conti traction hajtogatós külsõrõl van valakinek tapasztalata?
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
cc külsõ
Started by
zz
, 2003. January 20. 13:31
Posted 2003. November 20. - 21:13
Posted 2003. November 14. - 01:38
Eric!
Veled dumáltam az IRC Mythos XC Slick gumiról!
Na most érkezett meg a ride-bike-ba, de az ár
4490/db lett.
Szerinted vegyek ilyet? Megér ennyit? Vagy ennyiért már kapok jobbat? (felhasználás továbbra is CC, de sajna beton is)
Veled dumáltam az IRC Mythos XC Slick gumiról!
Na most érkezett meg a ride-bike-ba, de az ár
4490/db lett.
Szerinted vegyek ilyet? Megér ennyit? Vagy ennyiért már kapok jobbat? (felhasználás továbbra is CC, de sajna beton is)
Posted 2003. November 07. - 16:39
Üdv !
OFF:
Én Tatabányán lakom, és bizony itt van a hegy öt percre tõlünk (be-be-bee)... ;D nem kell ám válaszolni, ez csak egy off...
OFF:
Én Tatabányán lakom, és bizony itt van a hegy öt percre tõlünk (be-be-bee)... ;D nem kell ám válaszolni, ez csak egy off...
Posted 2003. November 07. - 08:56
Jah, persze ;D
Elõtte gonoltam. Elég kiábrádító, ha nem megfelelõ gumival próbálkozik az ember....
Elõtte gonoltam. Elég kiábrádító, ha nem megfelelõ gumival próbálkozik az ember....
Posted 2003. November 07. - 02:17
Posted 2003. November 07. - 00:09
Félreértettetek, nem egy típusra gondoltam! Csak hirtelen eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha cserélgethetném a külsõket. Jövõre igyekszem XC versenyeken és maratonokon indulni, itt elég szélsõségesek a körülmények, hogy egy garnitúrával végig lehetne nyomni mindet. Most a kopást nem számítva. Pl. HHH nem egyenlõ Bükk. Szóval szerintetek azokra a területekre, amit említettem, mi a legjobb?
Az Explorer erdei, de max. alig nedves talajra jó. A sarat azonnal begyûjti, és csúszik. Óvatosan megyek az tuti. Az 1.75-ös utcai Rubena nem bírta a friss hótól nedves erdõt, és... de számítottam rá. Sárra, kõre semmim nincs, amit feltehetnék. Nem kell feltétlenül új, ezt a Pana gumit is itt láttam az apróban, és dícsértétek.
Az Explorer erdei, de max. alig nedves talajra jó. A sarat azonnal begyûjti, és csúszik. Óvatosan megyek az tuti. Az 1.75-ös utcai Rubena nem bírta a friss hótól nedves erdõt, és... de számítottam rá. Sárra, kõre semmim nincs, amit feltehetnék. Nem kell feltétlenül új, ezt a Pana gumit is itt láttam az apróban, és dícsértétek.
Posted 2003. November 06. - 23:00
Azt hiszem te is azt a "mindenre-tuti" megoldást keresed, ami sajnos nem létezik - mivel kevesen vagyunk olyan mázlisták, hogy egybõl terep mellett lakunk, pl az aszfalton tekerés még a leghardkórosabb montisnak is be-bejátszik néha (lásd a topic legelejét) - szóval kompromisszumot kell kötni, mivel a különbözõ terepviszonyok tök ellentétes technológiát is követelnek meg. Pl sár - por...ugye nyílvánvaló, hogy sárra valami keskeny nagy ritkás szögletesbütykû gumi a jó, poros földútra meg valami aligmintás szélénbütykös semi-slick...
Magyarul szvsz az Explorer jó gumi, de csak erdei terepre, ha te többet mész döngölt földutakon pl, akkor inkább vegyél semi-slicket, oszt ha neagyisten mégis erdei sarazásra kényszerülsz, majd óvatosabban mész. Minden gumival lehet mindenhol menni - rutin kérdése. Én pl Maxxis Flyweight-et használok, amin alig van bütyök, s bár nem eleme a saras-murvás, ott is lejövök vele bárhol - bár igazán a döngölt utakon van elemében.
Magyarul szvsz az Explorer jó gumi, de csak erdei terepre, ha te többet mész döngölt földutakon pl, akkor inkább vegyél semi-slicket, oszt ha neagyisten mégis erdei sarazásra kényszerülsz, majd óvatosabban mész. Minden gumival lehet mindenhol menni - rutin kérdése. Én pl Maxxis Flyweight-et használok, amin alig van bütyök, s bár nem eleme a saras-murvás, ott is lejövök vele bárhol - bár igazán a döngölt utakon van elemében.
