Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Keréképítés

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
3825 hozzászólás a témában

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

alivio fékváltókar elég kaksi...:-/
az lx fékkarral nagyon érezhetõen jobban fog az avid!

Én egyszer alaposan szemügyre vettem egy Deore és Alivio fékkart, és szerintem tökéletesen egyformák... ezek szerint mind2 szar ?
..amúgy én elég jól elvagyok velük.
Az tény hogy az Alivio váltókarnál hosszan kell nyomni a nagyobb fogszám felé váltó kart, és kicsit bizonytalan tud lenni az a pont ahonnan már kettõt ugrik, de azért pontatlannak nem mondanám. "Frissen" bovdenezve kifejezetten jó kis masina. Én nem éreztem nagy különbséget egy Deore-hez képest.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás

alivio fékváltókar lehet hogy jó lesz, majd kipróbálod. ha nem, akkor csere.

agyból ha átütõs akkoris novatec, vagy bikepositive.

ne probald ki nagyon szar en most csereltem le... sokat kell huzni rajta nem lehet emeiatt gyorsan valtani kicsit pontatlan is. en szereztem egy hasznalt stx rc t es 100X jobb lett meg b+ fekkart mig nem lesz jobb.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
alivio fékváltókar elég kaksi...:-/
az lx fékkarral nagyon érezhetõen jobban fog az avid!
Autist Team:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jó a bike+ és a novatec is.
alivio fékváltókarral elvileg menni fog, de ne fûzz vérmes reményeket hozzá. egy ideig azonban mindenképpen jó lesz. csak NORMÁLIS bovdenházat (márkás) vegyél hozzá.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
alivio fékváltókar lehet hogy jó lesz, majd kipróbálod. ha nem, akkor csere.

agyból ha átütõs akkoris novatec, vagy bikepositive.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Még egy utolsó dolog!
Ha mégis pike lenne, akkor milyen kerékagyat tudnátok ajánlani?

Köszi,
Laci

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Köszi tamaska és Rob a segítséget!
Ma voltam is egy bringás üzletben kicsit elbeszélgetni velük a dologról. Tudtak jó dolgokkal szolgálni és tényleg helyeselték, azt, amit tamaska mondott. :-)
Szóval akkor lehet Pike-ban is gondolkodni, s a továbblépés, ha így alakulna, már a teló téren rendben is van, a váz meg majd el lesz döntve akkor, hogy milyen is legyen.
Õszintén szólva a Pike tényleg megmozgatta a fantáziám, így lehet az lesz, amit Rob mondott.
Az Avid-ról tényleg jókat mondtak az üzletben. Valószínûleg a BB7 ok is lesz.
No, már nem kell olyan nagyon sokat aludni és realizálódni fog a dolog. :-)

Köszi,
Laci

Ui.: ha BB7 mechanikusat veszek, akkor ahhoz jó lesz a mostani fék-váltó kar, ami Alivio, vagy ezt is cserélni kell, érdemes?

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás
Persze... A kazettáson ott a szabadonfutó, a menetesen meg a küllõperem mellett van egy menetes perem, és rendesen túl lóg az agyon a tengely.

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Hi ránézésre meg lehet állapítani egy agyról h menetes vagy kazettás rögzítésû fogaskoszorú megy rá?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mondjuk persze a pike-nak meg van az a nagy elõnye, hogy ha ugy érzed, bejön neked ez a stilus, akkor vehetsz hozzá egy nagyobb vázat, addig meg letekered mondjuk 100-110 mm-re a u-turn-nel, és kész. de ha sose akarod nagyon keményen nyomni, akkor tényleg elég lehet a reba.

felnire jó lehet még a vuelta excalibur (van dh meg fr, a dh szélesebb) vagy más mavic-ok is. attól függ, mennyi rá a keret.

féknek elég a bb7 tényleg, kis villán/könnyû gépen nagyon jól fog, és olcsóbban meguszod, mint egy olajos féket. (hidraulikusat, elnézést)
ha hidraulikusat akarsz, akkor deore (525 vagy 555) és felfelé sh!mano-ból, vagy louise/louise fr magurából, hayes-ek. de ez már nem ennek a topic-nak a témája.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
külsö/belsõ: ízlés dolga. egy ideig használd azt, ami most van. aztán ha szerinted nehéz, akkor könnyebbet, ha nem nehéz, de gyakran van felütéses defekted, akkor valami ballonosabb, vagy vastagított oldalfalút vegyél helyette.

az, hogy hány lukas legyen, majd meghatározza, hogy melyik kapható. mert ha csak 36-os felni van, akkor nem nagyon tudsz válogatni... szóval elõbb kérdezz rá, nehogy átverd magadat.

