv hajtomü ülölap táv álithato gyakorlatilag suj 16-17kg nem gramos mérlegen
képek