Elakadt ez a dolog valahol? Pedig kezdtem kiváncsi lenni!
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Görgõ vs. szobabicikli
Indította
Berti
, 2003. január 06. 19:31
Írta 2005. február 21. - 17:24
Írta 2005. február 20. - 21:21
Írta 2005. február 20. - 21:13
Ha vki felrakja a képet az itthoni görgõmrõl, annak elküldöm e-mailbe.0 ft-ból kijött, és még a féket is lehet állítani rajta, csak sok szemét kell hozzá.
Írta 2005. február 15. - 16:25
Írta 2005. február 15. - 16:11
Írta 2005. február 15. - 00:28
nem aztmondtam, hogy nemigaz amit mondtál..
csak kérdeztem
csak kérdeztem
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Írta 2005. február 15. - 00:27
hmm és, akkor mi az amit látni szoktam a DH versenyek elõtt, hogy egyhelyben teker a rider, mint a gõzgép?
átütõsre hogy teszem rá???
Írta 2005. február 15. - 00:11
hmm és, akkor mi az amit látni szoktam a DH versenyek elõtt, hogy egyhelyben teker a rider, mint a gõzgép?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
Írta 2005. február 15. - 00:08
Régebben volt róla szó,hogy spinning vagy görgõ.
Nekem egy nagyon jó okom van a spinningre: a dh biciklire nem lehet görgõt rakni...
Nekem egy nagyon jó okom van a spinningre: a dh biciklire nem lehet görgõt rakni...
Írta 2005. január 17. - 20:54
Sziasztok!
Nekem is Minoura MAG 850 görgöm van,tényleg nagyon ,jó még annyit hozzá,hogy lehet venni hozzá egy emelõmüanyagot az elsõkerék alá!De ha nincs iylened,akkor megteszi egy vaskos lexikon is!
Nekem is Minoura MAG 850 görgöm van,tényleg nagyon ,jó még annyit hozzá,hogy lehet venni hozzá egy emelõmüanyagot az elsõkerék alá!De ha nincs iylened,akkor megteszi egy vaskos lexikon is!
Írta 2005. január 17. - 17:58
Hali!
Akár át is nevezhetném a topicot "Attisch" névre. :clap: De talán olvassa is valaki. :confused:
Igen olvassuk!!!
Nekem az Elite mágneses görgõvel van csak tapasztalatom szerintem nagyon csendes jószág, jól mûködik,
az ellenállást lehet állítani a kormányról, igaz ezt csak az elején (bemelegítés) és a végén (levezetéskor) szoktam használni, így olyan nagy jelentõsége nincsen a dolgonak, csak a kényelemesebb, nem kell megszakítani semmit...
a menetszelet egy ventillátorral oldom meg, így kevésbé izzadok, a törülközõre pedig nekem is szükségem van.
Szammer
Írta 2005. január 17. - 13:38
Hali!
Akár át is nevezhetném a topicot "Attisch" névre. :clap: De talán olvassa is valaki. :confused: Tehát a tapasztalataim a fenti görgõvel kapcsolatban.
1. A Remote verzió sztem teljesen fölösleges pénzkidobás (3e Ft). A váltóval úgyis tudom állítani a terhelést, a keróról pedig le se kell szállnom, mert a jobb lábammal amúgy is elérem a terhelésállító kapcsolót.
2. Stabilitás: Rácsavarva az oldalsó rögzítõ csöveket a gyárilag adott gyorszárra nem nagyon túlfeszítve, kézzel oldalra mozgatva a bicajt egy kicsit lötyög. De ez a lötyögés mihelyst felszállok a keróra megszünik, a súlyom (~73 kg) teljesen stabillá teszi.
3. Terhelhetõség: Alacsony áttételen Low fokozatban könnyû tekerni, ám High + 52-12 eléggé kemény (meg kell hagyni 5 hónapja nem tekertem egy igazit). Kb. 50 percet tekertem vele közepes áttételen közepes terhelés mellett és megizzasztott. Szóval sztem a terhelhetõség megfelelõ.
