Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Kényelmes nyergek!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
224 hozzászólás a témában

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
engem is érdekel ez a nyereg, mivel a ritchey nem jött be, a san marco sem. annyit tudni kell h a san marco és a selle italia hazai forgalmazoi nem segítõklszek garanciális problémáknál. azaz: no garancia. a fizik, azaz a forgalmazoja inkabb, de mit tegyen az ember, ha az általuk forgalmazott cuccok nem jöttek be

Köszönöm eff

Elolvastam a tesbike-on az idevágó részt, de csak egy ember írta meg a véleményét.
Ha valaki probálta már ezt a nyerget írjon.

waverley

waverley

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszönöm eff

Elolvastam a tesbike-on az idevágó részt, de csak egy ember írta meg a véleményét.
Ha valaki probálta már ezt a nyerget írjon.

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Feltöltött kép
Hol lehet kapni ezt a (Selle Italia Fokus Trans Am) nyerget és mi a tapasztalatotok?. Annyit tudok, hogy 6600 huf körüli az ára.

A mali a forgalmazója, (www.mali.hu), a honlapon találsz jónéhány címet. ajánlom h a tesbikeon olasd el az idevágó kritikát.

waverley

waverley

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Feltöltött kép
Hol lehet kapni ezt a (Selle Italia Fokus Trans Am) nyerget és mi a tapasztalatotok?. Annyit tudok, hogy 6600 huf körüli az ára.

RobesPierre

RobesPierre

törzsvendég

• fórumtag
  • 276 hozzászólás
Én tavasszal újítottam be nyereg terén. Egy kiszolgált 97-es san marco concord touno helyett kerestem egy komfortosabb, de nem túl drága nyerget túra/maraton felhasználási területre. Választásom szintén san marco modellre, egy ods racegel-re esett, igaz tavalyi modell, de kevesebb mint a felére volt leárazva az árkádi ridebike-ban. 8 és fél ezerrõl 4-re! Múlt héten voltam a boltban és talán még volt piros színben. 280 gr. mérlegen, szép kék szín, fehér és piros hímzés, középen fekete, puha racegel betéttel, mezei acélpálcával. Féléves használat alapján mindenkinek csak ajánlani tudom! Sokkal kényelmesebb, mint az elõdje. Rugalmasabb és mûködik a racegel! Egyetlen hibája, hogy két kis matricája kopásnak indult. A biker honlapján már fentvannak az idei modellek, a '05-ös modellnek 5 eFt az ára! Szerintem elég korrekt!

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Kösz h segítetek. már a saját idegeimre mentem már ezzel a nyereggel, a fizik alliante, san marco skn pro, smarco aero utan vegül a ritchey wcs-t vettem, hirtelenjében tekertem is vele egy laza tizes kört, még mindig sajog. szoval lehet h melléfogtam, de abban reménykedem, hogy kell egy kis idõ, míg a hátsóm átszokik erre. eddig egy velom volt, fotel-szeru, zavart a tul sok párnázottság, meg az, hogy a nyereg eleje vastagabb volt a kelleténél.

mi a vélemény, ha már most sajog, csak roszabb lesz? (ugye nem.., mert nem kevés pénz és rohangalas van benne)..

elõre is thnx

Nekem Ike race (kivágott :) ) van a fitneszgépen és Selle XO Gel a montin,de mindkettõt jócskán felülmúlta a Ritchey nyergem
persze mondenki más morfológiailag

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
intim betét :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A kivágott nyergekrõl: hidegben fel lehet fázni velük, bár "nem szelel", vagyis nem érzed. Persze nem mindenki fázik fel. Különben pedig nem egyértelmû a prosztatavédelem szempontjából való elõnye a "tele" nyergekkel szemben, mivel már ezeknél is van egy kis mélyedés.
KErékpározáshoz (ha nem a boltba mész) mindenképp betétes gatya kell, akármilyen a nyereg (ezen persze nem a 60 dkg-ás rugós fotelekre gondolok).
A kipróbálásnál a pár kör semmit nem jelent, inkább megtévesztõ. A keményebb, de késõbb kényelmes nyerget hagyod ott, és a puhábbnak ható geleset viszed el, ami nem lesz jó. A fapadosakat leszámítva inkább a keményebbek a jók. Kb. 200-500 km után derül ki milyen egy nyereg. EGyébként is idomul egymáshoz a nyereg és a fenék. A Selle Italia slr (135 gr.) pl. meglepõen "kényelmes" ahhoz képest, hogy alig van benne szivacs és tartós is.

én meg azt tapasztaltam hogy ha 5" rugóut van a segged alatt nem kell feltétlen intim betét....:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Nekem Ike race (kivágott :) ) van a fitneszgépen és Selle XO Gel a montin,de mindkettõt jócskán felülmúlta a Ritchey nyergem
persze mondenki más morfológiailag

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

pcycle

pcycle

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
A kivágott nyergekrõl: hidegben fel lehet fázni velük, bár "nem szelel", vagyis nem érzed. Persze nem mindenki fázik fel. Különben pedig nem egyértelmû a prosztatavédelem szempontjából való elõnye a "tele" nyergekkel szemben, mivel már ezeknél is van egy kis mélyedés.
KErékpározáshoz (ha nem a boltba mész) mindenképp betétes gatya kell, akármilyen a nyereg (ezen persze nem a 60 dkg-ás rugós fotelekre gondolok).
A kipróbálásnál a pár kör semmit nem jelent, inkább megtévesztõ. A keményebb, de késõbb kényelmes nyerget hagyod ott, és a puhábbnak ható geleset viszed el, ami nem lesz jó. A fapadosakat leszámítva inkább a keményebbek a jók. Kb. 200-500 km után derül ki milyen egy nyereg. EGyébként is idomul egymáshoz a nyereg és a fenék. A Selle Italia slr (135 gr.) pl. meglepõen "kényelmes" ahhoz képest, hogy alig van benne szivacs és tartós is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Bringás nadrág nélkül is kényelmes? Amúgy a nyergek ügyében körbetelefonáltam, akad néhány bolt, ahol ki lehet próbálni a nyerget, igaz, csak néhány kör erejéig.

