Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

félelemleküzdés

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
375 hozzászólás a témában

tbertalan

tbertalan

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.436 hozzászólás
Streetelésre meg ugratni elég egy billi búkó is nem? Az a lényeg, hogy legyen valami, mert a Fullfacem eladom, mert egy picit nagy, meg már zavart nyáron..

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Akkor mindig legyen rajtad, es nem lesz baj...
Csak vegre menjunk mar bringazni... ;D ;D ;D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Jó, de Te tudsz bicajozni! :)

De tényleg lehet hogy rossz hasonlat volt.

Én nem leszek bátrabb tõle, inkább védtelennek érzem magam nélküle.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Beg: ez a bukos dolog, pont nem jott be, mert en peldaul joval tobbet vallalok, ha tudom, hogy rajtm vannak a vedok, es adott esetben akar el is eshetek, semmi bajom nem lesz.. ;) :D

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Válaszom: határozottan igen! Ismerek olyan embereket, akik 30-40%kal bátrabbá válnak, ha van rajtuk bukó! ;D

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Nem hiszem hogy a bringa bátorrá tesz valakit is! Ha igen ott nincs minden rendben szerintem...
Jó bizonyos szintig talán igen, nem félsz, hogy egy bunnyizástól kettétörik.
De itt most letörésekrõl, ugratókról volt szó!

Akkor a bukó is bátorrá tesz?

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Igy van... Eloszor erdemes atgondolni az ugrasokat ugy, hogy figyelembe vesszuk a fizikat. En sem ugranek 2m -rol vizszintesre, mert az az egyik leggyilkosabb dolog. Inkabb ugrok 3m -t lejtos leerkezore. Sokkal kisebbet kap igy a bringa. Meg ha iszonyat sok penzem lenne, akkor sem vallalnek be olyan dolgokat, amikrol tudom, hogy el fog torni a vazam, de ez nem erdekel, mert ugyis tudok venni ujat, vagy adott esetben van is otthon egy masik. Ha valami torik, akkor altalaban eses lesz belole. Ha pedig valami letorik a bringarol, annak ott nyoma marad, ami kart okozhat bennem, az adott alkatresz, ami pedig leszakadt, az nem szeretnem, hogy kis testem reszeve valjon akar csak rovid idore is.

A bringazasnak pedig egy oriasi trukkje van. Ez pedig a rutin. Hiaba vagy bator, hiaba van jo bringad, ha meg nem ugrottal nagy letorest, akkor ne is probald meg. Kicsivel kell kezdeni. Ha sikerult, akkor nagyon jo. ha 50 -bol 50 -szer hiba nelkul meg tudod csinalni, akkor erdemes egy nagyobbat probalni, de az ne legyen lenyegesen nagyobb. Aztan ha mar az is ennyire megy, akkor megint lehet lepni. Es igy el lehet jutni a tobb meteres letoresekig is, ugy, hogy nem kell az eletedet kockaztatnod azert, hogy sikeruljon, hanem ugy indulsz neki az ugrasnak, hogy az sikerulni is fog. Es ez a fokozatossag vonatkozik persze a tobbi hasonlo dologra is, ugratok, lepcsok, lejtok, kanyarok, satobbi.

Sose akarjatok azzal folvagni, amit mas tud. Attol, hogy a haverod megugrik valamit, attol meg te nem leszel kevesebb, ha te meg sem probalod. Ennyi.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Hát igen, de elsöre super-rel nyomta a "kisebbet"

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Kala, egy pont neked! Egyetértek...

Egy célspecifikus bringával én is sokkal bátrabb lennék, mint egy CC-vel! Csak nincs pénzem venni. Egyelöre!!!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Mert ugye Tyler `Super T` Klassen egy full széria bringával (Santa Cruz Bullit, Super T) megugrotta mindazt amit Joshua Bender.

stimmel, csak az egy Manitou Dorado volt... ;)

http://www.santacruz...cs/redbull9.jpg

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
...vékonyodna

BrotheR

BrotheR

törzsvendég

• fórumtag
  • 284 hozzászólás
Hát akkor te vagy nagyon hülye vagy, vagy nagyon gazdag. Tisztában kéne talán lenni a fizika részével egy ugrásnak, ha már bicózol. Én nem ugrálnék senki helyében 5-6 lépcsõnél többet (1-1.2m) SÍK ÉRKEZÕRE!!!!! Mert gondolom, a "fantasztikus" 12 lépcsõs mutatványodnak sík leérkezõje volt. Talán ha egy kicsit lejtõs (persze a lejtõ szögének arányban kellene állnia az ugrás nagyságával...) talajra próbálnál nagyobbakat ugrani, meglátnád, hogy a bicód is jobban értékelné a mutatványt, és nem utolsó sorban a pénztárcád sem.

zsomi

zsomi

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
a tudás fontos dolog, meg a tapasztalat, de az hogy mien mértékben vállalsz be valami, sokban függ a biciklitõl is. ha pl betonra ugrasz, egy 1 méteres falnál nem nehezebb leugrani egy 1,5 méteresrõl, de ott már lehet hogy törnek a dolgok. Egyszer meguntam hogy féltem a bivajt, egy lépcsõsornak leugrottam a végét, az 12 lépcsõ volt, és monoblokk, hajtókar, pedál ment is a kukába.