4. Kerék-görgõ áttétel: A biciklit leemelve a plafonról enyhén lapos és koszos gumival igen csúszkált, de alaposan megtörölve a gumit, felpumpálva nem volt gond (pedig van egy 1-1.5 mm-es tojás a kerékben!). A gumi egy Vittoria Roma, részben simára kopott.
5. Érzet: nem teljesen olyan, mintha az úton tekernél, a pedálérzet jó,hiányzik a menetszél és az egyensúlyozás (elengedett kormánnyal viszont kényelmesen lehet edzeni), téli edzésnek megteszi.
6. Egyéb: egy törölközõt érdemes kifeszíteni háromszög alakban a kormány és a nyereg közé. Az elsõ kerék 3-4 centivel alacsonyabban van mint a hátsó, ezért valami emelét be kellene iktatni.
Így egy óra tekerés után, összességében nagyon elégedett vagyok vele. Szóval van olcsóbb megfizethetõ is, mint a Tacx.
Attisch
Akár át is nevezhetném a topicot "Attisch" névre. :clap: De talán olvassa is valaki. :confused: Tehát a tapasztalataim a fenti görgõvel kapcsolatban.
1. A Remote verzió sztem teljesen fölösleges pénzkidobás (3e Ft). A váltóval úgyis tudom állítani a terhelést, a keróról pedig le se kell szállnom, mert a jobb lábammal amúgy is elérem a terhelésállító kapcsolót.
2. Stabilitás: Rácsavarva az oldalsó rögzítõ csöveket a gyárilag adott gyorszárra nem nagyon túlfeszítve, kézzel oldalra mozgatva a bicajt egy kicsit lötyög. De ez a lötyögés mihelyst felszállok a keróra megszünik, a súlyom (~73 kg) teljesen stabillá teszi.
3. Terhelhetõség: Alacsony áttételen Low fokozatban könnyû tekerni, ám High + 52-12 eléggé kemény (meg kell hagyni 5 hónapja nem tekertem egy igazit). Kb. 50 percet tekertem vele közepes áttételen közepes terhelés mellett és megizzasztott. Szóval sztem a terhelhetõség megfelelõ.
4. Kerék-görgõ áttétel: A biciklit leemelve a plafonról enyhén lapos és koszos gumival igen csúszkált, de alaposan megtörölve a gumit, felpumpálva nem volt gond (pedig van egy 1-1.5 mm-es tojás a kerékben!). A gumi egy Vittoria Roma, részben simára kopott.
5. Érzet: nem teljesen olyan, mintha az úton tekernél, a pedálérzet jó,hiányzik a menetszél és az egyensúlyozás (elengedett kormánnyal viszont kényelmesen lehet edzeni), téli edzésnek megteszi.
6. Egyéb: egy törölközõt érdemes kifeszíteni háromszög alakban a kormány és a nyereg közé. Az elsõ kerék 3-4 centivel alacsonyabban van mint a hátsó, ezért valami emelét be kellene iktatni.
Így egy óra tekerés után, összességében nagyon elégedett vagyok vele. Szóval van olcsóbb megfizethetõ is, mint a Tacx.
Attisch
Írta 2005. január 11. - 11:13
Hali!
Gondoltam írok, hátha valaki olvassa ezt a topicot. Elolvasva az összes Minourával kapcsolatos véleményt, illetve XC_Rider tapasztalatait a cuccal kapcsolatban végül is megvettem (a www.ebike.hu-n rendeltem meg, ezt azért írom le, mert ha esetleg valaki már járt a honlapjukon, akkor láthatta, hogy elfogyott az összes, na errõl annyit, hogy felhívtam õket telefonon, és kiderült, hogy van nekik D-s változat is, csak az nincs fent a honlapon, és 3 mátyással olcsóbb :bananadan ).
Mihelyst összeraktam és kipróbálom, írok. Így kibontva elsõ benyomásra stabil.
