Sziasztok!
Merida Matts Sport 2004-et építenék át egy picit! Szóval, az elsõ teleszkópot cserélném le Rock Shox Pike Race.
Kerékagyat kell majd cserélnem. Szóval Saint vagy XTR elsõ kerékagynak?
Ha Saint-et választok, akkor ugye a tárcsfékes rendszernek is annak kell lennie.
Nagyon jókat olvastam róla, de vajon Ti mit gondoltok róla?
A felni Mavic lenne, valószínûleg 721-es. A gumiköpeny Ritchey Z-Max 26 2.1-es lenne.
Küllõbõl kb. a 2.0-ást gondolok a rendszernek. DH-t kivéve mennék aszfalton, dimbes-dombos terepen is. Nem akarom gyilkolni a gépet!
Szerintetek ez a szett megfelelõ lesz cserének vagy még érdemes pár dolgot átgondolni?
A segítségeteket elõre is köszönöm! :-)
Laci
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Started by
Winethoo
, 2003. January 28. 15:35
Posted 2005. April 22. - 20:19

Posted 2005. April 21. - 23:40

novatec, boltban kb 13e, átütõs, de van benne GYÁRILAG adapter patentzárhoz.
de ilyet kérj, mert van sima átütõs is, abba nem rakható bele, meg nem is kapsz hozzá logikusan:-)
de ilyet kérj, mert van sima átütõs is, abba nem rakható bele, meg nem is kapsz hozzá logikusan:-)
Posted 2005. April 21. - 21:51

na akkor ezt majd megkérdezem tõle, hogy hol mennyiért szerezte...
mert ha összejön a pike, akkor nem akarok megint kereket fûzetni, elintézem most...
köszi
mert ha összejön a pike, akkor nem akarok megint kereket fûzetni, elintézem most...
köszi
Autist Team:)
Posted 2005. April 21. - 21:49

Posted 2005. April 21. - 21:26

na akkor én is kérdezek egyet:
van a funn big berthán és a baby berthán kívûl olyan elérhetõ árú(20e alatt) átütõs agy kishazánkban, amit be tudok rakni ideiglenesen a gyorszáras psyloba?
van a funn big berthán és a baby berthán kívûl olyan elérhetõ árú(20e alatt) átütõs agy kishazánkban, amit be tudok rakni ideiglenesen a gyorszáras psyloba?
Posted 2005. April 21. - 19:53

õszintén? egyiket se...
de ha kifejtem, lehurrognak...
viszont a kettõ közül mindenképpen az elsõ. deore fr agy _nem_ létezik. az egy túrázos agy, nem erre való, tönkre is fog menni. a doublewide egy elég buta felni (nehéz és annyira nem erõs) de a novatec agy legalább egy tök jól használható dolog.
a 2,4es küllõnek meg nincs értelme, mert az agynál, ahol általában megadja magát, ugyanúgy 2mmes, ennél vastagabb nem fér bele semmilyen agyba.
viszont ezek nagyon nehéz kerekek és kb semmire nem jók, max síkra ugrani 6 méterröl..
de ha kifejtem, lehurrognak...
viszont a kettõ közül mindenképpen az elsõ. deore fr agy _nem_ létezik. az egy túrázos agy, nem erre való, tönkre is fog menni. a doublewide egy elég buta felni (nehéz és annyira nem erõs) de a novatec agy legalább egy tök jól használható dolog.
a 2,4es küllõnek meg nincs értelme, mert az agynál, ahol általában megadja magát, ugyanúgy 2mmes, ennél vastagabb nem fér bele semmilyen agyba.
viszont ezek nagyon nehéz kerekek és kb semmire nem jók, max síkra ugrani 6 méterröl..
Posted 2005. April 21. - 19:41

Sracok melyik adag eri meg jobban ?
itt az elso :
Az elsõ keréken Sun Rims DoubleWide felni, Novotech átütõtengelyes agy ami átalakitható sima gyorszárasra is. DH belsõk, Nokian Gazzalodi 2.6 os külsõk.
A hátsó kerék: Sun Rims DoubleWide felni, Novotech agy, DT3 as küllõk, DH belsõ, Mobster 2.7 es külsõ.
itt a 2.
Elsõ kerék: Sun Double Track 36L + Deore 555 FR agy 10mm tengellyel+Maxxis Mobster 2.5 DT Champion 3 küllõk
Hátsó kerék: Sun Double Track 36L + (régi még a jobbik) Bike+ 4ipari csapágyas tárcsafékes agy+ Sapim Strong 2.4mm küllõk+Irc Kujo DH 3.0
na melyik kupac mennyit ér szerintetek ?
ti melyik 2 kereket vennetek meg ?
itt az elso :
Az elsõ keréken Sun Rims DoubleWide felni, Novotech átütõtengelyes agy ami átalakitható sima gyorszárasra is. DH belsõk, Nokian Gazzalodi 2.6 os külsõk.
A hátsó kerék: Sun Rims DoubleWide felni, Novotech agy, DT3 as küllõk, DH belsõ, Mobster 2.7 es külsõ.
itt a 2.
Elsõ kerék: Sun Double Track 36L + Deore 555 FR agy 10mm tengellyel+Maxxis Mobster 2.5 DT Champion 3 küllõk
Hátsó kerék: Sun Double Track 36L + (régi még a jobbik) Bike+ 4ipari csapágyas tárcsafékes agy+ Sapim Strong 2.4mm küllõk+Irc Kujo DH 3.0
na melyik kupac mennyit ér szerintetek ?
ti melyik 2 kereket vennetek meg ?
Posted 2005. April 20. - 01:18

