Szeretem a hosszabb 1edüli tekeréseket, akkor kicsit kikapcsol az agyam, és sokmindenrõl el lehet mélázni a kilométerek meg csak gyûlnek-gyûlnek...de jó is az!!!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Teljesitménytúrák 2003-ban
Indította
lensver
, 2003. január 08. 20:39
Írta 2003. június 18. - 12:31

Írta 2003. június 17. - 12:44

Hát igen, más a beton, és más a terep, ahol az út egyenetlenségei miatt keményebben kell tekerni, lefele meg nem mindig lehet pihenni. Itt is volt olyan eset. Már nagyon kimeritett a hosszú emelkedõ, és akkor jött egy hosszú, széles lefelé. Node az meg olyan köves volt, hogy tiszta erõvel fogtam a kormányt, nehogy 30-40km-nél kiugorjon. Még jó, hogy ezután jött egy frissitõpont, mert már nagyon lefáradtam a sok rázástól. ;D
De ezért jó a terep, mert egyfolytában foglalkozik valamivel az ember agyféltekéje. Hogy ez mely agyfélteke feladata, azt már nem tudom.
De ezért jó a terep, mert egyfolytában foglalkozik valamivel az ember agyféltekéje. Hogy ez mely agyfélteke feladata, azt már nem tudom.
Írta 2003. június 17. - 12:25

Minden elismerésem, lensver! Egy oútisnak az a 11h túli tekerés 135km ugyan furcsán hat, de képzelem milyen terep lehetett, különösen a 3000m szintkülönbség kemény.
Írta 2003. június 17. - 11:46

Írta 2003. június 17. - 07:36

Hát, a Rákóczi tt eszméletlenül szuper volt, kitekertük az agyunkat is. Egyébként mi az élménybeszámolókat mindig a "Bringás lányok márpedig vannak" topikban tartjuk, mert amig nem volt ez a topik, mindig ott volt szó a tt-krõl, és más túrákról. (csak senki se tudta ;D, igy aztán, a "nem-beavatottaknak" megszületett ez a topik)
Tehát ott ha visszaolvasol, van róla irás, igy most csak röviden:
Mi 135km-t mentünk (eltévedtünk egy párszor az idén is). Reggel 6:40kor indultunk, és akkor értünk vissza Sárospatakra, amikor teljesen sötét lett. Menetidõnk 14 óra volt, tekerési idõ 11:20, szintkülönbség 3000m.
A távból kb. csak 15km volt a beton, az összes többi nehéz terep. Rengeteget kellett mászni: kétszer volt egy órás mászásunk. Egyszer a Milicre, másodszor pedig Telkibányától Regécig.
Az idén tehát sikerült megcsinálnunk - mert tavaly feladtuk a végefelé: ugyanis ránksötétedett a hegyekben, és csak 1 kis lámpánk volt. Az út meg olyan volt azon a szakaszon, akár egy vietnami dzsungelben.
Jövõre még jobb lesz.
Tehát ott ha visszaolvasol, van róla irás, igy most csak röviden:
Mi 135km-t mentünk (eltévedtünk egy párszor az idén is). Reggel 6:40kor indultunk, és akkor értünk vissza Sárospatakra, amikor teljesen sötét lett. Menetidõnk 14 óra volt, tekerési idõ 11:20, szintkülönbség 3000m.
A távból kb. csak 15km volt a beton, az összes többi nehéz terep. Rengeteget kellett mászni: kétszer volt egy órás mászásunk. Egyszer a Milicre, másodszor pedig Telkibányától Regécig.
Az idén tehát sikerült megcsinálnunk - mert tavaly feladtuk a végefelé: ugyanis ránksötétedett a hegyekben, és csak 1 kis lámpánk volt. Az út meg olyan volt azon a szakaszon, akár egy vietnami dzsungelben.
Jövõre még jobb lesz.
Írta 2003. június 16. - 20:35

Írta 2003. június 12. - 23:15

Szombaton Rákóczi TTre biztosan megyek, persze a legkisebbre :-P szezonkezdésnek annyi is elég lesz, fõleg a Zemplénben:)
Szóval oda megyek, a többit meg útközben meg tudjuk beszélni, nem?
B.
Szóval oda megyek, a többit meg útközben meg tudjuk beszélni, nem?

