Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
13414 hozzászólás a témában

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

nem gond, már elvetették!

? Én úgy érzem épp, hogy körvonalazódik egy szombati karika.

motyoo 3000 tudod menyi sört adnak? Nameg máskor nincs is tömeg nyomor. :)

Nem ragaszkodom én a Balatonkerüléshez, van még hova menni. Viszont a hétvégéim sûrûek, szóval részemrõl az idõpont (okt 22) fix, egy egynapos túrára szívesen mennék bárhova!

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

Nagyon jól hangzik... Habár nekem a szombat egy kicsit sûrûnek ígérkezik.
NE

nem gond, már elvetették!

NagyEmber

NagyEmber

vendég

• fórumtag
  • 62 hozzászólás

Ezmiez? Valami háztömb körüli lájtos kör vagy esetleg legurultok a Velencei Tóig? Az utóbbi hosszúságú érdekel.

Esetleg a már tervezett Hõsök terén a tali? Utána meg bármerre? Ha ez tetszik, akkor felcsábítom Lompit is, Nagyember új gépével együtt. A szállítási költséget sörben letudhatják...

Ebben a formában nem csak Papa tesztelhetne fekvõ bringát. (és kirendeljük a híradót is)

Nagyon jól hangzik... Habár nekem a szombat egy kicsit sûrûnek ígérkezik.
NE

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.496 hozzászólás
motyoo 3000 tudod menyi sört adnak? Nameg máskor nincs is tömeg nyomor. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Sziasztok!
Láttátok a Tényekben a "tandem trike-ot" ?
Baromi jól nézett ki...

Láttam a csodajárgányt http://tv2.hu/tenyek/video/hazi-epitesu-csodajargany-tenyek-riport a világszenzációt.

Hmmm. Világszenzációnak nem mondanám. Ez a Viking utánépítése. Motyoo is írt róla, ahol a láncvezetést "egyszerûségét" egy háromárbócos hajó kötélzetéhez hasonlította. Az eredeti Viking hajtásláncát valóban kellett módosítani, mert csak az elsõ embernek volt racsnija, a hátsó fordulatszáma az elsõ ember racsnijának a kimeneti fordulatszámával ment. A 48kg saját tömeg elég brutálisan hangzik. Remélem a mi járgányunk a fejlesztés során is alatta marad 15kg-mal. (most ott van):D
Kíváncsi lennék, hogy éles kanyarban mennyire deformálódik a váz. A Tények videón nincs ilyen felvétel. Az eredeti Viking ebben nem valami biztató:
http://youtu.be/URO_HweHwos

A független hajtás viszont nagyon kényelmes.

A mienkrõl itt vannak az egy évvel ez elõtti képek a kezdeti állapotról, a Vikinggel hasonlítgatva.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás
40 km-be pl. ennyi fér bele.

Más, program 3 hét múlvára: Balaton-kerülõ Szezonzáró Bringatúra (3 napos) | TTT Meg lehet kerülni a Balatont 3000.-ért (úgy is mondhatnám, ha akkor kerülöd meg a Balatont, akkor 3000.-ért adnak hozzá egy pólót :) Szóval én szívesen mennék egy kört okt. 22-én (szombaton). De ugyanolyan szívesen (ha nem még szívesebben) mennék máshova egy hasonló lélegzetû túrára, a Balaton már kezd eléggé lerágott csont lenni - ettõl persze még szeretjük! Kedv, csatlakozók? Az is egy lehetõség, hogy pénteken levonatozni meló után, szombaton kerülni, vasárnap hazatekerni.

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Nekem meg, úgyhogy ezt le is fixálhatjuk.
"Iszok ha gyõzök, iszok ha vesztek, a testem delíriumtól reszket"

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1129576']Rákóczi-híd környékén találkozhatnánk, onnan mennénk egy keveset délnek, kb. a Kompház sörözõig, esetleg az M0-ig, ha nagyon belelendülnénk. Valamikor délelõttre terveztük az indulást (mondjuk 10 körül).

Tehát ha 10-re a Rákóczi (Lágymányosi) híd budai lehajtójánál vagyok, az megfelelne. Nem mennék veletek, inkább ott a parkosban kipróbálnám, aztán hazacsurognék.
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Munkahelyemre kb. annyit tekerek, mint amennyi tõlünk a Lágymányosi. Onnan még délnek, vissza, meg haza, aztán máris eltelt nettó 3 óra, és egyéb tennivalók is vannak.

Motyoo! A 40-50 km eléggé határeset, de majd megkérdezem asszonyt, hogy kibírná-e.

