Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Author

- - - - -

  • Please log in to reply
1285 replies to this topic

#461
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Azért nem volt náci >:( >:(, vagy legalábbis nem tudok róla, de tényleg idegesítõen nyomult. De szerintem másról itt a topikban nem mondható el ilyen jellegû nyomulás. Meg amúgy is az volt a baj, hogy reklámozta az Authort.

#462
Eerie

Eerie

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 514 posts
Nem a dicsõítéssel van baj, az érthetõ, de van egy határa is. Nem emlékszem már a nevére, de itt a Bikemag fórumon is volt pár hónapja egy Author náci, akit moderálni kellett olyan stílusban adta elõ magát.

#463
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Eerie! Kikre gondolsz?
Azér nézzél már be a Kona topikba is! Ott is vannak dicsõítõ énekek:D :D! Meg a Caprinban, meg a Trekben :D.


#464
Eerie

Eerie

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 514 posts
Biztos nagyon rossz dolog, hogy a buta emberek csak a szuper nyugati kultikus csodákra buknak, de az Author bringákat akkor miért Manitou-val, Shimano-val, Hayes-szel, stb. szerelik, és miért nincs rajtuk mondjuk Dobrý Hodný tárcsafék?
Ne értsetek félre, nem az Author tulajokat akarom bántani, csak az az egy-két fanatikus kezd egyre inkább idegesíteni, akik fanatikus, lenézõ, magasan hordott orrú, demagóg megnyilvánulásaival egyre többször találkozom különbözõ fórumokon. Hogy a hivatalos oldal is idáig süllyedt, az sajnálatos, de valahogy nem lepõdõm már meg rajta. Átnevezhetnék a márkát Authority-re lassan :(

#465
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 posts
Ultio!

Azoknak az embereknek, akik nem jártasak a bringázásban (értsd: nem ez a hobbijuk, tehát én sem a versenysportra gondolok), nem csak az Author, hanem sztem a többi márka (Trek, Magellan, Merida...) sem mond semmit, maximum az, hogy Csepel Classic, Puch, Camping meg ilyenek. A régi, jól bevált márkák. Ezek jelentik a többségnek a normál kerékpárt. Azoknak, akik el sem tudják képzelni, hogy miért olyan hülye valaki,hogy neadjisten százvalahányezret kiad egy bicajra.
Nekik a csúcsgépeket (meg merem kockáztatni) azok a "kerékpárok" jelentik, amiket a nagyáruházak reklámlapjain lehet látni "21999" Ft-ért "akkcijósan" és monnyuk az a nevük, hogy "@mstar" ;)és "összteleszkópos dh-kerékpár"-ként reklámozzák és "V"-fék van rajtuk, meg "Licsi" váltó, meg mûanyag hajtókar és csillognak-villognak, meg mindenféle amerikaiálom színekben pompáznak és esetenként olyan túlméretes csöveik vannak "mer az a legújabb trendi", hogy ahhoz képest a barátság kõolajvezeték ipari tanulónak számít...
Bocs, ha most nagyon sokmindenkit hülyének néztem, de higyétek el, sokan vannek ilyenek.

Üdv.

#466
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts

Csak egy példa:
Adott egy videótéka:
Ha én most kiírom az ajtóra, hogy mennyi sok befolyásolt ember van, hogy a hülye valóságsókat meg a monikasót nézik, attól az én tékám nem fog jobban menni.
Viszont ha megmutatom neki vazze itt van 360 DVD amennyi semmelyik más tékában sincs a környéken, szerinted hova fognak menni?
És én ebben érzem hibásnak az említett cikket...

Ezt nem igazán értem. Vagyis kicsit értem. Azért az Author korábban jött azzal, hogy náluk mennyiféle bicaj van, és meg is lehetett nézni õket Csepelen! És ezt tényleg nem sok forgalmazó csinálta! Sok bicajt nem is lehet megnézni, úgy kell választani. Mondjuk az Author korábban is írt már kemény kritikát. Õ csak azt akarja, hogy ez a márka is ismert legyen. Mert abban tényleg igaza van, hogy az emberek többségének (itt nem a biciklisportban, meg magában a biciklizésben jártas embereket értem) pl. az én bicajom se mond sokat. Nem ismerik a márkát, és azt hiszik, hogy valami Corás, tescós darab, és csak amikor megmondom az árát (ami megintcsak a laikus embereknek sok, nekem meg már újabb bicaj kéne), akkor gondolják azt, hogy: 1. ez akkor mégicsak egy jó bicaj, 2. de hülye ez a fazon, vett drágán egy ismeretlen bicajt. de ha azt mondom, hogy van egy Konám, Megellánom, Trekkem stb., lehet, hogy feleannyiba kerül, mégis azt hiszik az emberek, hogy az jó, mert az MÁRKA! Na szerintem ezen próbál, akar változtatni az Author.