B.
Írta 2003. június 12. - 15:33

Bruce:
Én tutira megyek a Rákóczira és úgy tudom Mellon és Lensver is és Orsi és Muci is. Szóval Mellon nézett utána a vonatnak, a 06:05 órásat javasolta pénteken, de Lensverrel kis haladékot kértünk, így a 08:05-össel megyünk. Tervezzük, hogy meglátogatjuk a Zempléni borvidéket, veszünk fincsi bort, beáztatjuk magunkat a gyógyvízbe (strandfürdõ van Sárospatakon) és csak vasárnapra tervezzük a hazaindulást.
Ahogy tetszik és kedved tartja, csatlakozz hozzánk!
:-* Era
Én tutira megyek a Rákóczira és úgy tudom Mellon és Lensver is és Orsi és Muci is. Szóval Mellon nézett utána a vonatnak, a 06:05 órásat javasolta pénteken, de Lensverrel kis haladékot kértünk, így a 08:05-össel megyünk. Tervezzük, hogy meglátogatjuk a Zempléni borvidéket, veszünk fincsi bort, beáztatjuk magunkat a gyógyvízbe (strandfürdõ van Sárospatakon) és csak vasárnapra tervezzük a hazaindulást.
Ahogy tetszik és kedved tartja, csatlakozz hozzánk!
:-* Era
Írta 2003. június 10. - 20:43

almos:
Gratulálok a V10-hez, ilyen távon nem is mentetek rossz átlagot...sõt.
Még1szer: Gratula!
Gratulálok a V10-hez, ilyen távon nem is mentetek rossz átlagot...sõt.
Még1szer: Gratula!
Írta 2003. június 10. - 11:22

Szia almos, most már tudom, ki voltál 
A v10-re nevezésen kívül ruccantam le ebéd után, mivel a tónál töltöttem a hétvégét. Összesen 3 kört mentem 30-as átlag jött ki, azért az a fél kör vezetés betett nekem jócskán, fõleg hogy az elõzõ két hét alatt mentem összesen mentem egy tókört. Gratula a teljesítményedhez! Remélem nem zavart túlságosan a csomagtartóm zörgése
Másnap azért megint megkerültem a tavat, és ezzel a bringával csúcsot mentem (33-as átlag lett) (van külön outis, montis és Csepel "félverseny" csúcsom, bizony azért perceket számít a súly, a gumi, hajtáslánc és a patentpedál)

A v10-re nevezésen kívül ruccantam le ebéd után, mivel a tónál töltöttem a hétvégét. Összesen 3 kört mentem 30-as átlag jött ki, azért az a fél kör vezetés betett nekem jócskán, fõleg hogy az elõzõ két hét alatt mentem összesen mentem egy tókört. Gratula a teljesítményedhez! Remélem nem zavart túlságosan a csomagtartóm zörgése