Ritchey Excavader 2.1 sokkal jobb mint bármi más!! Nekem volt z-max is, most is van, szerintem nem túl jó.Hali ti melyik külsõt ajánljátok ezek közül? Maxxis Mobster 2.1 vagy Ritchey Z-Max 2.1. Esetleg tudtok vmi olyat ami ezeknél jobb és kb ennyibe(3-4000ft) kerül?
Posted 2005. April 19. - 18:56

akkor lehet, inkább kihagyom. 85kg, fullmerev -alu-váz/ cro-mo villa..lehet, télleg megsinylené kicsinység. a fogam.
Posted 2005. April 17. - 20:47

felnit talán azért fúrnak, mert széles felnit hasznának, hogy tartson. még ha nagy lyukat fúr is bele (sokat könnyít vele) még sok anyag is marad. temeg keskenyfelnibe akarsz fúrkálni. há' mittomén, ahhogy gondolod. ha olyan nagyon fontos, de ne zúzzá' vele.
Too many times your body can't take
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Too many times you've made a mistake
Too many times you haven't realized
Too many times your mind became paralyzed
A biciklim. Saját konstrukció.
vmi állást én is keresnék. esetleg ha vki tudna vmi testhezállót, egészen nyugodtan ne fogja vissza magát...
Posted 2005. April 17. - 20:02

Hali ti melyik külsõt ajánljátok ezek közül? Maxxis Mobster 2.1 vagy Ritchey Z-Max 2.1. Esetleg tudtok vmi olyat ami ezeknél jobb és kb ennyibe(3-4000ft) kerül?
http://www.ebike.hu/...mal/339.adatlap
http://www.ebike.hu/...mal/313.adatlap
http://www.ebike.hu/...mal/339.adatlap
http://www.ebike.hu/...mal/313.adatlap
Posted 2005. April 14. - 06:35

Posted 2005. April 13. - 19:37

Én ki akartam probálni ezt a télen 
de elmaradt...

de elmaradt...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2005. April 13. - 19:21

Nem tudom, hogy volt-e már... De ezt tessék megnézni!!!
a link nem pontos... tuning >>> freeride kerék
Meg ne lássak senkit e nélkül!!! Váááááá... Ûberbarmok!!! HEHEHEHEHE...
a link nem pontos... tuning >>> freeride kerék
Meg ne lássak senkit e nélkül!!! Váááááá... Ûberbarmok!!! HEHEHEHEHE...
A Kokkknak nem az életkora határozza meg az agymenéseit, hanem a tényleges tartózkodási helye és az általa felvett órák idején a sulja közti távolság által keltett feszültség nagysága. Meg, hogy hogy kelt.
Posted 2005. April 13. - 15:28

jaja, sztem is jó lesz elõre a rhino.
hátha még egyszer kénytelen leszek v-fékre váltani...
hátha még egyszer kénytelen leszek v-fékre váltani...
Posted 2005. April 13. - 06:32

a rhino tud V féket is kb ennyi, szerintem igazából mindegy, hogy melyiket választod.melyik a jobb választás?
eredetileg ditchwitch volt (amit tekinthetünk a rhinolite elõdjének) most meg st van. mind a kettõ bírni fog téged.
Posted 2005. April 12. - 23:07

hö.
azon gondolkodom:
triáléknál látható olykor ilyen mindenféle furatolt felni- a küllõfuratok között alkalmazott nagyobb átmérõjû s.k. kivitelezett folytonossági hiányokra gondolok- szerintetek életképes lehet-e ez a megoldás-súlycsökkentés- CC felhasználásra is?
csak, mert van otthon egyelfekvõ kereékszettem, ami nem is túl húzós árban, gondolom, tönkreteszem...
azon gondolkodom:
triáléknál látható olykor ilyen mindenféle furatolt felni- a küllõfuratok között alkalmazott nagyobb átmérõjû s.k. kivitelezett folytonossági hiányokra gondolok- szerintetek életképes lehet-e ez a megoldás-súlycsökkentés- CC felhasználásra is?
csak, mert van otthon egyelfekvõ kereékszettem, ami nem is túl húzós árban, gondolom, tönkreteszem...
Posted 2005. April 12. - 21:34

kérdeznék egy olyat hogy singletrack vagy rhinolite?
nem tudok dönteni...árban 700ft különbség van, súlyban ~45g.
elõre kéne, és hátul bírja a rhino lite is...
szóval nem tudom...
melyik a jobb választás?
nem tudok dönteni...árban 700ft különbség van, súlyban ~45g.
elõre kéne, és hátul bírja a rhino lite is...
szóval nem tudom...
melyik a jobb választás?
Posted 2005. April 12. - 20:13

Más az ütés hatására történõ alakváltozás, és más a természetes használat közbeni alakulás. szvsz.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
vendég_rvilike_*
Posted 2005. April 12. - 19:24

Jaja amugy meg jo hogy hatul nem vekonyitott kullo van,az megadta volna magat.Hogy erted hogy ez a nyulas nem az a nyulas?