Jelentkezz be Regisztrálj

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)
Írta 2011. szeptember 19. - 12:08

jól látod, próba projekt, de az elsõdleges cél nem egy rekumbens elõállítása, hanem a munkahelyi stressz levezetése. A rendszergazdaként az agyamba beférkõzõ stresszt akarom kétkezi munkával redukálni.
Sajnos a csapágyak nem egytengelyûek, mert nem - vagy nem csak - a villa karjai hajlottak el, hanem - közvetlenül az alsó csapágy felett - a villa nyaka. Ennek oka a freestyle felhasználás, jelesül a trükkök közben, az elsõ keréken bemutatott egy kerekezés, amit a villanyak nem tolerált kellõ képen.
Amúgy nem marad vacak a nyakamon, mert az egyetlen mechanikai módosítás a donoron, az elsõ villa sarutávjának 10 mm-el történõ bõvítése lesz, így a stressz és a projekt kifutása után a donor eredeti formájában eladható marad. Ha meg valamilyen tragédia folytán használható lesz a produktum, akkor legfeljebb kerékpározással fogom levezetni a stresszt és nem barkácsolással.
A próbaút sajna nem kivitelezhetõ, mert csak Szélvész Tanáurat ismerem személyesen - én õt, és nem õ engem - nekik pedig, ha jól tudom, most éppen nincsen 100+ kg-s teherbírású rekumbensük.
:-(
Írta 2011. szeptember 19. - 09:34

az alsó és a felsõ csapágyanak egytengelyûnek kell lenni, különben nem forog rendesen a villa. Ha csak a villa karjai görbék, hagyd úgy, ahogy van!
Nekem úgy tûnik, ez csak egy próbaprojekt, azaz kifizetsz egy kis pénzt hogy legyen egy vacakod, amit majd kidobsz, és vagy neki fogsz egy normálisnak, vagy veszel egy normálisat.
Nem bántani akarlak, hanem segíteni. Én is megcsináltam azt a butaságot, amire te most készülsz.
Ha ki szeretnéd próbálni, hogy milyen a rekuzás, akkor célszerûbb és olcsóbb itt a topikban megkérdezni, hogy kiét próbálhatnád ki.
Írta 2011. szeptember 19. - 09:21

Belevágtam egy átépítésbe, annyira felvillanyozott Motyoo Pyciklije. Mivel a képek alapján úgy saccoltam, hogy Motyoo hozzám képest "aprócska" termetû - szellemileg azonban magasabb ;-) /ezt nem a képek alapján/ - egy BMX-et próbálok átalakítani, nem egy 16-ost.
Nálam, mivel sok mindent hagytam már félbe, fontos volt, hogy a donoron ne fúrjak/faragjak/hegesszek/flexeljek. (Szabadon választott, hogy mit ne.)
Sajnos azonban elkapkodtam a donor beszerzését, mert nem szúrtam ki, hogy az elsõ villa nyaka meg van rogyva, kb. 1,5-2 cm-et mozdult el a csõ tetejénél mérve, valószínûleg a freestyle használat miatt. Elsõsorban anyagi, másodsorban technikai okok miatt - õ tárcsafékes, én meg 100+os vagyok - ragaszkodnék az eredeti villához.
Saját kútfõbõl csak annyit sikerült kieszelnem, hogy a kiegyenesítés után belszorítok a csõbe egy hagyományos acél kormánycsõdarabot, hogy a rogyás környékét megerõsítsem, de azt még nem sikerült kiagyalni, hogy hogyan is tudnám kiegyenesíteni annyira, hogy ezt megtehessem. Még nem szakadt az anyag, de félek, ha túl terhelem a visszahúzás során, még szakadhat. Igaz akkor legalább nem kéne gondolkodnom, vehetnék újat! :-(
Van valakinek bármilyen ötlete, vagy hagyjam a villát, mert menthetetlen és szerezzek másikat.
Írta 2011. szeptember 19. - 06:24

