Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Teljesitménytúrák 2003-ban

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
409 hozzászólás a témában

#61
szgabsz

szgabsz

    vendég

  • fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Kezdõ fórumosként köszöntök mindenkit ;), és
helybõl (ahogy az már gondolom megszokott) segítséget is kérnék. És nem is egyet...

Két túráról szeretnék bõvebb infót kérni:
Az egyik helybõl a Wietnam túra. Azt tudom, hogy hosszú, de hogy mi ez...
A másik pedig a Boszi-sziget. Homályom ezügyben is határtalan.

Ja, és még vmi... a triatlonkormányt hol engedik ill. hol nem? (MTBn van!!!) ;D

Elõre is köszi

#62
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Lesz,a Kozma 60 október 4-én.
Csákvár környéke
ttt.tr.hu
KÉpek, beszámoló:
http://www.tar.hu/ne...ak/0210KOZM.HTM
http://www.tar.hu/ne...ak/0110KOZM.HTM

Jó buli lesz! ;) :)


Mi megyünk.
Egyébként érdekes megfigyelni, hogy ott mindenki hosszúban nyomja már. Birnám, ha idén kihúzódna addig ez a jó meleg ami most van! :D

#63
savanyugabi

savanyugabi

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ez a wietnam a 240km-es?? hááát... ütõs lehet..

#64
henger

henger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 576 hozzászólás
Lesz,a Kozma 60 október 4-én.
Csákvár környéke
ttt.tr.hu
KÉpek, beszámoló:
http://www.tar.hu/ne...ak/0210KOZM.HTM
http://www.tar.hu/ne...ak/0110KOZM.HTM

Jó buli lesz! ;) :)

#65
Grimus

Grimus

    vendég

  • fórumtag
  • 129 hozzászólás
Nehezen szûröm ki az információkat a soraitok közül, ezért inkább rákérdezek: Lesz mostanában valami jó TT?
Ezeken lehet indulni trekking biciklivel?

#66
henger

henger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 576 hozzászólás

Hát nem semmi gyûrõdés lehetett, amit átéltél hétvégén, Henger! Erre talán jobban fel kellett volna készülni...


A 100-ason nem volt elterelés, hanem az elágaknál nyilak felfestve, kb. 10-15 centisek. Nem volt nagy a megterhelés, mert nem tudtam igazán, hogyan fog menni, ezért nem hajtottam ki magam, talán olyan 85-90%-ban (Remélem, tudok még fejlõdni, mert van hova). Az idegi terhelés volt nagyobb, de ehhez már hozzászoktam. A montiváltón az odajutás volt még kaland, ott 3 körönként váltottunk, mondhatni semmi volt. Csodálkoztam, hogy semmi technikai probléma, csak kétszer esett le a lánc, de ez az átdobó miatt van. A legjobbak Exporerrel (Conti, ha minden igaz)mentek, de nekem semmit nem fogott a felfeléken. Jobban jártam, ha felfutottam.

#67
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ma reggelre "enyhén" taknyos és "enyhén" lázas lettem...

de kikúrálom magamat ;)

#68
pcycle

pcycle

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 1.247 hozzászólás
Hát nem semmi gyûrõdés lehetett, amit átéltél hétvégén, Henger! Erre talán jobban fel kellett volna készülni... Aki hasonló hosszúra válalkozik, komolyan készüljön rá, mert összeszedhet dolgokat, ld. Kropkó mostani esete!
Úgylátszik a TT-k, versenyek soha nem tökéletesek, ilyen elterelések majdnem rendszeresek. Részemrõl egyszerûbben oldom meg a TT-t, kimegyek magam saját útvonallal, tempóval minden díj nélkül:), múlt hétvégi extrém Bakonyi aszfaltos túrám 291,5 km lett mindennel ami a magyar utak szépségei. :o

#69
henger

henger

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 576 hozzászólás

Csak halkan jegyzem meg, hogy szombaton megvolt a Lovasberény TT-is.
Az LB után még meglátogattam a 24 órást a HHH-n.