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 hozzászólás

;1129569']Szombaton csatlakozhatsz hozzánk egy dél-budai tekerésre

Mi a konkrét terv? Én du. esküvõre vagyok hivatalos, szóval úgy fér bele a tekerés, ha 14:00-ig vissza tudunk/tudok érni Bp-re.

Na látom közben megírtad. Mit szólnátok egy olyan változathoz, hogy elõbb tekernénk egyet a Csepel-szigeten (40-50km-es körre gondolok) és utána a sör (és akkor ez utóbbit én ki tudom hagyni és zúzni a kötelezõ programra - bort inni ;)

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás
Ennél még a munkahelyedre is többet tekersz. Hogy hogy csak ilyen kevés van betervezve?

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás
Lánchosszal nem lesz gond, mert fix a bumm, csak az ülés állítható, viszont nehezítve van a dolog egy csomagtartóval.

Rákóczi-híd környékén találkozhatnánk, onnan mennénk egy keveset délnek, kb. a Kompház sörözõig, esetleg az M0-ig, ha nagyon belelendülnénk. Valamikor délelõttre terveztük az indulást (mondjuk 10 körül).

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.412 hozzászólás

;1129569']Szombaton csatlakozhatsz hozzánk egy dél-budai tekerésre

Ezmiez? Valami háztömb körüli lájtos kör vagy esetleg legurultok a Velencei Tóig? Az utóbbi hosszúságú érdekel.

Esetleg a már tervezett Hõsök terén a tali? Utána meg bármerre? Ha ez tetszik, akkor felcsábítom Lompit is, Nagyember új gépével együtt. A szállítási költséget sörben letudhatják...

Ebben a formában nem csak Papa tesztelhetne fekvõ bringát. (és kirendeljük a híradót is)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

;1129569']Szombaton csatlakozhatsz hozzánk egy dél-budai tekerésre, vagy ha az neked nem jó, akkor megbeszélünk egy idõpontot, és kijössz Budaörsre. Milyen messze van a hajtómûtengely az ülõlapod hátuljától?

A csípõm még csak 50%-os, komolyabban nem terhelhetõ. (Azért ma már bringával jöttem dolgozni...) Annyi azért bele férne, hogy szombaton betekerjek Budára, kipróbáljam 10 perc alatt, aztán haza óvatoskodjak. Úgy emlékszem, a lengõorrúd egy kicsit hosszú volt nekem, de állítás nélkül próbáltam ki. Szerintem ezen se kell állítani, esetleg egy pár centit, ha nem nagy ügy. Az se gond, ha csak 52/32-ben tudom kipróbálni, a lánchossz miatt.

Mikorra menjek, és hová? (Minél közelebb Gödöllõhöz, mert roki vagyok :) )

[levi]

[levi]

törzsvendég

• fórumtag
  • 434 hozzászólás

Köszi!

Levi,

Ki tudom én ezt próbálni?

Elvileg igen, már csak a gyakorlatot kell megbeszélni. Szombaton csatlakozhatsz hozzánk egy dél-budai tekerésre, vagy ha az neked nem jó, akkor megbeszélünk egy idõpontot, és kijössz Budaörsre.

Milyen messze van a hajtómûtengely az ülõlapod hátuljától?

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás
Inkább elõre kellene a láncfûrészhajtás, és akkor nem lenne gond a kerékpárúton sétáló gyalogosokkal.
:D

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
:)tárcsafékes hátsóagy felnifékkel:):)

:)én nem váltanék lengõorrúról másra:)
a mászóképességen egyszerûen lehet javítani-az ötlet a mesteré-biztos tud csinálni valami jó kis konzolt hozzá:D
Feltöltött kép
nekem nem kivitelezhetõ,mert szeretek erdõben is biciklizni-sok lenne a bírság:):)
az új generációs LOMPI BIKE-oknál ülés alá beleintegrálható lenne a szerkezet
akár menet közben is berántható:)
toljad neki!!!

Beard

Beard

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
ok....gondoltam megosztom veletek...
Steve

Isuka001

Isuka001

törzsvendég

• fórumtag
  • 507 hozzászólás

Sziasztok!
Láttátok a Tényekben a "tandem trike-ot" ?
Baromi jól nézett ki...

Láttam a csodajárgányt http://tv2.hu/tenyek/video/hazi-epitesu-csodajargany-tenyek-riport a világszenzációt. Szélvész tanár úrék bringája nem kapott ekkora nyilvánosságot. A lényeg az, hogy mi ismerjük a gépet személyesen! Itt látható igaz, hogy egy kis takarásban.
Feltöltött kép
Jobban örültem volna, ha õket látom a tévében.
...rekut mindenkinek alanyi jogon...
képtár

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.423 hozzászólás

papa levi hátso kerekese

Köszi!

Levi,

Ki tudom én ezt próbálni?