Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Rekumbensek (alias fekvés, tekerés)

- - - - -

• Please log in to reply
13414 replies to this topic

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Hello. Én is építek egy hasonlót, használt bringákból és elõl patkófékkel próbálok majd megállni. Egy aggodalmam van, hogy az oldaltengelyes kerék, kb 200 kg össz. terhelésnél, megadja magát, akkor nagy lesz a meglepetés!!!_--Ti milyen tengelyt használtok? üdv. Petya

20mm átütõtengely,
200kg-hoz min. 160mm dupla tárcsafék ha jót akarsz (és hegyre nem mész, mert egy ekkora gép nagyon gurul ám)
:D
mi napi túrára feltett csomaggal csak kb. 170kg-ok vagyunk, de a 203mm BB7-nek köszönhetõ h a múlt szombati túrán nem lett komoly baleset
"A fék fontosabb, mint a motor!"
nem én vagyok ilyen okos csak olvastam (E. B. a nagy varázslótól)
:)

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Drága jó gépészek, építészek!

Az 50x1,5-ös csõ hajlításra és csavarásra mennyivel erõsebb mint egy 43x1,5-ös?
Én annyi mindent nem szerettem még!
Picasa képtáram __ YouTube csatornám

lompi

lompi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,496 posts

Lompi,

tudsz javasolni valami anyagot, ami egy fokkal merevebb mint a Levi boomja, de nem nehéz mint a sár?

50x1 csöböl 20mm kivágva alul felül hoszába és középre 1.5 mm lemez csikkal ösze hegesztve. :)
Ha reku akkor lompi bike:)
képek

wariator

wariator

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 posts

Lompi,

tudsz javasolni valami anyagot, ami egy fokkal merevebb mint a Levi boomja, de nem nehéz mint a sár?

valami hasonló,mint a 20-as rekumon volt.2 vékony csõvel megvolt támasztva a középcsapágyház a fejcsõnek.A képen csak egyet látsz,mert takarja az egyik a másikat.Cserébe nem állítható a boom:)
Levi gépén a megoldásra szûk a hely,de megoldható...
valamikor az a jó,ha szûk...:D
toljad neki!!!

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Lompi,

Tom2

Tom2

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

.. a sracnak hianyoznak szuletese ota a karjai. Azt tudom hogy trike kell neki, de hogyan lehetne kez nelkul kormanyozni, erre van valami otletetek?
..

Van rá példa. Az egyik trájkomat ( régi piros gép) Bringanti alakította át pont olyanra amirõl szó van. A megrendelõ srácnak könyéktõl mindkét kezén protézis, kormányzást az átalakított háttámla jobbra-balra dõlésével oldotta meg. A megoldásról sajna már nincs kép, de a Marczibányi tér környékén talán még lehet találkozni vele, ha még mûködik.

Reku Papa

Reku Papa

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,423 posts
Levi,

betettem a géped a galériámba:
https://picasaweb.go...633980988842274

Ennyire stabil, kormányozható rekun még nem ültem. Láncvédõ csövek nélkül, csúszka helyett keresztgörgõvel, hálós üléssel, és ami a legfontosabb: egy sokkal merevebb boommal - királyság!

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

... a sracnak hianyoznak szuletese ota a karjai.
Azt tudom hogy trike kell neki, de hogyan lehetne kez nelkul kormanyozni, erre van valami otletetek?

Python ötletét venném elõ: lengõorrú delta trájk.

Lengõorrú bicajt sohasem hajtottam még - biztonsággal lehet csak lábbal kormányozni?
Kontrás változat hogyan viselkedne?

Erõs oldaltartású kagylóülés kell neki, és klipszes pedálok.
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts

Sziasztok, egy kis érdekesség ilyesmit már láttam osztrákoknál Fertõ tó kerülés közben
Hase Pino Tour menetpróba: vegyes páros

Tegnap koncerteztunk a Szimpla kertben es a koncert utani sorocskezeshez hozzankcsapodott ket belga srac. 6 honapja tekernek kelet europaban egy hasonlo kerekparon mint ez, eleje fekvos, hatul normal. Hatalmas dumalas az utazasainkrol, ki merre jart, ok ketten merre voltak eddig biciklivel stb...stb... aztan mondta az egyik srac, hogy szeretne vegre egyedul nekivagni egy ilyen turanak, mert zavarja hogy folyton masra van utalva, ugyanis a sracnak hianyoznak szuletese ota a karjai. Azt tudom hogy trike kell neki, de hogyan lehetne kez nelkul kormanyozni, erre van valami otletetek?
Azt mondta, hogy belgiumban nem nagyon megy ez a homemade vonal, szivesen csinaltatna akar itthon nalunk is!