köszi de, ha kinagyítom a képet akkor sem tudom elolvasni a feliratot
A felirat TOXIC WASTE
Írta 2011. szeptember 18. - 22:03

köszi de, ha kinagyítom a képet akkor sem tudom elolvasni a feliratotezen a megfogalmazáson már egy kicsit túlmentünk egy kicsit:)
azt hiszem Python készített egy matricát is
felette van a lényeg kisbetûvel:D
Írta 2011. szeptember 18. - 21:53

ezen a megfogalmazáson már egy kicsit túlmentünk egy kicsit:)Nem látom az "industrial" szót a gépeden. Vagy az a másik oldalon van?
azt hiszem Python készített egy matricát is
felette van a lényeg kisbetûvel:D
Írta 2011. szeptember 18. - 21:47

hehe csak az évek nem stimelnek ezmár 3 éve csináltam ki kopintott mit?
igazad van de azt el kell ismerned, hogy zocra jobban néz ki és meg van benned a tehetség az után gyártásra, különben is említetted, hogy valami hasonlót össze akarsz dobni
Írta 2011. szeptember 18. - 21:37

Írta 2011. szeptember 18. - 21:33

isu ijetmár csináltam igaz nem volt karbonbol
Csak az elv hasonló, maga a gép nem. Én egy koppintásra gondoltam vasból.
Írta 2011. szeptember 18. - 21:04

Írta 2011. szeptember 18. - 20:52

Õ nincs rajta a képen, ne keressétek. Szentendrén futottunk össze vele.... és Sao-val is találkoztunk...
Az avatarok megelevenednek. Egyre több személyes ismerõsöm van már a rekusok táborából. Jó volt együtt.Köszönöm a találkozást és a túrát. Jó volt veletek személyesen is megismerkedni.
Ugylátom zockráéknál is bele nyultak a lecsoba
deha befordul a kormány még mindég ugrik a festék
és ezensem kel hajtomü távolságot álitani valoszinüleg ezis full egyénre szabott:)
(jopár ezer € ért)
Ha neki fogsz két nap se kell neked hozzá és összedobsz egy ilyet.
Nem látom az "industrial" szót a gépeden. Vagy az a másik oldalon van?Szép a gép ,de ez jobb:D
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-nVpYAPN9mNY/TkloFVZ569I/AAAAAAAAG4M/_v6m4O8utfE/s720/DSCF0005.JPG
Írta 2011. szeptember 18. - 20:50

Írta 2011. szeptember 18. - 20:45

Nameg én nem a száj lobálást választom;)
inkáb alkotok:)
Írta 2011. szeptember 18. - 20:38

Te se a "szájmenésedrõl" vagy híres

Írta 2011. szeptember 18. - 20:12

Írta 2011. szeptember 18. - 20:02

Írta 2011. szeptember 18. - 19:46

Írta 2011. szeptember 18. - 09:20

Szép a gép ,de ez jobb:DUgylátom zockráéknál is bele nyultak a lecsoba
már voltam vele a bányában,felénk sajna csak arra felé van némi lejtõ.
odamenet se volt vajmi sima az út,de csak a keréknek -nekem nem:)
:Dnem értem minek kerülni betonon akkorát ,ha az erdõn át mindig van egy rövidebb út:)
Papa!
készítek egy képet majd kint a szabadban és küldöm cserére!(az még kicsit nyers állapot volt:))
Írta 2011. szeptember 18. - 08:00

deha befordul a kormány még mindég ugrik a festék

és ezensem kel hajtomü távolságot álitani valoszinüleg ezis full egyénre szabott:)
(jopár ezer € ért)
Írta 2011. szeptember 17. - 21:27

... és Sao-val is találkoztunk...
https://picasaweb.go...feat=directlink
Köszönöm a találkozást és a túrát. Jó volt veletek személyesen is megismerkedni.