Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Keréképítés
Started by
Winethoo
, 2003. January 28. 15:35
Posted 2005. January 29. - 19:05

félintegrált kormánycsapágy, integrált kormánycsapágy...
sorolhatnám. van aki szereti, van aki nem. van aki szerint jobban néz ki van aki szerint nem...
van elõnyük, de annál több hátrányuk(ha az árat is ennek vesszül)
mind1, biztos tetszik ez is valakinek.
sorolhatnám. van aki szereti, van aki nem. van aki szerint jobban néz ki van aki szerint nem...
van elõnyük, de annál több hátrányuk(ha az árat is ennek vesszül)
mind1, biztos tetszik ez is valakinek.
vendég_rvilike_*
Posted 2005. January 29. - 18:51

Igaz,eros kifejezes a hulyeseg.Akinek tetszik hasznalja.
Ugy ertettem hogy nem jobb megoldas semmivel mint a hagyomanyos,bevalt.Nyilvan nem veletlen h nem nagyon terjedt el,a gyari kerekszettekben sem.
Meg en ugy vagyok vele,nagyon utalom az olyan megoldasokat,amiknek mernoki szempontbol semmi elonyuk,csak azert csinaljak hogy valtoztassanak valamin,vagy hogy jobban nezzen ki.
Ugy ertettem hogy nem jobb megoldas semmivel mint a hagyomanyos,bevalt.Nyilvan nem veletlen h nem nagyon terjedt el,a gyari kerekszettekben sem.
Meg en ugy vagyok vele,nagyon utalom az olyan megoldasokat,amiknek mernoki szempontbol semmi elonyuk,csak azert csinaljak hogy valtoztassanak valamin,vagy hogy jobban nezzen ki.
Posted 2005. January 29. - 18:40

hülyeségnek mért lenne az?
max extravagáns, meg ilyenek, de semmiképp sem hülyeség.
egyszerüen más.
max extravagáns, meg ilyenek, de semmiképp sem hülyeség.
egyszerüen más.
vendég_rvilike_*
Posted 2005. January 29. - 18:36

Anno a 2000-res magban volt az a kulloteszt,a szakitoproba soran minden kullo a menetnel tort el,egyik sem a fej resznel...
Irtak hogy amig nem volt rendes cucc befogni,addig 10 kiloval az elszakadas elott kiegyenesedett a kullofej,de akkor is a menetnel tortek el.
Szal sztem hulyeseg ez az egyenes kullos dolog.
Irtak hogy amig nem volt rendes cucc befogni,addig 10 kiloval az elszakadas elott kiegyenesedett a kullofej,de akkor is a menetnel tortek el.
Szal sztem hulyeseg ez az egyenes kullos dolog.
Posted 2005. January 29. - 13:51

Posted 2005. January 29. - 13:27

jobb-rosszabb, pássz. Még nem láttam ilyent élõben. Elvileg azzal szoktak érvelni, hogy az egyenes fejü küllö azért erõsebb, mert nincs a fejnél hajlítva, és igy nincs feleslegesen gyengítve. Talán igaz, talán nem, de szerintem egy rendes hagyományos kereket is meg lehet úgy füzni, hogy ne legyen vele probléma. Igazán nagy eséskor meg nem ez fog dönteni, hogy egyenesfejü a küllö, vagy nem.
amugy lehet kapni itthon. de drága is ugy tudom.
és azért az számomra mutat valamit, hogy csak néhányan próbálkoznak ezzel a megoldással, a Chris King például nagyon jól megvan a hagyományos rendszerrel.
amugy lehet kapni itthon. de drága is ugy tudom.
és azért az számomra mutat valamit, hogy csak néhányan próbálkoznak ezzel a megoldással, a Chris King például nagyon jól megvan a hagyományos rendszerrel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. January 29. - 13:20

áhá. értem.
és ez jó dolog? így erõsebb lesz a kerék? mennyire kapható ilyen küllõ itthon?
és ez jó dolog? így erõsebb lesz a kerék? mennyire kapható ilyen küllõ itthon?
Posted 2005. January 29. - 13:06

hát. Igen, kell. arra kell ügyelni, hogy eyenes fejü küllövel kell füzni. mert így néz ki:

