Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
cc külsõ
Started by
zz
, 2003. January 20. 13:31
Posted 2004. November 02. - 10:39
Posted 2004. November 01. - 12:41
Csak én lehet, hogy valami minõségibb darab mellett döntenék, ami aztán majd jól fog jönni egy igényesebb utcai merev gépbe. Ha egyszer lesz ilyenem...
Az nekem ezzel mindig a bajom, hogy túlságosan teljesítmény mániákus vagyok - ezért inkább mindig csere-berélem a külsõket, ahelyett, hogy külön gépeket (neadjisten külön kerekeket (pl országútizásra)) tartanék, mivel nem engedhetek meg magambnak több csúcsszettet. Persze ezen irtó sokat szívok, de nem érezném magamat túl jól egy alsókategóriás aszfaltozó gép nyergében, mikor ott pihen a full-xt a szobámban...:-/
Posted 2004. October 29. - 13:45
Nekem nagggggggyon bejött a most vásárolt Conti SportContact 1.3 ;D 8-10% sebesség-pluszt jelent!!!
Rossz úton ugyan ráz, de akkor meg:
- esetleg 5.5 bár alatt kéne használni
- terepre, rossz útra felteszem a ZED-et.
Rossz úton ugyan ráz, de akkor meg:
- esetleg 5.5 bár alatt kéne használni
- terepre, rossz útra felteszem a ZED-et.
Posted 2004. October 29. - 13:37
Én is pont ezen az (OFF topic) témán gondolkozom. Csak én lehet, hogy valami minõségibb darab mellett döntenék, ami aztán majd jól fog jönni egy igényesebb utcai merev gépbe. Ha egyszer lesz ilyenem...
Posted 2004. October 29. - 13:21
Ami nagyon bejött,az a Maxxis Xenith 1.5-ös verzióban...nagyon jól tapad, és nem is nagyon kopik...ezen a télen is azzal megyek majd:)
Mivel én sem szeretek naponta bringáz mosni, vettem egy ilyet az esõszezonra, s tényleg nagyon jó. Mondjuk nekem fel sem merült, hogy 1.5 alatti slicket vegyek - magyar utakra kell egy kis ballonosság...(patkára fel, patkáról le stb.) Ami dilemmát okoz vele kapcsolatban, hogy vajon tegyek-e be merevvillát a teló helyett - mert egy gagyi merev majdnem a SIDem súlyában van, de lényeges komfortromlást jelent - bár azért lockouttól függetlenül, tüköraszfaltra a merev csak jobb lenne...sok pénzt meg nem szánnék merevvillára - tudom, ez OFF, de slickgumihoz ti villát cserélnétek?
Posted 2004. October 20. - 18:26
Hol rendelted?
Nincs valami olyan bót ahol van készleten ilyen? RideBike?
ebike.hu - van néhány kellemesen olcsó cucc náluk. Én a defektvédelmes SportContact 1.3"-at rendeltem, valószínûleg most épp azért nincs már nekik e típus készleten ;D
Csak épp a visszaigazoló levelet nem kaptam meg a HoTMaiL-re, de ez val'szeg a HoTMaiL bûne, elég furán viselkedett tegnap.
Posted 2004. October 20. - 17:59
Kösz a segítséget, végül 1.3"-os Continental SportContact slick-et rendeltem (defektvédelem, 370g/db).
Hol rendelted?
Nincs valami olyan bót ahol van készleten ilyen? RideBike?
Posted 2004. October 20. - 09:29
Nem igazán szakszrû, de én az 1.5-ös Schwalbe xxxl belsõket használom az 1.3-as külsõimben. a Maxxis és a Conti 100grammos belsõi is gond nélkül belemennek. Igaz nem olcsók. Egyéb, vastagabb anyagú belsõ viszont már nem nyerõ, egyszerûen nem fér el.....
Posted 2004. October 19. - 23:56
Köszi!
Persze nem a belsõ csere költsége vagy idõigénye zavart... Csak kiváncsi voltam, hogy van-e ilyen belsõ.
Persze nem a belsõ csere költsége vagy idõigénye zavart... Csak kiváncsi voltam, hogy van-e ilyen belsõ.
Posted 2004. October 19. - 21:58
Thufir Hawat!
Lehet kapni 1.0-1.5 "tartományban mûködõ" MTB belsõt is, pl. Michelin vagy Schwalbe is gyárt ilyesmit 8-900Ft/db körüli áron. Még akár autószeleppel is... Ha meg már úgyis le kell hámozni a külsõt, semmibe se kerül a belsõt is cserélni.
A Maxxis nekem mindenképp kiesik, már láttam élõbe' és az én ízlésemhez túl vastag (én a slicket afféle outi-kergetõnek szánom), biztos hozna javulást persze az 1.9"-es SpeedMax Alpha-Omega pároshoz képest, de nem eleget
Lehet kapni 1.0-1.5 "tartományban mûködõ" MTB belsõt is, pl. Michelin vagy Schwalbe is gyárt ilyesmit 8-900Ft/db körüli áron. Még akár autószeleppel is... Ha meg már úgyis le kell hámozni a külsõt, semmibe se kerül a belsõt is cserélni.
A Maxxis nekem mindenképp kiesik, már láttam élõbe' és az én ízlésemhez túl vastag (én a slicket afféle outi-kergetõnek szánom), biztos hozna javulást persze az 1.9"-es SpeedMax Alpha-Omega pároshoz képest, de nem eleget
Posted 2004. October 19. - 20:47
Milyen belsõt raksz az 1.3"-os külsõbe? Amiket én használok és látok az üzletekben azok mind 1.5" vagy szélesebb külsõkhöz valók.