Posted 2003. November 06. - 21:46
Tudom, hogy nem aszfaltra való az Explorer,ezt egy 5 éves is látja. Nem is csodálkoztam.
Szóval hangos is, ballonos, meg alig tapad- terepen is. Eddig kizárólag füvön tudtam vele normálisan menni.
Jövõre keresek külsõket: murva, köves, földút, por, sár.
Melyik Típusokat ajánljátok? 1.9-es méretben.
Az elõbb említett Panaracer miféle?
Esetleg van még használható állapotú külsõtök?
Szóval hangos is, ballonos, meg alig tapad- terepen is. Eddig kizárólag füvön tudtam vele normálisan menni.
Jövõre keresek külsõket: murva, köves, földút, por, sár.
Melyik Típusokat ajánljátok? 1.9-es méretben.
Az elõbb említett Panaracer miféle?
Esetleg van még használható állapotú külsõtök?
Posted 2003. November 06. - 19:48
henger;
azon aztán ne csodálkozz, hogy egy cc külsõ elkopik, ha nem terepen használod - tudod...rendeltetésszerû használat - aszfaltra használj inkább vmi semi-slick külsõt (...a ráblokkolástól meg tartózkodj, azt versenyen kell csinálni, ha ezáltal 1 másodperccel hamarabb veszel be egy kanyart, s nem számít a pénz...)
ggx;
egyetértek, nem kell grammániásnak lenni, hogy a könnyû külsõt preferáld - marhára érezni, s még abban sem vagyok biztos, hogy annyival jobban kopnának a könnyû köpenyek
azon aztán ne csodálkozz, hogy egy cc külsõ elkopik, ha nem terepen használod - tudod...rendeltetésszerû használat - aszfaltra használj inkább vmi semi-slick külsõt (...a ráblokkolástól meg tartózkodj, azt versenyen kell csinálni, ha ezáltal 1 másodperccel hamarabb veszel be egy kanyart, s nem számít a pénz...)
ggx;
egyetértek, nem kell grammániásnak lenni, hogy a könnyû külsõt preferáld - marhára érezni, s még abban sem vagyok biztos, hogy annyival jobban kopnának a könnyû köpenyek
Posted 2003. November 06. - 16:34
nekem is egy nehezebb féle schwalbe külsõm, van, amikor vettem én is így gondoltam, hogy nem számít annyit a súly, de ahogy olvasgattam, a kerék külsõ kerületén -500g azért sokat javít a bringázás élményén. Lehet, hogy csak az elsõ keréken fogom lecserélni valami könnyebre.
Posted 2003. November 06. - 16:17
Üdv !
Hát súlya van. De engem nem zavar. Nem biztos hogy jobb -nekem- ha 2-3-4 ezerrel többet fizetek -500g-ért cserébe. Annyira még nem szempont a súly. Talán egy szép napon... majd :
Hát súlya van. De engem nem zavar. Nem biztos hogy jobb -nekem- ha 2-3-4 ezerrel többet fizetek -500g-ért cserébe. Annyira még nem szempont a súly. Talán egy szép napon... majd :
Posted 2003. November 06. - 12:53
ja igen a black jack-rõl még annyit, hogy az alap puncture protection-ös verzió 890g, van ennél könnyeb light verzió is de az drágább!
Posted 2003. November 06. - 12:42
TFT: A Black Jack 800-900g, az pedig egy kicsit talán sok.
Eric: köszi a segítséget, lehet hogy ez lesz a végsõ megoldás
tamaskaa: hol vettél te twister pro-t 1.3 kreditért?
Eric: köszi a segítséget, lehet hogy ez lesz a végsõ megoldás
tamaskaa: hol vettél te twister pro-t 1.3 kreditért?
Posted 2003. November 06. - 11:34
Hali!
Szerintetek a Panaracer Fire Xc Pro milyen talajtípusra jó? Kinek van vele tapasztalata?
Nekem Conti Explorer van, és fû, meg nedves föld kivételével mindenhol csúszkál, és nem attól, mert erõs vagyok. ;D 700 km (2 hónap) alatt félig elkopott, igaz, nagyrészt aszfalton megyek vele.
Szerintetek a Panaracer Fire Xc Pro milyen talajtípusra jó? Kinek van vele tapasztalata?
Nekem Conti Explorer van, és fû, meg nedves föld kivételével mindenhol csúszkál, és nem attól, mert erõs vagyok. ;D 700 km (2 hónap) alatt félig elkopott, igaz, nagyrészt aszfalton megyek vele.