Jelentem, megvolt! Mindkettõ.....
1. Lovasberény. Eredetileg a 100-on indultam, miután leedzettem pénteken az 50-est, pite lettem volna ezen indulni (de lett volna értelme, helyezés szempontjából). Indulás 9kor, de már a kezdés elõtt világossá vált, hogy esélyem sincs dobogóra kerülni, marad tehát a saját szintidõ 5-rõl 4 órára rövidítése (50-es 1:53:16). A Velencei tó északi oldalán simán ment 35-40-el a bringa. A nadapi emelkedõ meg lótúró, aki már egyszer ment rajta, az nem ijed meg tõle. Csak 4km, közben van hullám is. Pákozd után hagyott el a karbon outisor, bolyban voltak hatan, gondolom, õk nyertek. Az elsõ ell. pont rossz helyen volt, mert a 30-asok miatt mindenki más életveszélyben volt. Keresztezõdéstõl balra a pont, útfelbontás, ideges autósok, ott megfordulni, meg minden. Elõrébb téve sokkal biztonságosabb lett volna. A 2. pont a 7-es útnál volt, itt polgárõrök biztosították az átkelést (mondták, hogy szabad az út. Mondjuk ennyit én is meg tutam volna tenni) Rögtön a vasúti átjárónál már elment a vonat, mákom volt. Seregélyes körül végre találtam egy montis arcot, aki jó tempót ment. Malis társát leszakította elõbb. Beállt mögém szal nem sok változás trtént, de legalább nem voltam egyedül. 3. pont Sárosdon, az adonyi elágazás elõtt. Ez fontos, mert mi elmentünk jobbra, mert nagyon feldobott minket az ásványvíz, és nem vettük észre, hogy BALra kell menni. Nem volt több jelzés, így azt hittük, jó úton vagyunk. Jó hosszú lett: Mezõfalván tûnt fel, hogy itt valami oltári nagy árulás van. Meglett azonnal a hangulat, még redbul sem kellett, azannyát!
Egyedül visszafordultam, és kiakadt tekintettel pörögtem vissza. Rövidebb út nem volt. Nem is hajthattam túl magam, mert akkor begörcsölök, és vége a versenynek, és nekem is. Ez a "kis" kerülõ 38km volt. A jó útvonalra rátérve nayon rossz terepet kaptam. Pont amit utálok, összejött. Rázós, apró dombocskákkal, ráadásul már tiszta ideg voltam. A befutóig nem elõzött meg senki, gyûrtem a kilométereket. A maradékot már ismertem, jártam erre nyáron mocival, ezzel nem volt gond. De különben minden szétment. A motiváció, ezzel együtt mozgásom is, mint egy csapágyas Rigablokk. Velencén értem utol frissen megismert társamat, aki sokszor megállva, sörrel és egyebekkel frissítve lájtosan tekert a cél felé. Akkor már egy másik világban voltam, csak elõre tudtam, nézni. Ekkor követtem el a másik nagy hibát. Ismertem az utolsó 20m-t, és ettem-ittam rendesen, de Kápolnásnyéken kihagytam a kaját. Eredmény? A cél elõtt 5 kilométerrel meg kellett állnom, mert sík úton nem bírtam 20-al sem menni.

Azért néztem az idõket is:
50(ami 57,5km) 1:53- 100-as tempójával!
100(ami 97km) 3:10
Extrém(ami 135) 4:20
Összesen 4:45 lett, és a saját hülyeségemnek köszönhetem. Laza másfél órával hamarabb ehettem volna abból a finom gulyásból.
Emiatt késõn indultam vissza, Nadap felé a tízkilós hátizsákommal Velencére, majd' egy óra volt az út. A vonat pont akkor ment el pest felé. Akkor irány haza (Ajka), a HHH ugrott. Nézem a telefont, nem fogadott hívások:6. Kitaláljátok? Elõzetesen regisztráltam magam, mint esetlegesen beugró versenyzõ, erre volt egy öttagú ajkai csapat... Fenyõgyöngyénél defekt, a pakkal feltolni a kerót... Azért fél kilencre fel is értem. Ott gyors versenygép építés (elsõ kereket is 27-est tettem be, mert rossz van, belsõt adtak) Elmagyarázták a pályát, de igazából nem ért sokat. Éjjel 11kor indultam el az elsõ körömre. Mekkora buli volt! ;) Egyeesekben is kacsáztam, minden kõre rámentem, túl sokat fékeztem. Elsõre 2 kör. Másodszor a kölcsönkapott halogénlámpát az elsõ lejtõ végén a letörésnél egy átfordulással pattintottam le. Felpattanok a bicajra, nézem a bilincsét, és elindulok... Szóltak, hogy ott a lámpám! Valami ilyesmi hangulatban voltam, totál eksztázis! A maradék kört kezemben a lámpával, futva tettem meg, nagyon finom volt! >:( Következõ alkalommal bukfencre gyúrtam. Elcsúszással kombinált pofáraesés, még egy átakormányon(throughthebar), de elkezdtem élvezni a versenyt, még az eséseket is. A lámpát szigszalaggal 20-szor körbetekertem, jobb lett, mint az eredeti! Egy millimétert nem mozdult, míg elõtte mindig felkúszott a rázkódástól fénycsóva- ami volt talán egy tenyérnyi. A negyedik bevetésemen pont virradt. Hihetetlen érzés volt, hogy akár méterrõl méterre egyre világosabb lesz. Mire belejöttem, már vége is lett, pont ráéreztem volna a pálya 'ízére' (mondjuk azt folyamtosan kóstolgattam kisebb-nagyobb adagokban). Elég 4 fokozat, teljeíteni.
3 köröket mentem végül így lett 15, és közötte 'sokat pihentem' (A Zsírdisznók nem hagytak aludni ;D ;))
A gép rendületlenül állta a kiképzést, simán bírta mind a váz, váltó, kerekek- még a kölcsön elsõ is. A csapatal jól összecsiszolódtunk, azonnal beillettem a képbe, nem csak a létszám miatt voltam. A vége is izgalmas volt. 11:30kor az utolsó váltás (nem én voltam, már korábban befejezõdött számomra ), félórán belül kellett lenyomni 3 kört, hogy lehessen 4. is. És sikerült! Fél perccel a zárás elõtt kolompoltunk, úgy éreztem, mintha gyõztünk volna, mikor tényleg vége lett. Az eredményrõl: a többieket dicséri, hogy öten is harmadik-negyedik helyen voltak. Taktikánk szerint nem hajtottunk szét magunkat, egy bukás lehetõsége miatt nem vállaltunk kockázatot. 10 perc körüli idõket mentünk, mikor jobbat, vagy rosszabbat.(Csak az eredményhirdetéssel, meg egyebekkel ne rontották volna el a kedvünket. De az élmény a miénk!)