#467
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts
Végül is egy picit kétértelmû voltam, de igazán én arra gondoltam, hogy nem különbnek, hanem különbözõnek érzem magam :) :). És azért írtam az Üvegtigrist, mert abban is az van, ha az ember Coca kolát vagy Traubit iszik, mindegy, mert cukros szart önt le a torkán, de mivel a nagy többség kólázik, ezért az, aki traubit iszik, az különbözik a többiektõl.
Amúgy az én Authorom se egy csúcskategória :(, tehát már ezért se nézhetem le a többi márkát, meg amúgy se, csak az a lényeg nekem más van, mint a többieknek.
Nem is érdemes errõl tovább beszélni, egyáltalán nem bántottál meg, nem is kellett volna elnézést kérned, de azér jól esett ;) :D ;D. A lényeg meg tényleg az, ha van az embernek egy bicaja, akkor tekerjen minél többet balesetmentesen, élvezze az életet, oszt kész. Dugjunk meg biciklizzünk!

Na minden jót!

#468
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 posts
De basszus, még mindig nem tudtam elolvasni!

#469
Rave_Ace

Rave_Ace

    Dömdödöm

  • globális moderátor
  • 3,201 posts
Ne reméljetek....
Szerintem mi még itt nagyon is jól állunk önkép ügyileg...
Nézetek el nyugatabbra, vagy akár a nagy vizen túlra. Vagy nézzétek meg a Kóla, puska sültkrumpli c. filmet... :-X
Ami tény vannak birkák köztünk...(lsd tegnap a tilos rádiónál történteket), de én úgy érzem, hogy jóval többen vannak azok akiknek nem csak a szája nagy ha csinálni kell valamit, hanem ésszel a tudásával gyõzi meg a többséget.
Csak egy példa:
Adott egy videótéka:
Ha én most kiírom az ajtóra, hogy mennyi sok befolyásolt ember van, hogy a hülye valóságsókat meg a monikasót nézik, attól az én tékám nem fog jobban menni.
Viszont ha megmutatom neki vazze itt van 360 DVD amennyi semmelyik más tékában sincs a környéken, szerinted hova fognak menni?
És én ebben érzem hibásnak az említett cikket...

#470
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 posts
Ultio!

Elnézést, valóban félreérthetõ voltam és túloztam is.
Az "igénytelen, tömeggyártott" jelzõket nem tõled idéztem, csak azért raktam idézõjelbe, hogy nyomatékosítsam,mire gondolok.

"Na de nekem mindegy, nekem Authorom van, meg vagyok vele elégedve, késõbb is ilyet veszek. És nekem tetszik is, hogy nem tömeg Konám, Trekkem, Meridám, Magellánom van, hanem olyan bicaj, melybõl nem szaladgál olyan sok, mint az elõbb említett márkákból. Ez nekem jó. "

Én konkrétan a hozzászólásodnak erre a részére gondoltam, melyben valóban nem alacsonyítod le az említett márkákkal rendelkezõket, csak mégis nekem az jön le belõle, hogy te különbnek érzed magad amiatt, hogy a te Authorodból nem szaladgál olyan sok, mint az említett tömeggépekbõl...
Mindanozáltal nekem egy noname gépem van, tehát nem a mundér becsületét védtem, csak úgy hirtelen kiszaladt belõlem. A lényeg az, hogy mindenki jól érezzem magát azon a bicajon, amin teker és lehetõleg minél kevesebbet ellenségeskedjünk egymással...
Tehát mégegyszer elnézést, nem állt szándékomban sem megbántani, sem oedig olyat idézni, amit valóban nem írtál le.

Üdv.

#471
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts

Tudod nem vagyok nagy hazafi de nem szeretem ha valaki azzal dobálózik, hogy a magyarországi emberek milyen hülyék...
Aki így gondolja húzzon innen a világ másik oldalára vállalkozni és ne a szart dobálja...

Azért sajnos nagyon sok buta ember van Magyarországon! vaygis inkább nem is ezt a szót használom, hogy buta, hanem inkább azt, hogy irányítható! De ez egyenesen következik a régi rendszerbõl Csak remélni tudom, hogy ez megváltozik, és mi, illetve a késõbbi generációk már öntudatosabbak vagyunk / leszünk. Kicsit több nemzeti öntudat kéne!

#472
ultio

ultio

    TARC

  • fórumtag
  • 1,169 posts

Egyelõre csak annyi a hozzászólnivalóm, az is Ultio írásához a tömeggépekkel kapcsolatban, hogy ha valaki meg van elégedve az "igénytelen, tömeggyártott" Meridával, Trekkel, Konával, Magellannal, és nem zavarja, hogy még soknak van olyan rajta kívül, akkor mennyivel kevesebb õ, mint Te az Authoroddal?
Semmivel.