Posted 2003. November 05. - 22:18
Üdv !
Nekem most két újonnan vett Schwalbe Black Jack van fent. Mind a kettõ 2.1-es kifejezetten cc-re. (igazából Continental Expl. Pro-t akartam venni, de a boltban csak ez volt, ráadásul olcsóbb is volt...) Eddig remekül megy. A köpenynek van egy ilyen sokszög formájú futófelülete (csendes) a szélén két féle bütyökkel, hogy jó legyen kanyarodásnál a tartása. Eddig jó, de részletesebb véleményt majd 1000 km után...
Nekem most két újonnan vett Schwalbe Black Jack van fent. Mind a kettõ 2.1-es kifejezetten cc-re. (igazából Continental Expl. Pro-t akartam venni, de a boltban csak ez volt, ráadásul olcsóbb is volt...) Eddig remekül megy. A köpenynek van egy ilyen sokszög formájú futófelülete (csendes) a szélén két féle bütyökkel, hogy jó legyen kanyarodásnál a tartása. Eddig jó, de részletesebb véleményt majd 1000 km után...
Posted 2003. November 05. - 18:53
Én is erõsíteném a Mythos XC-sek táborát. 2.1-est használok, több okból is.
1. Ezzel vettem a bringát. Mivel bevállt nem cseréltem le.
2. Full merev bicajom van, így a ballonossága csillapít vmit
3. Idén kb. 1200 km-t tekertem vegyes körülmények közt, DEFEKTMENTESEN.
4. Ezalatt nem sokmindent kopott
5. Sztem jól irányítható, harap, mint állat
Átlag felhasználásra (cc/túra/város) teljesen megfelel. Ha jól tudom, kb. 3500 HUF körül van, és ha úgy számoljuk, hogy kb 2-3 évente kell (ilyen felhasználás mellett) cserélni, akkor nincs arany áron.
1. Ezzel vettem a bringát. Mivel bevállt nem cseréltem le.
2. Full merev bicajom van, így a ballonossága csillapít vmit
3. Idén kb. 1200 km-t tekertem vegyes körülmények közt, DEFEKTMENTESEN.
4. Ezalatt nem sokmindent kopott
5. Sztem jól irányítható, harap, mint állat
Átlag felhasználásra (cc/túra/város) teljesen megfelel. Ha jól tudom, kb. 3500 HUF körül van, és ha úgy számoljuk, hogy kb 2-3 évente kell (ilyen felhasználás mellett) cserélni, akkor nincs arany áron.
Posted 2003. November 05. - 17:12
Posted 2003. November 05. - 16:51
eric: kúl a géped, nagyon. Nekem a cc bringámon Conti Twister Pro van, 1.9es. 1300ft volt darabja. akciós.
Nagyon pici kis dudrok vannak rajta, kopnak is aszfalton rendesen. De a bütykös gumimat nem akarom feltenni, mert az nem gördül, meg hangos.
Posted 2003. November 05. - 16:26
A Mythos kontra Mythos XC ügyben nem tudok segíteni sajna. Mondom én ezzel a semi-slickel nagyon meg vagyok elégedve (Mythos XC Slick)! ITT egy kép róla.
Én aszfalton használom és nagyon jó. Elöl jól fékezhetõ, hátul kicsit csúszik ha fékezel. Megfordítható, tehát a háccsót meg kell fordítanod és kész. Jól lehet vele mászni, nem kapart ki eddig nekem. Ha vizes úton mész akkor egy kicsit talán csúszik, meg felszórja a vizet, ennyi. Egyébként nem próbáltam a tûréshatárokat feszegetni, mert nincs kedvem fölnyalni az aszfaltot/földet.
Én aszfalton használom és nagyon jó. Elöl jól fékezhetõ, hátul kicsit csúszik ha fékezel. Megfordítható, tehát a háccsót meg kell fordítanod és kész. Jól lehet vele mászni, nem kapart ki eddig nekem. Ha vizes úton mész akkor egy kicsit talán csúszik, meg felszórja a vizet, ennyi. Egyébként nem próbáltam a tûréshatárokat feszegetni, mert nincs kedvem fölnyalni az aszfaltot/földet.
Posted 2003. November 05. - 12:45
utánanéztem a testbike-on a véleményeknek az IRC Mythos-al kapcsolatban, és sokan panaszkodnak a tapadásra, hogy nagyon csúszik. Te tapasztaltál ilyet Eric? Ill. az XC mennyiben tér el a simától?

Sign In
Create Account
This topic is locked
Back to top