Lberényben outival voltam, és igen meglepõdtem, hogy ennyire bírom a kiképzést. Két nap alatt 170km versenytempóban (összesen 200-210km), egyetlen nagy bukás, vagy sérülés nélkül. Eddigi legkeményebb utam egy 125 kilométeres laza túra volt.

#70
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Prefi, itt olvashatsz a pár évvel ezelõttirõl:

http://kep.tar.hu/wi...ml?aid=27591787

#71
Prefi

Prefi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 hozzászólás
szal a vietnam az kb 220 km? (hol van róla cikk?)
bár kezdem úgy gondolni hogy inkább nem megyek ::)

#72
Oldbig

Oldbig

    vendég

  • fórumtag
  • 61 hozzászólás
Csak halkan jegyzem meg, hogy szombaton megvolt a Lovasberény TT-is. Mint ismert, idén 30, 50 és 100 km távon lehetett próbálkozni. Mindhárom táv tiszta aszfaltos volt, ezért inkább az országútisok körében volt népszerû, bár a mintegy 200 induló között sokféle bringát lehetett felfedezni. Volt itt tandem, gyermek utánfutó, reku és megyszámlálhatatlan corabike mellett néhány csili-vili országúti gép is. Ideális bringázós idõ, szélcsend, remek rendezés, kellemes hangulat jellemezte ezt a rendezvényt. Külön köszönet illeti a rendezõket, akik a képesek voltak eloszlatni a rendezvény felett gyülekezõ sötét fellegeket.

Az LB után még meglátogattam a 24 órást a HHH-n. Mit mondjak, csorgott a nyálam az ott látottak miatt. Innen is gratulálni szeretnék mindenkinek, aki résztvett ezen a fantasztikus rendezvényen. Jó volt látni az együttmûködést a csapatokon belül és kívül egyaránt.

Fotók is készültek, sajnos nem a legjobb minõségben, de azért felrakom majd valahová.

#73
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
De mért ne mennék? A Wietnamot én emlitettem elõször, és mielõtt még elkezdtünk volna beszélni róla a fórumon, elhatároztam, hogy megcsinálom - egyedül is ha kell! :D

#74
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
jön és punktum ;D

#75
Ano

Ano

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
lens: Persze, hogy nem mész ... vagy persze, hogy nem azt akarod mondani, hogy nem mész?? ::) :P ;)



nah ezt is megaszontam, de remélem érthetõ!! ;D

#76
vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Lensver ha nem mész rögtön szólj, mert megyek helyetted!!! 8)

#77
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
olvastad a cikket?
amúgy dupla táv ugyanannyi szint...
nem klasszikus tt mert helyben tudodd meg az ellenõrzõ pontokat...

szerintem durvább

#78
Prefi

Prefi

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 802 hozzászólás
ez a wietnam is Beac-maxi szintû?


#79
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
ne paráztass Ano....

#80
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Persze, hogy nem! ;)