Attisch
Gondoltam írok, hátha valaki olvassa ezt a topicot. Elolvasva az összes Minourával kapcsolatos véleményt, illetve XC_Rider tapasztalatait a cuccal kapcsolatban végül is megvettem (a www.ebike.hu-n rendeltem meg, ezt azért írom le, mert ha esetleg valaki már járt a honlapjukon, akkor láthatta, hogy elfogyott az összes, na errõl annyit, hogy felhívtam õket telefonon, és kiderült, hogy van nekik D-s változat is, csak az nincs fent a honlapon, és 3 mátyással olcsóbb :bananadan ).
Mihelyst összeraktam és kipróbálom, írok. Így kibontva elsõ benyomásra stabil.
Attisch
Írta 2005. január 08. - 20:04
Sziasztok, egy kérdésem lenne!
Venni szeretnék az országúti bringámhoz egy Minoura MAG 850D görgõt. Használ esetleg valaki ilyet, vagy hasonlót, várom a véleményeket, érdemes-e megvenni újonnan úgy 29-30-ért.
Attisch
Venni szeretnék az országúti bringámhoz egy Minoura MAG 850D görgõt. Használ esetleg valaki ilyet, vagy hasonlót, várom a véleményeket, érdemes-e megvenni újonnan úgy 29-30-ért.
Attisch
Írta 2004. december 29. - 12:40
Udv! Elmentem spinningre. Nagyon tetszett. 1 ora volt 700 itt Zegen. Nem is volt tomegnyomor. Gyakran van. Asszem 3 edzo. Szoval az elso alkalom utan semmi rosszat nem mondhatok. bye
Írta 2004. december 23. - 14:36
spinning.. mint minden csoportos foglalkozasnal pozitiv dolog a csapadban valo mozgas (mint aerobic stb). hatrany mindenki ugy "csal" ahogy mer/akar .ezeknel a zene uteme a mervado de ezesetben a magnesfeket mindenki sajat maga huzza ra vagy engedi ki..
( . ) ( . ) \l/ 8====O
Írta 2004. december 22. - 20:21
A Neuzerék forgalmazák érdeklõdd meg nem tudnak-e alkatrészt szerezni hozzá!
Attila, flagellum Dei, malleus orbis
Írta 2004. december 22. - 19:58
Hi!
A fúrógép hangot megszüntettem, kapott két új csapágyat most légyzümmögés lett belõle. Viszont még mindig kellene hozzá a bowdenes fék állító! Nincs ennek valami magyar szervize (TACX)?
A fúrógép hangot megszüntettem, kapott két új csapágyat most légyzümmögés lett belõle. Viszont még mindig kellene hozzá a bowdenes fék állító! Nincs ennek valami magyar szervize (TACX)?
Írta 2004. december 22. - 11:55
Udv!
En elvileg ma probalom ki a spinninget. Majd irok velemenyt. Ez lesz az elso alakalom. Kicsitt aggodom is, mert mar teljesen puding vagyok. Majd irok velemenyt. Es ott te dontod el hogy tekersz, vagy valami edzesterv alapjan?Koszi.bye
En elvileg ma probalom ki a spinninget. Majd irok velemenyt. Ez lesz az elso alakalom. Kicsitt aggodom is, mert mar teljesen puding vagyok. Majd irok velemenyt. Es ott te dontod el hogy tekersz, vagy valami edzesterv alapjan?Koszi.bye
Írta 2004. december 22. - 09:32
nem vagy egyedul,van edzo (?),legkondi (jobb termekben),
Igen, nálunk is van egy ilyen terem, a havibérlet 10 rugó a görgõt 25ért vettem, s használom 2 éve.
Ha azzal számolok, hogy 3 hónapot járok kb. terembe/görgõzök, (oké tavaly olcsóbb volt a bérlet) akkor is már megérte a görgõ, fõleg úgy, hogy nincs idõm napi két órát (vagy többet) konditerembe járni (plusz oda 10 perc+ átöltözés+ várok a gépre+ fürdés+ visszaöltözés+ haza) hanem csak fél órát görgõzni (+átöltözés, fürdés, felöltözés) akkor már semmiképp sem éri meg a kondibérlet, Nekem.
Aki másokat ismer, okos, aki magát ismeri, bölcs
Aki másokat legyõz, erõs, aki magát legyõzi, hõs
Lao-Ce