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2005. January 29. - 10:50

Novatec DS02SB hátsóagy.
neuzer honlapon van róla egy ilyen adat hogy "egyenes küllõhöz tervezve!"
ez mit is jelent?
kell valamire külön ügyelni fûzéskor?
thx
neuzer honlapon van róla egy ilyen adat hogy "egyenes küllõhöz tervezve!"
ez mit is jelent?
kell valamire külön ügyelni fûzéskor?
thx
Posted 2005. January 26. - 23:22

Te is érzed ugye, hogy ez a kérdés balga volt:rolleyes:Csak paros mm hosszu kulloket lehet kapni ugye?Ha 261/264-et szamoltam ki,akkor 262/264et vegyek?
Gondod van a bringáddal? Dobd be a DUNÁBA! DUNA kerékpárbolt
vendég_rvilike_*
Posted 2005. January 26. - 23:12

vendég_rvilike_*
Posted 2005. January 26. - 12:30

Posted 2005. January 26. - 12:24

ha nem elhet kapni, akkor nyilván igen, a nagyobbat.
de az is megoldás,hogy odaviszed felnit, agyat a boltba, és mondod hogy ehhez szeretnél küllõt kérni. (én így csinálom)
gyorszárra visszatérve: holnap már nekem sem lesz gyorszáram. csak a tullio miatt 2 az elsökerékagynál:-)
éljen 10mm-es lassúzáras kitéphetelen tárcsafékes ss agy:-)
de az is megoldás,hogy odaviszed felnit, agyat a boltba, és mondod hogy ehhez szeretnél küllõt kérni. (én így csinálom)
gyorszárra visszatérve: holnap már nekem sem lesz gyorszáram. csak a tullio miatt 2 az elsökerékagynál:-)
éljen 10mm-es lassúzáras kitéphetelen tárcsafékes ss agy:-)
vendég_rvilike_*
Posted 2005. January 26. - 12:10

Csak paros mm hosszu kulloket lehet kapni ugye?Ha 261/264-et szamoltam ki,akkor 262/264et vegyek?
Posted 2005. January 26. - 10:44

lehet, hogy egyszer elpattan, az pech...de nekem még sosem lazult ki, pedig fékezõs fajta vagyok..

Van állásom...:bananadan
Posted 2005. January 26. - 10:16

tulajdonképpen én azt a salsát szerettem volna, amit aztán a tulaj lespórolt a végén, vagy iljics adott el jópénzé valakinek, mindenesetre nem kaptam meg. az gyorszáras lett volna. de amikor összeraktam a biciklimet, már csak ez hiányzott, és nme találtam (tél volt, meg balkánon lakunk) 34.9-eset, csak imbuszosat. kemény 1500 volt. azóta már megszerettem. ál-karbon rulez.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. January 26. - 10:03

Nem mindenki engedheti meg magának a luxust hogy a nyeregbilincse imbuszos (ál)karbon legyen;)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2005. January 26. - 10:01

de jó, hogy még a nyeregbilincsen is imbuszos
én nem bízok semmilyen gyorszárban sajna.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2005. January 25. - 23:57

Jó én ingyen kaptam szóval nem beszélek de azért ha nem engedhetsz meg egy biztoságosabb alkatrészért párezer forintot ami nem nagy tétel akkor ne bringázz..
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2005. January 25. - 23:56

azé ne túlozd el sztem...:-)
bár jó volt így lejönni egyszer a hegyrõl, elpattant a hátsó gyorszáram. atomdh, fékezésnél emelkedett a hátulja:-)
nesze neked acor.
a shimano kopi meg azóta is bírja
de nem 6e-vel lettem szegényebb, mert csak egy 500ft-os tört el.
itt nem a nóném mellett tüntetek, hanem a rohadtdrága ellen:-)
de áhh, mind1:-)
onyx agyhoz minimum arany gyorszár illik. a név miatt is minimum.
bár jó volt így lejönni egyszer a hegyrõl, elpattant a hátsó gyorszáram. atomdh, fékezésnél emelkedett a hátulja:-)
nesze neked acor.
a shimano kopi meg azóta is bírja
de nem 6e-vel lettem szegényebb, mert csak egy 500ft-os tört el.
itt nem a nóném mellett tüntetek, hanem a rohadtdrága ellen:-)
de áhh, mind1:-)
onyx agyhoz minimum arany gyorszár illik. a név miatt is minimum.