erre azt tudom mondani hogy fulltelóssal igen, és mivel tavasz ota kb 150 kilcsit mentem merevseggûvel, azt viszont betéttel......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

ha szelel is nem észrevehetõ, igaz õsszel télen azért fel is öltözöm rendesen..
nekem kényelmes volt elsõre, (persze nem fotel) ahogy a wtb, meg a lookin viszont kényelmetlen...persze a legjobb lenne kipróbálni mindet, csakhát ez nem az az ország...mert tényleg lehet ami nekem nagyon kényelmes az másnak elviselhetetlen..

Bringás nadrág nélkül is kényelmes? Amúgy a nyergek ügyében körbetelefonáltam, akad néhány bolt, ahol ki lehet próbálni a nyerget, igaz, csak néhány kör erejéig.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Na pontosan ilyen segítségre gondoltam, nagyon köszönöm, én is nézegettem az san marcot, az aramit illetve az SKN-t. Lehet h hülye kérdés, de õsszel, ill. hidegebb idõkben a kivgás miatt nem "szelel" túlzottan a nyereg? Kényelem szempontjából megfelelõek, vagy idõvel megszokhatóak inkább?
elõre is lot of thnx

ha szelel is nem észrevehetõ, igaz õsszel télen azért fel is öltözöm rendesen..
nekem kényelmes volt elsõre, (persze nem fotel) ahogy a wtb, meg a lookin viszont kényelmetlen...persze a legjobb lenne kipróbálni mindet, csakhát ez nem az az ország...mert tényleg lehet ami nekem nagyon kényelmes az másnak elviselhetetlen..

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

eff pontos választ nem tudok Neked adni, mert csak rokon tipusokat próbáltam, meg ugye tényleg a legszubjektívebb kérdés, de wtb rocketet próbáltam (igaz csak cro mo sínes) na azt soha többet...viszont mind a 2 bringámon san marco nyereg van, az egyiken arami, a másikon aero..és eddig a legjobbak az általam próbáltak közül..az arami hasonlít az era pro-ra , csak lukas a közepe...

Na pontosan ilyen segítségre gondoltam, nagyon köszönöm, én is nézegettem az san marcot, az aramit illetve az SKN-t. Lehet h hülye kérdés, de õsszel, ill. hidegebb idõkben a kivgás miatt nem "szelel" túlzottan a nyereg? Kényelem szempontjából megfelelõek, vagy idõvel megszokhatóak inkább?
elõre is lot of thnx

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ThufirHawat, remélem azért néhányan csak válaszolnak, mégha te az ellenkezõjét várod. Nem általánosságokat tartalmazó véleményt kértem, hanem tapasztalatokat, tanácsokat. Azt meg miért ne? Amúgy meg a szövegem elsõ sora ugye ez volt: tom, h a nyereg-kérdés abszolúte egyedi, de hátha tudtok tanáccsal szolgálni...
szóval azért csak kérnék segítséget.
thnx

eff pontos választ nem tudok Neked adni, mert csak rokon tipusokat próbáltam, meg ugye tényleg a legszubjektívebb kérdés, de wtb rocketet próbáltam (igaz csak cro mo sínes) na azt soha többet...viszont mind a 2 bringámon san marco nyereg van, az egyiken arami, a másikon aero..és eddig a legjobbak az általam próbáltak közül..az arami hasonlít az era pro-ra , csak lukas a közepe...

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
ThufirHawat, remélem azért néhányan csak válaszolnak, mégha te az ellenkezõjét várod. Nem általánosságokat tartalmazó véleményt kértem, hanem tapasztalatokat, tanácsokat. Azt meg miért ne? Amúgy meg a szövegem elsõ sora ugye ez volt: tom, h a nyereg-kérdés abszolúte egyedi, de hátha tudtok tanáccsal szolgálni...
szóval azért csak kérnék segítséget.
thnx

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Reméljük, hogy erre senki nem válaszol neked semmi konkrétat. Mindenkinek másmilyen a hátulja... De azért az biztosan nem véletlen, hogy WTB Rocket-et és Dolomit-ot elég sok komoly gépen látni.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

eff

eff

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Emberek, tom, h a nyereg-kérdés abszolúte egyedi, de hátha tudtok tanáccsal szolgálni. CC, tura, városi bringazas szokott lenni, eddig San Marcot ERA prot, Fizik Aliantet (ti), - Dolomitot, WTB Rocket Team Ti-t nezegettem, a Fizik Aliante meg a Dolomit seggel is lett probalva nehany kör erejéig, de vacillalok ( nem uccsó sorban az ár miatt). Kinek milyen tapasztalatai vannak a fentiekkel? Megérik ezek az árukat? Meg persze az is, hogy a hasonló felhasználásra ki milyet javasol? Elõre is köszi mindenkinek

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
titán rugalmasabb, és könnyebb, mint az acél/cromo pálca
állítólag a rugalmassága miatt kényelmesebb..
bár én még nem próbáltam

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Az, hogy egy nyereg milyn pálcával rendelkezik, milyen hatással van a kényelemre és egészségre? Gondolok itt elsõsorban a titánra.
Csak mindenfélét hall az ember a prosztatabántalmakról és gondoltam, ha ezen múlik a... akkor cserélek!