160-as tárcsa szerintem jó lenne BB7 fékkel

azért is inkább ezt, mert ennyiért iszonyat jó áron van. fékarod meg van hozzá. mondjuk nemtudom van e raktáron.

olcsó hidraulikusak közül csak a shimano-kat venném, alap magurát, diatechet nem nagyon. meg használtat se.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Apropó, még egy dolog!

Pl. ehhez a Sun Single Track felnihez milyen belsõt és külsõ köpeny érdemes választani? Külsõ pl. Ritchey Z-max?

Köszi,
Laci

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Köszi tamaska! :)

Én is arról az oldalról nézem a cuccokat, mert olcsóbbak, mint üzletben. :)

Elsõ dolog, hogy 2 féle Novatec agyat láttam:
DO41SB és DS01SB 36L. Au utóbbi 36 küllõs. Melyiket ajánlod, ill. 32 vagy 36 küllõsben érdemesebb gondolkodni? Apropó, tárcsa (avagy pizza)! Ehhez milyet ajánlanál?

A tárcsafékkel kapcsolatban annyit kérdeznék, hogy mechanikusba vagy hidraulikusban érdemesebb gondolkodni? Egy ismerõsöm az utóbbit ajánlotta.

Köszi,
Laci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ebike.hu

mondjuk nekem ilyen van, hogy: sun single track felnik [relatív könnyü, széles, jól néz ki és 4800Ft] meg Novatec agyak [csapágyas, egyszerü konstrukció, megbízható elsõ 5500, hátsó 10000] féknek meg asszem avidot vennék. BB7-et. küllö az mindegy. tárcsához mondjuk nem vennék húzottat, sima DT champion 2.0 jó lesz.

meg a reba. és akkor jó géped van.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Pl. ez : '05 Reba SL U-Turn?
A többi komponensrõl mit gondolsz? Mavic 721, 2-es küllõ? Ehhez a telóhoz milyen agyat érdemes válsztani ill. tárcsafékbõl melyiket?

Köszi,
Laci

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem vagyok benn biztos, hogy abba a gépbe a pike passzolna a legjobban. Ha nem akarsz nagyon keménykedni, akkor vegyél inkább rebát, fölösleges a pike plusz súlyát cipelni.

Ha zúzni akarsz, akkor viszont hiába van jó villád, a gép többi része nem fogja bírni a terhelést.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Pont ezért kérdeztem a tõlem sokkal tapasztaltabbakat! :-)
Mindenképpen szeretném lecserélni az elsõ teleszkópot, csak az összeállítás miatt, mármint, hogy meddig érdemes elmenni ezzel az alappal.
Sajnos nincs túl sok tapasztalatom, csak a tesztoldalakra tudtam eddig hagyatkozni.
:-(
Apropó, már mást kérdeztem arról, hogy mennyire terhelhetõ a váz, de sajna nem válaszolt rá az illetõ. :-(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az átütõs saint-hez is olyan tárcsa kell (kb 5 ezer huf a saint 203-mas pizza)
xtr nem átütõs
de vehetsz bármi mást is, nem muszáj sh!mano. mondjuk novatec (olcsóbb) vagy bike+ vagy roox, vagy..... sokféle van ám, mind hat csavaros, hogy ne kelljen tárcsát cserélned.

721-es jó felni, és a 2-es küllõvel f*sza erõs kereked lesz, csak nem sok ez egy kicsit egy merida cc váznak? (mármint a pike, meg mittudomén)

Neo76

Neo76

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Köszi a választ!
Ezért is szeretném tudni, hogy a nagy tapasztalattal rendelkezõ társaim hogyan vélekednek a dologról! :-)

-=[bera]=-

-=[bera]=-

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás
A két agy marhára messze van egymástól, plusz az XTR úgy tudom nem elérhetõ átütõvel. Azt mondtad nem akarsz DH-zni, akkor a Saint szvsz abszolút felesleges. De átadom a szót a rangidõs kollégáknak :lick:

:D
-=[BALATONFÜRED REPRAZENT]=-