Ezért is kacsingatok a Maxxis Xenith felé. Meg mert tetszik a narancssárga csík... 8)
Ezért is kacsingatok a Maxxis Xenith felé. Meg mert tetszik a narancssárga csík... 8)
Posted 2004. October 19. - 18:38
Kösz a segítséget, végül 1.3"-os Continental SportContact slick-et rendeltem (defektvédelem, 370g/db).
Posted 2004. October 19. - 12:13
Ja, a Xenith tényleg nagyon klassz cucc. Issszonyatosan lehet vele menni, fordulni. Csak ajánlani tudom. Arra vigyázz, nehogy úgy járj mint én, hogy anyira beleszerelmesedtem a dologba, hogy nem tudtam ellenállni és muszáj voltam egy "aszfaltozógépet" is építeni.
Ahogyan a mellékelt ábra mutatja:
http://kep.tar.hu/bi...468&pid=5255549
Az EpicWolf nálam csak 520gr-t nyomott a digimérlegen.... Viszont tényleg hamar megjelennek a kopás jelei...
Ahogyan a mellékelt ábra mutatja:
http://kep.tar.hu/bi...468&pid=5255549
Az EpicWolf nálam csak 520gr-t nyomott a digimérlegen.... Viszont tényleg hamar megjelennek a kopás jelei...
Posted 2004. October 19. - 08:52
Ami nagyon bejött,az a Maxxis Xenith 1.5-ös verzióban...nagyon jól tapad, és nem is nagyon kopik...ezen a télen is azzal megyek majd:)
Üdv:Thy
Üdv:Thy
Posted 2004. October 19. - 08:46
Nyugogtan használj slikket, sõt. Nagyobb felületen érintkezik az aszfalttal, mint egy bütykös gumi ezáltal jobban is tapad.
Posted 2004. October 18. - 21:37
Téli betonos edzegetésekre bátran rakhatok fel slick gumit? Fog az tapadni?
A jelenlegi Maxxis kevláros Dy-No-Mite gumijaimat (1.95") nem akarom szétkoptatni betonon, meg ráz is kicsit...
A jelenlegi Maxxis kevláros Dy-No-Mite gumijaimat (1.95") nem akarom szétkoptatni betonon, meg ráz is kicsit...
Posted 2004. October 18. - 09:00
Nekem Scwalbe Maraton Slick 1.3 van fönn, mikor aszfaltozok hosszúkat, s teljesen király. Mondjuk kicsit súlyos darabok, meg drótósak, de 3 éve használom (fõleg télen de nyáron is kap km-t) és tök jól bírják. A magyar utakra az 1.0 kicsit merész szerintem!
Posted 2004. October 17. - 16:27
Tioga Factory Xc Sl 1.8-as gumikat használok terepre. Sárban rendkívül jó, bütykei kapaszkodnak mindenhol ..
Posted 2004. October 17. - 16:19
Posted 2004. October 17. - 13:58
Slick guruk help!
Milyen slick gumit érdemes beszerezni 1.0-1.4" között az alábbiak közül?
Continental SportContact 1.3
Ritchey Tomlick (Comp???) 1.0 vagy 1.4
Schwalbe Stelvio 1.0
Egyelõre a Stelvio a legszimpatikusabb (nagyon kis súly és átmérõ, kevlárperemes, defektvédelem stb.), de tartok attól, hogy a szükséges nyomáson nem lesz-e túl "rázós" az utazás ezért az 1.3-as Conti-t sem vetettem még el (még ha azzal lassúbb is lennék).
Más:
Light-os terepre ill. télre Ritchey ZED WCS-en (1.9) filózok. Bár olvastam olyamit, hogy egyesek nem ajánlják elsõ kerékre. Meg olyat is, hogy az elsõ felnire fordított forgásiránnyal kell(ene) felrakni... Errõl esetleg tudna valaki nyilatkozni?
Pro változatot már használtam, nagyon tetszett a kanyarstabilitása és a tapadása vizes úttesten, csak kicsit lomhának találtam. Utóbb kiderült: túl alacsony nyomáson használtam (2.5-2.8bar), valószínûleg emiatt repedezett meg az oldalfala is 2-3 hónap múltán
Elõre is kösz a segítséget!
Milyen slick gumit érdemes beszerezni 1.0-1.4" között az alábbiak közül?
Continental SportContact 1.3
Ritchey Tomlick (Comp???) 1.0 vagy 1.4
Schwalbe Stelvio 1.0
Egyelõre a Stelvio a legszimpatikusabb (nagyon kis súly és átmérõ, kevlárperemes, defektvédelem stb.), de tartok attól, hogy a szükséges nyomáson nem lesz-e túl "rázós" az utazás ezért az 1.3-as Conti-t sem vetettem még el (még ha azzal lassúbb is lennék).
Más:
Light-os terepre ill. télre Ritchey ZED WCS-en (1.9) filózok. Bár olvastam olyamit, hogy egyesek nem ajánlják elsõ kerékre. Meg olyat is, hogy az elsõ felnire fordított forgásiránnyal kell(ene) felrakni... Errõl esetleg tudna valaki nyilatkozni?
Pro változatot már használtam, nagyon tetszett a kanyarstabilitása és a tapadása vizes úttesten, csak kicsit lomhának találtam. Utóbb kiderült: túl alacsony nyomáson használtam (2.5-2.8bar), valószínûleg emiatt repedezett meg az oldalfala is 2-3 hónap múltán
Elõre is kösz a segítséget!

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top