Írta 2003. június 09. - 14:11

sziasztok!
tuleltem a v10 et, sot, meg is lepodtem, h mennyire jol birtam (rosszabbra szamitottam), persze sok sok segitseget kaptam a tobbiektol ,amit ezuton is szeretenek megkoszonni!
elsosorban Palira (sarga olimpia) illetve Pinyora gondolok, aki egy franko felkort huzott 35 el, mar 220 km utan.... ja,es Kukacra, a 8 korben szinten 36 al egy jo fel oraig
vegulis kevesebb mint 9 ora alatt sikerult lenyomni, 27 percet pihetnem az uton, nemegyszer csak azert alltam meg, h fel percig a csap ala tartsam a labam es a fejem.. 20 perc alatt teljesen megszaradtam, aztan ujbol izzadas...
es egy erdekes adat, pentek este 68 kg voltam, szombaton lefekves elott es 3 kori sor utan 62....
pedig rengeteget ittam es ettem ut kozben, mostmar megint 66 vagyok egyebkent
az elso 4 kor nagyon huzosra sikeredett, 34 es atlagrol adtuk le ugy, hogy a vegen nekem 32 lett
az autosok szerintem eleg korrektek voltak, egy kopasz beszolas volt es egy dudalas 9 ora alatt, azert ez nem rossz szeritem
tuleltem a v10 et, sot, meg is lepodtem, h mennyire jol birtam (rosszabbra szamitottam), persze sok sok segitseget kaptam a tobbiektol ,amit ezuton is szeretenek megkoszonni!
elsosorban Palira (sarga olimpia) illetve Pinyora gondolok, aki egy franko felkort huzott 35 el, mar 220 km utan.... ja,es Kukacra, a 8 korben szinten 36 al egy jo fel oraig
vegulis kevesebb mint 9 ora alatt sikerult lenyomni, 27 percet pihetnem az uton, nemegyszer csak azert alltam meg, h fel percig a csap ala tartsam a labam es a fejem.. 20 perc alatt teljesen megszaradtam, aztan ujbol izzadas...
es egy erdekes adat, pentek este 68 kg voltam, szombaton lefekves elott es 3 kori sor utan 62....
pedig rengeteget ittam es ettem ut kozben, mostmar megint 66 vagyok egyebkent

az elso 4 kor nagyon huzosra sikeredett, 34 es atlagrol adtuk le ugy, hogy a vegen nekem 32 lett
az autosok szerintem eleg korrektek voltak, egy kopasz beszolas volt es egy dudalas 9 ora alatt, azert ez nem rossz szeritem
Írta 2003. június 09. - 11:19

Hej!
Hallottam, hogy sokan feladták szombaton a Velencei-tót, 7-8 kör után a csapat 2/3a kiszállt.
Nem sokan nyomták végig, bár 30-32fokba nem is lehetett kellemes.
Hallottam, hogy sokan feladták szombaton a Velencei-tót, 7-8 kör után a csapat 2/3a kiszállt.
Nem sokan nyomták végig, bár 30-32fokba nem is lehetett kellemes.
Írta 2003. június 08. - 23:32

Én nemtom már követni teljesen a fórum ki-kicsoda történetét, a szappanoperák is azért nem nézem, mert ott sem tudom hogy ki-kicsoda, szóval szerinted nem zavarnék ott? :

Írta 2003. június 08. - 23:18

Írta 2003. június 08. - 23:03

Sziasztok!
A Rákóczi 50-re nem gondolta vki, hogy szeretne menni?
Csak mert úgy néz ki, hogy megyek, de egyedül xar lenne :
Csatlakoznék vki(k)hez!
Bruce
A Rákóczi 50-re nem gondolta vki, hogy szeretne menni?
Csak mert úgy néz ki, hogy megyek, de egyedül xar lenne :

Csatlakoznék vki(k)hez!

Bruce
Írta 2003. június 07. - 14:15

Holnap Kis Everest!!!
NVik-kel 8kor találkozunk a Keletibe(akkor fut be a vonatom).
Ha valaki jön még innen a forumról:
Piros Basso o.úti, sárga Tatabánya - TKTK mez, errõl lehet engem megismerni.
NVik-kel 8kor találkozunk a Keletibe(akkor fut be a vonatom).
Ha valaki jön még innen a forumról:
Piros Basso o.úti, sárga Tatabánya - TKTK mez, errõl lehet engem megismerni.