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts

Hello. Én is építek egy hasonlót, használt bringákból és elõl patkófékkel próbálok majd megállni. Egy aggodalmam van, hogy az oldaltengelyes kerék, kb 200 kg össz. terhelésnél, megadja magát, akkor nagy lesz a meglepetés!!!_--Ti milyen tengelyt használtok? üdv. Petya

Hááát...

Patkó helyett V féket ajánlanék inkább, ha biztonságosan akarod a járgányt használni.

Egyszemélyes tadpole trájkomhoz 20 mm-es átütõtengelyes agyakat vettem, arra fûzettem az elsõ kerekeket, és a féltengelyeket esztergáltattam. Súlycsökkentés végett 14-es furat mehet bele. Szvsz nem lehet mindent bontott cuccból megoldani egy trájknál, ha a biztonságról nem akarsz lemondani. A tervezésbe és "fémépítõzésbe" fektetett rengeteg munkádat is lenullázod, ha nem szánsz rá egy kis manit.

Szélvész tanárúr épített tandem trájkot, sok munkával, igényesen - keresd, olvasd vissza a tapasztalatait.

Opcióként elgondolkodhatsz egy szóló trájk és egy alkalmanként hozzákapcsolható delta trájk alapú vonaton is, mint pl:
Kettwiesel Train at Spezi - YouTube
Egy trike némi fémbõl, kompozit anyagból, gumiból, mûanyagból és rengeteg kompromisszumból áll

vendég_ruha péter_*

vendég_ruha péter_*
  • vendég

Feltöltött kép
Ez jó terv, én acélban gondolkodnék. Megfelelõ falvastagságú és merevségû csövek használatával a kedvezõ súly is tartható.
A képet elnézve lehet, hogy az elsõ az elsõ fékeket, a hátsó meg a hátsót mûködteti?

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts

Sziasztok, egy kis érdekesség ilyesmit már láttam osztrákoknál Fertõ tó kerülés közben

Nyáron Bringantinál Bringantinál készülõdött hasonló. Hátul kipróbáltam, a kanyarodást gyakorolni kell.
https://picasaweb.go...525028888423506

Tibor-s-trike

Tibor-s-trike

törzsvendég

• fórumtag
  • 354 posts
Rendõrautóba hajtott bele egy kerékpáros Miskolcon | BOON

:) Nem én voltam.

szelvesz

szelvesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts

Szombaton lesz az AM ez évi utolsó túrája, de jobban örülnék valami home made csapatnak...
(mivel a jövõ héten meg nem vagyok)

Jobb híján AM túra, vagy vasárnap vmi, de az idõjárás nem tûnik túl biztatónak :(
Lehet h vasárnap jobb (kevésbé rossz) idõ lesz

Python

Python

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,412 posts

hétvégén ki merre? fel kellett utaznom Pestre hirtelenjében, esetleg a Hõsökön valamit? :) vagy valakinek kölcsönbiciklije? :) ebihal? :)

Szombaton lesz az AM ez évi utolsó túrája, de jobban örülnék valami home made csapatnak...
(mivel a jövõ héten meg nem vagyok)

lbordi

lbordi

vendég

• fórumtag
  • 45 posts

Ez kb, úgy néz ki, mintha sérültet cipelnél hordágyon, és egy kicsit be is segit

pcsongor

pcsongor

vendég

• fórumtag
  • 224 posts
hétvégén ki merre? fel kellett utaznom Pestre hirtelenjében, esetleg a Hõsökön valamit? :) vagy valakinek kölcsönbiciklije? :) ebihal? :)

Sener

Sener

újonc

• fórumtag
  • 4 posts

motyoo

motyoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 689 posts

motyoo és a többiek!

Bocsi, hogy szombaton nem voltam ott, de a fürdõszobában kisebb cunami készült kitörni. Amikor sikerült elháritani, elindultam "szembe veletek" de a Lágymányosi híd pesti oldalán elbizonytalanodtam, hogy nem utánatok megyek-e, aztán Csepelen elõszõr 1 munkagép, aztán 1(2) defekt végleg utamat állta.

Legalább elõkerültél :) Sebaj, next time!
Feltöltött kép

Sinbiciklis

Sinbiciklis

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 posts
motyoo és a többiek!

Bocsi, hogy szombaton nem voltam ott, de a fürdõszobában kisebb cunami készült kitörni. Amikor sikerült elháritani, elindultam "szembe veletek" de a Lágymányosi híd pesti oldalán elbizonytalanodtam, hogy nem utánatok megyek-e, aztán Csepelen elõszõr 1 munkagép, aztán 1(2) defekt végleg utamat állta.