Bagi! Szerintem olvasd el mégegyszer a hozzászólásomat! Én SEHOL nem írtam olyat, hogy kevesebb az az ember, akinek Trekje, Konája, Magellánja stb. van. Legfeljebb különbözünk egymástól. Nézd meg az Üvegtigrist, vagy emlékezz vissza, hogy mit mondott Reviczky Gábor!
És nagyon szépen kérlek, hogy ne idézz olyan szavakat, amiket én nem írtam! Nézd már meg, hogy az írásomban hol szerepel az a szó, hogy igénytelen? Megtaláltad? Szerintem nem. Mert nem is írtam ilyet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ez itt a probléma emberek! Okoskodik mindenki, hivatkozik err-arra, olyanokra is, amit nem is írt a másik ember. Így aztán könnyû lejáratni a másikat! De hát ez megy egész Magyarországon!
Na de nincs harag, csak legyünk pontosak! :D :D

#473
Morton

Morton

    vendég

  • fórumtag
  • 96 posts
Nos semmi közöm az Author honlapjához max annyi hogy mielõtt vázat vettem volna õket is számításba vettem. (Végül is Napalm lett belõle) De azóta rendszeresen nézelõdök boltok, gyártók honlapján, meg a róluk szóló topicok-ban.

Szóval sem mondtam hogy a Magyar emberek hülyék, bár elég sok hülye él köztünk ezt bárki elismerheti.
Csak annyival értettem egyet a cikkel, hogy a többségünkre jellemzõ a drágább akkor jobb is beálítottság. Illetve a másik hogy ha sokaknak az van akkor az biztos jó is. (Csak elfelejti az ember megkérdezni õket)

Sajnos a tesztek többsége is ezt sugalja mármint az elsõ variánst (amit nem vagyok hajlandó minden esetben elhinni). Itt nem is beszélek a "szponzorált teszt" jelenségrõl amikor is az adott újság a szponzor termékét kénytelen kihozni tesztgyõztesnek. (Itt elsõsorban számtech újságokra gondolok)

#474
Rave_Ace

Rave_Ace

    Dömdödöm

  • globális moderátor
  • 3,201 posts
Nos azt hiszem lassan elmonthatom, hogy benne vagyok...

Morton légyszi tedd vissza a honlapra, hogy el tudjam még olvasni...
Tudod nem vagyok nagy hazafi de nem szeretem ha valaki azzal dobálózik, hogy a magyarországi emberek milyen hülyék...
Aki így gondolja húzzon innen a világ másik oldalára vállalkozni és ne a szart dobálja...

#475
kalaius

kalaius

    maximus

  • fórumtag
  • 11,904 posts

Csak azért kérdezem mert nekem úgy tûnik hogy a Bikemag-ot az X-factor-so illetve Velotrade-s nagykerek nyomják (veszik a reklám felületet, adják a teszt gépeket).

No meg az Author,a Neuzer,stb.Senki sem tudna igazából létezni enélkül...


#476
Morton

Morton

    vendég

  • fórumtag
  • 96 posts
Azért akinek az jött le a cikkbõl hogy csak az Author jó a többi szar, az olvassa el még egyszer figyelmesen mert ez így nem igaz. Az azért igaz rá hogy: Minden szentnek maga felé hajlik a keze. De erõs túlzásokba azért szerintem nem estek. Most nem az Author-os részekre gondolok hanem amikor nagy álltalánosságban a piaci helyzetrõl és a Magyar emberek beállítottságáról beszéltek. Példának itt van a Meghajtás topic Málna nevû gyerekkel kapcsolatban kevergõ vitája.

Rave_Ace te benne vagy a Bikemag szerkesztõségében?

Csak azért kérdezem mert nekem úgy tûnik hogy a Bikemag-ot az X-factor-so illetve Velotrade-s nagykerek nyomják (veszik a reklám felületet, adják a teszt gépeket). Amik ugyebár a fent említett "tömegmárkákat forgalmazzák".

#477
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26,354 posts
amugy author LOL
...."Magyarországon a kerékpáros világban két irányzat van: a „lehetõ legolcsóbb, mindegy micsoda”, ill. ezzel szemben a „szuper nyugati amcsikultikusbringacsoda méregdrágán”.
A kettõ között van az AUTHOR! Ugyan azt tudja, mind bármelyik nyugati világcég, de sokkal kedvezõbb ára van, ugyanakkor az olcsóbb modelljei sosem mennek le egy bizonyos minõségi színvonal alá".....
nemsemmi azert. de ahogy Bagi is irta volt, egy ilyen orszagban csak igy lehet valamit elerni. a multra valo tekintettel elovettek a regimodi bevalt strategiat LOL ;D
de lehet h nem kene igy csinalniuk.....ize, ideje lenne egy uj reklam mánágert felvenniuk..... :-\ :)

#478
Ranger

Ranger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 748 posts
Thez! Jöhet mailben! ;)

#479
Butchman

Butchman

    vendég

  • fórumtag
  • 66 posts
plíííz küldd el mélben, vagy lökd fel valahova! :D

plííííz!!!!!!!!

#480
thez

thez

    maximus

  • fórumtag
  • 26,354 posts
en valahogy megereztem, de okos voltam (ugye?!) es LEMENTETTEM!!!!!
hehe ;D