Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

cc külsõ

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
449 hozzászólás a témában

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
döntsön: iszik vagy vezet ;)

tehát szerintem érdemes beszerezni egy pár aszfaltgumit, meg egy pár terepgumit... költséghatékonyabb megoldás mint a jófajta és esetleg drága tertepgumit amortizálni a városban...

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Ja és így utólag nézve az ára sem vészes a többi drágább gumihoz képest: 2900.- Velotrade oldala szerint, talán azért +- párszáz forint eltérés lehet...
Nos?

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
És mit szóltok a Scwalbe Fat Albert kisöccséhez, Little Alberthez? Azt írták BikeMag-ban h jó cc-re, meg túrára is. 2,1-es szélességû, és elég sûrû a mintázata. Gondolom ez elsõsorban terepen teljesít jobban. Túrára, városba szerintetek jó?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
kovzoli!

olyat vegyél, ahol meglehetõsen sûrûn, nem túl nagy bütykök vannak, s közepes keménységû a gumikeverék (ha ujjaddal megnyomkodod, érzed)

ilyen pl. a Ritchey ZMax Mil., a Conti Twister, vagy akár a Michelinek is

egyébként ha már a tavaszról beszélsz, fontolj inkább meg egy jó kis 1.5-ös sárgumit - kelleni fog ;D

eric

eric

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.147 hozzászólás
Én ellenben az itt hozzászólt emberekkel olcsó, 1-1,5e ft-os gumikat nyúzok. Az eddig legtöbbet birt gumim az egy slick gumi volt (mtb-ra), amit nyáron használtam. És még fogom is, mivel nincs mi kopjon rajta, és nemtudom "lesmirglizni" a hátsót... ;D A hangja sima betonon vagy aszfalton meg olyan mint egy autóé csúsztatáskor... Jónéhányszor ilyesztettem már rá igy járókelõkre... ;D ;D Próbáltam már poros földúton is...kanyarban kisodródtam 30-as tempónál fékezés ellenére, aztán teló hiján megállitott egy, a földbõl úgy 10-15cm-re kiálló kõ. ;D ;D Úgy átestem a kormányon mint a sz*r...
Azóta van már 2,0-s terepgumim, ami szintén elég jó, de mivel év végefelé vettem, nem használtam még sokat... És azis 1,5e Ft volt...
Nekem guminál nem fontos a márka, meg 5e ft-okért nem fogok venni egy szem külsõt hogy elfaralgassam...

kovzoli

kovzoli

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv mindenkinek

Melyik külsõt ajánlanátok laza, homokos talajra (mindjárt itt a tavasz :))?

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
service: dobj egy privit gumiügyben...

Serviceman

Serviceman

törzsvendég

• fórumtag
  • 256 hozzászólás
Hali!

Ha már így földicsértétek a Mythos XC-t,nem akarja valaki megvenni az én kb 10 km-es példányomat? Odaadok mellé egy Schwalbe Black Arrow-t is! Naaaa, valaki! :(
Aszfaltbetyár vagyok,csak elcsábultam egy kicsit....

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Ez nagyon jól hangzik. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
nem beszélve arról, hogy így a minta, ha elkopik az egyik irányba, akkor csak megcseréled az elsõt meg a hátsót, s jó lesz egy darabig még...

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Akkor jól sejtettem. Köszi. :D

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
nem kell de javallott :) mivel úgy van tervezve a minta hogy egyik irányban jobban irányítható, a másik irányba forgatva meg inkább hátra jó...

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Nem, ezért is kérdeztem mert gondolkoztam rajta ,hogy hosszútávon be kéne szerezni egyet. Kösz a választ. ;)

Még egy kérdés: Van egy Fire XC Pro külsõm ,amely elõre és hátulra is tehetõ. Az oldalán van egy nyíl mellette: Front és mégegy ,mellette: Rear. Ezek azt jelentik ,hogy ha elõre teszem ,akkor ezzel az iránnyal(Front) ,ha hátra ,akkor meg fordítva(Rear) kell feltennem a külsõt ? ???

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
láttál már szöges gumit ???
csak mert azért ha azok beleállnak a lábadba akkor azért mûvész vagy...
ettõl függetlenül nem kellemes találkozás lenne az tuti...

Sniper

Sniper

törzsvendég

• fórumtag
  • 278 hozzászólás
Sziasztok !

Az lenne a kérdésem szöges gumival kapcsolatban ,hogy nem e túl veszélyes a használata. Hiszen télen könnyen esik az ember és ha pl.: belerúg és beleáll a lábába... :-\

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
üvegen szerencsére én még soha - egyébként velem is elõfordult, hogy 2000 km-ig no defekt, utána meg 10 km-enként

defektállóság is kicsit ellentétben van a súllyal, de meg kell különböztetnünk, hogy átszúródásos, vagy becsípõdéses defektrõl beszélünk-e (amelyben megjegyzem, nekem még sohasem volt részem - 4.5 bar RULEZ hehe ;) )

az elõbbinél ugyebár a vastagság és a szövetsûrûség a mérvadó (ebben pl a Michelin kiválló), míg a becsípõdésnél inkább a kevlarszál feszessége és a peremkialakítás számít

érdekes, hogy pl a Z-Maxomat kanál nélkül félkézzel le tudom tépni a felnirõl, míg mondjuk a Conti semi-slicket órákon át feszegethetem 2 pajszerral - biztos, hogy ez is számít

szerintem egyébként ez nem annyira szempont, szóval ha külsõt vesztek, ne ez alapján döntsetek

yalaman

yalaman

törzsvendég

• fórumtag
  • 509 hozzászólás
volt olyan nap, hogy 5* lukadtam ki egymás után. és mindig máshol ;D természetesen. Nagyon jó buli, fõleg városon belül a legrosszabb a helyzet. Sok az üveg... :-\

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
alapvetõen nem hordok magamnál pótbelsõt... akkor ez hitelesnek számít? ;D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
sajnos nem hiszem, hogy a defektállóságnál bármilyen tapasztalat mérvadó, mert minden attól függ, hogy:

-hol bringázol
-hogyan bringázol
-milyen keményre fújod
-mázli (hihetetlen fontosságú)
-õshonos-e az akácos ;)
-van-e nálad pótbelsõ (ha nincs, nálam tuti a defekt) ;D
persze ennek esélyét az is növeli, ha mondjuk másnap vizsgázom, már este 10-van, s messze járok otthonról

csak SOK (100+) vélemény összesítésébõl származna hiteles adat

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
pedig nekem is van már benne kb 2000km és defekt nuku...

mondjuk a 100as szögnek ez sem tud ellenállni ;D