Írta 2003. június 04. - 21:08

Akkor, vasárnap Kis Everest TT és verseny???
Kire lehet számítani????
sok profi(igazolt) szokott lenni?????
Kire lehet számítani????
sok profi(igazolt) szokott lenni?????
Írta 2003. június 04. - 21:07

Finom kis túra lehet.
Mellon:
valójában országúto versenyzek, de TT-re is járok a cimborákkal.
Ha vlami terepes TT van, mindig szereznek nekem valami oda való biciklit, ill. a Duna Maratont is kölcsönbike-al bohóckodtam végig tavalya 1 csapat félnótás haverral együtt.
Mellon:
valójában országúto versenyzek, de TT-re is járok a cimborákkal.
Ha vlami terepes TT van, mindig szereznek nekem valami oda való biciklit, ill. a Duna Maratont is kölcsönbike-al bohóckodtam végig tavalya 1 csapat félnótás haverral együtt.
Írta 2003. június 03. - 15:19

tpresident: Te nem ouits vagy? Merthogy ez egy vérbeli tereptúra 8)
Minimum trekking (legalább 38 széles gumikkal) de leginkább MTB kell ide, ösztelós bringa sem hátrány, >90%ban terepen megy a túra.
Kedvenc vegetációnk a csalános-szedre-bogaras járatlan ösvénnyel konbinálva, de a keményre száradt sárral borított út is "megrázó" élmény.
Volt, ahol lefelé is tóltuk tavaly.
Ha jól emlékszem tavaly a profik kb 8 óra alatt nyomták le a 120as távot, de ez egyszeri (edzett) bringásoknak inkább 12 óra volt a reális cél (+eltévedés ugye Nati?)
Mi az 50es távot több mint 6 óra alatt tettük meg...
A 75ös táv sajnos nem Sárospatakról, hanem Füzérrõl indul (idén utoljára, jövõre új útvonalon megy).
Távok a kiírás szerint (MTB vagy gyalog) 20, 25 35, 50 75, 120 (gyalogosoknak 110).
120MTB: 7.00-9.00 óra 1000 Ft/fõ 117,4 km 2850 m 16 óra MTSZ 174,5 pont
110gyalog: 6.00-8.00 óra 1000 Ft/fõ 111,45 km 2730 m 28 óra
75ös táv Füzérrõl: 10.00-14.00 óra 1000 Ft/fõ 74,1 km 1760 m 20 óra (ez gyalogosokra van méretezve)
50es táv: 7.00-10.00 óra 700 Ft/fõ 52,41 km 1380 m 12 óra
Minimum trekking (legalább 38 széles gumikkal) de leginkább MTB kell ide, ösztelós bringa sem hátrány, >90%ban terepen megy a túra.
Kedvenc vegetációnk a csalános-szedre-bogaras járatlan ösvénnyel konbinálva, de a keményre száradt sárral borított út is "megrázó" élmény.
Volt, ahol lefelé is tóltuk tavaly.
Ha jól emlékszem tavaly a profik kb 8 óra alatt nyomták le a 120as távot, de ez egyszeri (edzett) bringásoknak inkább 12 óra volt a reális cél (+eltévedés ugye Nati?)
Mi az 50es távot több mint 6 óra alatt tettük meg...
A 75ös táv sajnos nem Sárospatakról, hanem Füzérrõl indul (idén utoljára, jövõre új útvonalon megy).
Távok a kiírás szerint (MTB vagy gyalog) 20, 25 35, 50 75, 120 (gyalogosoknak 110).
120MTB: 7.00-9.00 óra 1000 Ft/fõ 117,4 km 2850 m 16 óra MTSZ 174,5 pont
110gyalog: 6.00-8.00 óra 1000 Ft/fõ 111,45 km 2730 m 28 óra
75ös táv Füzérrõl: 10.00-14.00 óra 1000 Ft/fõ 74,1 km 1760 m 20 óra (ez gyalogosokra van méretezve)
50es táv: 7.00-10.00 óra 700 Ft/fõ 52,41 km 1380 m 12 óra
Írta 2003. június 03. - 15:19

Nem baj, lesz még sok tt az idén, a Rákóczit meg meg tudod csinálni jövõre is.
A fõ az, hogy biciklizzünk és jól érezzük magunkat.