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás
Az biztos, hogy a tudáson a lényeg, nem pedig azon, hogy
milyen 30cm-t mozgó törhetetlen zártszelvény vázad van hasonló kaliberü villával.
Mert ugye Tyler `Super T` Klassen egy full széria bringával (Santa Cruz Bullit, Super T) megugrotta mindazt amit Joshua Bender.

Vissza térve a Félelem lekûzdéshez (részben), Bender lekûzdötte a félelmét, de teknikai tudás nincs mügötte, biciklizni nem igen tud.
De Klassen biciklizni is tud, neki elég egy 17kg-os bringa és nem türik szét alatta, tud rendesen földetérni, nem hátsókerékre érkezik mint Josh.
Bender úgy érkezik ahogy a kidobóról elszáll.
Letörés ugrásnál pedig még véletlenül se engedné a bringa orrát alacsonyabra mint a hátsó kerék. Tiszta hülye.

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Úgy értettem, hogy azért nem urgálok letöréseket, mert parázom hogy elesek meg ilyesmi. Biztos, hogy ha fokozatosan gyakorolnék, akkor már nem félnék annyira (meg persze a tudásom is gyarapodna), de alapjábavéve tartok egy kicsit az ilyen dolgoktól. Ha kisarkítanánk, akkor hozhatnám magramra példának Hekinen esetét, amit Opa leírt (csak azzal a kiegészítéssel, hogy én nem is nagyon tudok).
Remélem már érthetõbb.

kislust

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

még parázok.

hogy szvsz a tudáson van a hangsúly.

kislust

akkor most attól parázol hogy nem tudsz vagy attól nem tudsz hogy parázol?

nem egészen értettem az okfejtést...

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
Kalaius: ha alámtolnának egy RM9-et, akkor sem hiszem, hogy mennék letöréstugrálni, mert attól hogy egy jó gép van alattam, még parázok. Persze ha még attól is tartanom kell, hogy esetleg törik a teló/stb. akkor mégnagyobb a para, de csak azt akarom mondani, hogy szvsz a tudáson van a hangsúly.

kislust

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Shaun,h adsz vki alá egy ilyen gépet,akkor az +csinálja uezt...Sõt,örömmel visszamegy és nekifut még 1x ha leesik,mert nagy baja nem lesz,a gépnek meg mind1.Itt nem a tudás számít,nekimenni és lezúgni orral sztem még az öcsém is le tud...Na mind1,én inkább többet nem szólok bele,nem is vagyok frírájder---Aki szereti,az csinálja,aki tudja is,annak Lismerésem. ;)Aki meg kb egy hétig fogja nyomni,és a pincében fog késöbb Lrohadni a bringája,az gondoljon rám--akármennyire is CC beállítottságú vagyok,egy ingyengépet Lfogadok bármikor :)

Shaun_Palmer

Shaun_Palmer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.323 hozzászólás

...És soxor a csúcs DH masinákkal nyomuló srácoknak nagy az arca,mert le mertek esni másfél méterrõl--Amíg nem produkálnak egy fasza csõröst... ::)

És akkor mi van,ha nagy a szája, õ legalább megcsinálja.
És ha elesik akkor mivan? Az ember a saját hibáiból tanul, meg persze a másikéból is.
Ha meg elb@szta elsõre akkor majd tudja,hol rontotta e és 2xra sikerül. persze csak ha ért a bringázáshoz.

Nem olvastam végig a topicot (kövezzetek meg), láttam ezt a Frírájd (miis az) dolgot.
Para írta: Hogy miért nem tudjuk értelmezni, ha letudjuk fordítani, valami ilyesmit.
Vegyük alapul más sportágak Freeride szakágát és nézzük meg mit is takarnak.
Egyikben sincs az, hogy feltekerek (feljutok a sportezközömmel) a hegytetõre, aztán lejövök onnan. Mindíg úgy van, hogy feljut, mindegy hogyan, aztán NEM KIJELÖLT PÁLYÁN, SAJÁT ÚTVONALÁN jut le a völgybe. Az a leg jobb FR-er aki a legnehezebb terepen, esetünkben letörések, keskeny útak fákk között,... tud lejönni esés nélkül.

De mint már azt megírtuk (jópárszor) 2féle Freeride-t külömböztethetünk meg:
- feltekerek, azt jól lejövök ( déli Frírájd)
- jól lejövök, közben nagyot ugrok, zuhanok, repülök (kanadai, észak amerikai Stílus)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
IMHO Opa-nak igaz van--Ha már attól kell félni,h mikor törik pl.a teló,vagy a stucni,akkor bármilyen jól tudjon is vki,nem fog letöréseket ugrálni...És soxor a csúcs DH masinákkal nyomuló srácoknak nagy az arca,mert le mertek esni másfél méterrõl--Amíg nem produkálnak egy fasza csõröst... ::)